Νέος με EPSON EMP TW-700

geodengr

AVClub Addicted Member
Προχτές την Πέμπτη 07-06-2007 τον αγόρασα και εγώ, και μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Του δίνω σήμα 720ρ από το OPPO DV-981 HD, βλέπω από απόσταση 5 περίπου μέτρων σε 90" σε μία κινητή Remaco, και έχω τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Colour Mode: TB1
Brightness/Contrast: 0/0
Saturation : -5
Tint: 0
Sharpness: standard
Colour Temp: 6500k
Skin Tone: +3
RGB/RGBCMY: RGB
Gamma: 2.2
Iris: ON
Output scaling: Larger
DVI-Video Level: Normal

Παρ' όλο που είναι τα πάντα σχεδόν νορμάλ το μηχανάκι (με 15 περίπου ώρες στο ...κοντέρ του), δείχνει μάλλον πάρα πολύ καλά, και δεν φαίνεται να έχει "ασθένειες" τουλάχιστον ορατές (π.χ. σύγκλισης κ.λ.π.).
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν, οι παλαιότεροι χρήστες και οι ειδήμονες του Forum, μοιράζονταν μαζί μου την πείρα τους (ρυθμίσεις, προβλήματα ή ότι άλλο) από τη χρήση του από την χρήση του εν λόγω μηχανήματος.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!-bye-

Γιώργος Δενδρόπουλος

Γεια χαρά φίλε μου.

Τα επίμαχα patterns, υπάρχουν στο dvd που αναφέρεις, απλά είναι λίγο περίεργο να τα βρείς. Νομίζω ότι από το κεντρικό μενού, επιλέγεις “Subtitles” και στο νέο μενού που σου ανοίγει, αναφέρει κάπου “THX Optimization” ή κάτι τέτοιο.
Εκεί μέσα λοιπόν, υπάρχουν patterns τόσο για την εικόνα όσο και τεστ για τον ήχο.

Έχω την εντύπωση, αν και δεν το έχω ελέγξει προσωπικά, ότι τέτοια patterns, υπάρχουν σε κάθε dvd από τον Lucas όπως π.χ. στα Indiana Jones.

Για τις ρυθμίσεις τώρα, θα σου πω ότι θυμάμαι, με τις εξής διευκρινίσεις:

Πρώτον, δεν το πολυέψαξα για «έτοιμες» ρυθμίσεις από κάποιο site, λόγω του ότι ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός.
Για παράδειγμα, εγώ προς το παρόν, προβάλω σε τοίχο ο οποίος έχει να βαφτεί καμιά 15 ετία (είναι καλοδιατηρημένος, αλλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο).

Δεύτερον, δεν είμαι από τα άτομα, που «ξοδεύουν» τις μισές ώρες της λάμπας σε ρυθμίσεις. Σε καμία περίπτωση δεν το κατακρίνω, απλά ίσως δεν είμαι τόσο απαιτητικός (προς το παρόν τουλάχιστον).

Άρα, έχουμε και λέμε:

Colour Mode: TB2
Brightness/Contrast: (δεν θυμάμαι, θα σου πω αύριο)
Saturation : (δεν θυμάμαι, θα σου πω αύριο)
Tint: (δεν θυμάμαι, θα σου πω αύριο)
Sharpness: (δεν θυμάμαι, θα σου πω αύριο)
Colour Temp: 6000k (έχει αναφερθεί από πολλούς, ότι αυτή η ρύθμιση πλησιάζει πιο πολύ προς το ιδανικό, αν και εγώ δεν είδα και μεγάλη διαφορά)
Skin Tone: (δεν θυμάμαι, θα σου πω αύριο)
RGB/RGBCMY: RGB
Gamma: Default
Iris: ON
Output scaling: Larger
DVI-Video Level: Normal

To Brightness/Contrast το ρύθμισα από τα patterns του STAR WARS 3 σύμφωνα με τα δικά μου μάτια.

Επίσης, να σου θυμίσω κάτι που έχει αναφέρει παλιότερα ένας φίλος και είναι απόλυτα σωστό: Παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία το transfer της οποιαδήποτε ταινίας από τις ρυθμίσεις που κάνουμε.
Δηλ. μπορεί να ρυθμίσεις τον προβολέα σου όσο καλύτερα μπορείς χρησιμοποιώντας ειδικά patterns ή και εγώ δεν ξέρω τι, και σε μία ταινία να είναι τέλειος και σε μια άλλη να σου φαίνονται κορεσμένα τα χρώματα ή καμμένα τα λευκά.

Εγώ προς το παρόν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον EPSON (215 h), δεν έχω προβλήματα ανομοιομορφίας ή σύγκλισης (ή τουλάχιστον δεν τα έχω καταλάβει οπότε το ίδιο μου κάνει) και απολαμβάνω τις ταινιούλες μου αποφεύγοντας το τριπάκι, όλοι οι άλλοι να απολαμβάνουν την ταινία και εγώ να ψάχνω για μειονεκτήματα.

Καλορίζικος και καλές θεάσεις…

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, και βέβαια περιμένω και τα υπόλοιπα. Βρήκα τα patterns που είναι στο Star Wars αλλά δεν μπορώ να κάνω ρυθμίσεις προς το παρόν. Ίσως είναι λίγες οι ώρες της λάμπας ακόμη.
Θα δούμε...

Γιώργος Δενδρόπουλος

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, και βέβαια περιμένω και τα υπόλοιπα. Βρήκα τα patterns που είναι στο Star Wars αλλά δεν μπορώ να κάνω ρυθμίσεις προς το παρόν. Ίσως είναι λίγες οι ώρες της λάμπας ακόμη.
Θα δούμε...

Γιώργος Δενδρόπουλος

Φίλε Γιώργο καλορίζικος και καλές θεάσεις.

Τι εννοείς ότι δεν μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις προς το παρόν???

Καλό θα είναι επίσης, οι ρυθμίσεις που θα κάνεις να βασίζονται στο δικό σου setup, διότι οι τιμές κάποιου άλλου με διαφορετικό player, χώρο. οθόνη...μπορεί να διαφέρουν κατά πολύ και το αποτέλεσμα να είναι τρισχειρότερο από αυτό που σου δίνει αρύθμιστος.

καλορίζικος και από μένα, φίλε.
δύο, λίγο off topic ερωτήσεις: 1) πόσο τον πήρες και 2) ήταν ετοιμοπαράδοτος?
όπως κατάλαβες, ψήνομαι και εγω...

Πριν 2 περίπου μήνες τον είχα αγοράσει κι εγώ!!
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αν και θα προτιμούσα να αγόραζα τον tw-1000
αλλά η τιμή του ακόμη δεν μου το επιτρέπει...
Πάντως η τιμή του tw-700 έχει πέσει στα 900 .
Πάρα πολύ καλή τιμή για αυτόν τον προβολέα.
Τον συνιστώ ανεπιφίλακτα...!!

Κατ' αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, και συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά είχα κάτι προβλήματα με το PC μου. Θα απαντήσω με την σειρά σε όλους.
Φίλε Κώστα Παπαγεωργίου: Πριν τις 25 ώρες λειτουργίας δεν μπορούσα να ρυθμίσω από τα μενού του προβολέα τα brightness και contrast, ενώ μπορούσα από τα μενού του ΟΡΡΟ. Τώρα, μετά τις 25 ώρες λειτουργίας ρυθμίζονται τα πάντα από παντού με πιό ισχυρές τις ρυθμίσεις από το ΟΡΡΟ και πιό λεπτομερειακές και ακριβείς από τον προβολέα. Όμως η λάμπα θέλει μάλλον κι άλλες λίγες ώρες για να σταθεροποιηθεί. Φυσικά και έχουν τον πρώτο λόγο το player, η οθόνη και ο χώρος...
Φίλε alkar, τον πήρα μέσω της BSI όπου έχω φίλους και έγινε ολόκληρη ιστορία για να μου τον βρούν επειδή αργούσε ακόμη η δική τους εισαγωγή. Τιμούλα: 950 ευρώπουλα και μάλλον τα αξίζει μέχρι και του τελευταίου. Τώρα αν κάποιος τον πετύχει σε καλλίτερη τιμή, ...ακόμα καλλίτερα!
Φίλε erectus: εγώ δεν κόλλησα τόσο στην τιμή του TW-1000, όσο στο ότι η τεχνολογία αυτή είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Πιστεύω ότι μετά από 1 τουλάχιστον χρόνο θα δούμε πραγματικά καλούς αλλά και φτηνούς 1080ρ προβολείς (με τιμές κάτω των 2000 ευρώ), αλλά και αντίστοιχες πηγές. Μετά τα πάμπολλα παθήματά μου αποφάσισα να μήν ξαναπληρώσω στα ηλεκτρονικά τεχνολογία αιχμής.
Φίλε Κώστα Ποτακίδη: Που στην ευχή τον βρήκε ο φίλος που λές σε αυτήν την τιμή??? Άν μπορείς να τον βρείς και εσύ μήν το πολυσκεφτεσαι, πάρτον γιατί στ' αλήθεια το αξίζει...
Φίλε mouse συμφωνώ και επαυξάνω!
Τέλος έβαλα το DVI-Video level όχι στο Normal αλλά στο Hi (ή Enhanced δεν είμαι σίγουρος τώρα) και είδα αρκετή διαφορά πρός το καλλίτερο .Και οφείλω να τονίσω την πολύ καλή εικόνα που δίνει το Ορρο. Σταθερή, στιλπνή, με ζωντανά και σωστά χρώματα, και άριστη κίνηση. Στα 720ρ το συνολάκι Epson-Oppo πετάει! Π.χ. ο ...καημένος King-Kong φαίνεται πεντακάθαρα πόσο ...λούτρινος είναι, διακρίνονται στις καλές εγγραφές τα λάθη του μακιγιάζ των ηθοποιών και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες, που αν παρασυρθείς και τις παρακολουθείς προσεκτικά, χάνεις το ...έργο (χά)...
Καί πάλι σας ευχαριστώ όλους σας, και περιμένω περισσότερες υποδείξεις για σκαλίσματα και ρυθμίσεις. Γιατί να μήν πάρουμε ότι καλλίτερο μπορούν να δώσουν τα μηχανάκια? Τα πληρώσαμε...-bye-

Γιώργος Δενδρόπουλος

Δεν ξέρω αν θα γίνω κουραστικός αλλά οφείλω να το αναφέρω.

Ο προβολέας μου (TW700) όπως είναι τώρα ρυθμισμένος από τον Μανώλη δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχε από το κουτί του. Και να σκεφτείτε είχα κάνει μια προσπάθεια μόνος μου. Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι έβλεπα χάλια χωρίς να το ξέρω :operator:

Re: Απάντηση: Νέος με EPSON EMP TW-700

Ο προβολέας μου (TW700) όπως είναι τώρα ρυθμισμένος από τον Μανώλη δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχε από το κουτί του. Και να σκεφτείτε είχα κάνει μια προσπάθεια μόνος μου. Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι έβλεπα χάλια χωρίς να το ξέρω :operator:

Φίλε nektar συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Είναι βέβαιο ότι το χέρι του ειδικού μεταμορφώνει την απόδοση των προβολέων και το έχω δεί και εγώ σε έναν Benq 8720. Όταν θα έρθει η ώρα θα το κάνω και στον δικό μου!:BDGBGDB55:

Φίλε, επιδή είμαι καινούργιος στο forum και επειδη έχω ένα epson tw 700, μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο θαυματουργός Μανώλης? Στείλε μου pm.
Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Νέος με EPSON EMP TW-700

Νεκτάριε, τελικά δεν τον ειχες πουλησει τον tw-700 οταν αγορασες τον VW60? Τους κράτησες και τους δύο? :antlers: