νεος με πολλες αποριες και ερωτηση για αγορα ενισχυτη+2 ηχειων

takis79

Established Member
22 November 2007
125
κερκυρα
γεια σας ..νεος εδω και με πολλες αποριες.ελπιζω να μην γινω κουραστικος...

κανοντας μια μικρη ερευνα για ηχεια χαθηκα τελειως...ηχεια δαπεδου,ηχεια βασης και αλλα πολλα που διαβασα και που πραγματικα δεν ξερω ποιος τα λεει αντικειμενικα και ποιος οχι..ολα τα εχω διαβασει...

πχ καπου διαβασα :

1)για καλα μπασα οτι:ΚΑΝΕΝΑ ηχείο βάσης δε θα σου δώσει ΠΟΤΕ την γροθιά στο στομάχι όπως τα 2 * 8_άιντζα ή 10_άινζτα woofers...Ούτε 100% το feeling της μουσικής δεδομένου ότι τις χαμηλές τις 'ακούμε' και με το σώμα...Ειδικά άν ακούς ηλεκτρικές μουσικές και δυνατά...δύσκολα τα πράγματα με τα ηχεία βάσης...

2)δεν ξερω να παρω μέτριο ηχείο δαπέδου ή πολύ καλό βάσης???
καποιος ειχε γραψει πανω σε αυτο το θεμα:για τα χρηματα που διαθετεις και το χωρο σου, τα ηχεια δαπεδου ειναι μονοδρομος και το δικαιολογω αναφεροντας τα μειονεκτηματα της αλλης επιλογης:
Κατ´αρχην θα πρεπει να εχεις χρονο για χασιμο ψαχνοντας για καταλληλες (στο υψος) και ταιριαστες (σε σχεδιαση οσον αφορα τις διαστασεις της κατοψης του ηχειου) βασεις. Οι βασεις θα επιβαρυνουν τον προυπολογισμο σου κατα 100 ως 200 , αρα για τα ηχεια μενουν καθαρα 500 ως 600.
Ομως, για να παρεις απο ενα ηχειο βασης τον ηχο που δεινει ενα δαπεδου κατηγοριας 700 , πρεπει να δωσεις πανω απο 1000 + τις βασεις.

3):hi fi vs hi end ηχεια...ποια η διαφορα;

τωρα για την περιπτωση μου..παιζω τα mp3 απο το pc(συνδεω την καρτα ηχου m-audio firewire 410 του pc με εναν φτηνιαρικο ενισχυτη kenwood krf-v5050d που εχω).

οποτε θεωρωντας σαν πηγη ηχου την καρτα ηχου του pc,ψαχνω για ηχεια και ενισχυτη!
η απορια μου ειναι:απο την στιγμη που δεν εχω μια καλη πηγη ηχου οπως εναν καλο cd player,θα ειναι αχρηστη μια αγορα ενος καλου ενισχυτη και 2 καλων ηχειων οσο θα ακουω ετσι μουσικη?
ισως χαζη ερωτηση..αλλα,σαν πηγη ηχου ειναι εστω και λιγο καλο το playstation 3 Που εχω?

σκοπευω να χαλασω μεχρι 2200 για ενισχυτη και τα 2 ηχεια..
τι θα μου προτεινατε;

ο χωρος που ειμαι ειναι 25 τμ και ακουω(και παιζω)πολυ jazz,rock και blues!
ευχαριστω εκ των προτερων...

υ.γ.θα ηταν καλο καποιος να εκανε ενα καλο οδηγο αγορας και πληροφοριες για ηχεια...δεν βρηκα πουθενα εδω μεσα και νομιζω θα το ηθελε πολυς κοσμος....

Last edited:
Μην φοβάσαι για πηγή το PC, ειδικά αφού η M-Audio 410 είναι καλή κάρτα. Αλλά όπως και να το κάνουμε τα MP3 δεν είναι και ότι καλύτερο, ειδικά κάτω του 256kbps... Άρχισε να κατεβάζεις FLAC, η διαφορά ακούγεται και σε μικρά συστήματα.

2200 ευρώ είναι σημαντικός προϋπολογισμός! Αν θέλεις να έχεις για πηγή μόνο το PC μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι καλά ενεργά studio monitor και θα είσαι θεός. Αν βέβαια θέλεις να έχεις δυνατότητες επέκτασης στο μέλλον, τότε η αγορά χωριστού ενισχυτή και ηχείων είναι καλύτερη επένδυση.

Όσο για το μπάσο... Όπως και να το κάνουμε για να έχεις μπάσο πρέπει να σπρώξεις αέρα, κι αυτό δεν γίνεται από μικρό μεγάφωνο... Αλλά μεγάλο μεγάφωνο θέλει και μεγάλο ενισχυτή... Πάντως εγώ θα έκοβα το ποσό περίπου στα 1100 ευρώ για ηχεία δαπέδου, 1000 για ενισχυτή και 100 για καλώδια.

Καλωσορισες

Μια πολύ ψαγμένη αλλά για κάποιους λίγο ανορθόδοξη λύση
είναι ηχεία βάσης σε συνδυασμό με sub (λόγω του ότι
για να πάρεις καλό μπάσο από ηχείο δαπέδου θέλει πολλα
λεφτα ). Ο ενισχυτής θα μπορούσε να είναι Trends ή Kinrex
αν καταλήξεις σε κάποια ευαίσθητα ηχεία με sub Yamaha 515.
Στην του Kingrex έχει θύρα usb και το συνδέεις κατευθείαν
στο pc. Μιλάμε για σαφώς χαμηλότερο προυπολογισμό
για ένα setup που πολλοί θεωρούν αρκετό και στην χειρότερη
περίπτωση κάτι για να αρχισεις.

Εχουμε και κάποιο έτοιμο setup για να ακούσεις.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!
μαλλον με βλεπω να μαζευω λεφτα για 2 καλα ηχεια δαπεδου και να μην ξεκινησω απο τωρα τους συμβιβασμους...
εχετε καποιες προτασεις για ηχεια δαπεδου μεχρι το πολυ 1500 ?

Ο χώρος που θέλεις να γεμίσεις είναι 25 τετραγωνικά ή όλο το σαλόνι σου είναι τόσο;
Και εξηγούμαι... Τα ηχεία δεν πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους πάνω από 3.5 μέτρα... Αν αφήσεις δεξιά και αριστερά αέρα και έχεις π.χ. 5 μέτρα σύνολο από τη μία πλευρά, η άλλη είναι 5 μέτρα όπου κάθεσαι πίσω πίσω;

Πάντως μη βιαστείς. Η έκθεση είναι σχετικά κοντά και θα μπορέσεις να ακούσεις αρκετά τότε. Κοντός ψαλμός αλληλούια δηλαδή...

το σαλονι μου ειναι 20 τετραγωνικα...ετσι οπως ειναι διαμορφωμενος ο χωρος τα ηχεια θα εχουν 3 μετρα αποσταση μεταξυ τους και εγω θα τα ακουω απο αποσταση 4-5 μετρων..
σιγουρα θα περιμενω και την εκθεση παντως δεν βιαζομαι ιδιαιτερα!

λοιπον πηγα σημερα μια βολτα απο media markt για να παρω μια οθονη pc και επ ευκαιριας ειπα να ακουσω κανα ηχειο...
απο ολα οσα ειχε εκει μεσα μου αρεσαν πιο πολυ τα canton ergo δεν θυμαμαι ποια ομως...συγκεκριμενα τα δινουν μου ειπε 800 επειδη καποιο καινουριο βγηκε και αυτα επεσαν απο 1100 περιπου στα 800...μου ειπε μαλιστα οτι δεν τα εχουν καιρο εκει αλλα μολις δυο μερες που τα εχουν βγαλει στην εκθεση...
τα ακουσα με εναν ενιχυτη denon pma 700...
τι γνωμες εχετε γιαυτο το set up?εμενα μου αρεσε αλλα νομιζω οτι δεν ηταν και κατι το φοβερο..απλα καλος ηχος αλλα μεχρις εκει...

αλλη μια απορια...
εχω εναν πολυκαναλο 5.1 ενισχυτη kenwood krf-v5050d
σε αυτον :
>συνδεω 5 ηχεια jamo και ενα jamo subwoofer
>συνδεω μεσω της οπτικης ινας το plastation 3
>συνδεωτο nova
>συνδεω το video

η απορια μου ειναι η εξης:για εναν τετοιας χρησης ενισχυτη δηλαδη στην ουσια μονο για να ακουω τα εργα και τα παιχνιδια plastation,χριεαζεται να το ψαξει καποιος πολυ για ακριβο ενισχυτη ή σε αυτην την περιπτωση δεν χρειαζεται και τοσο γιατι δεν ακους τοσο πολυ την λεπτομερεια;

με λιγα λογια...ενας ..οποιοσδηποτε ενισχυτης των..300 ευρων θα σου κανει μια χαρα δουλεια;

Last edited:
Η λεπτομέρια (ανάλυση δηλαδή), είναι ένα στοιχείο για την ποιότητα του ήχου (υπάρχουν κι άλλα). Με 300 Ευρώ μπορείς να πάρεις έναν ενισχυτή. Το αν θα είναι μια χαρά θα το κρίνεις εσύ από αυτό που θα ακούσεις.

Κοιτα παιζω πολλα χρονια κιθαρα και ειχα την τυχη να παιξω με παρα πολλους ενισχυτες...απο ενα σημειο και μετα ευτυχως ή δυστυχως για την τσεπη μου αρχισα να ακουω πολλες λεπτομερειες στον τονο του καθε ενισχυτη αλλα στην περιπτωση μου δεν εχω εδω σπιτι κατι ετσι ωστε να συγκρινω...
για Playstation και για τα εργα καλα ακουγεται αλλα ειμαι περιεργος τι θα ακουγα πιο καλα με εναν πολυ καλο ενισχυτη...(πχ.τα τζαμια που σπανε σε μια ..ταινια...;:BXVZCBXZ6:)

Πήγαινε μια βόλτα από το Mοll το εμπορικό, δεν ξέρω αν γράφεται έτσι, και μπες στο FNAC το βιβλιοπολείο. Δεν σε δουλεύω, μιλάω σοβαρά. Στο βάθος λοιπόν και δεξιά, έχουν κάτι ωραίους Pioneer Home Cinema (τους καινούριους) με κάτι πολύ ωραία ηχεία 5.1 στημένα. Είναι ο καλύτερος τρόπος.

Αυτό που θα πάρεις, είναι ποιό φυσικό ήχο, μεγαλύτερες εντάσεις σίγουρα, καθαρότητα, καλύτερα δυναμικά και ο ήχος δεν θα σε κουράζει, που ενδεχομένως να γίνεται με έναν "φτηνό" ενισχυτή.

Αυτό που θα πάρεις, είναι ποιό φυσικό ήχο, μεγαλύτερες εντάσεις σίγουρα, καθαρότητα, καλύτερα δυναμικά και ο ήχος δεν θα σε κουράζει, που ενδεχομένως να γίνεται με έναν "φτηνό" ενισχυτή.

με καλυψες 100%!-bye-