Νέος Nikkor 55-300 f4.5-5.6 ED VRII

οτι πρεπει για την d5000 μου

ξερουμε μηπως ποτε θα ειναι διαθεσιμος στην ελλαδα?

δεν διαφωνω αλλα αν χρειαζεται και το μεγαλο ζουμ?.......
πχ για φωτογραφιση σε air show?(ειναι και ο λογος που τον θελω)
εκτος αν εννοεις αυτος ο φακος σετακι με τον 18-55 οποτε παω πασο.....

Φαινεται ενδιαφερον φακος και από οτι διαβασα στο dpgr το MTF του ειναι παραδόξως καλό για φακο με τοσο μεγάλο εύρος ζουμ. Αν οντως εχει καλή οπτική απόδοση και πεσει λιγάκι η τιμή του θα πουλήσει πολύ καλα...

Σετάκι...:a0210:

Η φωτογράφηση air show μου φαίνεται πολύ δύσκολο θέμα για τον συνδυασμό D5000/55-300 f/4.5-f/5.6.
Εχει μεγάλες απαιτήσεις σε ταχύτητα λήψης και ειδικά στον τομέα autofocus θα είναι έκπληξη αν ένας "εισαγωγικός συνδυασμός" σουπερζοομ-σώμα μπορεί να ανταποκριθεί.

Δουλεψε φετος σε επισκεψη μου σε air show στην αγγλια,με συνεφιασμενο καιρο ο συνδιασμος d5000- 55-200(δανεικος ο φακος απο φιλο) με πολυ καλα αποτελεσματα
ειχα την εντυπωση οτι θα μπορουσε να συνδιαστει ο 55-300 με αντιστοιχα αποτελεσματα η δεν ειναι ετσι?

H D5000 εχει το ιδιο συστημα εστιασης και φωτομέτρησης με την D90, λογικά σε 3D tracking με AF-C δεν θα εχει πρόβλημα ως προς την σωστή εστιαση (θεωρώντας οτι ο φακος μπορει να ανταποκριθει και οτι ο φωτογράφος εχει μια σχετική εμπειρία σε ανάλογα θεματα). Φαντάζομαι οτι αναφερομαστε σε ληψεις για καθαρά ερασιτεχνική/προσωπική χρήση και οχι σε photo assignments για επαγγελματικους λογους

Απο κει και περα προφανως ανεβαινοντας σε συνδυασμους σωματων και φακων θα μπορουμε να εχουμε καλύτερα έως άριστα αποτελέσματα με μονο περιορισμο το κόστος και τις δυνατότητες του φωτογράφου...

Δουλεψε φετος σε επισκεψη μου σε air show στην αγγλια,με συνεφιασμενο καιρο ο συνδιασμος d5000- 55-200(δανεικος ο φακος απο φιλο) με πολυ καλα αποτελεσματα
ειχα την εντυπωση οτι θα μπορουσε να συνδιαστει ο 55-300 με αντιστοιχα αποτελεσματα η δεν ειναι ετσι?

Αν είναι έτσι λογικά θα σου δώσει ανάλογα αποτελέσματα και ο 55-300.

Αυτο που με κάνει σκεφτικό είναι οτι το υπερβάλλον εστιακό μήκος σε συνδιασμό με τα μεγαλύτερα-βαρύτερα κρυσταλλα είναι πιο απαιτητικά οσον αφορα το μοτερ του autofocus. Σε συνδιασμό με την χαμηλή τιμη ...