Νέος οικονομικός ενισχυτής

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
904
Λόγω προσφορών στα amazon αυτή την εβδομάδα σκέφτομαι να αλλάξω τον ενισχυτή Sony STR-KS600PM με κάποιον πιό σύγχρονο. Απαιτήσεις δεν έχω και ιδαιίτερες (και με τον υπάρχων είμαι ικανοποιημένος σχετικά). Ούτε θα ήθελα να δώσω και πολλά χρήματα.Έτσι και με βάση τις προσφορές κοιτάω τους

Harman Kardon HK 3490

Sony STR-DH740 7.2

Yamaha RX-V475

Φυσικά αν υπάρχουν ενστάσεις και για τους 3 ενισχυτές, το αφήνω το θέμα για αργότερα

2 ερωτήματα

1) Ενισχυτής 7.1 θα μπορεί να παίξει με το υπάρχων σετ ηχείων και αργότερα να προσθέσω 2 επιπλέον ? (να παίξει ως 5.1 δηλ).

2) Τα ηχεία έχουν από την μια μεριά (που συνδέονται στον ενισχυτή) αυτό τον connector http://sparedparts.com/parts/details/sony-speaker-connector-green-j2501296a. Θα μπορούν να συνδεθούν στον καινούργιο αφαιρώντας τον ?

Ο πρώτος είναι δικάναλος και ο τρίτος 5ντακάναλος. Ο δεύτερος είναι επτακάναλος.

Ο Sony θα σου δώσει surround back ή front height και ο Yamaha σύνδεση με το δίκτυο και όλες τις ευκολίες που αυτό έχει.

Ο Sony θα σου δώσει surround back ή front height και ο Yamaha σύνδεση με το δίκτυο και όλες τις ευκολίες που αυτό έχει.

Επειδή δεν το έχω το κατέχω και πολύ το θέμα από τα 2 χαραχτηριστικά πιό υπερτερεί ? Αν κατάλαβα πάντως σωστά και κρίνοντας από τις ανάγκες μου θα προτιμούσα το 7.1 από την δυνατότητα να συνδέεται ο ενισχυτής στο δίκτυο.

Κατ' αρχήν θα χρειαστείς και ένα ενεργό sub... .

Ο Sony σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις 7.2 με επιλογή να έχεις ή πίσω κεντρικά ηχεία ή εμπρός ηχεία ύψους. Ο Yamaha μένει στο κλασικό 5.1 αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις δικτυακό ραδιόφωνο (που μπορεί να μη σου φαίνεται τώρα σημαντικό αλλά θα σου γίνει απαραίτητο) τη δυνατότητα να παίζεις τη μουσική που έχεις αποθηκευμένη στον υπολογιστή σου από τον ενισχυτή. Θα έχεις και αυτόματα αναβάθμιση στο firmware του ενισχυτή (αν και όποτε γίνεται).

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο από τα δύο είναι πιο σημαντικό. Εγώ θα κοίταζα κάποιον ενισχυτή που να τα υποστηρίζει και τα δύο. 7 κανάλια και δίκτυο.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με το χώρο που διαθέτεις και τα ακούσματα που επιθυμείς.
Πόσο χρόνο δαπανάς για δικάναλο ήχο και πόσο για home theater? O χώρος σου διαθέτει τη δυνατότητα να φορτώσεις 7 ηχεία και sub; Οι πηγές σου θα είναι bluray για να έχει νόημα το 7.1?
Γενικότερα πρέπει να ξεκινήσεις με τις πηγές που ακούς για να καταλήξεις διότι παρόλο που όλοι λέμε ότι "ακούμε τα πάντα" στην πραγματικότητα είναι πολύ-πολύ διαφορετικά τα πράγματα.