Νέος, ολίγον άσχετος, ψάχνει για νέα ΤV (για σοβαρή σχέση...)

Papajohn

New member
9 November 2012
6
Γεια σας,είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και θέλω να αγοράσω νέα τηλεόραση ,βασικά για ταινίες και κατα δεύτερον αθλητικά και ίσως λίγο gamming (αλλά για αργότερα).Δίνω μέχρι 700-750 ευρώ.Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και παιζω στις 40 με 42 ίντσες. Το σαλόνι είναι αρκετά μεγάλο και η απόσταση από την συσκευή 3 μέτρα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Καλωσόρισες. Με τη χρήση που αναφέρεις και την απόσταση θέασής σου πας για 50" τουλάχιστον. Οπότε, αν δεν είναι πολύ φωτεινό το σαλόνι, πας για plasma, αφού δεν επιτρέπει και κάτι διαφορετικό το budget σου.

Re: Απάντηση: Νέος, ολίγον άσχετος, ψάχνει για νέα ΤV (για σοβαρή σχέση...)

Το σαλόνι δυστυχώς είναι αρκετά φωτεινό και υπάρχει ...οικογενειακή συμφωνία για όριο στις 40 με 42 ίντσες. Επιπλέον η απόσταση παιζει να γίνει λίγο μικρότερη όσον αφορά τη θέαση, για αυτο σκεφτόμουν κάτι σε LED. Τι πρέπει να προσέξω? Ένας φίλος μου είπε πως συχνότητες πάνω από 200 Ηz δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα παρά τα όσα διαφημίζουν , ισχύει?

Πρωτα απο ολα πραγματικα ΗΖ δεν υπαρχουν πανω απο 200 μεχρι τωρα. Αυτα που διαβαζεις στα specs ειναι με τα εξτρα hz απο το backlight.

Οι LCD τηλεοράσεις με 100 και 200 Hz έχουν λιγότερη θολούρα σε αθλητικές κυρίως εκπομπές. Τώρα για την περίπτωσή σου, κοίτα την Samsung EH6030, αν και το ξαναλέω πως κανονικά πρέπει να κοιτάξεις για 50".

Κατι λιγότερο από 50 αλλα μεγαλύτερο απο 40? Βασική χρήση θα είναι για ταινίες.Να προσθέσω ότι τελικά η απόσταση θέασης λόγω αλλαγών στο σαλονι θα είναι μικρότερη από 3 μέτρα.

Last edited:
Καλησπέρα παιδιά,είμαι κ εγώ νέο μέλος και ψάχνω κ εγώ τηλεόραση 40"-42" (γι'αυτό και δεν ανοίγω νέο νήμα). Τα δικά μου δεδομένα είναι:

Απόσταση Θέασης: 2.00 - 2.50μ.

Budget: 450 - 550 ευρώ

Χρήση: Ταινίες μέσω HDMI από PC,Gaming από PS3,Τηλεοπτικά κανάλια

Χώρος: Με αρκετά καλό φωτισμό,2 παράθυρα αριστερά και δεξιά της τηλεόρασης,είναι σε γωνία το έπιπλο

Αρχικά,αν πρέπει να προτιμήσω Plasma ή LED,και τι διαφορές θα έχουν πρακτικά,όχι θεωρητικά

Έχω κοιτάξει ορισμένα μοντέλα,δεν με πολυενδιαφέρει το 3D επειδή δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητά του λόγω των χρημάτων που διαθέτω αλλά περιμένω και την γνώμη σας πάνω σ'αυτό το θέμα...δηλαδή...στα λεφτά αυτά,μια καλή απλή LED ή μια 3D με μέτριες επιδόσεις στην 3D απεικόνιση (?)

LG 42LM615S 3D
Samsung UE40EH6030
Panasonic TX P42UT50
Samsung UE40EH5000
LG 42LS5600

Ίσως υπάρχουν και άλλες επιλογές -με μια μικρή απόκλιση προς τα πάνω- του Budget,περιμένω να τις ακούσω. Ευχαριστώ πολύ,προκαταβολικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος, ολίγον άσχετος, ψάχνει για νέα ΤV (για σοβαρή σχέση...)

Κατι λιγότερο από 50 αλλα μεγαλύτερο απο 40? Βασική χρήση θα είναι για ταινίες.Να προσθέσω ότι τελικά η απόσταση θέασης λόγω αλλαγών στο σαλονι θα είναι μικρότερη από 3 μέτρα.

Samsung EH6030 στις 46". Πρέπει να έχεις υπόψιν πως στις περισσότερες ταινίες θα έχεις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, άρα και μικρότερη επιφάνεια. Έτσι ακόμα και οι 50" θα μειώνονται σε 2,35:1 ταινίες.

Φίλε μου, κανε τη χαρη στον εαυτο σου και πηγαινε σε οσο το δυνατον περισσοτερες ιντσες. Ξερω πολυ καλα πως σκεφτεσαι ''τι μου λενε τωρα, 50 ιντσες ειναι υπερβολη κτλ.''!!!
Κι'εγω πριν απο 1 χρονο που εψαχνα για tv, σε αποσταση 2,70μ. ειχα στο μυαλο μου 42άρα και σκεφτομουν ακριβως τα ιδια!! Ουτε ιντσα παραπανω...!!!
Τελικα αγορασα 47αρα, και τωρα εχω 51 ιντσες!!! Πιστεψε με αν το επιπλο μου δε με περιοριζε θα ειχα και μεγαλυτερη!!!

Μεγάλη πάρε φίλε, μεγάλη! Έχω 50άρα στα 4μ περίπου. Θα ήθελα μια 60άρα δεν θα με χάλαγε καθόλου!

120813032355850420.jpg

Με βάζεις σε σκέψεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος, ολίγον άσχετος, ψάχνει για νέα ΤV (για σοβαρή σχέση...)

Έμπλεξες φίλε εδώ μέσα.Κι εγώ για 46" πήγαινα, για 55" με βλέπω τώρα και φοβάμαι μη την πάρω και μου φανεί μικρή!