Νέος προβολέας benq - Αγορά προβολεά, πανιού, εγκατάσταση!

Plakalis

New member
3 November 2011
38
Καλησπέρα παιδιά, τα φώτα σας!

Μετά από αρκετή σκεψη (και ψησιμο στη γυναίκα) κατέληξα να παρω προβολέα. Λογικά θα παω στον w1070+. Oθόνη λέω να παω στον Αγγλο που λετε. Ο χώρος ειναι αυτός.
IMG_0439.jpg

Αν προσέξετε θα δείτε απο το ταβάνι να κατεβαίνει μια γυψοσανίδα. Ειναι στα 3,6 μετρα απο τον τοιχο που θα μπει η οθόνη, και από το ταβάνι μεχρι το τελος της γυψοσανίδας ειναι 40εκ.

Θα πάρω με τη σειρά τα ερωτήματα.

1. Να πάρω τον w1070+ ή να περιμένω για κανένα επομενο μοντέλο μιας και ειδα οτι βγήκαν 2-3 νεα μοντελα? (budget γυρω στα 1000Ε πανω κατω μαζι με την οθόνη του αγγλου) δεν εχω πρόβλημα να περιμένω μιας και παντρεύομαι το καλοκαιρι οποτε και τότε θα μπω στο σπίτι.
2. Αποσταση θέασης θα ειναι στα 3-4 μετρα, αναλογα που θα καθεσαι σε καναπε γωνια. Να πάρω 120" η πιο κάτω?
3. Μatt white, η matt grey?
4. Τέλος να βάλω τον προβολέα με ενα σταντ εκει που κατεβαίνει η γυψοσανίδα? η λεω βλακείες και πρεπει να τον βάλω σε κανα τραπεζακι στο εδαφος?

Eυχαριστώ για το χρόνο σας!

Last edited:
1. Εγω δεν τρελαθηκα ουτε με τον w1070 ουτε με τον +. Θα κοιταζα για άλλο μοντελο. Αν θελεις benq, καλυτερα να ανεβεις σε τιμη και να πας στον 1300. Αλλιως δες τον optoma hd26
2. Οι 120 ιντσες στα 3 μετρα είναι πολλες, στα 4 μετρα ιδανικες.
3. Μatt white
4. Τον συνδεεις με βαση στην γυψοσανιδα. Ξεχνα το τραπεζακι

Χμμ.. στα πιο πολλα συγκριτικά ο benq ειναι καλυτερος από τον optoma.. για τον 1300 ξεφεύγει το θέμα.. Με προβλημάτισες γτ είχα στο μυαλο μου αποκλειστικά αυτους τους 2 που απ οτι βλεπω εχουν οι πιο πολλοι..!

Nα παρεις τον 1070+ και να παρεις 130 ιντες οθονη και 160 μη σου πω ....

ο 1070+ ειναι πολυ καλο μηχανακι εγω εχω τον απλο 1070 και εχουμε ξεσκιστει στις ταινιες μια χαρα εικονα εχει μη δινεις πιο πολλα λεφτα για να παρεις ελαχιστη διαφορα η και καθολου ..

αμα θες αρκετη διαφορα βαλε στο χερι αλλα 1500 ευρω +.... και παρε αλλης κλασης μηχανακι Επσον 9200 Βενγκ 7500 κτλ,..

Απάντηση: Re: Νέος προβολέας benq - Αγορά προβολεά, πανιού, εγκατάσταση!

Χμμ.. στα πιο πολλα συγκριτικά ο benq ειναι καλυτερος από τον optoma.. για τον 1300 ξεφεύγει το θέμα.. Με προβλημάτισες γτ είχα στο μυαλο μου αποκλειστικά αυτους τους 2 που απ οτι βλεπω εχουν οι πιο πολλοι..!

Κοιτα, δεν ξερω τι εχεις διαβασει, απλα ετυχε να τους δω να παιζουν διπλα-διπλα και σου ειπα την γνωμη μου.
Δεν εχω κανενα από τα 2 μηχανάκια παντως να ξερεις.
Οποιον και να παρεις θα εισαι ικανοποιημένος.
Απλα ο HD26 για μενα, ειχε καλυτερο μαυρο και καλυτερη ευκρίνεια.

1) Έχω τον απλό w1070 και μια χαρά είναι η εικόνα, έχουμε ξεσκιστεί στις ταινίες, μόνος, με την γυναίκα, με τα παιδιά, με φίλους, απόλα. Για τα επόμενα μοντέλα δεν γνωρίζω. Πάντως αν δεν είσαι περίεργος θα ικανοποιηθείς. Δεν έχω δει ταινία σε άλλον προβολέα ποτέ για να έχω άποψη.
2) Γενικώς να διαλέξεις μεγάλες ίντσες, ποτέ δεν είναι αρκετές. Το μέγεθος μετράει.
3)Υποτίθεται για σαλόνια και τέτοια είναι η matt grey. Τέτοια έχω σε 120". Δεν έχω θέμα με την εικόνα.
4)Βάλε τις διαστάσεις σου στον projector calculator να δεις αν σε παιρνει να τον βάλεις στην γυψοσανίδα. Τώρα που είδα από τα 3.6 μέτρα σου δίνει 108-140". Βάλε τον εκεί, δοκίμασε στον τοίχο να δεις τα μεγέθη και μετά παρε οθόνη.

Καλά περιεργος δεν είμαι.. οντως ο Benq δινει μεγαλύτερο ευρος ιντσών.. ο Οπτομα μου εδινε 120" στα 3.9 μετρα..
Οπότε περιμενω μπας και τον πετύχω σε καμμια προσφορά, καθώς δε βιαζομαι!