Νεος προβολεας ή τιβι?

adi32

AVClub Addicted Member
17 October 2006
2,210
εχω τον benq 6100 εδω και 4 χρονια αλλα πλεον δεν με ικανοποιει η εικονα
μαλλον εχει πεσει η αποδοση της λαμπας εχει περιπου 1300ωρες
σκεπτομαι και για τιβι αλλα εχοντας συνηθισει τις 100'' δε νομιζω να μπορω να δω σε 40''
επειδη εχω μεινει πισω
σε λογικες τιμες η αποδοση ενος νεου προτζεκτορα πλησιαζει τις καλες τιβι ?
συμφερει να αλλαξω λαμπα (300ε) ή να παρω με 1000-1500e ενα νεο και οχι μια τιβι με 1500e?

Νόμιζα πως δεν υπήρχε καν ζήτημα. Μου κάνει εντύπωση η ερώτησή σου.
Τηλεόραση με 1500 ούτως ή άλλως παίρνεις μέτρια και μάλλον μεσαίου μεγέθους. Με την σκανδαλώδη τιμή των 2000 παίρνεις έναν ικανότατο HD προβολέα, τον TW1000 της Epson. Τετριμμένη επιλογή, αλλά μάλλον η καλύτερη. Τώρα, εννοείται πως με ένα πεντακοσάρικο παραπάνω διαλέγεις τον 2000 και τον χαίρεσαι κανονικότατα.

Σου προτεινω PANASONIC 200 για αναλυση 1280Χ720 περιπου στα 1300 ευρω και αν θελεις να ανεβεις στα 1920Χ1080 EPSON 2000 τιμη 2320 ( o 1000 ειναι ηδη ξεπερασμενος ,φοραει πανελ D6,ενω ο 2000 D7).Να σημειθει οτι η EPSON παρεχει και εγγυηση λαμπας 3χρονια η 3000 ωρες !

ευχαριστω για τις προτασεις σας
με ενδιαφερει περισσοτερο το θεμα της ποιοτητας εικονας
η ποιοτητα πλησιαζει μια τηλεοραση ή ειμαστε ακομα πολυ πισω?

επειδη σε 4 χρονια μαζεψες 1000+ ωρες πηγαινε για τηλεοραση
οκ η μεγαλη εικονα αλλα αν θες να εισαι ακριβοδικαιος καθε 200 ωρες θες ρυθμιση που σημαινει 150 ευρουδακια .Στις 1000 ωρες θες 600 ευρω για ρυθμιση
συν
πτωση φωτεινοτητας
χρηση τουλαχιστον 30 λεπτων
αλλοιωση πανελ
φοβο για σκασιμο λαμπας
ολα αυτα τα ζυγιζεις και κρινεις
μονοδρομος η μεγαλη εικονα αλλα για τετοια χρηση η τηλεοραση ειναι δρομος χωρις να ασχοληθεις μαζι της ξανα

Οσο αφορα την ποιοτητα , οι προβολεις (HD) eχουν πλεον ξεπερασει τις κινηματογραφικες αιθουσες .

τελικα πηρα τιβι μια SAMSUNG LE46S86B LCD TV 46''
μετα απο 3 μερες δοκιμασα να δω διπλα διπλα εικονα και απο τον προβλεα και απο την τιβι με το ιδιο dvd
κοντεψα να παθω συγκοπη με τα χαλια του προβολεα
σαν να εβλεπα ασπρομαυρη σκοτεινη εικονα ηταν
να δω τι θα τον κανω τωρα
του εκανα και μερικα reset αλλα δε βλεπω βελτιωση
υπαρχει αυτη τη στιγμη προβολεας που δινει ιδια εικονα με μια καλη lcd?

Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα adi και μην αδικείς τον benq, έχει 1300 ώρες και 4 χρόνια παλαιότητα μοντέλου.
Την κινηματογραφική αίσθηση του προβολέα δεν την έχει καμία τηλεόραση.

Σίγουρα την τηλεόραση θα την ευχαριστηθείς αλλά για πες μου, είχες την ίδια "ευτυχία" όταν προτοσύνδεσες τον benq πριν 4 χρόνια ή τώρα που είδες για πρώτη φορά τηλεόραση σε 42'' ?

σαφως τοτε ηταν μεγαλυτερη η ευτυχια
αλλα αυτη τη στιγμη ηθελα μια τιβι (γιατι η παλια καηκε)
και σκεφτηκα οτι ειναι νωρις να παρω παλι ενα προβολεα που θα εχει λιγο καλυτερη εικονα απο τον παλαιο

Όχι και "λίγο καλύτερη"!!!

Ο 6100 ήταν ένας business προβολέας ανάλυσης 800 x 600, πράγμα που σημαίνει ότι σε ταινία θα έχεις ανάλυση κατώτερη του απλού DVD και contrast χειρότερο και από LCD TV!

Σε καμία περίπτωση μην τον συγκρίνεις με τους σημερινούς προβολείς, ακόμα και τους low-end του 700άρικου.

4 χρόνια είναι τρομακτικό χρονικό διάστημα για έναν προβολέα.

Μεγειά η τηλεόραση αλλά τώρα ξεκίνα να κοιτάς και για προβολέα νέας τεχνολογίας.
Πολύ σωστά αυτά που σου λέει ο Δημήτρης.

Ο νέος προβολέας δεν θα έχει "λίγο καλύτερη εικόνα από τον παλιό"

Απλά, Δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον παλιό ;)

Re: Απάντηση: Νεος προβολεας ή τιβι?

Μεγειά η τηλεόραση αλλά τώρα ξεκίνα να κοιτάς και για προβολέα νέας τεχνολογίας.
Πολύ σωστά αυτά που σου λέει ο Δημήτρης.

Ο νέος προβολέας δεν θα έχει "λίγο καλύτερη εικόνα από τον παλιό"

Απλά, Δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον παλιό ;)

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Ένας καλός προβολέας σήμερα έχει πολύ καλύτερη overall συμπεριφορά από οποιαδήποτε LCD TV.

Συμφωνώ απολύτως με τους προλαλήσαντες. Εδώ εγώ έχω τον "παλιό" προβολέα EPSON EMP-TW600 (τον αγόρασα πριν από 2 χρόνια, αλλά τώρα έχει πράγματι παλιώσει) και μόλις πριν από μία εβδομάδα πήρα την πλάσμα Samsung PS42Q96HD. Ε, για τη θέαση ταινιών ο Έπσονας είναι αναντικατάστατος. Η τηλεόραση καλή είναι για τηλεοπτικά προγράμματα, αθλητικά κ.λπ. Για ταινίες όμως προβολέας και πάλι προβολέας!

εχω καιρο να δω σε καλο προβολεα και εχω μεινει πισω μαλλον
που μπορουμε να δουμε καποια επιδειξη?

αλλα μαλλον θα το αφησω για του χρονου γιατι ηδη εδωσα 1800 για την tv

Φιλε adi32, αφου προβολεα εχεις, εστω και παλιο, καλα εκανες IMHO και αγορασες τηλεοραση. Εξαλλου οπως λενε ολοι και υα συμφωνησω κι εγω απολυτα, αλλο πραγμα ο προβολεας κι αλλο η τηλεοραση. Ειναι λαθος να τα συγκρινουμε αυτα τα 2. Ο συνδυασμος και των 2 ειναι η ιδανικη λυση. Απολαυσε την τηλεοραση σου και του χρονου προβαινεις και σε μια αγορα ενος προβολεα 1080p, που θα εχουν πεσει παρα πολυ οι τιμες τους, ετσι κι αλλιως με τους ρυθμους που παμε.