Νέος προβολεας

DASKMAN

New member
17 October 2007
71
xania
Καλησπέρα
Ηρθε η ώρα για αγορα καινούργιου προβολεα μιας και ο παλιός τα έφτυσε μετά απο κάμποσα χρονακια..μοντέλο sony vpl ew5.καθοτι άσχετος με το αντικείμενο μπορείτε να με καθοδηγησετε στην αγορα ενός προβολεα full hd ?
Η χρήση του γίνετε αποκλειστικά για ταινίες και μπάλα βραδινές ώρες μετα τις 8 η οθόνη προβολής είναι λευκός τοίχος με ύψος μέχρι το ταβάνι 2.70 και πλάτος προβολής 4 μέτρα.η εικόνα προβολής ξεκινάει όμως απο τους 70 ποντους απο το πάτωμα λόγω ύπαρξης τζάκιου.η αποσταση θέασης είναι 4.5-5 μέτρα και η εγκατάσταση του προηγουμενου προβολεα ήταν στα 5-5.5 μέτρα .το μπατζετ που θέλω να κινηθώ είναι γύρω στο χιλιαρικο.
παρακαλω την βοήθεια σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
μανος

Μπορεί να έρθει 1 με 1.5 μετρό αν μιλάμε για επιπλο δίπλα δηλαδή στον καναπέ .οχι παραπάνω γιατί θα είναι στην μέση του σαλονιού
Ο τοίχος προβολής έχει πραγματικά μήκος 5.5 μέτρα αλλά το 1.5 μετρό το καταλαμβάνει μια TV στερεωμενη στον
τοιχο και ηχεία για θέαση τις υπόλοιπες πρωινές ώρες .
δλδ πάμε για στήριξη στο ταβάνι;

Last edited:
oριστε καποια σχεδια για να καταλαβετε τον χωρο.ο τοιχος προβολης ειναι γυψοσανιδα λευκο βαμμενη αλλ μπορει να βαφτει σχετικα ευκολα σε καποιο χρωμα ιδανικο για προβολη.ο χωρος ειναι αρκετα φωτεινος λογω μεγαλης τζαμαριας.στην φωτο ειναι ο τοιχος οπως ηταν παλια πριν την κατασκευη του τζακιου.στην θεση των κουτιων ειναι τωρα η tv.
pa037605.jpg

toixos.jpg

img0309ry.jpg

Το βασικό θέμα που βλέπω από τα σκαριφήματα είναι ότι χρειάζεσαι προβολέα με αρκετό οριζόντιο lens shift. Η θέση του είναι δεδομένη? Διότι αν ναι, ξεχνάς οποιονδήποτε DLP στα ~1000 ευρώ.

οχι δεν με ενδιαφερει το 3D φιλε μου.
Γιαννη η αληθεια ειναι οτι το ιδανικο ειναι να μπει στον τοιχο πισω απο το καθιστικο που υπαρχουν ραφια μπριζες κεραιας κτλπ.αλλιως σκεφτομαι να μπει στον τοιχο που χωριζει κουζινα με σαλονι μολις μπαινεις απ την εισοδο.στο τελος του τοιχου υπαρχει κολωνα .ισως να μπει εκει ψηλα. δεν ειναι κεντρο με την οθονη προβολης αλλα δεν φευεγει τοσο πολυ..οπωσδηποτε χρειζομαι lens shift.το μπατζετ εχει ανεβει στα 2000 ευρω.με ενδιαφερει να βγαζω οσες πιο πολλες ιντζες γινετε στον τοιχο.χωρις να θυσιαζει πολυ στην εικονα.λοιπον?

Επομένως, κοιτάς προς LCD μεριά. Ρίξε μια ματιά στον Epson 9000-9100 και στον Panasonic 5000. Δεν έχω καταλάβει, όμως, ακόμα για πόσες ίντσες μιλάμε. Να πούμε 3 μέτρα σε πλάτος?

ναι 3 μετρα οπωσδηποτε Γιαννη .ο τοιχος προβολης ειναι 4 μετρα επι 2 υψος. Αν ειναι εφικτο παραπανω απο 3 δεν θα με χαλασει.αν στηριχτει στην κολωνα που ειναι 5-5.5 μετρα απο τον τοιχο τι μηχανημα θελουμε για να βγαλουμε τα προαναφερομενα μετρα

οχι το ο τοιχος με μηκος 2 μετρα μολις μπαινεις στην εισοδο αριστερα καταληγει σε κολωνα.εκει λεω να το βαλω.δεν ειναι κεντρο αλλα καμια σχεση με την θεση που εχει ο προβολεας τωρα.

Αν ο προβολέας δεν μπεί στο κέντρο της οθόνης (κατά το πλάτος) τότε πρέπει να έχει lens shift. Σε τρέχοντα μοντέλα του 1000ρικου είναι δύσκολο να βρείς. Η epson που το έβαζε στις χαμηλές σειρές (tw3200 - 3600) πλέον το έχει καταργήσει στην σειρά 5. Επίσης τα dlp αυτής της κατηγορίας τιμής δεν διαθέτουν lens shift.

ναι γιαννη σωστος!!σε εχω ζαλισει..σορρυ αλλα ειμαι αδαης και θελω να φτιαξω κατι καλο.θα σε ρωτησω μετα και βαψιμο του τοιχου.
το μπατζετ εχει ανεβει στα 2000

Απάντηση: Re: Νέος προβολεας

ναι γιαννη σωστος!!σε εχω ζαλισει..σορρυ αλλα ειμαι αδαης και θελω να φτιαξω κατι καλο.θα σε ρωτησω μετα και βαψιμο του τοιχου.
το μπατζετ εχει ανεβει στα 2000

Το μπάτζετ έχει ανέβει στα 1970 ευρώ διότι με τα 30 θα πάρεις ένα φωτόμετρο για να κάνουμε τέλεια δουλειά!!:D:D

Μην φοβάσαι, δεν με ζαλίζεις!!-bye-

χαχα ναι να παρω απο που ομως?θα βοηθησει στην επιλογη η στην ρυθμιση του προβολεα?κοιταζω τωρα τον 9100 o panasonic ειναι πιο ακριβος. ποσες ιντζες θα βγαλει στον τοιχο μου στην αποσταση αυτη?

Απάντηση: Re: Νέος προβολεας

χαχα ναι να παρω απο που ομως?θα βοηθησει στην επιλογη η στην ρυθμιση του προβολεα?κοιταζω τωρα τον 9100 o panasonic ειναι πιο ακριβος. ποσες ιντζες θα βγαλει στον τοιχο μου στην αποσταση αυτη?

http://www.projectorcentral.com/Panasonic-PT-AE7000-projection-calculator-pro.htm

Και οι 2 σου δίνουν τις ίντσες που θέλεις (136) από την ίδια απόσταση (5.5 μέτρα).

Το φωτόμετρο το αναζητάς σε καταστήματα με φωτογραφικά είδη. Θα σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα!!

Ωραία θα πάρω ένα φωτόμετρο θελουμε να κάνουμε καλό αποτέλεσμα στο χωρο-τοιχο.η Μονή ένσταση μου Γιάννη είναι ότι απέναντι ακριβώς είναι το τζάκι
.μηπως κάνουμε ζημιά στον προβολεα;η ζέστη παει ψηλά οπότε φαντάζομαι δεν είναι το ιδανικό
Να ταβανιαστει.αλλα με προβληματίζει η ζέστη και η ακτινοβολία μήπως επηρεάζει την εικόνα που θα βγάζει;έστω οτι κάνουν και οι 2 προβολείς ποιον θα επιλεγες;