Νέος προβολέας

spaceboy

New member
6 July 2022
1
Χαίρετε,

Έχω έναν προβολέα Epson EMP-TW2000, από το μακρινό 2008, αποκλειστικά για χρήση Home Cinema. Δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια απροβλημάτιστα, ούτε λάμπα δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω. Περιττό να πω πως είμαι πολύ ευχαριστιημένος.
Αλλά σκέφτομαι μήπως είναι καιρός πλέον να τον αλλάξω, αν όχι τώρα, σύντομα με έναν 4Κ (pixel-shift ή μη). Για χρήση πλέον με online streaming services κυρίως (Disney+ κλπ).

Πάλι σε Epson σκέφτομαι να στραφώ. Επιλογές:
  1. Epson EH-TW7400 - Μάλλον η πρώτη μου επιλογή
  2. Epson EH-TW7100 - Αρκετά φθηνότερος από τον 7400, αλλά πως συκγρίνονται;
  3. Epson EH-TW9400 - Ανώτερα μαύρα, αλλά αξίζει τα +500/600€ συγκριτικά με τον 7400;
  4. Άλλες κορυφαίες επιλογές έως τα 2000€;
  5. Μένω με τον TW2000 μέχρι να βγάλει η Epson οικονομικά προσιτό γνήσιο 4K προβολέα
Ερώτηση: Με περιεχόμενο από online streaming services, θα δω διαφόρα με έναν από τουε πιο πάνω προβολείς συγκριτικά με αυ΄το που έχω τώρα;

Ζητώ τα σχόλια/προτάσεις/γνώμες σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άποψη μου:
Το 5 δεν θα γίνει ποτέ ειδικά όσο παραμένει ο ανταγωνισμός στα 5-6 χιλιαρικα.
Αν περιμένεις να πάρεις φθηνό 4Κ θα περιμένεις πολλααααααα χρόνια.

Άρα πας σε ψευδο4Κ. Αφού φτάνεις τα 2000 δώσε κάτι παραπάνω και πας στον 9400 και τέλος. Θα πάθεις σοκ.
Ναι δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που έχεις τώρα.

Και εγώ ακριβώς αυτό πιστεύω!Ο 9400 βάζει κάτω αρκετά ψευτο 4κ μοντέλα μέχρι 3000 ευρώ.

9400 και τα μυαλά στα κάγκελα. Τον έχω και είμαι υπερευχαριστημένος σε σχέση με τον 8000 και τον 8300 που είχα. Άσε που το design του 7100 δεν μου αρέσει καθόλου.

• Like
Reactions: spaceboy
ο επσον 9400
σε σχεση με τον JVC X 30 (αρκετα παλιος 2012 μοντελο αλλα δειχνει πολυ καλα ακομα...)

τι λεει ;;;;; αξιζει ;;;

για να παμε στο ψευδο 4Κ .... η θα κανω μπουρδα ;;;

ο JVC X 30 καλος ειναι δεν μου εβγαλε προβλεμ.....

Δώσε μου τον x30 και πάρε τον 9400.
Win win :P

Πέρα από την πλάκα, θα χάσεις σε μαύρο (ειδικά αν παίζεις σε φροντισμενα σκοτεινό χώρο) αλλά σίγουρα θα κερδίσεις σε λεπτομέρεια και φως.
Δεν θεωρώ ότι είναι κραυγαλέο upgrade.

ο επσον 9400
σε σχεση με τον JVC X 30 (αρκετα παλιος 2012 μοντελο αλλα δειχνει πολυ καλα ακομα...)

τι λεει ;;;;; αξιζει ;;;

Να σου βάλω την αμφιβολία μήπως και κρατήσεις τον JVC; :p

Ο 9400 είναι άπαιχτος για την κατηγορία τιμής του, συνολικά έχει την πιο smooth εικόνα από τον ανταγωνισμό. Αλλά είναι μισο-ψευδο 4Κ. Ούτε καν ολόκληρο ψευδο 4Κ. 😉

Δεν είναι φυσικά ο πιο κρίσιμος κρίκος για την εικόνα αυτός αλλά:
O 9400 έχει panel 1920x1080 το οποίο κάνει διαγώνιο eShift δηλαδή η εικόνα που προκύπτει είναι = 4.15 εκατομμύρια pixel στα 60Hz.
Το XPR στους DLP με panel 1920x1080 έχει τετραπλό eShift δηλαδή η εικόνα που προκύπτει είναι = 8.3 εκατομμύρια pixel στα 60Hz.

Δεν θα το βρεις αυτό να αναφέρεται συχνά, αλλά είναι good to know.

Ο 9400 είναι άπαιχτος για την κατηγορία τιμής του, συνολικά έχει την πιο smooth εικόνα από τον ανταγωνισμό. Αλλά είναι μισο-ψευδο 4Κ. Ούτε καν ολόκληρο ψευδο 4Κ. 😉

O 9400 έχει panel 1920x1080 το οποίο κάνει διαγώνιο eShift δηλαδή η εικόνα που προκύπτει είναι = 4.15 εκατομμύρια pixel στα 60Hz.
Το XPR στους DLP με panel 1920x1080 έχει τετραπλό eShift δηλαδή η εικόνα που προκύπτει είναι = 8.3 εκατομμύρια pixel στα 60Hz.

Δάσκαλος ο Λεω!!! Ελάχιστοι το ξέρουν αυτό..

ο επσον 9400

τι λεει ;;;;; αξιζει ;;;

Ευάγγελε θα στο ξαναγράψω κ σε τρίτο thread user εδω...Εν έτη 2025 να πας παλι σε τεχνολογία λάμπας για να θυμηθούμε νοσταλγικά τα παλιά... με 1/2 ψευδο 4Κ και χειρότερα μαύρα είναι τέρμα downgrade κίνηση...

Άραξεεεε και στόχευσε στον JVC NZ500. Καλύτερα μαύρα , καλύτερη εικόνα , Native 4K και λάσερ. Ολα τα έχει..εκτός από την τιμή του που είναι τσιμπημένη...όσο 2 Epson 9400...

Επειδή τα μαύρα είναι ο πρώτος σου στόχος...και τον θες αποκλειστικά για ταινίες σε τέρμα σκοτεινό δωμάτιο...απαξ και παρεις JVC , μετά θα πρέπει να αναβαθμίστείς πάλι με JVC...

Εάν το μαύρο δεν ήταν η πρώτη σου επιλογή αλλά έδινες βαρύτητα σε συνθηκες προβολής κάθε φωτισμού , με τρομερά χρώματα , crispy εικόνα 8,3εκ πίξελ όπως λέει κ ο Λεώ , έπαιζες PS5 και έβλεπες και μπαλίτσα...ένας LG HU 710 θα ήταν υπερ αρκετός στα 1,5Κ ή ένας Epson QB1000 στα 5.5Κ.....

Είναι απλό. Οποιος διαθέτει 6 χιλιάρικα και έχει κάποια εμπειρία από προβολή, δεν ρωτάει καν σε φόρουμ τι να πάρει. Όλες οι ερωτήσεις γίνονται τι να πάρουμε που να είναι κοντά σε εικόνα χωρίς να δώσουμε το εξαχίλιαρο.

Ευάγγελε θα στο ξαναγράψω κ σε τρίτο thread user εδω...Εν έτη 2025 να πας παλι σε τεχνολογία λάμπας για να θυμηθούμε νοσταλγικά τα παλιά... με 1/2 ψευδο 4Κ και χειρότερα μαύρα είναι τέρμα downgrade κίνηση...

Άραξεεεε και στόχευσε στον JVC NZ500. Καλύτερα μαύρα , καλύτερη εικόνα , Native 4K και λάσερ. Ολα τα έχει..εκτός από την τιμή του που είναι τσιμπημένη...όσο 2 Epson 9400...

Επειδή τα μαύρα είναι ο πρώτος σου στόχος...και τον θες αποκλειστικά για ταινίες σε τέρμα σκοτεινό δωμάτιο...απαξ και παρεις JVC , μετά θα πρέπει να αναβαθμίστείς πάλι με JVC...

Εάν το μαύρο δεν ήταν η πρώτη σου επιλογή αλλά έδινες βαρύτητα σε συνθηκες προβολής κάθε φωτισμού , με τρομερά χρώματα , crispy εικόνα 8,3εκ πίξελ όπως λέει κ ο Λεώ , έπαιζες PS5 και έβλεπες και μπαλίτσα...ένας LG HU 710 θα ήταν υπερ αρκετός στα 1,5Κ ή ένας Epson QB1000 στα 5.5Κ.....
Σε ευχαριστω !!! με καλυψες !! Οντως ο JVC x 30 που εχω συνεχιζει να παιζει πολυ καλα .....

απλα ελεγα ψευδο 4Κ και μικροτερο μεγεθος το οποιο απο οτι βλεπω δεν ισχυει διοτι τον κοβω και αυτον γκομουτσα στυλ και πιο ασχημο οπτικα εξωτερικα...... ( τουλαχιστον τον JVCτον βρισκω αν και γκουμουτσα αρκετα πιο εμαφανισημο ....)
απο οτι βλεπω θα περιμενω για ΝΖ 500 καποιον θα βρω σε λιγα χρονια μεταχειρισμενο ...

• Like
Reactions: djmnv81 and vadergr

δηλαδη τζιφος ουτε ψευδο 4Κ..... Ευχαριστω ΠΟΛΥ !!!

Και τετοιο μηνυμα να σου βγαζει, βαζεις τον περιορισμο (1080p) απο την πηγή σου
Όταν όλες οι ταινίες και οι σειρές είναι πλέον 4Κ , είναι προτιμότερο ένας ψευτι4Κ παρά περιορισμός από την πηγή.
Προσωπικά αν δεν σήκωνε ο προβολέας μου 4Κ , θα τον είχα αλλάξει χθες μόνο και μόνο από αυτό.

Δεν είναι απαραίτητο αυτό.. Μπορεί το ψευτο-4Κ που κάνει ο προβολέας να είναι υποδεέστερο σε εικόνα από το downscaling σε 1080p που κάνει μια πολύ καλή πηγή.

Για παράδειγμα, ο X30 με σήμα 1080p που έχει προέλθει από σήμα 4Κ "κατεβασμένο" από HTPC με MadVR παίζει να είναι καλύτερος από ψευτο-4Κ προβολέα που δέχεται σήμα 4Κ αλλά εσωτερικά το "κατεβάζει" με "φτωχούς" αλγόριθμους.

Όταν όλες οι ταινίες και οι σειρές είναι πλέον 4Κ , είναι προτιμότερο ένας ψευτι4Κ παρά περιορισμός από την πηγή.
Προσωπικά αν δεν σήκωνε ο προβολέας μου 4Κ , θα τον είχα αλλάξει χθες μόνο και μόνο από αυτό.

Αυτό δεν σχετίζεται με αυτό που ρωτησες όμως :P

• Like
Reactions: billpeppas
δηλαδη τζιφος ουτε ψευδο 4Κ..... Ευχαριστω ΠΟΛΥ !!!
Κάνετε μεγάλο λάθος. Το 4Κ του 9400 είναι εξαιρετικό για τα λεφτά του. Βλέπω συνέχεια, με HDR κιόλας και δεν έχω κανένα θέμα. Άσε που γίνεται και ISF calibration. Δηλαδή τι άλλο θέλετε από μηχάνημα κάτω από 3000?

Δηλαδή τι άλλο θέλετε από μηχάνημα κάτω από 3000?
Να ήταν τουλάχιστον κανονικό ψευδο 4Κ.......:ROFLMAO:

Προσωπικά γουστάρω που γουστάρεις αυτό που βλέπεις...ετσι πρεπει να χαιρόμαστε με τα προβολάκια μας κ με το χόμπυ μας αυτό!!!