Νεος PS3 Media Server

Θανάση και xamourabi σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας..
Έχω παραγγείλει gigabit switch και μόλις έχω τις πρώτες εντυπώσεις θα τις μοιραστούμε μαζί...

Νίκος

Παρακαλούμε φίλε μου!

Έκανες την καλύτερη δουλειά...
Έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, θα γλιτώσεις από πολλές εξτρά ρυθμίσεις, θα απολαμβάνεις καλύτερη ποιότητα βίντεο (λόγω μεγαλύτερων bitrate) και τέλος το Gigabit Switch θα αποτελέσει επένδυση για να συνδέσεις πάνω του και άλλες συσκευές απολαμβάνοντας μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.
Όταν έρθει και το συνδέσεις, στείλε εντυπώσεις.
Επίσης αν έχεις κάποιο προβληματισμό στη συνδεσμολογία μπορούμε να σε βοηθήσουμε. -bye-

Φίλε Νίκο,

Ο φίλος Hamurabi το περιέγραψε πολύ καλά πιο πάνω...
ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα αν το router της HOL είναι 100MBps.
Πρέπει να ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία που φαίνεται παρακάτω.
Είναι αντιγραμμένη από ποστ του Hamurabi:

Αν δεν έχεις gigabit σύνδεση μεταξύ PC(PMS) και PS3 μη περιμένεις να μην έχεις προβλήματα στην αναπαραγωγή μέσω transcode (χρήση υπότιτλων) HD αρχείων!

Επειδή είχα ανάλογο ερώτημα από φίλο που είχε απορίες με τη σύνδεση παραθέτω την συνδεσμολογία για να μην υπάρχει αμφιβολία:

PC(PMS)-----cat6*---------Gigabit(switch/router)---------cat6*------PS3
|
cat5e/cat6**
|
|
modem router

* αντί του cat6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ελεγμένο cat5e
** αντί των cat5e/cat6 μπορεί αν το modem router είναι 10/100 μπορεί να χρησιμποιηθεί και απλό cat5!

Μη ξεχνάτε:
1.Το PC(PMS) πρέπει να έχει κάρτα gigabit ρυθμισμένη για 10/100/1000 ( auto negotiative)!
2. Το PS3 να έχει ρύθμιση για gigabit ή auto negotiative
3. Το modem router της παραπάνω συνδεσμολογίας δεν είναι απαιτείται να είναι gigabit. Εξάλλου κατά 95% οι χρήστες κατέχουν fast ethernet modem router.
4.Μη σπεύσετε να αγοράσετε gigabit modem router γιατί με λιγότερα λεφτά θα αγοράσετε ένα πολύ καλό gigabit switch κρατώντας και το παλιό καλό modem σας, ακριβώς όπως προτείνω με την παραπάνω συνδεσμολογία!

Last edited by a moderator:
Και για να μη εκτραπούμε τελείως εκτός θέματος που στην περίπτωσή μας είναι ο PMS εγώ κλείνω το θέμα εδώ υπενθυμίζοντας πως ακόμη και μια στο full "κλειδωμένη" 24Mbps σύνδεση ADSL που έχουμε στο δίκτυό μας, υπολείπεται τουλάχιστον 4 φορές τις fast ethernet 10/100Mbps του οποιουδήποτε modem/router.
Γι' αυτό δεν συζητάμε για αλλαγή modem!

Υ.Γ.
Αγαπητέ θανάση. Διόρθωσε αν μπορείς την παράθεση του ποστ μου που έκανες λίγο παραπάνω γιατί δημιουργεί σύγχυση γιατί τα κενά και τα tab δεν "περνάνε" μέσα στα post!

Η σύνδεση του modem/router δεν πρέπει να γίνεται επάνω στο PC(PMS) αλλά επάνω στο gigabit switch!!!

Last edited:
Φίλε Xamurabi,

Τώρα είδα το μήνυμα...
Ευτυχώς ο άξιος διαχειριστης JohnBougiou το είδε έγκαιρα και το διόρθωσε γιατί έτσι όπως ήταν... άντε να βγάλει άκρη κάποιος με τη σατανική συνδεσμολογία :devil-smiley-029:

Ρε παιδιά... άλλαξα Pc και ξαναεγκατέστησα τον PMS. Tα έχω πάρει ψάχνοντας να βρω open port . Οσα port κι αν έχω δοκιμάσει μου τα "πετάει" σαν bined.
Τι στο καλό να κάνω ?:mad:

Φίλε μου,

Βάλε ότι θύρα θέλεις.
Απ' ότι έιδα η προεπιλεγμένη είναι η 5001. Αν δε σ' αρέσει βάλε κάποια στο φάσμα 10000-60000.

Το πρόβλημά σου όμως είναι σε κάποιο σατανικό Firewall ... :devil-smiley-029:
Μήπως ξέρεις ποιο είναι; Ακόμα και τα Windows (XP SP2+/Vista/7) έχουν μαμίσιο Firewall. Άνοιξε μια θύρα (ίδια με αυτή που έβαλες παραπάνω TCP/UDP) ή αν σου φαίνεται δύσκολο, απενεργοποίησέ το.

Φίλε μου,

Βάλε ότι θύρα θέλεις.
Απ' ότι έιδα η προεπιλεγμένη είναι η 5001. Αν δε σ' αρέσει βάλε κάποια στο φάσμα 10000-60000.

Το πρόβλημά σου όμως είναι σε κάποιο σατανικό Firewall ... :devil-smiley-029:
Μήπως ξέρεις ποιο είναι; Ακόμα και τα Windows (XP SP2+/Vista/7) έχουν μαμίσιο Firewall. Άνοιξε μια θύρα (ίδια με αυτή που έβαλες παραπάνω TCP/UDP) ή αν σου φαίνεται δύσκολο, απενεργοποίησέ το.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Εχω τον Norton Internet Security πρόσφατα αγορασμένο (Norton μετά από πολλά χρόνια αφού ποτέ δεν είχε ένα προιόν αξιόπιστο και "ελαφρύ", μέχρι τώρα.) Any way. Eίναι έτσι σεταρισμένος όμως που δεν θα με έκοβε χωρίς να το πάρω είδηση. (Τώρα δεν ορκίζομαι κι όλας.) Βέβαια αυτό που είπες μπορώ να το δοκιμάσω στον router DIR-655 στο port forwarding. Για να δούμε....θα μου κάτσει ?

Παρακαλώ φίλε μου!

Βέβαια αυτό που είπες μπορώ να το δοκιμάσω στον router DIR-655 στο port forwarding. Για να δούμε....θα μου κάτσει ?

MHN ανοίξεις θύρα στο ρούτερ σου. Δεν εννοούσα αυτό. Αποτελεί και τρύπα ασφαλείας μία ανοιχτή θύρα στο ρούτερ χωρίς λόγο.

Y.Γ. Απ' ότι είδα το DIR-655 δεν είναι modem-router, αλλά σκέτο router. Δηλαδή δε συνδέεσαι στο ιντερνετ μέσω αυτού (εκτός κι αν ζεις εκτός Ελλάδας). Σε ποιες θύρες έχεις συνδέσει τον Η/Υ και το PS3; Στις LAN ή είναι κάποιο απο τα 2 σε θύρα WAN;

καλό μήνα!!!!
Δυστυχώς για μένα δεν είναι καλός διότι όπως αναφέρω και πιο πάνω τα προβλήματα εξακολουθούν!!!!
Μετά από επανεγκατάσταση των XP έβαλα την τελευταία java, τον 381PMS αλλά κόβεται ξαφνικά η σύνδεση PS3 και PMS..
μήπως χρειάζεται να βάλω κάποια άλλα βοηθητικά προγραμματάκια όπως λέει ο φίλος PLUTON πιο πίσω (σελ 75) και αν ναι ποιες ρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν??

Βγάλτε με από το αδιέξοδο......
Ευχαριστώ...

Παρακαλώ φίλε μου!

MHN ανοίξεις θύρα στο ρούτερ σου. Δεν εννοούσα αυτό. Αποτελεί και τρύπα ασφαλείας μία ανοιχτή θύρα στο ρούτερ χωρίς λόγο.

Y.Γ. Απ' ότι είδα το DIR-655 δεν είναι modem-router, αλλά σκέτο router. Δηλαδή δε συνδέεσαι στο ιντερνετ μέσω αυτού (εκτός κι αν ζεις εκτός Ελλάδας). Σε ποιες θύρες έχεις συνδέσει τον Η/Υ και το PS3; Στις LAN ή είναι κάποιο απο τα 2 σε θύρα WAN;

Σορρυ που άργησα να απαντήσω.... Τον Dir-655 αποφάσισα να τον χρησιμοποιήσω για τις Gigabit Lan ethernet πορτες του. Συνδέεται με έναν επίσης D-link ενσυρματο modem μέσω της θύρας Internet που έχει. Το PC είναι συνδεδεμένο επάνω σε μία από τις 4 lan του. Το ίδο και το eTRAYz. (NAS). Από την τρίτη φεύγει Cat 6 πλέον καλώδιο και πάει σε gigabit switch. Και από αυτό καλώδιο Cat 6 20μετρο που πάει σε 2ο gigabit switch πάνω στο οποίο συνδέονται τα PS3, Media players, Amplifier,Dreambox. (όλα με Cat 6 καλώδια)

Λοιπόν, το setup που έχεις κάνει είναι μάλλον double-NAT εκτός αν έχεις σετάρει είτε το μοντεμ είτε το ρούτερ να μην κάνει NAT.
Σε κάθε περίπτωση η συνδεσμολογία σου είναι σωστή και πολύ καλή και δε θα πρεπει να επηρεάζει την επικοινωνία του PS3 με τον Η/Υ (είναι στο ίδιο subnet)
Επομένως θεωρώ πιθανότατο να φταίει κάτι στο software του Η/Υ που εμποδίζει το PS3 να "δει" τον Η/Υ. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να είναι αλλά συνήθως τα Firewall κάνουν τη ζημιά.

Παιδιά καλησπέρα, όποιος ξέρει να απαντήσει του είμαι ευγνώμων!!!

Έχω ένα PC συνδεδεμένο ασύρματα σε router pirelli της cyta και την τηλεόραση συνδεδεμένη με το router με ethernet.
Θέλω να παίξω αρχεία από το pc στην τηλεόραση.........Πώς θα γίνει αυτό?

Φίλε μου,

Θεωρώ αρεκτά πιο έυκολο να συνδέσεις άμεσα τον Η/Υ με την TV και να παίξεις τα αρχεία μέσω Η/Υ, παρά να κάνεις streaming.
Επιπλέον, η τηλεόρασή σου ίσως να μην παίζει όλα τα αρχεία βίντεο αλλά ορισμένα ενώ ο Η/Υ θα τα παίξει όλα.
Διατηρώ επιφυλάξεις βέβαια, διότι ίσως ο Η/Υ σου να βρίσκεται αρκετά μακριά από την τηλεόραση ώστε να τα ενώσεις με καλώδιο HDMI/DVI/VGA κτλ.
Αν θέλεις να σε βοηθήσουμε, στείλε το μοντέλο της τηλεόρασης, το λειτουργικό σύστημα που έχεις στον Η/Υ και πες μας αν έχεις κάνει streaming στο παρελθόν (π.χ. με PS3/XBOX360/Media Player) και με ποιό πρόγραμμα.

Υ.Γ. Αν έχεις συνδεδεμένο τον Η/Υ ασύρματα στο ρούτερ, τότε το streaming που θέλεις να κάνεις ΔΕΝ θα πετύχει καθώς απαιτούνται υψηλότερες διαμεταγωγές δεδομένων (δηλαδή να το συνδέσεις με καλώδιο στο ρούτερ). Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που δε σ' ενδιαφέρει το HD και αρκείσαι σε βίντεο μικρότερης ανάλυσης.

Last edited:
Εδώ και τρεις μέρες αντιμετωπίζω ένα αρκετα εκνευριστικό πρόβλημα το οποίο δεν μπορώ να βρω ούτε λύση αλλά δεν μπορώ και να καταλάβω και πως προέκυψε.
Συγκεκριμένα έχει σταματήσει να μου εμφανίζει υπότιτλους χρησιμοποιώντας τον Mencoder .Μετά από πολύ ψάξιμο και πολλά μα πολλά forums και πειραματισμούς και αφού εγκατέστησα/επανεγκατέστησα/ρύθμισα όλους τους codec (ffmpeg/Haali/coreavc) κατέληξα στο ότι :
έχω υπότιτλους με άλλους encoders αλλά όχι με τον mencoder.
Tώρα θα μου πείτε χρησιμοποίησε τους άλλους και όλα καλά!Έλα όμως που για κάποιο λόγο οι άλλοι encoders μου προκαλούν ελάχιστο skip sta frames με αποτέλεσμα να χαλάνε το smoothness της ταινίας .

Να πώ ότι το συστημά μου είναι : C2d 8600,4 Gb RAm ,Ati 4870x2,1 Gb lan...
Υποψιάζομαι ότι μπορεί να φταίει κάποια αναβάθμιση σε java , αλλά πραγματικά έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά :furious3:
Αν έχει κάποιος κάποια ιδέα ή τροπο να κάνει τον mencoder να διαβάσει χειροκίνητα τους υπότιτλους ας πει γιατι τώρα να μπαίνω σε διαδικασίες format (ναι έχει παέι σε σκοτεινα μονοπάτια η σκέψη μου) δεν αξίζει και τον κόπο.
Ευχαριστώ

Έχει καταφέρει κανείς να αλλάξει χρώμα στους υπότιτλους με τον Ps3mediaserver? Έγώ ό,τι χρώμα και να διαλέξω έχω άσπρους

ΒΟΗΘΕΙΑ....
Διαβάζω τα posts και προσπαθώ να βρω λύση και στο δικο μου πρόβλημα. εχω εγκαταστήσει στο laptop (core duo T440 10/100) το ps3 media server και το έχω συνδέσει μέσω cat 5e με το ps3. Το πρόβλημα μου είναι οτι κατα την προσπάθεια αναπαραγωγής mkv 1080 κολλάει συνέχεια. Ειδικά όταν προσπαθώ να δω την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους. Τι φταίει? Το δικτυο? οι ρυθμίσεις στο πρόγραμμα? Το laptop? ή κάτι άλλο?...

Ευχαριστω...

yg. Ta arxeia mkv βρίσκονται σε εξωτερικο σκληρό που έχω συνδέσει μεσω usb στο laptop

ΒΟΗΘΕΙΑ....
Διαβάζω τα posts και προσπαθώ να βρω λύση και στο δικο μου πρόβλημα. εχω εγκαταστήσει στο laptop (core duo T440 10/100) το ps3 media server και το έχω συνδέσει μέσω cat 5e με το ps3. Το πρόβλημα μου είναι οτι κατα την προσπάθεια αναπαραγωγής mkv 1080 κολλάει συνέχεια. Ειδικά όταν προσπαθώ να δω την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους. Τι φταίει? Το δικτυο? οι ρυθμίσεις στο πρόγραμμα? Το laptop? ή κάτι άλλο?...

Ευχαριστω...

yg. Ta arxeia mkv βρίσκονται σε εξωτερικο σκληρό που έχω συνδέσει μεσω usb στο laptop

Πιστεύω ότι το γενικό στήσιμο φταίει..
α) Με 10/100 κάρτα δικτύου μάλλον δεν πιάνεις το 1080p.
β) Decoding/encoding (για να ενσωματώσει τους υπότιτλους) σε 1080p με core duo T4400 σε αρχείο που δεν είναι καν στο laptop (σύνδεση μέσω usb); Χλώμο το βλέπω.