Νεος PS3 Media Server

Α ξεχασα να πω οτι εχω Ε8400 στα 3500 χρονισμενος και οτι και τα 2 cpu τις εκμεταλευεται το προγραμμα εξοσου το ιδιο εν αντιθεση με τα προηγουμενα που γεμιζε ο ενας και ο αλλος γεμιζε μεχρι την μεση. Αυτη πιστευω οτι ειναι και η μεγαλη διαφορα.
Αρα, αφου εσυ που εχεις συχνοτητα στα 3500 και σου παιζει στα 98% , οσοι εχουμε απο 3GHZ και κατω θα μας κανει και παλι σπασίματα στα 1080p...

(Εγω εχω εναν Ε6750 core 2 duo στα 2,67GHZ ... Πρεπει να κανω overclocking μονο και μονο για τον PMS ??? ):grandpa:

Οχι δεν νομιζω να δουλευει ετσι ακριβως.
Λογικα φουλαρει σε ολους ανεξερετως CPU για να προλαβαινει να επεξεργαζεται ή αλλιως να κανει buffing οσο ποιο πολυ γρηγορα μπορει για να προβληθει στην συνεχεια απο το PS3.

P.S κανενα ξενο forum που να εχει σχετικη συζητηση εχεται βρει?

Οχι δεν νομιζω να δουλευει ετσι ακριβως.
Λογικα φουλαρει σε ολους ανεξερετως CPU για να προλαβαινει να επεξεργαζεται ή αλλιως να κανει buffing οσο ποιο πολυ γρηγορα μπορει για να προβληθει στην συνεχεια απο το PS3.

P.S κανενα ξενο forum που να εχει σχετικη συζητηση εχεται βρει?
Όντως, έχεις δίκιο!
Το κατέβασα κι εγώ και μου γεμιζει φουλ το CPU αλλά το buffer γεμιζει πιο γρηγορα απο οτι αδειαζει απο το PS3, και έτσι καποια στιγμη που γεμιζει φουλ, "χαλαρώνει" για καποιες στιγμες και η CPU...:a0210:

Ειδα (με τα default settings για Best Quality) το DARK KNIGHT 1080p στα 14mbit το mkv με DTS 1.5 mbit ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΑΣΙΜΟ! (ΚΑΙ με υπότιτλους !!!)

Στο PS3 το trascoding σε MPEG2 έπιανε και κατι 80-90αρια mbit/sec στις ΠΟΛΥ απαιτητικες σκηνες και πάλι ΔΕΝ κολλουσε... (με Dolby Digital στα 580kbit/sec) !

Το βραδυ θα δοκιμασω και τα BARAKA και PLANET EARTH στα 1080p που τα θεωρω ΠΟΛΥ απαιτητικα σαν ματρόσκες.... AN δεν κολησει κι εκεί, είμαστε ΟΚ! :grandpa:

Χαίρομαι που τελικά επβεβαιώνεται η άριστη λειτουργία των 1080p (mkv 10-15Mbits).
Όπως είχε αναφερθεί και πιό πάνω η χρήση του νέου Mencoder (Mutli Threading) στην beta 1.02.5 αξιοποιεί άριστα τους επεξεργαστές με δύο ή περισσότερους πυρήνες!!
Δυστυχώς όπως ο ίδιος ο δημιουργός του PMS μου επιβεβαίωσε αλλά διαπίστωσα και μοναχός μου, ο παλιός καλός μου Pentium4 3,06 (Northwood του 2002) δεν είναι συμβατός με τον νέο Mencoder άρα πάμε νέο υπολογιστή με δύο ή περισσότερους πυρήνες!

@Καπετανάκης Στάθης
Ξεκίνα από εδώ - > http://www.avforums.com/forums/ps3-media-streaming/854635-new-media-server-ps3.html (Sorry για το direct link αλλά πάλι δεν μου λειτουργεί το url tagging!!) Έχει καμία 80αρία σελίδες ήδη αλλά η ουσία βρίσκεται από τη μέση και μετά!!!

Παιδια το κατεβασα προσφατα κ δεν μου ανοιγει τους φακελους που εχω τις σειρες με τους υποτιτλους.Προσπαθησα κ εβαλα ενα επισοδειο κ τους υποτιτλους σε ενα πιο εμφανες σημειο( c:/...)k εβαλα να μου το παιξει αλλα δεν μου βγαζει τους υποτιτλους.Τι να κανω?

Καταρχήν καλησπέρα στο forum. Διάβασα προσεχτικά όλες τις σελίδες και προσπάθησα να βάλω τον media server. Μετά από αρκετό κόπο τα κατάφερα αλλά έχω κολλήσει στο εξής σημείο και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Καταρχήν κατέβασα τον Ps3 media server 1.02.5(όλα τα παρακάτω τα δοκίμασα και με την έκδοση 1.02.1. Τα divx και xvid κτλ τα βλέπω κανονικά και αν έχουν ξεχωριστούς υπότιτλους (με το ίδιο όνομα φυσικά) και ενσωματωμένους. Παμε τωρα στα mkv αρχεία(blueray). Έχω κατεβάσει το underworld σε 1080p. Το έβαλα να παίξει με το MEncoder παίζει με υπότιτλους κανονικά αλλά σπάει πάρα πολύ κάθε δευτερόλεπτο(προφανώς δεν προλαβαίνει να buffarei). Ο υπότιτλος είναι σε ξεχωριστό αρχείο. Μετά το έβαλα να παίξει με το TsMuxer και δεν εμφανίζει τους υπότιτλους αλλά παίζει άψογα χωρίς κανένα σπάσιμο (και μάλιστα η cpu του pc πάει 50-75%). Ξέρει μήπως κανείς να με βοηθήσει για το πως θα μπορούσα να δω τους υπότιτλους στο TsMuxer? Το pc μου είναι Intel core2 στα 1.87 με 2gb ram και έχω Vista. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα.

Παρακολουθώ το PMS από την έκδοση 0.98, έχοντας περάσει πολλά από Tversity, Nero Media Home, Media Player 11 κτλ.

Το έχω σε Gigabit δικτυο, όλο με Cat6 καλώδια.

Έχω την έκδοση 1.02.1 και πάντα δούλευα με τον Mencoder. Δεν είδα πότε σπασίματα στην εικόνα σε 1080p, και στο Lossless ή Best Quality που το έχω δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ και οι δυο πυρήνες ( που δουλεύουν μαζί κατά το transcode) το 70% usage.

Έχω Dualcore E8500 χρονισμένο στα 4.05Ghz με 4GB RAM DDR2 στα 1200Mhz.

Θέλω να πω ότι φαίνεται να αξιοποιεί και τους δυο πυρήνες μου, αν και με τον παλιο Mencoder...

Υ.Γ Ετοιμάζω έναν οδηγό στο thelab.gr για όσους ξεκινάνε τώρα με αυτό το καταπληκτικό πρόγραμμα (είναι WIP μην βαράτε) :)

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=59385

Παιδιά πολύ χρήσιμος οδηγός και ειδικά η τελευταία έκδοση τα σπάει...ένα πρόβλημα μόνο έχω:δεν μου βγάζει ήχο σε αρχεία wmv 720p και 1080p.έχω τις στάνταρ ρυθμίσεις με ασύρματη σύνδεση και το cccp εγκατεστημένο καθώς και το core avc 8.5 .Το μηχάνημα μου είναι amd athlon x2 6000 +.Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Last edited:
Καλησπέρα και πάλι από εμένα. Λοιπόν έβγαλα άκρη τελικά. Το μόνο που έκανα ήταν να συνδέσω και το pc και το ps3 με καλώδιο στο modem/router,πριν τα είχα ασύρματα και γιαυτό κολλούσε. Δεν προλάβαινε να buffarei και τα έπαιζε και έτσι φυσιολογικά κολλούσε. Έβαλα το underworld 1080p και το έβαλα στην best quality και το έπαιξε κανονικότατα και με υπότιτλους από το Mencoder.Δεν χρειάζεται ούτε codecs ούτε tpt.Απλά κάντε εγκατάσταση το Media server το τελευταίο.

Παιδιά πολύ χρήσιμος οδηγός και ειδικά η τελευταία έκδοση τα σπάει...ένα πρόβλημα μόνο έχω:δεν μου βγάζει ήχο σε αρχεία wmv 720p και 1080p.έχω τις στάνταρ ρυθμίσεις με ασύρματη σύνδεση και το cccp εγκατεστημένο.Απεγκατέστησα το core avc και το haali που ήτανε μαζί στο πακέτο αλλά και πάλι τίποτα..Το μηχάνημα μου είναι amd athlon x2 6000+.Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Φίλε μου τα αρχεία wmv από όσο ξέρω δεν είναι blueray.Τα mkv είναι. Τουλάχιστον εγώ το ρύθμισα σήμερα και είχα το underworld σε 1080p και μου έπαιξε κανονικά και με υπότιτλους με το MEncoder. Απλά εάν σου κολλάει θα πας στο Transcoding settings και μετά από κάτω common encoder settings και θα αλλάξεις την ποιότητα μέχρι να μην σου κολλάει. Εάν θέλεις κάτι άλλο στείλε,μακάρι να μπορώ να σε βοηθήσω...

Φίλε μου τα αρχεία wmv από όσο ξέρω δεν είναι blueray.Τα mkv είναι. Τουλάχιστον εγώ το ρύθμισα σήμερα και είχα το underworld σε 1080p και μου έπαιξε κανονικά και με υπότιτλους με το MEncoder. Απλά εάν σου κολλάει θα πας στο Transcoding settings και μετά από κάτω common encoder settings και θα αλλάξεις την ποιότητα μέχρι να μην σου κολλάει. Εάν θέλεις κάτι άλλο στείλε,μακάρι να μπορώ να σε βοηθήσω...

οκ φίλε αυτό το ξέρω που λές για την ποιότητα αλλά αυτά τα αρχεία ειναι ουσιαστικά trailers σε ποιότητα hd 1080p με φορματ wmv γράφει.δεν ξέρω γιατί δεν εμφανίζει ήχο ενώ τα αρχεία τα παίζει κανονικά και χωρις να κολλάει και με ασύρματη σύνδεση!!ακόμη αρχεία mkv δεν έχω θα δοκιμάσω να κατεβάσω το βράδυ καμιά ταινιούλα να δω πως θα τα πάει με την τελευταία έκδοση.Να φανταστώ οτι δεν χρειάζεται να περάσω το core avc ούτε το haali έτσι?Σ'ευχαριστώ πάντως για την συμπαράσταση..

nakata σε παρακαλώ να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες, για ευανάγνωστα γραπτά.

Ευχαριστώ.

@alexis

Έκανες πολύ καλή δουλειά με τον οδηγό! Μπράβο για τον χρόνο που διέθεσες.
Το σύστημά σου πάντως από μόνο του "φυσάει" και καλύπτει ακόμη και ...με τον ένα πυρήνα τις επεξεργαστικές απαιτήσεις του παλιού Mencoder!!!!

@nakata10

Το Tsmuxer δεν εμφανίζει υπότιτλους στο PS3 διότι το PS3 δεν τους υποστηρίζει εντός των m2ts αρχείων! Είναι αμφίβολο αν υποστηριχθούν ποτέ, αν όμως βρεθεί λύση τότε οι απαιτήσεις του PC που θα τρέχει τον Media server με 1080p θα μπορεί να είναι μέχρι και ....Celeron!

@gknygr

Τι ήχο έχει μέσα το HD mkv που προσπαθείς να streamάρεις? Με τι encoder προσπάθησες να το δεις?

Σε καταλαβαίνω φίλε μου απόλυτα γιατί σήμερα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 απόγευμα σερί προσπαθούσα να το φτιάξω... Και εγώ στην αρχή είχα καταλάβει ότι θέλει άλλα προγράμματα αλλά από ότι είδα μετά δεν χρειάζεται τίποτα άπλα τον media server τον τελευταίο 1.02.5. Μετά είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις. Δεν ξέρω με τα trailer τι γίνεται ίσως και να φταίει αυτό που δεν σου κάνει κωδικοποιήσει τον ήχο. Κατέβασε μια σε mkv και να έχει και υπότιτλους srt και ξαναδοκίμασε το και αν εχεις πρόβλημα στείλε μου να σου πω ακριβώς τι έκανα εγώ μπας και σε βοηθήσω.

Παιδιά με συγχωρήτε για τα greeklish.Τώρα είδα το μήνυμα και από εδώ και πέρα θα γράφω ελληνικά.Και πάλι συγνώμη

@gknygr

Τι ήχο έχει μέσα το HD mkv που προσπαθείς να streamάρεις? Με τι encoder προσπάθησες να το δεις?[/QUOTE]

με το mencoder .Δεν είναι mkv είναι wmv hd σε 1080p.Παιδιά δεν καταλαβαίνω καποια πράγματα :έχω εγκατεστημένο το cccp στο pc mou και τον καινούριο pmc σε ασύρματη σύνδεση με το ps3.Για να δω mkv χωρίς σπασίματα se 1080p με ελληνικούς υπότιτλους εξωτερικούς, πρέπει να κάνω τπτ άλλες ρυθμίσεις από αυτές που λέει στην αρχή του φόρουμ και που ισχύουν για τις παλιότερες εκδόσεις τοy pmc? Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω το core avc η το avi synth ?και αν τα εγκαταστήσω τι ρυθμίσεις να κάνω για να ταιριάζουν στο νέο pmc?pls Help και σορρυ βρε παιδιά αν σας κούρασα είμαι καινούριος στον κόσμο του streaming και είναι λίγο πολύ μπερδεμένα τα πραγματα.

Τελικά έχω την 1.02.1 Από πού κατεβάζουμε την 1.02.5?δεν την βρίσκω σε κανένα ψαχτήρι..η 1.02.5 δεν είναι beta version???