Νεος PS3 Media Server

δυο ερωτησούλες..
εχω το PS3 slim Και το τελευταίο beta 412 PS3MS.

1. Σε κάποια .Mkv που ειναι Multilingual μου μιλάνε ιταλικά/ρώσικα/δίαφορα στο έργο. Πατάω το κουμπί AUDIO στο τηλέκοντρόλ του PS3 αλλά τζίφος.

Ανοιγω το ίδιο mkv με VLC στο PC μου και μπορώ απο το audio να διαλέγω την γλώσσα... γιατί στο PS3 δεν το κάνει? υπάρχει λύση?

2. εργάκια που κατεβάζω και ειναι .mp4 τα παίζει πολύ γρήγορα και δεν έχει sYnch Ο ήχος με την ταινία, ενω στο PC το ίδιο αρχείο παίζει μια χαρά.. Any ideas? μηπως πρέπει να προσθέσω κάτι στο PS3MS?

Έχω καιρό να ασχοληθώ αλλά νομίζω πως κακώς προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις το audio του TC σου. Αν η ταινία που παρακολουθείς γίνεται transcode (το πιθανότερο αν έχει υπότιτλους ή audio streams) μπορείς να επιλέξεις την έκδοση του ήχου που θες να ακούσεις μέσα από τα μενού του pms στο PS3.
Το πρόβλημα συγχρονισμού πάλι έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του PMS. "Παίξε" λίγο με τις ρυθμίσεις του transcode machine pου χρησιμοποιείς μέσα από τα μενού του PMS στο PC.

Ευχαριστώ xamurabi,
αλλά πως γίνεται να επιλέγω την εκδοση του ήχου μέσα απο το PMS στο PS3?

Ευχαριστώ xamurabi,
αλλά πως γίνεται να επιλέγω την εκδοση του ήχου μέσα απο το PMS στο PS3?

Δυστυχώς η μεταπήδησή μου στους stand alone media players με έχουν απομακρύνει από τον PMS και έτσι δεν τον έχω μπροστά μου για να σε κατευθύνω ακριβώς! Πάντως αν θυμάμαι καλά όταν χρησιμοποιείς τον Mencoder ώς transcode machine σου εμφανίζει για κάθε ροή ήχου και ένα διαφορετικό αρχείο!

´Καλησπερα σε ολους,
οσο μπορεσα να διαβασω το ποστ,δεν εχω βρει με ποια ρυθμιση θα μπορεσω να δω υποτιτλους(εξωτερικους),σε Mkv αρχεια?? Ο server πραγματι ειναι αψογος σε αρχεια φωτο και μουσικης,δεν εχω κανενα προβλημα οσον αφορα την συνδεση του με το ps3,απο τα transcode που κανει βλεπω ολα μου τα αρχεια και avi,mkv(720-1080),mp4,τα παντα,χωρις σπασιματα και τα συναφη που γραφετε για εικονα και ηχο.Γιατι δεν ενσωματωνει τους εξωτερικους υποτιτλους σε κανενα απο τα παραπανω αρχεια ταινιων??? Ειλικρινα δεν μπορω να βρω που εχω λαθος-δεν εχω πειραξει καμια ρυθμιση,παραμονο οτι εχετε γραψει εδω περα,ως βασικες ρυθμισεις-δεν ειμαι και ειδημων αλλωστε. Αν γνωριζει καποιος απο εσας κατι παιδια ας βοηθησει,please δεν τους βγαζει τους υποτιτλους με τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!
Σας ευχαριστω εκ των προτερων...........

Κανενας βρε παιδια????

Μπήκα μετά από καιρό και βρήκα το μύνημά σου αναπάντητο!

Θα σε μαλώσω γιατί δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις. Και έχεις και εγγραφή από το 2007 με τα 2 μοναδικά σου post μετά από 4 χρόνια, τς τς τς !!! -bye-
Από το 2008 και το #10ο post ακόμη, έχουν γίνει αναφορές για το πως βλέπεις υπότιτλους σε όλα τα αρχεία (και στα mkv). Διάβασε λίγο παρακάτω και θα πάρεις τις απαντήσεις.
Γενικά μιλώντας και χωρίς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε εξωτερικό codec ή filter και να μπορείς να δεις υπότιτλους, δηλαδή να πάρεις streaming στο PS3 μέσω transcoding (με ενσωματωμένους τους υπότιτλους βέβαια) πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον ενσωματωμένο Mencoder ως μηχανή transcode. Δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο από την ύπαρξη ενός PC (με επαρκή δύναμη, διπύρηνος τουλάχιστον 2,2 Ghz και Gigabit σύνδεση δικτύου) και το προγράμματα PMS.

Καλή τύχη!

Last edited:
Καλησπέρα σας,

έβαλα πριν μία βδομάδα τον media server και σύνδεσα το pc μου με το playstation. Έχω διαβάσει όλο το forum σας σχέδον αν και τα version των media server έχουν προχωρήσει και πολλά από τα αρχικά προβλήματα Στην αρχή έβαλα την version 1.40 η οποία έπαιζε κανονικά τα divx αρχεία μου μαζί με τους υπότιτλους τους οποίους είχα στόν ίδιο φάκελλο. Προσπάθησα να βάλω ένα mkv file και δεν μου έδειχνε τους υπότιτλους με τίποτα. Έκανα απεγκατάσταση τον 1.40 και έβαλα τον beta 1.50 νομίζω και προσπάθησα να παίξω την ίδια ταινία (αρχείο mkv) όπου οι υπότιτλοι εμφανίζονταν μία χαρά. Υπάρχει κάποια θεραπέια ή να μείνω στον beta 1.50?

Σας ευχαριστώ

Μια χρυσή συμβουλή στον χώρο της πληροφορικής και όχι μόνο είναι:

Όταν κάτι λειτουργεί μην το πειράζεις!

Σίγουρα υπάρχει λύση αλλά αν ο σκοπός επετεύχθει με την 1.5beta δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεσαι.
Αν πάλι σε "τρώει" να βρεις άκρη είμαι σίγουρος πως με λίγο διάβασμα στο παρόν thread και πειραματισμό θα βρεις μόνος σου την λύση.

Last edited:
Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε, πως μπορώ να δω τους ελληνικούς τίτλους (ελληνική γραμματοσειρά εννοώ) των mp3 μου στο ps3, τα οποία αναπαράγω από το laptop μου, μέσω του PMS.
Ευχαριστώ.
Αντώνης.

Δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο από την ύπαρξη ενός PC (με επαρκή δύναμη, διπύρηνος τουλάχιστον 2,2 Ghz και Gigabit σύνδεση δικτύου) και το προγράμματα PMS.

Αν δεν έχουμε διπύρηνο τι κάνουμε. Μπορούμε να ενσωματώσουμε υπότιτλους σε avi ή mkv. Αν ναι με ποιο πρόγραμμα

Re: Απάντηση: Νεος PS3 Media Server

Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε, πως μπορώ να δω τους ελληνικούς τίτλους (ελληνική γραμματοσειρά εννοώ) των mp3 μου στο ps3, τα οποία αναπαράγω από το laptop μου, μέσω του PMS.
Ευχαριστώ.
Αντώνης.

Νομίζω πως θα έπρεπε να βλέπεις την ελληνική γραμματοσειρά αν χρησιμοποιείς τελευταία fw στο ps3.
Τι έκδοση fw έχεις στο ps3?

Έχω την τελευταία fw.
Δεν διευκρίνησα κάτι.
Κάποιους τίτλους σε ελληνικά τους βλέπω και κάποιους όχι.

Ρε παιδιά μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει γιατι θα φάω το καπέλο μου.

Torreντακια MP4 που έχουν φακέλους μέσα με διάφορους υπότιτλους, πώς του βλέπουμε ?
Βγάζω έξω τον αγγλικό, τον βάζω ιδιο όνομα με το .mp4 σε .srt (για αγγλικούς μιλάμε γιατι τα ελληνικά δεν..) και δεν τους δείχνει..
τι κάνω λάθος?

Σε matroσκες δεν έχω κανένα πρόβλημα, όλα καλά..

Ρε παιδιά μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει γιατι θα φάω το καπέλο μου.

Torreντακια MP4 που έχουν φακέλους μέσα με διάφορους υπότιτλους, πώς του βλέπουμε ?
Βγάζω έξω τον αγγλικό, τον βάζω ιδιο όνομα με το .mp4 σε .srt (για αγγλικούς μιλάμε γιατι τα ελληνικά δεν..) και δεν τους δείχνει..
τι κάνω λάθος?

Σε matroσκες δεν έχω κανένα πρόβλημα, όλα καλά..

Φίλε, το σενάριο που αναφέρεις το έχω δοκιμάσει και παίζει κανονικά.δοκίμασε να κατεβάσεις καινούργιο srt μήπως φταίει ο υπότιτλος.

Καλησπερα παιδια, πριν λιγο καιρο εβαλα και γω τον σερβερ στο ps3 μου γιατι μου κανει κολπα το standalone, και αν καταφερω να το κανω να παιζει τελεια το προτιμω να βλεπω ετσι ταινιες μεσω δικτυου..

Πανευκολα σε 5 λεπτα το εστησα με το προγραμμα απιστευτα απλο και μπαινω να δω τι ψαρια πιανει.. Ολα πολυ ωραια τα παιζει ολα τα αρχεια και υποτιτλους ελληνικους αψογα, αλλα στο 80% των ταινιων και επεισοδιων οταν παιξει το βιντεο 1 λεπτο περιπου κανει ενα ξαφνικο πηδημα ειτε 5 ειτε 10 λεπτων εκει κοντα και σε βγαζει δεκα λεπτα μπροστα στο βιντεο χωρις μαλιστα να δειχνει το σωστο χρονο στη μπαρα προοδου..

Εχετε ιδεα σε τι μπορει να οφειλεται αυτο? Τις ρυθμισεις τις εχω ολες τσεκαρισμενες συμφωνα με τις συμβουλες του προγραμματος..

Μπορεί κανείς να μου πει τι μπορεί να φταίει και τα περισσότερα .mkv αρχεία κάνουν κολλήματα κατά την αναπαραγωγή? Πήρα σήμερα ένα gigabit switch και έβαλα μήπως έφταιγε αυτό αλλά κάνει το ίδιο.

Μπορεί να φταίει το pc ή κάποια ρύθμιση στον ms?

Έχω έναν Intel core 2 duo 2.4Ghs, 4Gb Ram, Ati Radeon x1950 pro με Windows 7 64-bit. Η κάρτα δικτύου είναι gigabit και τα καλώδια είναι cat5e και δεν νομίζω να φταίει κάτι στην συνδεσμολογία γιατί στο ιστορικό του media server μου γράφει "Address /192.168.1.64 has an estimated network speed of: 512 Mb/s".
Μπορεί να βοηθήσει κανείς?

Καλησπέρα και από μένα!
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο Tzimako.
Ξεκινάει η ταινία και ακριβώς στο 0:35 κάνει ένα άλμα περίπου 5 λεπτών και χωρίς μάλιστα να φαίνεται στη μπάρα του χρόνου!!!!
Ελπίζω να πάρουμε καποια απάντηση από κάποιον που το έλεισε!!!

Και κάτι ακόμα....δεν είμαι σίγουρος αν τελικά το πρόβλημα βρίσκεται στη επιλογή "Ρυθμίσεις ποιότητας mpeg-2" στην καρτέλα "Ρυθμίσεις Transcoding"->"Γενικές ρυθμίσεις Transcode"

Καλησπέρα και από μένα!
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο Tzimako.
Ξεκινάει η ταινία και ακριβώς στο 0:35 κάνει ένα άλμα περίπου 5 λεπτών και χωρίς μάλιστα να φαίνεται στη μπάρα του χρόνου!!!!
Ελπίζω να πάρουμε καποια απάντηση από κάποιον που το έλεισε!!!

Και κάτι ακόμα....δεν είμαι σίγουρος αν τελικά το πρόβλημα βρίσκεται στη επιλογή "Ρυθμίσεις ποιότητας mpeg-2" στην καρτέλα "Ρυθμίσεις Transcoding"->"Γενικές ρυθμίσεις Transcode"

Στις ρυθμίσεις transcode ->Γενικές Ρυθμίσεις -> Μέγιστη προσωρινή μνήμη κωδικοποίησης πόσο έχεις?

Επίσης έχει βγει αναβάθμιση.

600 έχω όσο γράφει και στην παρένθεση σαν μέγιστο.Και 8 πυρήνες.
Την έκδοση 1.70.1 έχω, για πιο καινούργια λες?