Νεος Sigma 17-70 2.8-4 DC OS HSM

Είναι βέβαια 100 ευρώ φθηνότερος, και μάλλον εξίσου καλός στα πιο κοντά εστιακά μήκη (μέχρι τα 28mm). Επίσης έχει αισθητά μεγαλύτερο τέλε άκρο, και σε καλύπτει και ως μοναδικός φακός για βόλτα ή εκδρομή (κάλυψη 25,5-105mm, ενώ ο Τάμρον δίνει 25,5-75).

Βέβαια στο τέλε άκρο είναι ένα στοπ πιο αργός (γίνεται φ/4 από τα 50μμ) και η απόδοσή του προς στο τέλε σίγουρα δεν είναι αντίστοιχη του Τάμρον.

Απάντηση: Re: Νεος Sigma 17-70 2.8-4 DC OS HSM

Είναι βέβαια 100 ευρώ φθηνότερος, και μάλλον εξίσου καλός στα πιο κοντά εστιακά μήκη (μέχρι τα 28mm). Επίσης έχει αισθητά μεγαλύτερο τέλε άκρο, και σε καλύπτει και ως μοναδικός φακός για βόλτα ή εκδρομή (κάλυψη 25,5-105mm, ενώ ο Τάμρον δίνει 25,5-75).

Βέβαια στο τέλε άκρο είναι ένα στοπ πιο αργός (γίνεται φ/4 από τα 50μμ) και η απόδοσή του προς στο τέλε σίγουρα δεν είναι αντίστοιχη του Τάμρον.

χμμ το θέμα ειναι οτι θα τον ηθελα για Low light καταστάσεις κυριως. Θα συνδιαστεi η με τον tokina 50-135 2.8 η με tamron 70-200 2.8 (αναλόγα σετακια 17-50 & 50 -135 ή 17 -70 με 70-200. Θέλω με το σετάκι αυτο να κλεισω απο φακούς (εχοντας και τον prime 35mm 1.8) για 5-6 χρόνια ακόμα πριν παμε για ff.

Last edited:
τότε να πάρεις τον Τάμρον. Για τον 70-200 θα έλεγα να περιμένεις λιγάκι, γιατί λογικά σύντομα θα βγει με σταθεροποίηση και usm μοτέρ. Ήδη ανακοίνωσε και αναμένεται ο 70-300 της, οπότε δεν θα αργήσει και ο 70-200.

Απάντηση: Re: Νεος Sigma 17-70 2.8-4 DC OS HSM

τότε να πάρεις τον Τάμρον. Για τον 70-200 θα έλεγα να περιμένεις λιγάκι, γιατί λογικά σύντομα θα βγει με σταθεροποίηση και usm μοτέρ. Ήδη ανακοίνωσε και αναμένεται ο 70-300 της, οπότε δεν θα αργήσει και ο 70-200.

Ετσι και αλλιως θα περίμενα γιατον tele οποτε με VC θα ειναι ακομη καλύτερα. χμμ βεβαια θα εχω ενα κενο 50-70 αλλα οκ ποδαρακια εχουμε για λιγο μπρος λιγο πισω...

Thanks

θα σου πρότεινα να έχεις ίδιας μάρκας φακούς, δηλ. TAMRON/TAMRON ή SIGMA/SIGMA ή TOKINA/TOKINA. Ο λόγος... η αίσθηση κάθε φακού είναι διαφορετική κι επίσης by default υπάρχει διαφορετική τίντα στην κάθε εταιρεία. Δηλ. η TAMRON είναι πιο κίτρινη, η ΤΟΚΙΝΑ πιο μπλε... επίσης η κάθε εταιρεία έχει διαφορετικό πολιτική στο θέμα της βινιέτας, άλλη έχει φωτεινό κέντρο και πολύ μεγάλη πτώση φωτεινότητα στα άκρα άκρα, ενώ άλλη έχει πολύ πιο προοδευτική πτώση της φωτεινότητας. Επομένως καλό θα ήταν, αν δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην απόδοση και στις τιμές να αποκτήσεις σετάκι.

Ο 70-200 της Τάμρον δεν έχει τίντα, είναι ουδέτερος. Ο 90ρης μάκρο είναι ψυχρός. Ούτε και με παλιότερους adaptall (17ρης, 300/5,6) έχω θέμα κίτρινης τίντας. Να πω για Σίγμα, μάλιστα, ακόμη και ο 105 μάκρο είναι ελαφρώς θερμός (ελαφρώς μόνο όμως).

Ο 70-200 της Τάμρον δεν έχει τίντα, είναι ουδέτερος. Ο 90ρης μάκρο είναι ψυχρός. Ούτε και με παλιότερους adaptall (17ρης, 300/5,6) έχω θέμα κίτρινης τίντας. Να πω για Σίγμα, μάλιστα, ακόμη και ο 105 μάκρο είναι ελαφρώς θερμός (ελαφρώς μόνο όμως).

Ναι. λάθος μου, SIGMA ήθελα να πω κι όχι TAMRON.