Νέος Sigma 24-70mm f/2,8 HSM

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
104,486
Εκεί ψηλά.....
Oπως ενημερωθηκα ο καινουργιος 24-70mm της Sigma- ο οποιος αναμενεται με μεγαλο ενδιαφερον - θα φτασει στην Ελλαδα κατα τα τελη Ιανουαριου.

Η τιμη του αναμενεται να ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη του υπαρχοντος φτανοντας στα επιπεδα των 2/3 ενος Canon 24-70mm L περιπου.

Μεγαλη αναπροσαρμογη σε τιμη αλλα η εταιρεια διατυμπανιζει οτι το επιπεδο ποιοτητας θα ειναι εφαμιλλο αυτου των αντιστοιχων zoom των Canon-Nikon.

Re: Εισαγωγή στο σύστημα της Sigma

Χμ... ασχημα νεα... και αργει να κυκλοφορησει και ακριβος.... απο την αλλη υποσχεται πολλα...

Aν χτυπησει ποιοτικα τετοιους φακους τοτε η μεγαλη αυξηση στην τιμη δικαιολογειται.

Εγω θα περιμενω παντως δεδομενου της πολυ καλης αποψης που εχω σχηματισει για το τμημα εξελιξης οπτικων της συγκεκριμενης εταιρειας.

της πολυ καλης αποψης που εχω σχηματισει για το τμημα εξελιξης οπτικων της συγκεκριμενης εταιρειας.

Εμενα απο την αλλη με ανησυχει οτι σε οποιο ξενο σαιτ και να διαβασεις σχολια για σιγμα φακους (κυριως) ολοι υποσημειωνουν "if you get a good copy".

Λιγο αποτρεπτικο, ειδικα για καποιον που θα αγορασει εξ´αποστασεως.

Παντως κι εγω θα περιμενω (ο send δεν ξερω αν θα με περιμενει...:flipout::flipout:)

Βεβαια εμφανιστηκαν και αρκετοι 24-105L is σε τιμες κοντα στα 600-650Ε μεταχειρισμενοι....

μονο που ο 24-105 L δεν ειναι φακος πρωτης γραμμης.Πιο πολυ για επαγγελματιες ειναι ,που χρειαζονται IS και οχι κορυφαια αποδοση οπτικων.(αν υπαρχει κατι τετοιο)

Εμενα απο την αλλη με ανησυχει οτι σε οποιο ξενο σαιτ και να διαβασεις σχολια για σιγμα φακους (κυριως) ολοι υποσημειωνουν "if you get a good copy".

Λιγο αποτρεπτικο, ειδικα για καποιον που θα αγορασει εξ´αποστασεως.

Παντως κι εγω θα περιμενω (ο send δεν ξερω αν θα με περιμενει...:flipout::flipout:)

Βεβαια εμφανιστηκαν και αρκετοι 24-105L is σε τιμες κοντα στα 600-650Ε μεταχειρισμενοι....

το θεμα με το "good copy" ειναι οντως σημαντικό στους Sigma / Tamron αν και πιστεύω οτι στην σειρά ΕΧ τα πράγματα ειναι καλά γενικώς. Προσωπικά ελεγα να περιμενω αλλά αφου παμε τόσο πισω χρονικά μαλλον θα δώ και τον Tamron 28-75 2.8

Κριμα που η nikon δεν έχει ενα 24-105 VR

Σε όλους τους φακούς παίζει το "καλό δείγμα", ακόμη και τους ακριβούς Canon/Nikon. Στη Sigma, κατά πώς συζητείται, ξεφεύγει το θέμα κάπως παραπάνω, καθώς υπάρχουν και "κακά" δείγματα (ενώ συνήθως στους καλούς Canon/Nikon οι προδιαγραφές τηρούνται, απλώς υπάρχουν και δείγματα που ξεχωρίζουν).

Πάντως εάν κυμανθεί η τιμή του νέου 24-70/2.8 στα 2/3 του αντίστοιχου L (ο οποίος πηγαίνει 1100-1150 ευρώ) δεν νομίζω ότι θα τον πάρουν και πολλοί.

Σε όλους τους φακούς παίζει το "καλό δείγμα", ακόμη και τους ακριβούς Canon/Nikon. Στη Sigma, κατά πώς συζητείται, ξεφεύγει το θέμα κάπως παραπάνω, καθώς υπάρχουν και "κακά" δείγματα (ενώ συνήθως στους καλούς Canon/Nikon οι προδιαγραφές τηρούνται, απλώς υπάρχουν και δείγματα που ξεχωρίζουν).

Πάντως εάν κυμανθεί η τιμή του νέου 24-70/2.8 στα 2/3 του αντίστοιχου L (ο οποίος πηγαίνει 1100-1150 ευρώ) δεν νομίζω ότι θα τον πάρουν και πολλοί
.

Από Canon μαλλον οχι, έχεις δικιο.. Οι Νικονάκηδες ομως μαλλον δεν θα εχουν εναλλακτική δεδομενου οτι ο 24-70 2.8 της Nikon ειναι αρκετά ακριβός και το κιτρινο μαγαζί δεν εχει κατι σε 24-105...

Εκτος εαν δουμε κατι αναλογο από αλλο κατασκευαστή π.χ Tamron..

Θεωρώ σχεδον αυτονόητο οτι εαν ισχύει αυτό που αναφερθηκε για την τιμή του νεουν Sigma θα πρέπει να δουμε και αναλογη βελτίωση στην απόδοση.. (και ισως μια συγκριση με τον απερχομενο και αρκετά προσιτό sigma 24-70 2.8)

Απο 5.6 εως το φ/8 ειναι μια χαρα αλλα το φιλτρο που εχει ειναι 82μμ πραγμα πολυ ακριβο κυριος για πολωτικο φιλτρο .

Απο 2.8 και 3.5 ξεχασε το σε αυτον τον φακο καθολου οξυτητα . Αν θελει καποιος να λεη οτι εχει 2.8 φακο ασ τον αγορασει .

Παντως για φωτογραφια γαμου και τοπια ειναι μια χαρα μιας που δεν χρειαζεσε πολυ ανοιχτα διαφραγματα.

Oπως ενημερωθηκα ο καινουργιος 24-70mm της Sigma- ο οποιος αναμενεται με μεγαλο ενδιαφερον - θα φτασει στην Ελλαδα κατα τα τελη Ιανουαριου.

Η τιμη του αναμενεται να ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη του υπαρχοντος φτανοντας στα επιπεδα των 2/3 ενος Canon 24-70mm L περιπου.

Μεγαλη αναπροσαρμογη σε τιμη αλλα η εταιρεια διατυμπανιζει οτι το επιπεδο ποιοτητας θα ειναι εφαμιλλο αυτου των αντιστοιχων zoom των Canon-Nikon.

μια πρωτη επιβεβαιωση του Ελληνα αντιπροσωπου οσον αφορα το θεμα της τιμης.

Μόνη περίπτωση να κάνει πωλήσεις στην τιμή αυτή, να είναι οπτικώς καθαρά καλύτερος του 24-70/2.8L (οι Νικονάκηδες ούτως ή άλλως στο επίπεδο αυτό δεν λοξοκοιτάνε τόσο, εκτίμησή μου). Και να γράφει από ανοικτός.
Από κατασκευή δεν τον πιάνει, τώρα το προηγούμενο μοντέλο της sigma ήταν -καίτοι τίμια πρόταση- ξεκάθαρα κατώτερο οπτικώς. Θα δείξει, αλλά μάλλον ψηλά τον έπιασε τον αμανέ και δύσκολα της βγαίνει.

Last edited:
Μόνη περίπτωση να κάνει πωλήσεις στην τιμή αυτή, να είναι οπτικώς καθαρά καλύτερος του 24-70/2.8L (οι Νικονάκηδες ούτως ή άλλως στο επίπεδο αυτό δεν λοξοκοιτάνε τόσο, εκτίμησή μου). Και να γράφει από ανοικτός.
Από κατασκευή δεν τον πιάνει, τώρα το προηγούμενο μοντέλο της sigma ήταν -καίτοι τίμια πρόταση- ξεκάθαρα κατώτερο οπτικώς. Θα δείξει, αλλά μάλλον ψηλά τον έπιασε τον αμανέ και δύσκολα της βγαίνει.

Kαι εγώ νομιζω οτι με τέτοια τιμή θα πρέπει να ειναι καλύτερος από τον 24-70 της Nikon αλλιως θα τον φάει η μαρμάγκα.. Στην τιμή που ερχεται (900 δολάρια) είναι περίπου 100% ακριβότερος από το απελθόν μοντέλο (24-70) Εχει ομως 100% καλύτερη απόδοση ; Να δούμε...

Εγώ παντως δεν τα δινω .. Θα βολευτώ προσωρινά με τον ταπεινό αλλά αρκετά προσιτό Tamron 28-75 και στο μέλλον βλέπουμε.. (οταν παρουμε κανένα καλύτερο σωμα)

εγω στη θεση της Σιγμα θα κραταγα και το παλιο μοντελο σε παραγωγη.

Τεστ που διαβαζω τον κρινουν παρα πολυ καλο για τα λεφτα του ισως πολυ κοντα και στον 24-70L της Canon.

Ειναι και μακρο.....

Λεω να δοκιμασω και τα 2 μοντελα οταν ερθει με το καλο ο καινουργιος να δουμε εντυπωσεις.

Αρκει να εχει μεινει κομματι απο τα παλια στην αγορα.

Καλυτερος απο της νικον 24-70 αποκλειεται να ειναι και εδω ειμαι σιγουρος 100% να φανταστειτε οτι ο 24-70 και 14-24 και μερικους αλλους καινουργιους που εβγαλε η νικον βαρανε στα αυτια ακομη και τους zeiss .

Για τον αντιστοιχο Canon δεν ξερω και ουτε εχω εμπιρεια αλλα ειμαι σιγουρος οτι αχρηστος φακος δεν θα ειναι αυτος της σιγμα και θα δωσει οικονομικες επιλογες σε οσους δεν θα θελουν οξυτατο 2.8 πραγμα που πολλοι δεν το χρειαζονται .

Κοντα στα 1000 παντως εγω προσωπικα δεν θα εδωνα για σιγμα,ταμρον, τοκινα ουτε νεκρος .

Κοντα στα 1000 παντως εγω προσωπικα δεν θα εδωνα για σιγμα,ταμρον, τοκινα ουτε νεκρος .

Δεν θα εχει 1000, θα εχει κοντα στα 750-800.

Και πιστεψε με πριν απο 15 χρονια -που λες κι εσυ- ουτε για φακο της Canon θα εδινες ποτε τοσα λεφτα.....

Η Νικον καλα κανει και χτυπαει τους Zeiss. Χτυπαει και την τσεπη ομως. Στα 1500 που εχει τωρα ο αντιστοιχος φακος θα πρεπει να σαι πολυ fanboy για να τα ακουμπησεις αν σε οπτικη αποδοση ειναι τοσο καλος οσο ισχυριζονται οι Sigmaδες.