Νέος Sigma 24-70mm f/2,8 HSM

Re: Απάντηση: Re: Νέος Sigma 24-70mm f/2,8 HSM

και η coastal optics? Κι αυτή τρίτη εταιρεία είναι, αλλά βγάζει απίθανα οπτικά σε απίθανες τιμές (4000 ευρώ ο 60άρης).

Τα τελευτεα χρονια η αμερικανοι εχουνε ξεπερασει κατα πολυ τους γερμανους και φυσικα γιαπωνεζους σε οτιδηποτε αφορα τα οπτικα αλλα ειναι ασφαλως πανακριβα οχι μονο οτι εχουνε καλυτερη κατασκευη αλλα πουλανε λιγα κοματια.

Αυτον τον 60αρη τον εχω βαλει στο ματι για αυτο το καλοκαιρι μολις παρω αναπνοη απο κατι προσφατους γερμανικους φακους που αγορασα .

Last edited:
Re: Απάντηση: Νέος Sigma 24-70mm f/2,8 HSM

Και γιατί να απορρίπτουμε κάποιους φακούς τρίτων κατασκευαστών ως υποδεέστερους by default?

Δηλαδή ο TAMRON 90 2.8 MACRO ήταν χειρότερος από όλους τους CANON/NIKON/PΕNTAX που κυκλοφορούσαν; Μάλλον το αντίθετο συνέβαινε...

Ή να μιλήσουμε για τον TOKINA 12-24/4.0 που από πολλούς θεωρείται καλύτερος από τους CANON 10-22/NIKON 12-24? Και έπαψε πλέον να είναι καλύτερος, απλώς επειδή κυκλοφόρησε ο ΤΟΚΙΝΑ 11-16 2.8 που τους ξέρανε όλους....

Για τον ταμρον που λες εδω θα διαφωνησο για πολλους λογους , ενας φακος δεν ειναι καλυτερος απο τον αλλον μονο σε 2% αν ειναι πιο οξυτατος αλλα πιο σημαντικα πραγματα πεζουνε ρολο.

Η ταχυτητα εστιασης το microcontrast και αλλα πολλα.
Το microcontrast θα το καταλαβεις την ανωτεροτητα του οταν κανεις χρηση τον φακο σε διαφορες καταστασεις εξωτερικα και εκει θα δεις διαφορα μεγαλη και επισης σε κατι μεγαλες εκτυπωσεις.

Η ταχυτητα ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ στον φακο και εδω ο μακρο της νικονν κερδιζει κατα πολυ διοτι εκτος απο μακρο πολλοι κανουνε χρηση αυτο τον φακο και σε γαμους και αλλα πραγματα που εκει χρειαζεσαι πολυ μα πολυ αξιοπιστη εστιαση και γρηγορη.

Οσο για τον ευρυγωνιο παλια που ειχα δοκιμασει και τους 2 φακους βρηκα και εκει τον νικον καλυτερο σε χρωματικη αποδοση και σε παραμορφωση αν και δεν εκανα μεγαλα τεστ οπως ειχα κανει στον μακρο μεταξυ ταμρον .

Και μιας που ανεφερες για τον καλυτερο ευρυγωνιο δοκιμασε το 14-24 τις νικον αυτος ισοπεδωσε ακομη και τους leica , zeiss και μολις θα τον βαλεις στην D700 που εχεις θα ξεχασεις οτιδηποτε αλλο υπαρχη στον πλανητη γη ειναι φοβερος φακος , σε λιγο που θα ειμαι θεσσαλονικη θα στον δωσο για μερικες μερες αν θες να τον δοκιμασεις αλλα μην βριζεις μετα εμενα γιατι θα τον αγορασεις στα σιγουρα ειναι φακουδαρα ειναι φαινομενο.

Ενας επαγγελματιας φωτογραφος παντα βαζει οτιδηποτε ειναι ταχυτατο και αξιοπιστο πανω απο 2% σε διαφορα οξυτητας σε ενα μεμονωμενο διαφραγμα .

Last edited:
Εχει κανενας εδω καμμια πληροφορια σε συνγκριση τον σιγμα 24-70 με τον καινουργιο 28-75 της ταμρον ?
Σχεδιαζω να αγορασω ακομη εναν και βρισκω καπως το να εχω δευτερο πανακριβο παλι της νικον το κοστος παει περιπατο εξαλου τον θελω για πισινη σε δευτερο σωμα για D700.

Eπειδη ο σιγμα αργουσε και εψαχνα ενα μεσης εστιασης ζουμακι πηγα να δοκιμασω τον Ταμρον 28-75 μετα απο παροτρυνση του Τασου.
Μια χαρα φακος ειναι (χανει την εστιαση καμμια φορα αλλα γι'αυτο πιθανον να φταιει και η συμβατοτητα με την 5d mark II).
Αρκετα ελαφρυς που ομως δεν ειχε σημαντικες διαφορες σε οπτικη συγκριση με ενα παλιο ζουμακι zuiko OM 35-70 f3.6(το καλυτερο μεσο ζουμ της εταιρειας μετα το θρυλικο 35-80).

Οι λογοι που δεν τον πηρα ειναι δυο.

Το πολυ κακο ονομα που εχει η αντιπροσωπεια στην Ελλαδα οσον αφορα το σερβις και τις εγγυησεις....και το οτι ολοι στα εξω φορα αναφερουν οτι πρεπει νασαι πολυ τυχερος για να πεσεις σε απροβληματιστο κομματι.

Το πρωτο σε συνδυασμο με το δευτερο με εκανε να το ξεχασω και ας ειναι καλος φακος.

Μπορει θεματα "κομματιου" να εχει και η Σιγμα (εδω εχει η Κανον) αλλα τουλαχιστον αντιπροσωπευεται στην Ελλαδα απο εναν Κυριο σε ολα του τον εισαγωγεα Κο Τσακναριδη που για τις δικες μου εμπειριες ειναι η επιτομη του σοβαρου αντιπροσωπου.

Αν και θα ηθελα πολυ να παρω ενα μικρο και ελαφρυ κομματι σαν τον 28-75 (και σε καταπληκτικη τιμη για την ποιοτητα του )θα προτιμησω να παω στον Σιγμα αν αποδειχθει καλυτερος οπτικα εστω και αν ειναι αρκετα ακριβος.
Αλλιως το υπαρχων 24-70 της Σιγμα αν και ογκωδες ειναι παρα πολυ καλος φακος και σε καλη τιμη.

Για τον ταμρον που λες εδω θα διαφωνησο για πολλους λογους , ενας φακος δεν ειναι καλυτερος απο τον αλλον μονο σε 2% αν ειναι πιο οξυτατος αλλα πιο σημαντικα πραγματα πεζουνε ρολο.

Η ταχυτητα εστιασης το microcontrast και αλλα πολλα.
Το microcontrast θα το καταλαβεις την ανωτεροτητα του οταν κανεις χρηση τον φακο σε διαφορες καταστασεις εξωτερικα και εκει θα δεις διαφορα μεγαλη και επισης σε κατι μεγαλες εκτυπωσεις.

Η ταχυτητα ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ στον φακο και εδω ο μακρο της νικονν κερδιζει κατα πολυ διοτι εκτος απο μακρο πολλοι κανουνε χρηση αυτο τον φακο και σε γαμους και αλλα πραγματα που εκει χρειαζεσαι πολυ μα πολυ αξιοπιστη εστιαση και γρηγορη.

Οσο για τον ευρυγωνιο παλια που ειχα δοκιμασει και τους 2 φακους βρηκα και εκει τον νικον καλυτερο σε χρωματικη αποδοση και σε παραμορφωση αν και δεν εκανα μεγαλα τεστ οπως ειχα κανει στον μακρο μεταξυ ταμρον .

Και μιας που ανεφερες για τον καλυτερο ευρυγωνιο δοκιμασε το 14-24 τις νικον αυτος ισοπεδωσε ακομη και τους leica , zeiss και μολις θα τον βαλεις στην D700 που εχεις θα ξεχασεις οτιδηποτε αλλο υπαρχη στον πλανητη γη ειναι φοβερος φακος , σε λιγο που θα ειμαι θεσσαλονικη θα στον δωσο για μερικες μερες αν θες να τον δοκιμασεις αλλα μην βριζεις μετα εμενα γιατι θα τον αγορασεις στα σιγουρα ειναι φακουδαρα ειναι φαινομενο.

Ενας επαγγελματιας φωτογραφος παντα βαζει οτιδηποτε ειναι ταχυτατο και αξιοπιστο πανω απο 2% σε διαφορα οξυτητας σε ενα μεμονωμενο διαφραγμα .

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες, και προσωπικά και την προσφορά δοκιμής του 14-24. Επαγγελματίας δεν είμαι, μου αρέσουν όμως τα ωραία πράγματα. Έδωσα αρκετά χρήματα πρόσφατα και μάλλον δεν θα συνεχίσω. Κι αν συνεχίσω, σκέφτομαι να κινηθώ προς τον 24 pce για αρχιτεκτονικά και απέραντο βάθος πεδίου στο ύπαιθρο.

Για τον 14-24 όλοι λένε ότι είναι ο κορυφαίος ευρυγώνιος, μάλλον καλύτερος κι από τον zeiss 21 distagon.

Για τον 14-24 όλοι λένε ότι είναι ο κορυφαίος ευρυγώνιος, μάλλον καλύτερος κι από τον zeiss 21 distagon.

Ο κορυφαίος ευρυγώνιος ζουμ. Και ίσως ό,τι καλύτερο υπάρχει κάτω από τα 20mm. Στα 21mm ο θρυλικός Distagon φαίνεται σε κάποιες δοκιμές που βγήκαν προσφάτως, ανώτερος, έστω και οριακώς.

Μακάρι να είχε έναν 14-24 και η Canon.

Ο κορυφαίος ευρυγώνιος ζουμ. Και ίσως ό,τι καλύτερο υπάρχει κάτω από τα 20mm. Στα 21mm ο θρυλικός Distagon φαίνεται σε κάποιες δοκιμές που βγήκαν προσφάτως, ανώτερος, έστω και οριακώς.

Μακάρι να είχε έναν 14-24 και η Canon.

απο οσο εχω καταλαβει η Canon με τους ευρυγωνιους δεν το ειχε ουτε παλια ουτε τωρα.

Αντιθετα στους τελε εχει επιβαλλει αυτοκρατορια μεταξυ επαγγελματιων.

απο οσο εχω καταλαβει η Canon με τους ευρυγωνιους δεν το ειχε ουτε παλια ουτε τωρα.

Αντιθετα στους τελε εχει επιβαλλει αυτοκρατορια μεταξυ επαγγελματιων.

Σε τελεφωτο η Canon ειχε αυτοκρατορια αλλα τωρα η νικον πηρε μεγαλη φορα και με καλυτερη τεχνολογια που θα αναλυσω σε αλλο κειμενο μην το κανουμε εδω μπαχαλο το θεμα.

Eπειδη ο σιγμα αργουσε και εψαχνα ενα μεσης εστιασης ζουμακι πηγα να δοκιμασω τον Ταμρον 28-75 μετα απο παροτρυνση του Τασου.
Μια χαρα φακος ειναι (χανει την εστιαση καμμια φορα αλλα γι'αυτο πιθανον να φταιει και η συμβατοτητα με την 5d mark II).
Αρκετα ελαφρυς που ομως δεν ειχε σημαντικες διαφορες σε οπτικη συγκριση με ενα παλιο ζουμακι zuiko OM 35-70 f3.6(το καλυτερο μεσο ζουμ της εταιρειας μετα το θρυλικο 35-80).

Οι λογοι που δεν τον πηρα ειναι δυο.

Το πολυ κακο ονομα που εχει η αντιπροσωπεια στην Ελλαδα οσον αφορα το σερβις και τις εγγυησεις....και το οτι ολοι στα εξω φορα αναφερουν οτι πρεπει νασαι πολυ τυχερος για να πεσεις σε απροβληματιστο κομματι.

Το πρωτο σε συνδυασμο με το δευτερο με εκανε να το ξεχασω και ας ειναι καλος φακος.

Μπορει θεματα "κομματιου" να εχει και η Σιγμα (εδω εχει η Κανον) αλλα τουλαχιστον αντιπροσωπευεται στην Ελλαδα απο εναν Κυριο σε ολα του τον εισαγωγεα Κο Τσακναριδη που για τις δικες μου εμπειριες ειναι η επιτομη του σοβαρου αντιπροσωπου.

Αν και θα ηθελα πολυ να παρω ενα μικρο και ελαφρυ κομματι σαν τον 28-75 (και σε καταπληκτικη τιμη για την ποιοτητα του )θα προτιμησω να παω στον Σιγμα αν αποδειχθει καλυτερος οπτικα εστω και αν ειναι αρκετα ακριβος.
Αλλιως το υπαρχων 24-70 της Σιγμα αν και ογκωδες ειναι παρα πολυ καλος φακος και σε καλη τιμη.

Παντως σε σιγμα και ταμρον και γενικα τετοιους φθηνους φακους δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα αντιθετως και με μεγαλη εκπληξη ειχα γυρισει μερικους φακους της Νικον πισω για διορθωση διοτι εστιαζανε λαθος . Οι φακοι που γυρισα της νικον κανανε απο 4 χιλλιαρικα εως στα 10 κοντα και ανηκουνε στην κατηγορια εξωτικον φακον και εχουνε ΔΗΘΕΝ επισημα χαρτακια κολλημενα επανω οτι εχουνε περασει απο αριστο ελενχο.

Αστειο πολυ ε? και ομως αληθινο για αυτο το λογο επιφυλασομαι να κατηγορησο φθηνους φακους οτι ειναιπροβληματικοι η εχουνε κακο Quality control .

Σε διαφραγμα 2.8 ειτε σιγμα ειτε ταμρον δεν με απασχολει αν θα ειναι οξυτατο και ουτε περιμενο απο τετιους φακους να ειναι σουπερ οξυτατοι , αυτο που θελω ειναι απο φ/4 εως φ11 να ειναι οξυτατοι .

Θα δοκιμασω και τους 2 και μου φενετε ο πιο ελαφρυς και ο καλυτερος σε λιγοτερη παραμορφωση θα κερδισει .
Για τα λεφτα τους παντως και η 2 φακοι ειναι μια χαρα χαρουλα και πιστευο κανενας δεν θα μινει δυσαρεστημενος.

Last edited:
To αργοτερο την παρασκευη -εκτος συγκλονιστικου απροοπτου- θα φτασει στην Ελλαδα ο φακος.

Ελπιζω πως μεσα στο ΣαββατοΚυριακο θα κανω την πρωτη εν Ελλαδα δοκιμη (μετα απο ευγενικη παραχωρηση του επισημου αντιπροσωπου στην Ελλαδα κυριου Τσακναριδη ) και αν ολα πανε κατ'ευχην να συγκριθει με τον 24-70 L.

stay tuned.

Eπισης θα μπορουμε να ανακοινωσουμε και την επισημη τιμη λιανικης στην Ελλαδα.

Απάντηση: Re: Νέος Sigma 24-70mm f/2,8 HSM

To αργοτερο την παρασκευη -εκτος συγκλονιστικου απροοπτου- θα φτασει στην Ελλαδα ο φακος.

Ελπιζω πως μεσα στο ΣαββατοΚυριακο θα κανω την πρωτη εν Ελλαδα δοκιμη (μετα απο ευγενικη παραχωρηση του επισημου αντιπροσωπου στην Ελλαδα κυριου Τσακναριδη ) και αν ολα πανε κατ'ευχην να συγκριθει με τον 24-70 L.

stay tuned.

Eπισης θα μπορουμε να ανακοινωσουμε και την επισημη τιμη λιανικης στην Ελλαδα.

Επειδή τυχαίνει να έχω τον 24-70L 2.8 Της Canon, θαπεριμένω με αγωνία τα αποτελέσματα. Δες επίσης τις εστιακές αποστάσεις αν είναι οι ίδιες και στους δυό φακούς. Στην πράξη όμως, με στημένη την μηχανή στο ίδιο σημείο.

Αντε να δουμε τι "ψαρια θα πιασει" ο φακος αυτος σε σχεση μετον 24-70 της ΝΙΚΟΝ...Ο οποιος ειναι πραγματικα καταπληκτικος....

Για να τιμολογήσει τόσο ψηλά η Sigma τον νέο της φακό, ένα κλικ μόλις παρακάτω από τον EF 24-70/2.8L (ο αντίστοιχος Nikkor κατά την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, φεύγει ακόμη πιο ψηλά) δύο τινά συμβαίνουν. Είτε μας πωλούν "μούρη" είτε έχουν βγάλει όντως ένα αστέρι. Προσωπικώς δεν υποτιμώ καθόλου τη Σίγμα, από τη σειρά EX έχω τους 15-30, 105/2.8 macro και 24-60/2.8, και ειδικώς από τους 2 πρώτους είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν αποκλείω συνεπώς να έχει βγάλει όντως "αστέρι", και αυτό μου λέει η (αναμενόμενη) 2πλάσια περίπου τιμή, σε σχέση με τον φακό που αντικαθιστά.

Ο συγκεκριμενος φακος της Σιγμα ειναι ο δευτερος στην γκαμα της που θεωρειται "βαρεων βαρων" κατα την εταιρεια παντα.

Ο πρωτος που κυκλοφορησε με μεγαλη διαφορα τιμης απο τον προηγουμενο και κυριως με μεγαλη διαφορα ποιοτητας ηταν ο Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM .

Ειναι προφανες οτι κανει μια προσπαθεια να ανεβει μια η και δυο σκαλες ταυτοχρονα στην ποιοτητα των εως τωρα φακων της η Σιγμα ωστε να παρει μεριδιο απο την αγορα αυτη.

Θα το δουμε συντομα αν η αγορα ειναι αρκετα ωριμη για τετοιες επιλογες και αν φυσικα ειναι οι πληροφοριες αληθινες.

Aν θυμαμαι καλα για τον 50αρι που λες εχω διαβασει οτι ειναι φοβερος. μερικοι λενε οτι ισως ειναι καλυτερος και απο τον καινουργιο AFS nikon 1.4 (ο οποιος ειναι καλυτερος απο τον παλιο).

Aληθεια εχεις γραψει (εχει ανακοινωθει?)τιμη για τον 24-70?

Είναι πάντως και λιγάκι ρίσκο η κίνηση αυτή της Sigma... που απλώνεται προς επαγγελματίες χρήστες οι οποίοι είναι και πιο δύσπιστοι σε φακούς τρίτων κατασκευαστών, και ταυτόχρονα απομακρύνεται από τους πιο σφικτούς σε προϋπολογισμό ερασιτέχνες. Αλλά δεν φταίει η Sigma, οι ενθουσιώδεις ερασιτέχνες φταίνε, που έχουν κάνει τους 24-70/2.8L ανάρπαστους λες και είναι αντικείμενο φετίχ.