Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

να πω και γω με την σειρα μου οτι μιλαμε για φωτεινοτητα και οχι κοντραστ
και ολα τα περιοδικα αναφερουν οτι μετα τις 100 ιντσες ο προβολεας δεν αισθανεται ανετα
αν βαλουμε και την πτωση φωτεινοτητας μετα απο 100-200 ωρες ο σονακος
και να θελει δεν μπορει
συν ο μπενκ
εχει μια νεα τεχνολογια για την συμπεριφορα της λαμπας μετα απο αρκετες ωρες
πραμα που η σονι δεν γνωριζει καν

Για να ολοκληρώσω το προηγούμενο post μου, θα συμπληρώσω τα εξής: Δεν προσπάθησα να δώ "ιδίοις όμμασι" τον 40-άρη της σόνυ, γιατί όλοι με διαβεβαίωσαν ότι είναι σαφώς χειρότερος του 60, και ακόμη δεν σκοτίζομαι για να δώ τον 10-άρη, γιατί ο Μανώλης που τον τεστάρησε εδώ και κάτι μήνες, επ´ουδενί δεν τον βρήκε καλύτερο του 60.
Συνεπώς φίλε tegonik, δεν πιστεύω πλέον ότι 10-άρης θα προσφέρει κάτι στις προτιμήσεις μου, αν και από περιέργεια ...όοοοοοταν με το καλό μας έρθει, θα πάω να τον δώ.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

σωστα ειναι σαν καποιος να εχει πολλα πολλα λ7 και να ψαχνει αυτοκινητο και το μονο να ξερει να ειναι το yugo
σκεψου πως θα νιωσει οδηγοντας μια φεραρι (για τετοιο μεγεθος διαφορας μιλαμε)
αλλα αφου δεν ...
δεν παιζει ρολο
οτι προβολεα και να βαλεις αφου ειναι fix η κατασκευη του χωρου σου θα το βλεπεις κατω απο τις ιδιες συνθηκες
-bye-
οι τοιχοι και το πατωμα ειναι φτιαγμενα
η σχεδον μιση φωτεινοτητα δεν μαζευεται με τιποτα
αν δεν δεις κατι με την σχεδον διπλη φωτεινοτητα διπλα διπλα
δεν ξερεις τι χανεις απλα νομιζεις

Συνεπώς φίλε tegonik, δεν πιστεύω πλέον ότι 10-άρης θα προσφέρει κάτι στις προτιμήσεις μου, αν και από περιέργεια ...όοοοοοταν με το καλό μας έρθει, θα πάω να τον δώ.

Κατσε να τον δουμε Γιωργο γιατι εμενα κατιτις με τρωει.....

Θα το συζητησουμε στο γνωστο μερος μετα την προβολη:ernaehrung004:

Κατσε να τον δουμε Γιωργο γιατι εμενα κατιτις με τρωει.....

Θα το συζητησουμε στο γνωστο μερος μετα την προβολη:ernaehrung004:

Φίλε Ναθ πολύ ευχαρίστως, γιατί και εμένα με τρώει η περιέργεια...

Φιλικά
Γιώργος.

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

σωστα ειναι σαν καποιος να εχει πολλα πολλα λ7 και να ψαχνει αυτοκινητο και το μονο να ξερει να ειναι το yugo
σκεψου πως θα νιωσει οδηγοντας μια φεραρι (για τετοιο μεγεθος διαφορας μιλαμε)
αλλα αφου δεν ...
δεν παιζει ρολο
οτι προβολεα και να βαλεις αφου ειναι fix η κατασκευη του χωρου σου θα το βλεπεις κατω απο τις ιδιες συνθηκες
-bye-

Johny για θύμησέ μου, έχεις δει τους Sony 10, BenQ 5000 να παίζουν δίπλα-δίπλα, και σωστά ρυθμισμένους;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

φιλε δημητρη μπερδευτικες
δεν συγκρινω τους προβολεις αλλα τη διαφορα στην ποιοτητα εικονας με ιδιο προβολεα σε 2 χωρους απο τους οποιος ο ενας ειναι κοινος χωρος home cinema και ο αλλος εντελως σκοτεινος με 0 αντανακλασεις ανακλασεις....
στον πρωτο θα παρουμε ουτε το 50% του μηχανιματος ...
αλλα μιας και το ρωτας --δεν ειναι αναγκη να δω
10 δαγκωτο-bye-
Johny για θύμησέ μου, έχεις δει τους Sony 10, BenQ 5000 να παίζουν δίπλα-δίπλα, και σωστά ρυθμισμένους;

περιεργο το οτι δεν συγκρινεις 2 προβολεις
εκτος και αν μου ειπες να στειλω τον Benq για αλλο λογο
και να παω για σονι

argi
συγκρινα χωρους αφου ειπες οτι θες φως για να γεμισεις μεγαλη οθονη σε χωρο με ανοιχτοχρωμες επιφανειες
παλι
δεν συγκρινονται ο κασονι οπως λες ειναι πολυ καλητερος(δεν χρειαζεται να τον δουμε για να πουμε)
καλος ειναι και ο μπεν αλλα οχι τοσο
στο θεμα φως εννοουσα οτι αν ειχες πιο σκουρες επιφανειες δεν θα ειχες προβλημα με το σονι.....

Φιλε geo μαλλον δεν 'επιασες' τι ηθελα να σου πω με το ποστ μου και γιαυτο μου εδωσες και μια αστοχη απαντηση.Πρωτο θεμα ειναι το αν βλεπεις,δοκιμαζεις και μετα εκφερεις γνωμη ή παραμυθιαζεσαι.Λοιπον,πως μπορεις να εκφερεις μια γνωμη του στυλ οτι ολοι οι sony μετα απο 200 ωρες σχεδον σβηνουν και οι ιδιοκτητες τους σκοτωνουν.Πρωτον ειναι παντελως λαθος και δευτερον ειμαι σιγουρος οτι εχεις αυτη τη γνωμη απο καποιο μυθο ή φημη που εχεις ακουσει,μιας και κατι τετοιο δεν ισχυει.Συμπερασμα..παραμυθιαζεσαι.
Δευτερο,δεν μπορω να καταλαβω γιατι στο ποστ του αναφερεις τοσο επιμονα το Β.Λ και το Μ.Κ.Τι πιστευεις δηλαδη?Οτι το γεγονος οτι τα μηχανηματα που ειδες επειδη ηταν ρυθμισμενα απο δυο καταξιωμενους calibrator επαιζαν και στα μεγιστα? ή ηταν οτι καλυτερο μπορουσες να δεις πανω τους?Συγνωμη αλλα παλι παραμυθιαζεσαι.Το μονο που μπορουσε να δει τα μεγιστα απο ενα D65 μηχανημα ειναι το laptop του Β.Λ και Μ.Κ.Οχι εσυ,ουτε εγω,ουτε κανενας.Δεν μπορω να πιστεψω οτι διαθετεις την τελεια οραση που συμβαδιζει με ολους τους χρωματικους κανονες του καλιμπραρισματος και να ειναι και η καλυτερη εικονα που μπορεις να δεις.Ολοι βλεπουμε διαφορετικα.Ολοι εχουμε μια διαφορετικη 'εικονα' στο αν αυτο που βλεπουμε ειναι αυτο που μας αρεσει.Για εμενα για να βγαλεις ενα ασφαλες συμπερασμα σε ενα τεστ (προσωπικο συμπερασμα παντα - ο καθενας βγαζει το δικο του) ειναι να παρεις δυο μηχανηματα D65 απο τον Β.Λ και τον Μ.Κ και μετα να αρχιζεις στο καθενα να τα ψιλοπειραζεις (και λεω να τα ψιλοπειραζεις διοτι εαν τα χοντροπειραξεις και μετα δεις αποτελεσμα, τοτε μαλλον αποκλινει πολυ η οραση σου) και μετα απο αρκετες δοκιμες και προβολες να βγαλεις ενα ασφαλες συμπερασμα (παντα στα δικα σου ματια βεβαια) για το ποιο απο τα δυο μηχανηματα σου προσφερουν την καλυτερη δυνατη προβολη ταινιας,και ποιο απο τα δυο 'βγαζει' εικονα ποιο κοντα σε αυτο που λεμε 'παρακολουθησα ταινια και οχι ansi,contrast,χρωματικη αποκλιση,συγκλιση και τα σχετικα'.Συμπερασμα..εαν τα παρακατω μηχανηματα τα ειδες με ρυθμιση ΑΛΛΟΥ (οποιος και να ειναι αυτος) ειναι σιγουρο οτι αδικησες και τα δυο μηχανηματα.Και ακομη ποιο σιγουρο οτι εβγαλες και λαθος συμπερασμα.
Βεβαια ολο αυτο το κειμενο ειναι μια δικη μου αποψη που και παλι δεν μπορω να πεισω κανεναν οτι ειναι και σωστη ετσι?:grandpa:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

φιλε δημητρη μπερδευτικες
δεν συγκρινω τους προβολεις αλλα τη διαφορα στην ποιοτητα εικονας με ιδιο προβολεα σε 2 χωρους απο τους οποιος ο ενας ειναι κοινος χωρος home cinema και ο αλλος εντελως σκοτεινος με 0 αντανακλασεις ανακλασεις....
στον πρωτο θα παρουμε ουτε το 50% του μηχανιματος ...
αλλα μιας και το ρωτας --δεν ειναι αναγκη να δω
10 δαγκωτο-bye-

Αγαπητέ Johny, κανείς δεν διαφωνεί στο ότι για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα, ο χώρος πρέπει να είναι κατάλληλα φροντισμένος.

Αλλά, και σε μη-ιδανικές συνθήκες, ο καλύτερος προβολέας θα παίξει καλύτερα.

Όσο για τις κρίσεις περί του 10, θα έλεγα να περιμένεις να δεις με τα μάτια σου.. Κυριολεκτικά, ποτέ δεν ξέρεις. Και ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τυφλά τις τεχνικές προδιαγραφές.

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

παιδια εγω λεω
power buy τον 10 να τελειωνουμε

Βλέπε και παραπάνω.

Αν εσύ θέλεις να πάρεις "γουρούνι στο σακί" δεν μπορούμε να σε εμποδίσουμε.

Αλλά όχι και να προτρέπεις άλλα μέλη να κάνουν το ίδιο.

τι γουρουνι στο σακι
το εργαλειο ειναι φοβερο
αλλα ενταξει δειτε πρωτα και μετα
.......................

1950 e οχι ετοιμοπαραδωτο
στα expert cosmos θεσσαλονικη
20 μερες αφου γινει παραγγελεια

Επιτελους! Και η τιμη του τελικα ειναι οντως κατω απο τις 2000Ε

Θα ηθελα να τον δω να παιζει ομως πριν κανω οποιαδηποτε κινηση(και δεν εννοω demo σε καταστημα με αναμμενα φωτα κλπ κλπ)

Απάντηση: Re: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Θα ηθελα να τον δω να παιζει ομως πριν κανω οποιαδηποτε κινηση(και δεν εννοω demo σε καταστημα με αναμμενα φωτα κλπ κλπ)
Στο πλαισιο της Στουρνάρη είχα δει ένα προβολέα να παίζει.
Μάλιστα το παλικάρι είχε κλείσει τα φώτα (όχι όλα) και είχα βγάλει ένα πρώτο συμπέρασμα.
Μπορεί να τον έχει να τον δεις.

update

Επειδη πηγα και ρωτησα,5 τεμαχια ηρθαν συνολικα και ειναι ολα στην αποθηκη(demo δεν υπαρχει πουθενα και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα υπαρξει καν).

Ευτυχως ή δυστυχως απομενουν αλλα 4 τμχ τωρα :flute:

Το κακο ειναι οτι παραλαμβανω Τεταρτη