Επειδη τον ειδα για λιγο, θα πω και λιγα....
νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο εχουν δει τα ματια μου.....
Τακη , δεν τον ειδα πολυ γιαυτο και δεν θελω να γραψω εντυπωσεις .
Εγραψα μονο αυτο που αφησε εντονο...
Καταλαβα.. Σε σπιτι τον ειδατε; Με τι πηγη ; (αν επιτρεπεται φυσικα)
Ρωταω διοτι ο 200ρης λογω τιμης ειναι πολυ ακριβοθωρητος.. Μετα το pre-production model που ειχαμε δει, δεν τον βρηκαμε πουθενα αλλου για δευτερη ματια.
Στην Projecting & Sounding Art με πηγη ενα BR της Sony !
Ότι και να γράψεις για ένα μηχάνημα που έχεις στα χέρια σου για 2-3 ώρες μόνο θα είναι παρακινδυνευμένο. Πόσο μάλλον για ένα τέτοιο μηχάνημα που 3 ώρες θες απλά και μόνο να περιηγηθείς στα ατέλειωτα menu του.
Θεωρώ οτι δεν έχω δει τίποτε, ή σχεδόν τίποτε από αυτό το μηχάνημα.
Αυτό που φαίνεται αμέσως είναι ο επιβλητικός όγκος του και η εκπληκτική ποιότητα κατασκευής του.
Στην εικόνα τώρα, γιατί στην τελική αυτό είναι που ενδιαφέρει.
Όταν πρωτοξεκίνησε να παίζει (VanHelsing) έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Λεω "ότι καλύτερο έχω δει μέχρι τώρα"].
Μα εσυ ειδες το pre-production μοντελο, οποτε....![]()
Πότε πρόλαβες και τόμαθες απ' έξω το ποίημα ρε σύ;![]()
Από την εμπειρία μου γενικά με τα ηλεκτρονικά, θεωρώ ότι τα pre-production models δεν έχουν σοβαρές (και σίγουρα όχι τάξης μεγέθους) διαφορές από τα final.
(θα μου πείτε βέβαια ίσως είμαι επηρεασμένος από τον Λουκουμά ο οποίος μάλλον είναι καταδικασμένος να μην δει ποτέ το φως της ‛final’ ημέρας)
Αφού το λες εσύ Χρήστο μου ότι μάλλον θα πρέπει να ασχοληθώ με καφετιέρες, κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Μισό, πετάγομαι στον Κωτσόβολο να αγοράσω μία εσπρεσομηχανή που ζητάει και ο Κούλης επιμόνως κάθε φορά (διαμαρτυρόμενος για τον ‛ποταπό’ Nes που του σερβίρω) και επανέρχομαι με πρώτες εντυπώσεις (ίσως προλάβει μάλιστα να την ρυθμίσει κι ο Μεξικάνος σήμερα οπότε θα έχουμε αναλυτικότερες εντυπώσεις - αν κολήσουμε πάντως πουθενά στο review (πχ σε κανά φιλτράκι – όχι ffdshow – να είσαι σίγουρος ότι θα σε συμβουλευτούμε)Η εμπειρια σου με τα "ηλεκτρονικα" φιλος μαλλον δεν ειναι η ενδεδειγμένη.(ηλεκτρονικες ειναι και οι καφετιερες τη σημερον ημερα).
Λιγα πραγματα αλλαζουν με ενα driver update.
Αντιθετα αν αλλαξεις ενα firmware σε ενα προβολεα , μπορει και να απογειωθει !!
Αφού το λες εσύ Χρήστο μου ότι μάλλον θα πρέπει να ασχοληθώ με καφετιέρες, κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Μισό, πετάγομαι στον Κωτσόβολο να αγοράσω μία εσπρεσομηχανή που ζητάει και ο Κούλης επιμόνως κάθε φορά (διαμαρτυρόμενος για τον ‛ποταπό’ Nes που του σερβίρω) και επανέρχομαι με πρώτες εντυπώσεις (ίσως προλάβει μάλιστα να την ρυθμίσει κι ο Μεξικάνος σήμερα οπότε θα έχουμε αναλυτικότερες εντυπώσεις - αν κολήσουμε πάντως πουθενά στο review (πχ σε κανά φιλτράκι – όχι ffdshow – να είσαι σίγουρος ότι θα σε συμβουλευτούμε)![]()
Επί του θέματος τώρα:
Όσον αφορά το hardware, δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι πχ τo pre-production model δεν φορά τα τελικά ‛καλά´ SXRD ή έβαλαν καλύτερα οπτικά ή καλύτερη λάμπα στο final (παράμετροι οι οποίοι, κατά την γνώμη μου, επηρεάζουν σε συντριπτικό βαθμό την συνολική εικόνα).
Το τι μπορεί να κάνει ένας driver ή ένα firmware επέτρεψε μου να το ξέρω πολύ καλά.
Αν πχ εσύ θεωρείς ότι το ‛τελικό’ firmware του Sony θα βελτιώσει πχ το Contrast του πάω πάσο.
Μικρές διαφορές με το final ίσως (ούτε καν αυτό είναι σίγουρο) υπάρχουν αλλά αυτές αφορούν συνήθως το software το οποίο ναι μεν μπορεί να επιφέρει διαφορές στην τελική εικόνα αλλά, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί αυτές να είναι σημαντικότατες και όχι φυσικά τάξης μεγέθους. Ας μείνουμε προσγειωμένοι λοιπόν και ας μην περιμένουμε απογειώσεις από ένα firmware (ειδικά σε μη computerάδικα προϊόντα).
Εκτός των άλλων, μην υποτιμάς τους κατασκευαστές (και ειδικά κολοσσούς όπως η Sony) θεωρώντας ότι υπάρχει περίπτωση να ρισκάρουν στο ελάχιστον στέλνοντας για δειγματισμό και review στον ειδικό τύπο ‛ημιτελή’ προϊόντα ή εν γένει προϊόντα που υπολείπονται της τελικής έκδοσης (ειδικά δε αν μιλάμε για ‛ναυαρχίδες’ όπως ο εν λόγω προβολέας).
Η εμπειρία μου λέει μάλιστα ότι το ‛pre-production’ αποτελεί μία ωραιότατη δικαιολογία για κάλυψη αδυναμιών ενός προϊόντος από έναν, όχι και τόσο αντικειμενικό, reviewer.
Δεν μπορώ θα θυμηθώ πόσες φορές έχω διαβάσει σε review τη φράση ‛βέβαια, το προϊόν που είχαμε στα χέρια μας δεν ήταν στην τελική του μορφή, οπότε το συγκεκριμένο θέμα πιθανότατα να έχει επιλυθεί μέχρι το προϊόν να φτάσει στα ράφια’.
Και βέβαια, εξ όσων θυμάμαι, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το ‛πρόβλημα’ δεν διορθωνόταν ποτέ.
Πότε πρόλαβες και τόμαθες απ' έξω το ποίημα ρε σύ;![]()
Και το "πρώτος" άστο... Τώρα μιλάμε μαζί... Αυτό στο έγραψα για να σου πώ οτι συμφωνούμε, οτι χρησιμοποιήσαμε ακριβώς την ίδια έκφραση σε εντελώς διαφορετικές στιγμές.
Πω ρε φούστη μου, την πάτησα κι εκεί δλδ;Δυστυχως ουτε στις καφετιερες του εσσπρεσο θα τα καταφερεις φιλος. Ειδικα οταν το πιστοποιεις αναφεροντας "φιλτρα" (οχι ffdshow).Μαλλον δεν προκειται να πιει καφε ο Τακης αποτι φαινεται...
Για τα υπολοιπα δεν θα σχολιασω κατι, γιατι θα πρεπει να μπω σε πολυ τεχνικες λεπτομερειες που δεν εχω την καταρτηση να το κανω με σκοπο να στο εξηγησω και θα πεσουμε σε "τοιχο". Οποτε θα μου επιτρεψεις να το προσπαθησω αλλη φορα , ισως απο κοντα.
Επισης το σχολιο σου περι ‛pre-production’ και "reviewer", με βρισκει απολυτως συμφωνο.
Πω ρε φούστη μου, την πάτησα κι εκεί δλδ;
Νοιώθω τόσο αποτυχημένος πλέον….
…..sig updated….
ΥΓ Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πιει ποτέ καφέ στη ζωή μου.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.