νέος στα torrent...

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Αν και έχω πάρει αρκετές πληροφορίες μέσω του φόρουμ, βασικά έχω τις εξής απορίες:

Με τι κριτήριο διαλέγουμε το αρχείο που θα κατεβάσουμε;
Αν δεν έχω htpc, ποιο είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνω; Έχω το denon 1920 που κάνει upscale σε 720p και απ' όσο νομίζω δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε avi. Κατεβάζω κάτι σε dvdrip (700MB) και με κάποιο πρόγραμμα (ποιο;) ενσωματώνω υπότιτλους; Πρέπει να τους συγχρονίσω πρώτα (πως;); Μπορώ να κατεβάσω καλύτερη ποιότητα (και ποια;) και να το βάλω σε dvd αντί για cd και να κάνω την ίδια διαδικασία, ώστε να αξίζει να το δω στις 100" του pj;

Τα βασικά κριτήρια για μένα είναι 2: το μέγεθος (=ποιότητα) του αρχείου και οι seeders που το έχουν (όσο περισσότεροι τόσο καλύτερη ταχύτητα). Προτίμησε τα btjunkie.org και isohunt.com για εύρεση torrent και προτίμησε να κατεβάζεις όσο μεγαλύτερα avi μπορείς (και όχι 700mb) για βελτίωση της ποιότητας. Αφού δεν μπορείς να διαβάσεις ελληνικούς υπότιτλους από το dvd σου έχεις 2 επιλογές: είτε ενσωμάτωση των υποτίτλων με το πρόγραμμα AviAddxSubs , http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php (χωρίς απώλεια ποιότητας), είτε κατέβασμα ολόκληρου του dvd (σε περίπτωση ταινίας) και χρήση των προγραμμάτων που προτείνονται στην παρακάτω σελίδα http://www.kastel.gr/divx guides.html .

Κατρχάς σε ευχαριστώ πολύ.

Αν κατεβάσω μεγαλύτερο από 700mb θα πρέπει να το βάλω σε dvd. Θα το παίξει όμως αυτό το player;
Έστω ότι ενσωματώσω υπότιτλους. Ο συγχρονισμός με νοιάζει ή γίνεται αυτόματα;

Το συγχρονισμό πρέπει να τον κάνεις εσύ. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα για αυτή τη δουλειά, εγώ χρησιμοποιώ το SubSync (http://www.divx-digest.com/software/subsync.html). Απλό και εύχρηστο. Πάρε κανένα dvd rewriteable να γράφεις τις ταινίες, ή κανένα usb stick αν το Denon έχει usb θύρα.

Δοκίμασα και κατέβασα κάτι, αλλά είναι κατά κάτι τι μεγαλύτερο από 700ΜΒ, δηλαδή 704. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Πως τα βάζουμε σε cd των 700 ΜΒ;

Επίσης, πρόσθεσα υπότιτλους, αλλά δεν τους βλέπω, τουλάχιστον στο pc. Θα τους δω στο dvd ενεργοποιόντας υπότιτλους;

Έγραψα τελικά σε dvd-rw και το είδα. Φαίνονται τελικά και υπότιτλοι. Αυτή είναι η λύση, dvd-rw; Με τον ήχο τι γίνεται; Έχω απλό stereo νομίζω. Εξαρτάται από το αρχείο που κατεβάζω; Το λέει στον τίτλο αν έχει π.χ. dts

Ο ήχος εξαρτάται από το αρχείο, πολλά torrents λένε αν έχουν ήχο 5.1 ή όχι. Αν έχει 5.1 θα παίζει κανονικά αν έχεις σύστημα 5.1. Το dvdrw φαίνεται η μοναδική λύση στην περίπτωσή σου, αφού το dvd δεν έχει usb είσοδο. Επόμενη λύση (και αρκετά καλή) είναι η σύνδεση υπολογιστή με την τηλεόραση και η παρακολούθηση ταινιών από εκεί. Εγώ την έχω συνδέσει με ένα απλό vga καλώδιο και έχει πολύ καλή εικόνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καλός επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών δεν παίζει ρόλο.

Απάντηση: Re: νέος στα torrent...

Το συγχρονισμό πρέπει να τον κάνεις εσύ. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα για αυτή τη δουλειά, εγώ χρησιμοποιώ το SubSync (http://www.divx-digest.com/software/subsync.html). Απλό και εύχρηστο. Πάρε κανένα dvd rewriteable να γράφεις τις ταινίες, ή κανένα usb stick αν το Denon έχει usb θύρα.

Ο συγχρονισμός που λες, προυποθέτει να κάτσεις να δεις βήμα-βήμα την ταινία και να προσέχεις πότε πέφτει ο κάθε υπότιτλος; Υπάρχει κάπου κάτι σαν οδηγός χρήσης του προγράμματος που λες;

μπες στο greeksubs και πηγαινε στα programmes.εκει θα βρεις πολλα για συγχρονισμο.εγω χρησιμοποιω το Time Adjuster.ρυθμιζεις μονο την πρωτη και την τελευταια φραση της ταινιας και ο συγχρονισμος γινεται αυτοματα.ειναι πανευκολο

Βασικά δε βρίσκω οδηγίες, αλλά έχω και κάτι περίεργο μάλλον. Η αρχή και το τέλος είναι συγχρονισμένα και σε διάφορα σημεία στη μέση δεν είναι! Αυτό πως γίνεται;

κοιτα τι θα κανεις:
ανοιξε το προγραμμα
αρχειο ανοιγμα
επελεξε τον υποτιτλο που θελεις
ανοιγμα
πατας το ρολοι(συχγρονισμος)
επελεξε την πρωτη φραση της ταινιας
στον διπλανο πινακα επελεξε hh/mm/ss
πατα χρησιμοποιησε avi για να βρεις τη γραμμη
επελεξε avi και παιξτο
ακου τον ηχο..οταν μιλησει και πει την πρωτη φραση παγωσε το και πατα
αυτο το σημειο παιζεται τωρα
τηα το παρει αυτοματα
κανε το ιδιο με την τελευταια φραση(απο επιλογη και κατω)
πατα οκ
σωσε το νεο αρχειο υποτιτλων πανω απο το παλιο
αυτα

οκ, το έκανα και σε ευχαριστώ. Πως σου φαίνεται όμως αυτό που είπα και πιο πάνω; Η αρχή και το τέλος είναι συγχρονισμένα, αλλά π.χ. στο 40 λεπτό δεν είναι και αν πάω και το φτιάξω χαλάει όλο!

αυτο σημαινει οτι υπαρχει εσωτερικο σφαλμα στον συγκεκριμενο υποτιτλο..δεν μπορεις να κανεις τιποτα..ψαχνεις να βρεις νεο υποτιτλο στο greeksubs η και γενικοτερα στο νετ
:)

ΟΚ, άρα γενικά καλά κατάλαβα (με 1000 ζόρια βέβαια!). Αρκεί να συγχρονίσω την πρώτη και την τελευταία φράση. Ελέγχω μετά π.χ. άλλες 2 σκηνές (στο 40 και στο 60 π.χ.) και λογικά θα είναι ΟΚ. Αν όχι, ψάχνω για άλλο srt.

Σωστός;

thanks vasdar...

σωστος φιλε μου..αν θελεις και κατι περισσοτερο(πχ να αλλαξεις τα γραμματα,τις λεξεις,να διορθωσεις λαθη,κτλ.)πες μου και θα ψαξω να το βρω
καληνυχτα

OK, συνεχίζοντας να μαθαίνω λοιπόν και να ψάχνω για καλύτερης ποιότητας ήχο και εικόνα, κατέβασα ένα mkv αρχείο. Συγχρόνισα υπότιτλους και τώρα θέλω να το κάνω avi για να μπορέσω να ενσωματώσω τους υπότιτλους με το subsync, καθώς και για να μπορέσω να το δω και μετά στο dvd player μου που υποστηρίζει avi. Άκουσα για το convertXtoDVD. Αυτό δημιουργεί dvd και κάνει και πολλή ώρα (Έχει 2 ώρες και ακομη δεν έχει τελειώσει). Το subsync κάνει λίγα λεπτά για τα avi.

Καμιά ιδέα;

Τελείωσε επιτέλους, αλλά με το εξής παράδοξο: έχει περίπου από τη μέση και κάτω υπότιτλους! Στην αρχή δεν τους βάζει καθόλου, ενώ στο mkv (πριν γίνει δηλαδή το convertXtoDVD) ήταν από την αρχή. Από την άλλη, είμαι ευχαριστημένος, γιατί η εικόνα γεμίζει την οθόνη του pj και ο ήχος είναι 5.1.

Δεν υπάρχει κάτι σαν mkv to avi, αν εγώ δε θέλω ντε και σόνι dvd;