Νέος στην παρέα, ψάχνει..

ambartzidis

New member
30 January 2011
8
Για σας. Είμα φρέσκος στην παρέα σας. Έχω καιρό να ασχοληθώ με τον ήχο και ενώ αποφάσησαμετά από χρόνια να δημιουργήσω ένα σύστημα Hi-fi σε ένα όχι πολύ μεγάλο χώρο στο σαλόνι μου κια βγήκα στην αγορά διαπίστωσα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κάποτε πήγαινες σε ένα μαγαζί και μορούσες να καθήσεις κάπου και να ακούσεις 3 ή 4 ή και παραπάνω ηχεία ώστε να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει. Τώρα αυτό δεν γίνετε. Τους ρωτάω πως είναι δυνατόν να αγοράσω ηχεία ( που μπορεί να κοστίζουν ακόμα και 1000 ευρώ χωρίς να τα ακούσω , είναι σαν να αγοράζεις εσύ τηλεόραση χωρίς να την δεις να παίζει.Θα το έκανες? Εγώ γιατί να το κάνω) . Τέλος πάντων φίλος μου μου προσφέρει ένα παλιό ενισχυτή και πικάπ οπότε ψάχνω για ηχεία. Ξεκίνησα με στενό πορτοφόλι και όσο πάει ανοίγει. Με ενδιαφέρει ο πεντακάθαρος ήχος και στα πρίμα και στα μπάσα. Μερικές προτάσεις που έχω είναι τα b&w 684 και 683 όπως και τα dali consept 6 , 8 και icon 5 . Επίσης μου έχουν προτείνει τα roister emphasis 25 .Γνωρίζει κανείς να μου δώσει πληροφορίες για κάποιο από αυτά?
Σας ευχαριστώ πολύ. ¨Οπως καταλαβαίνετε ψάχνω ηχεία δαπέδου.

Καλωσήρθες στην παρέα μας!

Το ερωτημά σου μεταφέρθηκε σε νέο νήμα, για να πάρεις
συγκεκριμένες απαντήσεις, επ´αυτού..

Εντύπωση πάντως κάνει το γεγονός, που όπως αναφέρεις, δεν σου
δόθηκε η δυνατότητα από κάποιους καταστηματάρχες να ακούσεις
διάφορα ηχεία ώστε να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για το που
θα επενδύσεις το ποσό που διαθέτεις..

Συνήθως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά στους δύσκολους οικονομικά
καιρούς που περνά η αγορά...Ισως έπεσες στην περίπτωση αδιάφορου πωλητή
ή πλούσιου εμπόρου!

Τέλος πάντων...Θα μπορούσες να μας πεις ποιόν
ενισχυτή έχεις για να δούμε αν ταιριάζει με τις μέχρι στιγμής επιλογές σου?

Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον.
Λοιπόν ο χώρος είναι περίπου 25 τετραγωνικά.
Με το θέμα των ενισχυτών είμαι λίγο μπερδεμένος, καθώς έχω μείνει λίγο στο παρελθόν με τους κλασσικούς δικάναλους ενισχυτές ενώ τώρα ο τόπος έχει ¨¨βρομίσε騨 από τους ραδιοενισχυτές που κυρίως προορίζονται για home cinema. Έμαθα πάντως πως και σε αυτούς μπορείς να επιλέξεις να δίνει την ισχύ σε δυο μόνο κανάλια εφόσων έτσι κάποιος τον χρησιμοποιήσει αλλά οι καταστηματάρχες επέμεναν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. Φίλος μου δίνει με 250 ευρώ ραδιοενισχυτή yamaha v463 ¨η σκεφτόμουν να αγοράσω ένα denon ( νομίζω λεγόταν m100 ή M110 κάτι τέτοιο) ο τελευταίος είναι ο κλασσικός δικάναλος-φέτα που θυμάμαι από τα νιάτα μου . Το μαγαζί μου τον αφήνει επίσης 250 ευρώ. Το artstudio στη θεσσαλονίκη μου προτείνει denon ραδιοενισχυτή dra-700 με 450 ευρώ 'η Yamaha a-s 700 σκέτο ενισχυτή με 620 ευρώ ή Marantz (έχω ακούσει ότι πολύς κόσμος την έχει πατήσει με Marantz) Pm 8003 με 759 ευρώ.
Τα ηχεία που έχω κατά νου σας τα έγραψα. Αύριο θα πάω να ακούσω ένα ζευγάρι roister emphasis 25 μια που είνει φτηνά σε σχέση με τα άλλα που σας είπα.
Λοιπόν προυολογισμός τώρα . Ξεκίνησα έχοντας στον νου μου ότι θα δώσω 600-700 ευρώ και τέλειωσα. Λάθος! Στην συνέχεια ανέβηκα στα 1000 ευρώ και πάλι ενέβαινα , οπότε τώρα ήρθε η στιγμή να συμμαζευτώ πάλι. Θέλω να ξέρω αν μπορώ να την βγάλω με τον ραδιοενισχυτή του φίλου με τα 250 ευρώ ( ο yamaha v463) και με κάποιο ζευγάρι ηχείων όπως dali consept 6 ή to consept 8 ( για το τελευταίο έχω ακούσει καλές κριτικές) ή b&w 684. ¨Οπως είπα αύριο θα ακούσω τα Roister emphasis 25 σαν ποιο οικονομική λύση. Οπότε γενικά αφού θα μου δώσει φίλος μου το πικάπ του για ενισχυτή και ηχεία σκέφτομαι να δώσω μέχρι 1000, είναι να παντερυτώ και το καλοκαίρι , οπότε χέσε μέσα..........από λεφτά. Βέβαια άν δεν μπορώ να πετύχω αξιοπρεπή αποτέλεσμα με αυτά τα χρήμματα το χέρι θα μπει πιο βαθιά αλλά προσπαθώ να το αποφύγω.
Αν έχετε να προτείνετε ηχεία που η τιμή τους προσεγγίζει τα 800 ευρώ περίπου ώστε με ένα ενισχυτή των 250 να μην ξεφύγω τον προυπολογισμό ελεύθερα πεστε μου. Ούτως ή άλλως έχω ακούσει τόσες πολλές μάρκες ( ακούσει εννοώ το όνομά τους και όχι να παίζουν) που δεν ξέρω τι αξίζει και τι όχι. Μπορεί δηλαδή να ακούσω κάπου κάτι και να ενθουσιαστώ χωρίς να γνωρίζω ότι στην ίδια τιμή το τάδε είναι πολύ καλύτερο , με καλύτερο έύρος συχνοτήτων καλύτερη ευαισθησία , καλύτερα πρίμα μπάσα, καλύτερη ποιότητα κατασκευής.
Είναι τόσο αδύνατο σε αυτά τα χρήμματα να απολαμβάνει κάποιος μουσική hi-fi να ακούει λεπτομέρειες στον ήχο, μπάσα γεμάτα που να μην είναι ένας βόμβος, λεπτές αρμονικές? Είμαι πολύ αισιόδοξος?
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.

αν ειναι να ακους μουσικη μην παρεις πεντακαναλο ενισχυτη πολυ απλα γιατι οποιοσδηποτε δικαναλος στα ιδια ή και λιγοτερα χρηματα παιζει πολυ καλυτερα σε στεροφωνικο προγραμμα. Δεν χρειαζεται ενα σκασμο λεφτα για να ακουσεις μουσικη και δεν ειναι και οτι πιο συνετο να αγορασεις ηχειο των 800 και να το οδηγησεις με ενισχυση των 250 ευρω γιατι απλα το ηχειο δεν θα παιξει συμφωνα με τις προδιαγραφες του ποτε.

Ψυχραιμια λοιπον.

Απο ενισχυτες τσεκαρε Yamaha A-S500, Xindak A06, Harman Kardon HK-980, Nad c326Bee, ολοι περιπου στα 350~450 ευρω για να μπορουν να οδηγησουν αντιστοιχης ποιοτητας ηχεια. Απο ηχεια τσεκαρε τα Tannoy V4, Q-Acoustics 2050, Monitor Audio BX-5, Q-Acoustics 2050 απο 450~600 ευρω, που θα δουλεψουν καλα με τους παραπανω ενισχυτες.

Ακουσε οσα μπορεις απο αυτα τα κομματια για να δεις τι περιπου παιζει στην αγορα του 2011.

Καλο ψαξιμο-bye-

επίσης μόλις είδα τα Roister status στο ιντερνετ και τουλάχιστον οπτικά με εντυπωσίασαν . Βέβαια και με αυτά λίγο ψιλοξεφεύγουμε αλλά ..........μήπως τα έχει ακούσει κανένας?

Last edited:
Τον Creek τον έχω ακούσει και εγώ και μου άρεσε αλλά όχι με τα status σαν συνοδά οπότε για το ταίριασμα δεν ξέρω. Σίγουρα πάντως αν μπορείς της κατηγορίας αυτής ενισχυτές θα σου δώσουν κάτι παραπάνω.

μεταξύ Roister 8.2 και Crystal Audio TX-T2 SPECIAL EDITION που μου προτείνετε τι προτιμάτε εσείς? Δεν υπάρχει περίπτωση να τα ακούσω. Εδώ στην Θεσσαλονίκη δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα και με πολύ δυσκολία σε βάζουν να ακούσεις κάτι. ¨ασε που αυτά τα μοντέλα απλά....δεν τα έχουν....

μεταξύ Roister 8.2 και Crystal Audio TX-T2 SPECIAL EDITION που μου προτείνετε τι προτιμάτε εσείς? Δεν υπάρχει περίπτωση να τα ακούσω. Εδώ στην Θεσσαλονίκη δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα και με πολύ δυσκολία σε βάζουν να ακούσεις κάτι. ¨ασε που αυτά τα μοντέλα απλά....δεν τα έχουν....

roister. Tα Crystal ποτε δεν μου γεμισαν το ματι(αυτι) για μουσικη, το homecinema πακετο τους μαρεσε πολυ. Aπλα τσεκαρε κ τα φθηνοτερα, πιστεψε με δεν ειναι του πεταματου.

για κοιτα http://www.whathifi.com/Review/Monitor-Audio-Bronze-BX5/

Last edited:
μήπωε γνωρίζεται αν τα roister 20 είναι τα ίδια με τα roister 25 ,απλά το ένα καινούριο μοντέλο το άλλο πιο παλιό?

σχετικά με την αισθητική, δεν μου είναι ισχυρό κριτήριο.Δεν το είπα και εγώ καλά παιδιά. Καλύτερα να το αναφέρω σαν οπτικό σύνολο που δείχνει καλή και προσεγμένη κατασκευή. Δηλαδή αναγκαστικά το μυαλό πάει σε κάτι που φαίνεται ποιο στοιβαρό , ποιο προσεγμένο, όχι με την έννοια της διαστημικής σχεδίασης. Αυτά τα βλέπουν οι γυναίκες που μπορεί η άλλη να σου βάλει και κανένα σεμεδάκι πάνω στο twitter και να βγάλεις αφρούς μετά.........

roister. Tα Crystal ποτε δεν μου γεμισαν το ματι(αυτι) για μουσικη, το homecinema πακετο τους μαρεσε πολυ. Aπλα τσεκαρε κ τα φθηνοτερα, πιστεψε με δεν ειναι του πεταματου.

για κοιτα http://www.whathifi.com/Review/Monitor-Audio-Bronze-BX5/

Έχοντας ακούσει και τα δύο θα μπορούσα να πώ το εξής :

1.) Αν στο μέλλον στήσεις και ένα home cinema και θές να παντρέψεις πολυκάναλη και δικάναλη ακρόαση τα Crystal Audio είναι η βέλτιστη λύση. Στην αντιπροσωπεία που τα άκουσα μου άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις. Είναι και THX certified οπότε με άνα αντίστοιχο a/v θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

2.) Αν σκέφτεσαι μόνο την δικάναλη ακρόαση τότε roister που είναι πιο "παραδοσιακής" σχεδίασης.

ΥΓ : Για σεμεδάκια κοίτα εδώ....

Έχοντας ακούσει και τα δύο θα μπορούσα να πώ το εξής :

1.) Αν στο μέλλον στήσεις και ένα home cinema και θές να παντρέψεις πολυκάναλη και δικάναλη ακρόαση τα Crystal Audio είναι η βέλτιστη λύση. Στην αντιπροσωπεία που τα άκουσα μου άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις. Είναι και THX certified οπότε με άνα αντίστοιχο a/v θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

2.) Αν σκέφτεσαι μόνο την δικάναλη ακρόαση τότε roister που είναι πιο "παραδοσιακής" σχεδίασης.

ΥΓ : Για σεμεδάκια κοίτα εδώ....

+1
ακριβως :ernaehrung004:

ΠΩ ΠΩ ...αυτό με τα σεμεδάκια το είπα για πλάκα ρε παιδιά αλλά τελικά ότι και να σκεφτείς γίνετε !!!!!

Απάντηση: Re: Νέος στην παρέα, ψάχνει..

Για σας. Είμα φρέσκος στην παρέα σας. Έχω καιρό να ασχοληθώ με τον ήχο και ενώ αποφάσησαμετά από χρόνια να δημιουργήσω ένα σύστημα Hi-fi σε ένα όχι πολύ μεγάλο χώρο στο σαλόνι μου κια βγήκα στην αγορά διαπίστωσα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κάποτε πήγαινες σε ένα μαγαζί και μορούσες να καθήσεις κάπου και να ακούσεις 3 ή 4 ή και παραπάνω ηχεία ώστε να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει. Τώρα αυτό δεν γίνετε. Τους ρωτάω πως είναι δυνατόν να αγοράσω ηχεία ( που μπορεί να κοστίζουν ακόμα και 1000 ευρώ χωρίς να τα ακούσω , είναι σαν να αγοράζεις εσύ τηλεόραση χωρίς να την δεις να παίζει.Θα το έκανες? Εγώ γιατί να το κάνω) . Τέλος πάντων φίλος μου μου προσφέρει ένα παλιό ενισχυτή και πικάπ οπότε ψάχνω για ηχεία. Ξεκίνησα με στενό πορτοφόλι και όσο πάει ανοίγει. Με ενδιαφέρει ο πεντακάθαρος ήχος και στα πρίμα και στα μπάσα. Μερικές προτάσεις που έχω είναι τα b&w 684 και 683 όπως και τα dali consept 6 , 8 και icon 5 . Επίσης μου έχουν προτείνει τα roister emphasis 25 .Γνωρίζει κανείς να μου δώσει πληροφορίες για κάποιο από αυτά?
Σας ευχαριστώ πολύ. ¨Οπως καταλαβαίνετε ψάχνω ηχεία δαπέδου.

Απαράδεκτοι (το λιγότερο που μπορεί να πεί κανείς...)

τα εχω ακουσει εγω. Εξαιρετικα..
Απλα για αυτα τα ηχεια θα επελεγα λιγο καλυτερη ενισχυση, απο Creek Evo II http://www.creekaudio.com/products/evolution2_amp.php και πανω ας πουμε. Περιπου 550 ευρω νομιζω..

+1 :a0210:

Και οι Creek μια χαρά, αλλά το ματσάρισμα άγνωστο.
Roister με Nad ταιριάζουν πάντως...