Νεος στο αθλημα,ζητα συμβουλες

xorxhs

Senior Member
3 February 2008
484
Κυριοι καλησπερα σας,

Ως νεος στο αθλημα ειναι στις προθεσεις μου να αγορασω εναν προβολεα και απο οτι εχω δει στα forums δυο ειναι τα κυριαρχα μοντελα στα 1500-2000 ευρω χωρις να σημαινει οτι αποκλειω καποια αλλα
1)Το sony hw10
2)benq w5000

Τι πιστευετε οτι πρεπει να προσεξω?
Ο χωρος που εχω ειναι ενα δωματιο 25τ.μ. με αποσταση τοιχων στα 5μετρα.
α)Τι αλλο χρειαζομαι να αγορασω και ποιο το κοστος ? π.χ. για πανι/οθονη,βασεις,καλωδια.Ποιο δηλαδη το επιπλεον κοστος
β)υπαρχει καταστημα που να αναλαμβανει και την ολη εγκατασταση?
γ)Θα βλεπω κυριως full HD υλικο μεσω p.c. ή media box
δ)Οπτικα μπορω να συνδεσω ηχεια με ενισχυτη?

Ελπιζω να μη σας κουρασα..

να συμπληρωσω οτι το διαθεσιμο ορατο πλατος του τοιχου ειναι 2.5 μετρα

σιγουρα ενα καλο καλωδιο κα φυσικα μια καλη βαση οσο για το πανι παρε κατι καλο αν και δυσκολα θα αποφυγεις τις ζαρες και τα νερα εγω παντως τα εχω αλλα κανω οτι δεν τα βλεπω για καταστημα δεν ξερω οσο για το απο που θα βλεπεις ειναι θεμα τσεπης το media box σιγουρα ποιο φτηνο παιζει περιπου τα παντα αλλα το καλο home cinema pc ειναι αλλο πραγμα εγω παντως βλεπω με ενα popcorn αρκετα καλα θα ελεγα για την συνδεσει οπτικα οχι ασυρματα ναι αλλα σαν το καλωδιο τιποτα

Κυριοι καλησπερα σας,

Ως νεος στο αθλημα ειναι στις προθεσεις μου να αγορασω εναν προβολεα και απο οτι εχω δει στα forums δυο ειναι τα κυριαρχα μοντελα στα 1500-2000 ευρω χωρις να σημαινει οτι αποκλειω καποια αλλα
1)Το sony hw10
2)benq w5000

Τι πιστευετε οτι πρεπει να προσεξω?
Ο χωρος που εχω ειναι ενα δωματιο 25τ.μ. με αποσταση τοιχων στα 5μετρα.
α)Τι αλλο χρειαζομαι να αγορασω και ποιο το κοστος ? π.χ. για πανι/οθονη,βασεις,καλωδια.Ποιο δηλαδη το επιπλεον κοστος
β)υπαρχει καταστημα που να αναλαμβανει και την ολη εγκατασταση?
γ)Θα βλεπω κυριως full HD υλικο μεσω p.c. ή media box
δ)Οπτικα μπορω να συνδεσω ηχεια με ενισχυτη?

Ελπιζω να μη σας κουρασα..

Καλωσόρισες στην παρέα μας.

α) Οθόνη, βάση, καλώδια να υπολογίζεις ότι ξεκινάς με ένα ποσό των 700 - 800 ευρώ εφόσον συζητάμε για ηλεκτρική.

β) Και καταστήματα υπάρχουν αλλά και επαγγελματίες ιδιώτες που μπορούν να αναλάβουν την όλη εγκατάσταση.

γ) Και πολύ καλά θα κάνεις. Άρα θα πρέπει από την αρχή να κοιτάς για προβολέα με ανάλυση full HD 1080 x 1920.

δ) Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση... Τι εννοείς ΟΠΤΙΚΑ?

δ)εννοω να συνδεσω μεσω οπτικης ινας,ηχεια (με ενισχυτη) στον projector

χονδρικα,

- ο προβολεας συνδεεται σε ενα πλευερ (ειτε πισι ειναι αυτο ειτε media box, ειτε dvd/BR κλπ)
- Το παραπανω πλευερ σε εναν ενισχυτη
- Στον ενισχυτη τα ηχεια

Ειναι το ποιο απλο σεναριο.

Το πλευερ συνδεεται με τον ενισχυτη με οπτικη ή με coaxial, ή με hdmi, κλπ (θαρρω)
(εξαρταται απο τις εξοδους του πλευερ)