Νέος στο χώρο και επιλογή projector για home cinema room

Δεν θυμάμαι αν ο 23άρης έχει Brilliant Color...αν ναι, κλείσε το και το φως θα μειωθεί κατά 40%. Μπορείς επίσης να κατεβάσεις από το avforums τα πατερνάκια καλιμπραρίσματος ώστε να χαμηλώσεις στις σωστές στάθμες το κόντραστ (φως).

Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο και επιλογή projector για home cinema room

Καλοθέατος Άγγελε!!!

Καμμιά φωτογραφία παίζει? Ας είναι και από κινητό!!:smile:

Βαλτός είσαι ρε παιδάκι μου??. Ασε με και με τις 50άρες φέτος πάρε τη μια και βάρα την άλλη και με απόσταση τοίχο - τοίχο 4.70 στην κρεβατοκάμμαρα δεν θέλω και πολύ για 2ο. Ηχεία και σαμπ υπάρχουν :smash::smash:

Γιάννη δεν έχει νομίζω Brilliant Color αλλά θα το ψάξω καλύτερα.Πάντως εάν έρθεις προς Ναύπλιο θα σε χρειαστώ!!!
Βασίλη σε τραπεζάκι τον έχω και θα δω τι μπορώ να κάνω με το φίλτρο...
Παρεπιπτόντως σήμερα τελείωσα και με το masking.Χοντρό χαρτόνι ντυμένο με μαύρο ματ βινύλιο/αυτοκόλητο και πιάστρες με τα καδρόνια δεξιά-αριστερά.Θέλω και βοηθό να το στήσω-ξεστήσω αλλά δεν είναι τίποτα...η διαφορά μεγάλη..
Πώς ανεβάζω φωτό ρε παιδιά?Δεν τα κατέχω καλά αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου....

στο παράθυρο που γράφεις ποστ πατάς go advanced. στο παράθυρο που σου ανοίγει για να γράψεις πάς κάτω κάτω και πατάς manage attachments. Σου ανοίγει ένα νέο παράθυρο και πάνω πάνω γράφει add files. Το πατάς σου ανοίγει νέο παράθυρο - κάνεις upload τις φωτό από το δίσκο και μετά τις βλέπεις στο παράθυρο. Πατάς insert και με preview post βλέπεις αν τις έχει πάρει.

edit --> με πρόλαβε ο Γιάννης

Ωραία πράγματα. Aν τελικά πάς σε φίλτρο μια πατέντα αν και είναι αρκετά τσαπατσούλικη. Σαν ιδέα στην προτείνω αφού είναι πάνω σε τραπεζάκι.

245981d1307633325-poor-black-epson-eh-tw3200-sdc12792.jpg

245982d1307633331-poor-black-epson-eh-tw3200-sdc12791.jpg

Στη 2η φωτό είναι στο κάτω μέρος γιατί στον epson 3200 έχει μετακινηθεί ο φακός κάτω κάτω με το lens shift και αμέσως μετά το φακό είναι λεπτή η δέσμη.

Περισσότερα εδώ

http://www.avforums.com/forums/projectors/1463749-poor-black-epson-eh-tw3200.html

Μιας και αναφερθηκε το ονομα μου απο το Βασιλη, ναι εγω χρησιμοποιω patafix (bluetack) στο σπειρωμα του benq.
Αυτο που δεν ειπε ο Βασιλης ηταν οτι ηταν δικη του η ιδεα και κυριολεκτικα με εσωσε.

Ενω το προοριζα για προσωρινη λυση, με βολεψε και εμεινα εκει.
Παρακατω σου βαζω μια φωτο που εβγαλα για να δεις πως ειναι.
Υπ'οψιν οτι, μιας και το φιλτρο το ειχα αφαιρεσει (για προβολη 3d ταινιας για να εχω ολο το φως) ξαναεβαλα το bluetack εντελως προχειρα μεσα σε 5- 10 sec, μονο για να σου δειξω μια φωτο.
Εσυ μπορεις να το στρωσεις καλυτερα. Πλαθεται σαν πλαστελινη, κολλαει πολυ καλα (το βαρος του φιλτρου ειναι πολυ μικρο) και μπαινοβγαινει σε δευτερολεπτα χωρις να αφηνει καταλοιπα.

View attachment 85177

Να συμπληρωσω οσον αφορα την διαμετρο (μιας και οι τιμες αλλαζουν) οτι ενω εβαλα 62mm μπορουσα τελικα να εχω επιλεξει και μικροτερη διαμετρο (52,55,58) με χαμηλοτερη τιμη.
Και αυτο γιατι εκ των υστερων ανακαλυψα οτι οταν ειναι κωνικη η εσοχη, μπορει να μειωσεις την διαμετρο του φακου, αλλα σαν μικροτερος φακος θα χωρεσει πιο βαθια στην κωνικη εσοχη του προβολεα οποτε πλησιαζει το φακο του προβολεα.
Για να καταλαβεις, οταν ανοιγω τον προβολεα και φωτιζεται το nd filter, στην ουσια βλεπω ενα φωτεινο 16:9 ορθογωνιο στο κεντρο του nd filter, που καταλαμβανει λιγοτερο και απο το 50% της επιφανειας του φιλτρου.

Αγορασα 62mm γιατι φοβομουν μηπως η διασπορα της δεσμης του προβολεα βγει εκτος φιλτρου, αλλα οπως αποδειχτηκε, μπορουσα να βαλω και μικροτερο. Οποτε αν τιθεται θεμα τιμης αγορας, θα μπορουσες να πας και σε 58mm και σε 55mm. (το τελευταιο με μια μικρη επιφυλαξη για σιγουρια)

Μπορεις να δεις στο κεντρο του nd filter, το μικρο φωτεινο ορθογωνιο.
Ειναι πολυ μικρη η επιφανεια του φιλτρου που χρειαζεται. (πολυ λιγοτερο και απο 50% που ανεφερα πριν)
Που σημαινει οτι λογικα μπορεις να αγορασεις μικροτερο σε διαμετρο φιλτρο, αρα και πιο φθηνο.

View attachment 85179

Μπήκα στο πειρασμό να δείξω και την δική μου πατέντα με το ND φίλτρο... :o

Στην τελευταία φώτο δείχνω που το αποθηκεύω όταν το βγάζω από τον Epson. :smile:

IMG_0558r.jpg

IMG_0560r.jpg

IMG_0561r.jpg

Βρε κοιτα να δεις που τελικα αρκετοι χρησιμοποιουμε nd φιλτρα.

Μια...τσιχλωδης στηριξη, μια χαρτονενια στηριξη, και μια πατεντα vas.
Το βραβειο innovation πιστευω οτι το παιρνει ο Βασιλης γιατι η στηριξη φιλτρου εχει διπλη εφαρμογη.

Τελικά μπήκε ο καναπές πίσω και το προβόλι μπροστά??

Μια χαρά!!!-bye-

[vas_mode]Τί τα θες, άμα δεν έχεις τη δέσμη πάνω από το κεφάλι σου πήγε περίπατο η κινηματογραφικότητα...[/vas_mode] :p :laugh:

Καλοθέατος Άγγελε !!! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο και επιλογή projector για home cinema room

[vas_mode]Τί τα θες, άμα δεν έχεις τη δέσμη πάνω από το κεφάλι σου πήγε περίπατο η κινηματογραφικότητα...[/vas_mode] :p :laugh:

Signor Tarantella....

http://www.youtube.com/watch?v=NsIg_SgIG9I

Και για να μην λες ότι υπεκφεύγω, ορίστε η λιτή, αλλά, περιεκτικότατη και αποστομωτική απάντησή μου:

Καλοθέατος Άγγελε !!! :ernaehrung004:

If you must know though, a black screen coming out the projector measured 0.007 cd/m2 - that's 0.007 cd/m2 from my screen (123" Diagonal Da-lite JKP Affinity 0.9 gain) with a projector distance and zoom size specific to my room, which is also light treated. (Too many variables in there to give out "off screen" numbers).

m0940.gif