Νέος στο χώρο ψάχνει ηχοσύστημα!

akisfer

New member
17 October 2011
56
Καλησπέρα σε όλους!

Αποφάσισα προσφάτως να πραγματοποιήσω ένα από τα παιδικά μου όνειρα.
Την αγορά ενός δικάναλου ποιοτικού συστήματος για να απολαμβάνω την μουσική μου και να με συντροφεύει στο διάβασμά μου.

Μέχρι στιγμής άκουγα απο ένα αρχαίο stereo 16 τουλάχιστον ετών που μου είχε αγοράσει ο πατέρας μου με όσα χρήματα μπορούσε να διαθέσει τότε (ΑΚΑΙ AX-570). Τίμιο μηχανάκι και για τα μέχρι τότε δεδομένα μου, σούπερ.

Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας.

Προς το παρόν το σύστημα θα τοποθετηθεί στο σαλόνι του πατρικού μου (24 τμ παραλληλόγραμμο), αλλά θα με ακολουθήσει σε 4-5 μήνες στο επόμενο σπίτι μου στον Πειραιά.

Σημειώσεις:
1) Δεν θα μπορέσω να αφιερώσω αποκλειστικό χώρο
2) Με ενδιαφέρει ελαφρώς η εμφάνιση
3) Διαθέτω 1000 ευρώ (+- 300 με βαριά καρδιά μαζί με την πηγή ή το dac)
4) Μάλλον θα ακούω μέσω υπολογιστή μιας και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι της μουσικής συλλογής μου αν και πολύ θα ήθελα να φτιάξω μια δισκοθήκη με cd (αλλά...)

Sorry για το σεντόνι των γενικοτήτων

Το λοιπόν

Έχω ακούσει απο ενισχυτές τους ΗΚ3490 και YAMAHA RX 797 με μια μικρή προτίμηση μου στον πρώτο.

Και τους 2 με ηχεία Roister Emphasis 25, τα οποία με ξένισαν λίγο με τον ήχο τους.

Έχω διαβάσει επίσης τα καλύτερα για τα Crystal Aydio TX-T1-BLA αλλά δεν έχω βρεί το χρόνο να τα ακούσω.

Η μουσική που ακούω είναι μπόλικη ροκ και αρκετή έντεχνη ελληνική (αν και διαφωνώ με αυτόν τον διαχωρισμό). Παρ' όλα αυτά ανάλογα τα κέφια ακούω και άλλα είδη όπως jazz, blues και στα τρελά κέφια μπορεί να παίξει pop (1 το πολύ 2 κομμάτια).

Προτάσεις, ιδέες, μαγαζιά και άλλα συναφή είναι ευπρόσδεκτα.

φιλε μου απο ενισχυτες κοιτα:

Yamaha A-S500, Harman Kardon HK-980

και απο ηχεια:

Q-Acoustics 2050
Tannoy V4

ριχτα στο skroutz.gr να δεις που κ ποσο μπορεις να τα βρεις.

dac πρεπει να πας σε καποιο με asynchronous usb και ειτε θα περιμενεις το Musical Fidelity V-DAC mkII που αναμενεται, ή θα πας στο Arcam Rdac

Θα σου προτεινα να ψαξεις και στα μεταχειρισμενα, βρισκεις πραγματα στα χρηματα που διαθετεις και πολυ ανωτερα απο τα μηχανηματα που αναφερεις!

Καλωσήρθες akisfer!

Μια πρόταση για ξεκίνημα καθώς το budget σου είναι
περιορισμένο, είναι να δείς και τις λίστες demo καταστημάτων και αντιπροσωπειών.Εκεί θα βρείς σίγουρα
αξιόλογα μηχανήματα ίσως και στη μισή τιμή και με καλύτερο ήχο από αυτά
που έχεις κατα νου.

Αφιέρωσε χρόνο σε ψάξιμο και ακροάσεις και θα είμαστε εδώ για συμβουλές
και υποστήριξη.

πχ:

http://www.stepcom.gr/Offers.html

http://www.audioevolution.gr/second_focus.asp?id=215&page=1

Για ενισχυτη υπαρχει μια πολυ καλη προσφορα απο τον αντιπροσωπο της xindak, εναν XA6200 στα 500 ευρω! http://www.auditorium.gr/index.php?show_page=100&PHPSESSID=999c69b8ceb6c5c12e81a46c0d512d93
XA6200_08_F.jpg

+1 για το Castle Richmond που προτεινει ο Καπταιν, ειναι ομως περισσοτερο προσανατολισμενο στην ποιοτητα και λιγοτερο στα δυναμικα οποτε πρεπει να τα ακουσεις για να δεις αν ταιριαζουν στις μουσικες σου προτιμησεις. Οπως και να χει ειναι ηχειαρες.

@ Tyler ? Durden.

Τον HK980 τον είχα δει αλλά δεν έχει δέκτη ραδιοφωνικό και δεν ξέρω τί γίνεται εκεί με τιμές και specs. Όσο για τον yamaha πλην του ίδιου "μειονεκτήματος", έχει επιλογή direct-main ή όπως αλλιώς λέγεται; έτσι για την πιθανότητα του να περάσω κάποτε σε πολυκάναλο ήχο (χρησιμοποιώντας τον δικάναλο ενισχυτή για οδήγηση των μπροστινών ) οπότε να μην έχω διλλήματα περί ποιότητας στον δικάναλο ή καλό 5.1.

Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο ψάχνει ηχοσύστημα!

@ Tyler ? Durden.

Τον HK980 τον είχα δει αλλά δεν έχει δέκτη ραδιοφωνικό και δεν ξέρω τί γίνεται εκεί με τιμές και specs. Όσο για τον yamaha πλην του ίδιου "μειονεκτήματος", έχει επιλογή direct-main ή όπως αλλιώς λέγεται; έτσι για την πιθανότητα του να περάσω κάποτε σε πολυκάναλο ήχο (χρησιμοποιώντας τον δικάναλο ενισχυτή για οδήγηση των μπροστινών ) οπότε να μην έχω διλλήματα περί ποιότητας στον δικάναλο ή καλό 5.1.

δεν ηξερα οτι θες και ραδιο. Κοιτα τα specs των εν λογω ενισχυτων για να δεις αν υπαρχουν αυτα που ζητας. Direct in , ht passthrough κλπ μαλλον δεν εχουν ουτε αυτοι που ανεφερες.

Αν θες ραδιοενισχυτη τσεκαρε k τους καινουριους Yamaha R-S500, R-S700

Επίσης ένας καλός συνδιασμός με τα Castle είναι xtz 100AD3 ολοκληρωμένος με ενσωματομένο dac στα 750Ε, ένα m2tech hiface στα 100Ε συν ένα coaxial καλώδιο στα 50Ε και θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Αν πω ότι φοβάμαι τα μεταχειρισμένα (ειδικά όταν αφορά ηχεία) θα γίνω πολύ μίζερος;
Τον XTZ που τον βρίσκω να δω χαρακτηριστικά;
@ Tyler ? Durden. Ο ΗΚ3490 κ ο ΗΚ980 έχουν direct in και direct out. Ψάχνω να δω τους YAMAHA.
Ενδιαφέρον ο ΧΑ6200.

Re: Απάντηση: Νέος στο χώρο ψάχνει ηχοσύστημα!

Αν πω ότι φοβάμαι τα μεταχειρισμένα (ειδικά όταν αφορά ηχεία) θα γίνω πολύ μίζερος;

Ναι!...Ειδικά αν τα πάρεις από κατάστημα που θα σου παρέχει και εγγύηση
νομίζω οι φόβοι σου είναι αβάσιμοι.

Τον XTZ που τον βρίσκω να δω χαρακτηριστικά;

Εδώ

Τα Richmond λέει σαφώς η αγγελία ότι είναι σφραγισμένα. Άρα, υποθέτω, ολοκαίνουργια και αχρησιμοποίητα. Αν όντως είναι έτσι, είναι τρελή ευκαιρία.

Yamaha RS-700 (έχει δέκτη και main in/pre-out)
HK3490 (έχει δέκτη και main in/pre-out)
xtz 100AD3 και XA6200
φαίνονται πολύ ποιοτικοί αν και δεν έχω ακούσει ποτέ.
Δυσκολεύουν τα πράγματα και αν πάω κ για δέκτη με βλέπω για 1500 και με μεταχειρισμένα ηχεία....!
1)Αξίζει όντως η διαφορά ώστε να προτιμήσω τα Castle μεταχειρισμένα έναντι πχ Roister emphsis 25 ή Crystal Audio TX-T1?
2)Για τους ενισχυτές και τα dac θα σας ακούσω σχεδόν κουφά μιας και σίγουρα γνωρίζετε πολύ περισσότερα.Αν και μου αρέσουν τα μπλιμπλίκια πάνω τους, θα προτιμήσω έναν ποιοτικότερο κ ας χάσω την δυνατότητα μελοντικής χρήσης του για να οδηγεί τα μπροστινά ενός πολυκάναλου συστήματος. Όσο για το ραδιόφωνο έχετε κάτι να προτείνετε οικονομικό αν πάω σε standalone ενισχυτή;

ΥΓ: η αγγελία είναι από 25 Μαίου...

Last edited:
Τωρα θα πρεπει να ξεκινησεις την περιοδεια σου σε καταστηματα και αντιπροσωπους, τα αυτια σου θα αποφασισουν για σενα!

@felixxx: Χρόνο να έβρισκα κ όλα καλά... :-( Ο xindak με ποιο από τα προαναφερθέντα θα μπορουσε να συγκριθεί; Έτσι γενικόλογα για να ξέρω που περίπου κινούμαι...
@FragoulisNaval: Τον xtz που τον βρίσκω. Ο γερο-σκρουτζ δεν απαντάει

Και μια ερώτηση για όλους: Το DAC του xtz με απαλλάσει από την αγορά εξωτερικού; Γιατί απ' όσο ξέρω όλοι οι σύγχρονοι ενισχυτές έχουν ενσωματωμένο, αλλά υπάρχει μια τάση να προτείνουν εξωτερικό όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί laptop ή άλλη ψηφιακή πηγή πλην dedicated cdp.

ΥΓ: Τα Castle με έχουν "ψήσει πολύ" χωρίς καν να τα έχω ακούσει (αλλά κάτι διαβάζω παράλληλα).

Δεν συγκρινεται με κανενα γιατι ειναι υβριδικος, η προενισχυση του ειναι με λαμπες αυτο εχει σαν αποτελεσμα να συνδιαζει την "γλυκα" της λαμπας με τη δυναμη ενος τρανζιστορατου!

Ο Χindak και ο ΧΤΖ ειναι αλλη κλαση σε σχεση με 3490, yamaha και οτι εχει αναφερθει, αλλη κατασκευη, αλλα υλικα, αλλος ηχος, αλλο drive, αλλη κατηγορια τιμης. Eνσωματωμενο DAC εχεουν ελαχιστοι ενισχυτες της κατηγοριας του ΧΤΖ, ελαχιστοι δικαναλοι γενικως, και οσοι εχουν κοστιζουν ακριβοτερα αν κ σιγα σιγα οι κατασκευαστες αρχιζουν να βγαζουν μοντελα με dac. Του ΧΤΖ ειδικα βαζει τα γυαλια σε πολλα εξωτερικα, της εισαγωγικης κατηγοριας τουλαχιστον.

Last edited: