Νεος στο χωρο της δορυφορικης..

Τον astra στο κέντρο βεβαίως! Διαφορετικά μάλλον ξεχνάς τα premiere Γιώργο (και άλλα ψιλά)!

Όσο για το τι μπορείς να πιάσεις (σε μοίρες) με ένα κάτοπτρο όπως το συγκεκριμένο gibertini, ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω τόπικ. Λήψη από 42Ε (turksat) έως 5Ε (sirius) με κέντρο στις 28.2° (astra 2). Βέβαια ο φίλος είναι στη Γερμανία, αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολλά ως προς τις δυνατότητες εγκατάστασης. Μη περιμένεις όμως να κάνει παρόμοια εγκατάσταση ο τεχνικός σου...

http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=5836.0

Και μία εγκατάσταση από τον Σεραφείμ (seranata)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=13700

Last edited:
Απιστευτος ο Σεραφειμ!!!
Ας προσγειωθω ομως στην πραγματικοτητα......να κανω τον σταυρο μου να μου βαλει τα 4lnb....για να μπω κ εγω επιτελους στον κοσμο της δορυφορικης!!
Τα edison 0.2 λενε τιποτα?

Τα edition 0,2db τα lnb στην δικια μου εγκατασταση δούλεψαν χειρότερα σε σχέση με ένα παλιό edition 0.3 που είχα δοκιμάσει

Απάντηση: Re: Νεος στο χωρο της δορυφορικης..

Τον astra στο κέντρο βεβαίως! Διαφορετικά μάλλον ξεχνάς τα premiere Γιώργο (και άλλα ψιλά)!
Εγω θα επιμείνω για τον Hotbird στο κέντρο, ώστε να καταστεί πιο εύκολη η παράκεντρη σκόπευση στις 1W.

Σωτήρη, τα κανάλια του Πρεμιερε δεν είναι πλέον σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση του πιάτου. Περισσότερο το ZDF, DSF κλπ.
Αυτό συμβαίνει βόρεια.
Για παράδειγμα, στην δική μου εγκατάσταση με Toroidal Τ90 έχω σαφώς ανώτερο σήμα στα κανάλια του Premiere σε σχέση με το ZDF.
Αν λοιπόν εγώ κατεβάζω πολύ καλά όλο τον Αστρα 19Ε με 90άρι πιάτο γιατί να μην μπορεί να κατέβει παράκεντρα στην Σαντορίνη σε κάτοπτρο 1.25Χ1.35 και μάλιστα καλής κατασκευής? Βέβαια σε σχέση με μένα είναι και 800 χιλ. περίπου νοτιότερα με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η διαφορά.

Θύμισε μου με τι κάτοπτρο σκοπεύεις τον Αστρα στην Κρήτη και αν κατεβάζεις όλα τα κανάλια.

Re: Απάντηση: Re: Νεος στο χωρο της δορυφορικης..

Εγω θα επιμείνω για τον Hotbird στο κέντρο, ώστε να καταστεί πιο εύκολη η παράκεντρη σκόπευση στις 1W.

Σωτήρη, τα κανάλια του Πρεμιερε δεν είναι πλέον σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση του πιάτου. Περισσότερο το ZDF, DSF κλπ.
Αυτό συμβαίνει βόρεια.
Για παράδειγμα, στην δική μου εγκατάσταση με Toroidal Τ90 έχω σαφώς ανώτερο σήμα στα κανάλια του Premiere σε σχέση με το ZDF.
Αν λοιπόν εγώ κατεβάζω πολύ καλά όλο τον Αστρα 19Ε με 90άρι πιάτο γιατί να μην μπορεί να κατέβει παράκεντρα στην Σαντορίνη σε κάτοπτρο 1.25Χ1.35 και μάλιστα καλής κατασκευής? Βέβαια σε σχέση με μένα είναι και 800 χιλ. περίπου νοτιότερα με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η διαφορά.

Θύμισε μου με τι κάτοπτρο σκοπεύεις τον Αστρα στην Κρήτη και αν κατεβάζεις όλα τα κανάλια.

1.10Χ1.20 έχω, και πιάνω όλα τα κανάλια εκτός από τη συχνότητα 12441. Για κάποιες συχνότητες που γειτονεύουν με πολύ ισχυρό σήμα από τον 1L (τα orf πχ) αναγκάστηκα να στρίψω λίγο το lnb, και το σήμα παρ' όλα αυτά είναι οριακό (τώρα το γύρισα πίσω στο κέντρο, μιας και έτσι κι αλλιώς δεν βλέπω αυτά τα κανάλια συχνά). Δεν είναι μόνο τα premiere που το σήμα τους είναι μέτριο όμως, είναι αρκετά transponders όπως τα zdf που είπες και αρκετά άλλα (διάφορα με mtv, ard κλπ). Με παράκεντρη λήψη νομίζω ότι όλα αυτά θα είναι πολύ οριακά στη Σαντορίνη, που μη ξεχνάμε ότι είναι μεν λίγο βορειότερα από εδώ (πράγμα που κάπως ευνοεί), αλλά και ανατολικότερα, που δεν ευνοεί τη λήψη του astra (γενικά υπάρχει μεγάλη διαφορά στη λήψη από αυτή στη βόρεια Ελλάδα, ή Θεσσαλονίκη που βρίσκεσαι εσύ πιο συγκεκριμένα). Από την άλλη μεριά οι συγκεκριμένες συχνότητες που μπορεί να πιάσει ο Γιώργος από τον 1W (τα κανάλια του digi tv) είναι αρκετά δυνατές αφού η δέσμη 'φωτίζει' κανονικά όλη τη περιοχή ώστε να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα (έτσι πιστεύω τουλάχιστον).

Ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω scan των transponders του astra, δεν το έκανα τώρα είναι περίπου δύο μηνών, αλλά δεν υπάρχουν και αλλαγές εκτός από τις συχνότητες των premiere που τώρα κατεβαίνουν κανονικά (υπόψη ότι τα σήματα μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, και έτσι γύρω στις 9 το βράδυ είναι πιο πεσμένα από τις τιμές που φαίνονται)...

Η 12441 δεν κατεβαίνει ούτε σε μένα με το μικρό κάτοπτρο.
Με 1.25Χ1.35 η συμπεριφορά θα είναι καλύτερη αλλά τελικά είναι θέμα εφαρμογής και δοκιμής. Ο τεχνικός δύσκολα θα αναλώσει χρόνο. Θα προτιμήσει την εύκολη λύση με Astra στο κέντρο και πολύ φοβάμαι ότι θα πει στον Γιώργο πως δεν είναι εφικτή η λήψη στη 1W. Σκέψου μόνο τι βάση θέλει για να ανοίξει τόξο 20 μοιρών παράκεντρης λήψης.

Καλά σ' αυτό δεν έχεις άδικο, μάλλον δεν θα βρει έτοιμη βάση για τέτοιο άνοιγμα, θα χρειαστεί κάποια πατέντα για επέκταση σε στυλ όπως αυτή του Σεραφείμ,

attachment.php

Ο Σεραφείμ είναι πολύ ανήσυχο πνεύμα! Απο τότε που έβγαλε την φωτό...μπορεί να πρόσθεσε και κανα 2 λνβ ακόμη! Απορώ όμως γιατι δεν βάζει κινητό!

Η 12441 δεν κατεβαίνει ούτε σε μένα με το μικρό κάτοπτρο.

Η 12441/27500/V άλλωστε πόθος μακρινός αρκετών φίλων, κατεβαίνει εδώ και καιρό πανεύκολα στην θεσ/νίκη , και συγκεκριμένα με πιάτο 1.00 Χ 1,15
κεντρικό Lnb στον astra 19.2 οι ενδείξεις που έχω στον dm500 είναι 62%-85%με ελάχιστο BER.Αυτό σημαίνει ότι βγαίνουν άνετα και παράκεντρα εδώ γιατί ο δέκτης δεν έχει και το καλύτερο tuner.Ίσως να υπάρχει κάποιο οριακό πρόβλημα σε κάποιες συχνότητες που εκπέμπουν τα γερμανικά , και αυτά όταν είναι ο καιρός άστατος.
Μάλλον παίζουν και μάλιστα μεγάλο ρόλο τα 800+ χιλιόμετρα νοτιότερα που είναι η Κρήτη.

Τα edison 0.2 λενε τιποτα?
Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο lnb για τη σύγχρονη λήψη 9E και 10E. Είναι καλά lnb αλλά ασφαλώς καλύτερο θα ήταν να έχεις ευκαιρία επιλογής ανάμεσα σε περισσότερα.

Αλέξανδρε, πιστεύω πως μια πολύ καλή λύση θα ήταν να κεντραριστούν οι 16E και να λαμβάνονται όλοι οι δορυφόροι παράκεντρα. Έτσι νομίζω πως θα υπάρχει καλύτερη λήψη των astra και σαφώς μεγαλύτερη σταθερότητα στη λήψη του intelsat. Βέβαια, αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα ή αμφιβολία από πλευράς τεχνικού, γνώμη μου είναι ο φίλος μας να τοποθετήσει ένα δεύτερο 80άρι κάτοπτρο @ 1W και στο πρώτο να κεντραριστούν οι astra.

Καλά σ' αυτό δεν έχεις άδικο, μάλλον δεν θα βρει έτοιμη βάση για τέτοιο άνοιγμα, θα χρειαστεί κάποια πατέντα για επέκταση σε στυλ όπως αυτή του Σεραφείμ
Να σημειώσω πως με την εγκατάσταση που έχω κάνει λαμβάνεται απροβλημάτιστα όλος ο intelsat και από τις 0,8W λαμβάνονται οι αναμεταδότες που, σύμφωνα με τους χρησιμότατους πίνακες των "δορυφορικών νέων", απαιτούν στα βόρεια της χώρας κάτοπτρα 80 εκατοστών (11823 και έπειτα).

Ο Σεραφείμ είναι πολύ ανήσυχο πνεύμα! Από τότε που έβγαλε την φωτό...μπορεί να πρόσθεσε και κάνα 2 λνβ ακόμη! Απορώ όμως γιατί δεν βάζει κινητό!
Φίλιππε, είναι ο επόμενος στόχος μου. Εύχομαι να τον υλοποιήσω γρήγορα.:smile:

Φίλιππε, είναι ο επόμενος στόχος μου. Εύχομαι να τον υλοποιήσω γρήγορα.:smile:

Βαλε γρηγορα να βοηθησεις κι εμας τους υπολοιπους!!! :grinning-smiley-043 -bye-

Re: Απάντηση: Re: Νεος στο χωρο της δορυφορικης..

Αυτό ακριβώς!αν δω οτι δυσκολεύεται,θα βάλω κάποιον άλλο στη θέση του 1w(ίσως 7e ή 28,5e)κ θα βάλω,ίσως αργότερα,ένα άλλο 80άρι για 1w.....Θα του προτείνω να δοκιμάσουμε διαφορετικές επιλογές κέντραρισματος...ελπίζω να δεχτεί..στο κάτω κάτω πληρώνω..δεν μου κάνει χάρη....

Πες στον τεχνικό ότι έτσι και δεν σου κάνει καλή δουλειά, θα κατεβούμε όλο το δορυφορικό τμήμα του φόρουμ το καλοκαίρι και θα τον ρίξουμε στο ηφαίστειο!