Ναι. Οτι βελτιωσεις κανεις εκει, θα τις ακουσεις στο τελος.Μήπως ότι το πικαπ είναι στα όρια απόδοσής του ?
Ιδίως το χαμηλό του (στο ηλ. μπάσο) ήτανε σφιχτό όπως έπρεπε ενώ του πικαπ πλαδαρό και χαμένο στην ενορχήστρωση.
Μάλλον είμαι για πικαπ. Τι λέτε ???
Η ΟΜ40 εχει ενα μπρουντζινο βαριδακι στην πλατη που καλο ειναι να αφαιρεθει ωστε το βαρος της να κατεβει στα 2.5γρ αντι των 5.0γρ που ειναι με το βαριδι.Αφαιρωντας το και νοουμενου οτι ο βραχιωνας μπορει να την ζυγισει στα 2.5γρ τοτε πρακτικα η αναγνωστικοτητα της βελονας θα βελτιωθει στα σημεια που θελεις .
Θα το αναφέρω στον τεχνικό να μου πει την άποψή του επ' αυτού και ίσως το εφαρμόσω audiolytic.
Σ'ευχαριστώ...
Πες στον τεχνικο σου να κανει ενα τεστ με 0 γρ ωστε να δει οτι τα bearings δουλευουν χωρις τριβες κλπ. Καλη ρυθμιση antiskating , overhang (πολυ σημαντικο για την ακιδα της ΟΜ40).
Αν το προβλημα παραμενει, βλεπουμε ανκαι πιστευω οτι ο προενισχυτης σου εχει ενα καλο phono που να δικαιολογει μια ολικη αναβαθμιση του πικαπ/κεφαλης (κατι με πιο γεματο,λιγοτερο ισχνο ηχο).
Επισης αν μπορεις απομακρυνε το πικαπ απο το ηχειο οπως ειπε ο Παναγιωτης, αλλα εχε υπ'οψιν οτι ενα πολυ μακρυ καλωδιο βραχιωνα δεν ειναι και η καλυτερη λυση για μια κεφαλη ΜΜ,ακομη και με "αναβαθμισμενα" καλωδια.
Όσο για νέο πικαπ βάσει της εμπειρίας σου τι κατηγορίας τιμής θα πρέπει να είναι για να έχουμε ένα πιο σοβαρό αποτέλεσμα ?
Ευχαριστώ supersonic. βασικά, κανείς δεν μου είπε ότι χρειάζεται σερβις καθε λίγο και λιγακι. Απλά καθε 2 χρόνια περίπου χρειάζεται αλλαγή ο ιμάντας που τα φτύνει και απ'ότι ξέρω τα πικαπ λόγω χρήσης ξερυθμίζονται και προληπτικά του κάνω σέρβις. Και η αλήθεια είναι ότι μετά από σέρβις το μηχάνημα αναπνέει ξανά. Δεδομένου ότι εγώ δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να "βρωμίσω" τα χέρια μου.Φίλε μου συγχώρεσέ με προκαταβολικά που θα σου πω τα εξής: (που δεν βλέπω να σου τα λέει κανείς αλλος ....)
το πικαπ σου (το 280 τελικά) είναι ένα εντελώς της σειράς που δεν τιμά την φήμη της εταιρείας. Είναι συνεπώς φυσιολογικό να μην μπορεί να πιάσει το cd player.
Επίσης είναι ένα πικαπ που δεν θέλει ουσιαστικά κανένα (σοβαρό) σετάρισμα και όποιος σου είπε ότι πρέπει να του κάνεις (δεν ξέρω τι αποκόμισε από την διαδικασία, αν όμως αποκόμισε...) σε εκμεταλλεύτηκε.
Και επίσης να σταματήσεις να σκέφτεσαι αν πέρασαν 16 μήνες από την προηγούμενη επίσκεψη στον τεχνικό για σέρβις. Ούτε θα πάθει τίποτα, ούτε την εγγύηση θα σου ακυρώσουν.
πολύ φιλικά και συγνώμη...
Oπως λεει και ο supersonic πιο κατω ( και σου ειπα και γω πιο πανω ) η ιδια η thorens εχει καλυτερα πικαπ οπως βεβαια και αλλες εταιρειες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.