Νεος στον χωρο ζητα βοηθεια.

360ps3

New member
30 April 2008
44
Γεια σας και καλως σας βρηκα.
Ειμαι νεος στον χωρο, ψιλοασχετος και θελω να κανω τα πρωτα μου βηματα στον μαγικο κοσμο της μουσικης.
Βεβαια τα οικονομικα μου δεν ειναι τοσα οσα θα χρειαζοταν αλλα θελω να κανω το πρωτο βημα.
Οπως ειπα ειμαι ασχετος και ζητω ολες τις γνωμες για να με βοηθησετε να βγαλω τις πατεριστες και να περπατησω μονος μου. :singer:

Θελω να διαθεσω 1000 ευρω για ενισχυτη και αλλα 1000 ευρω για 2 ηχεια και δεν ξερω τι να διαλεξω και εχω πελαγωσει.
Ο χωρος μου ειναι γυρω στα 50τμ.

Αμα εισασταν στην θεση μου τι θα αγοραζατε εσεις???

Ευχαριστω εκ των προτερων.
 
Επειδη ο προυπολογισμος ειναι σφιχτος ελεγα για player να χρησιμοποιησω το ps3 μου.
Απο μουσικη ακουω σχεδον τα παντα εκτος απο ελληνικα δημοτικα.
Ενταση δεν θελω τερμα αλλα στην μεση περιπου και πιο κατω.
Βασικα θελω να απολαμβανω την μουσικη και να παιζει σωστα απο τα μηχανηματα που θα εχω.
 
Last edited:
wellcome,

σε αυτη την ενοτητα του φορουμ, τα καλωδια εχουν αυτα τα ποσα...
μη πανικοβαλεστε ομως, υπαρχουν και Μ/Χ μηχανηματα....

μια μικρη ανακριση:
τι μουσικη ακουτε;
πως θα ειναι η τοποθετηση;;; (σε δαπεδο; σε επιπλο; σε τοιχο;)
πως ειναι ο χωρος;; (τετραγωνος; ορθογωνιος; αμορφος;)
σε τι ενταση ακουτε;;
παντοφλα;;
θελετε κατι πρακτικο και ευκολο στη χρηση;;
θελετε ευκολιες;; (εισοδους; εξοδους;)
ακουτε μονο μουσικη ´η θα επεκταθειτε και σε πολυκαναλο ηχο;;;;;;
 
Thanks ολους !!! :ernaehrung004:

Ακουω πραγματικα τα ΠΑΝΤΑ και δεν ειμαι αληθεια απο αυτους που λενε τα παντα και δεν τον εννοουν.
Τα θελω δαπεδου.
Ειναι ορθογωνιος και θα μπουν στην μικρη πλευρα του ορθογωνιου.
Δεν μπορω να την εχω τερμα την ενταση και μπορει κιολας να μην το θελω και ο ιδιος.
Θα με βολευε ενας ενισχυτης με HDMI και componet για να βαλω πανω και τα υπολοιπα που εχω και να τα οδηγω απο εκει.
Βασικα τα θελω για μουσικη μονο.
 
Φιλε μην αγχωνεσε καταρχας, σε αυτα τα λεφτα υπρχουν αρκετες επιλογες.
Εγω θα επαιρνα ενα ευαισθητο ηχειο με καμια λαμπιτσα για ενισχυτη.
Απαντησε στις ερωτησεις που σου εθεσαν οι φιλοι και συνεχιζουμε.
 
Το PS3 δεν εχει εξοδο ηχου απο οτι ξερω. Η εκδοση που εχει ο αδερφος που παντως δεν εχει. Εχει μονο μια HDMI. Οποτε εκτος αν πας σε AV ενισχυτη, θελεις και CDplayer.
 
Αν θελεις να συνδεσεις ολα τα αλλα πανω στον ενισχυτη σε δικαναλο η λυση ειναι μια. Αdvance Acoustic MAP305DA II. Εχει 5 ψηφιακες εισοδους, για DVD, NOVA και ο,τι αλλο εχεις με ψηφιακη εξοδο ηχου.
900ευρω.

Παιρνεις και ενα CD με 400 και τα υπολοιπα ηχεια.

Ετσι εκανα κι εγω, μονο που την πατησα με το σπιτι και λογω κακης ηχομονωσης ο Advance δεν επαιξε ποτε πανω απο το 10%...
 
καταρχην το ps3 εχει εξοδο ηχου με καλωδιο που υπαρχει στην συσκευασια. τα Dac του ειναι αξιοπρεπη και η αποδοση σαν cd player καθολα αποδεκτη για το οριο του συστηματος που θελει να φτιαξει ο φιλος.
ξεκινα απο τα ηχεια. ακου ηχεια και οταν βρεις αυτα που θες το ψαξε για ενισχυτη. εαν παρεις πρωτα ενισχυτη θα περιοριστουν οι επιλογες σου.
Νικος
 
Ενισχυτη θα ηθελα καλυτερα AV με τα καινουργια φορματ ετσι ωστε να ειμαι καλυμενος σε περιπτωση που θελω να βαλω και αλλα ηχεια στο μελλον για Home Theater οπως και να το χρησιμοποιω και σαν switch.
Βασικα τωρα με νοιαζει μονο η μουσικη αλλα δεν ξερω στον μελλον τι θα γινει?
Τους μονους που γνωριζω και απο οτι διαβαζω ειναι οι denon , Onkyo και Yamaha.
Σε περιπτωση που παω προς AV μερια θα ειναι μερα με την νυχτα σε αποδοση σε σχεση με εναν καλο δικαναλο?
Μεχρι στιγμης εχουμε ομως δυο ψηφους για τον MAP305 II που ειναι αρκετα σημαντικο και αυτο το κραταμε προς το παρον.


Τωρα στα ηχεια.
Τα μονα που γνωριζω ειναι οι γνωστες μαρκες B&W και Audio Spectrum και Klipsch.
Εμενα με ενδιαφερει ο γλυκος ηχος με ελαστικα μπασα. Γενικα να σε μαγευει αμα ακουσεις χαλαρη μουσικη.
Υπαρχει κατι ή εχετε τιποτα να προτεινεται?
 
Πεντακαναλος ενισχυτης και ιδιαιτερη ποιοτητα δεν συμβαδιζουν.
Αυτος καταρχας ειναι ενας συμβιβασμος που πρεπει να αποφασισεις αν θες να κανεις.
Οπως μου περιγραφεις το ηχειο που θες, μπορεις να κοιταξεις και καποιο Chario.
 
Για CD παρε με κλειστα ματια το Blue Sky 865 ή τον αντικαταστατη του. Με 30 καθαρισες. Οσο για την ποιοτητα του ηχου του, κανε μια αναζητηση σε θεματα του φορουμ και θα δεις τι λενε και αλλοι, πολλοι.
 
Re: Απάντηση: Νεος στον χωρο ζητα βοηθεια.

Πεντακαναλος ενισχυτης και ιδιαιτερη ποιοτητα δεν συμβαδιζουν.
Αυτος καταρχας ειναι ενας συμβιβασμος που πρεπει να αποφασισεις αν θες να κανεις.
Οπως μου περιγραφεις το ηχειο που θες, μπορεις να κοιταξεις και καποιο Chario.

Τοσο μεγαλη διαφορα ακομη και για εναν αρχαριο σαν εμενα?
Δηλαδη τα καλα που διαβαζω για διαφορους ενισχυτες AV ειναι λογικα για επιδοσεις σε Home theater και ταινιες ετσι?
 
2000 ευρω φιλε 360ps3 δεν ειναι λιγα για καποιον που θελει να κανει αρχη.
Θα ελεγα πως αυτο που εχουν κανει ολοι στα πρωτα τους βηματα ειναι βολτες σε μερικα μαγαζια για να ακουσουμε ηχεια και να προσανατολιστουμε.
Μετα μια ματια στα μεταχειρισμενα ισως σε γλυτωσει απο λαθη που κοστιζουν.-bye-
 
Re: Απάντηση: Νεος στον χωρο ζητα βοηθεια.

Τοσο μεγαλη διαφορα ακομη και για εναν αρχαριο σαν εμενα?
Δηλαδη τα καλα που διαβαζω για διαφορους ενισχυτες AV ειναι λογικα για επιδοσεις σε Home theater και ταινιες ετσι?

Εννοείται.

Αν βλέπεις ταινίες περισσότερο απ' όσο ακούς μουσική, πάρε πολυκάναλο.

Αν όμως είσαι επικεντρωμένος στη μουσική, πάρε δικάναλο.
Δε νομίζω να σου λείψει το surround.
 
η αποψη μου παντα ειναι αν ακους σε χαμηλες εντασεις μονο μουσική και σε αυτα τα λεφτα, ειναι να πας σε λαμπα και σε ευαισθητα ηχεια.

αν θες να αξιοποιησεις την HDMI του player πρεπει να πας σε AV τουλάχιστο για προενισχυτή.
υπάρχουν και μετατροπείς HDMI σε οτι θες, σε περίπτωση που θες να συνδέσεις σε δικάναλο ενισχυτή.
ο Advance θέλει μετατροπέα και δεν θα χρειαστεις τα watt του.

η χαμηλή ένταση θελει λίγα και καλά watt
 
Με 2.000 ευρώ δεν γίνεται να αγοράσεις καινούργιο σύστημα που θα παίζει μουσική έστω σε επίπεδο entry level hi-fi (όχι high-end), αποτελούμενο από: ηχεία, ολοκληρωμένο ενισχυτή και πηγή (CD player).

Μόνο σε μεταχειρισμένα και αυτό με κάποια δυσκολία γιατί αρκετά από αυτά τα μηχανήμτα παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα που είτε τα γνωρίζει αυτός που τα πουλάει είτε δεν τα γνωρίζει απλώς τα ακούει. Θέλω να πω ότι η αγορά μεταχειρισμένου θέλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή. Σίγουρα υπάρχουν και πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά όπως είπα και πριν απαιτειται εξειδικευμένη γνώση για να αναγνωρίσεις τα καλά από τα προβληματικά μηχανήματα. Ειδικότερα με τα μεταχ/να ηχεία όπου τα προβλήματα των μηχανικών καταπονήσεων της ανάρτησης δύσκολα αναγνωρίζονται με απλά μέσα.



Μάζεψε 3.000 ευρώ και υπομονή μέχρι να βρεις κάτι που θα ακούγεται πάνω από μια ώρα χωρίς να σε κουράζει, εαν όντως σε ενδιαφέρει να κρατήσεις το σύστημα πάνω από 6 μήνες.
 
Last edited: