Νεος στον χωρο ζητα βοηθεια.

ξεφυγαμε, παλι

λοιπον φιλε μου που θελεις να ακουσεις τη μουσικουλα σου, τα ηχεια ειναι υποκειμενικα και πρεπει να ακουσεις αρκετα.

στους ενισχυτες θα σου αναφερα ακομα εναν ολοκληρωμενο του Τσακιριδη (περιπου 950) σε περιπτωση που κινηθεις δικαναλα
και ενα τελικο της Audiotechologies (περιπου 900) με προ AV σε περιπτωση που κινηθείς υβριδικά
απλως να τα βαλεις μαζι με τις υπολοιπες επιλογες σου.
και τα δυο μηχανακια ειναι λαμπάτα, ελληνικά και απο τα καλυτερα στη κατηγορια τους.

sorry δε σε προλαβα

αν μου τους δωσεις τσαμπα κατι μπορουμε να κανουμε,
αλλά να ξαναπληρωσω προ...
θελω 15 για ηχεια και αλλα 17για κατι τελικους που εχω βαλει στο ματι
no budget για προ, ουτε για πηγη, ουτε για AV, ουτε για projector
τα τελευταια απλα περιμενω να πεσουν οι τιμες...για να τα αγορασω

Γεια σας και καλως σας βρηκα.
Ειμαι νεος στον χωρο, ψιλοασχετος και θελω να κανω τα πρωτα μου βηματα στον μαγικο κοσμο της μουσικης.
Βεβαια τα οικονομικα μου δεν ειναι τοσα οσα θα χρειαζοταν αλλα θελω να κανω το πρωτο βημα.
Οπως ειπα ειμαι ασχετος και ζητω ολες τις γνωμες για να με βοηθησετε να βγαλω τις πατεριστες και να περπατησω μονος μου. :singer:

Θελω να διαθεσω 1000 ευρω για ενισχυτη και αλλα 1000 ευρω για 2 ηχεια και δεν ξερω τι να διαλεξω και εχω πελαγωσει.
Ο χωρος μου ειναι γυρω στα 50τμ.

Αμα εισασταν στην θεση μου τι θα αγοραζατε εσεις???

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Φιλικά γιά να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα...
και χωρίς αυτό που θα πώ να έχει σαν σκοπό να σε προσβάλει....γιατί όλοι έχουμε βρεθεί στην δική σου θέση ..
Επειδή απο οτι βλέπω δεν είσαι ο μόνος άσχετος όπως λες...
Να λάβεις υπ όψιν οτι στην Hi-end κατηγορία το μόνο που μπορείς να αγοράσεις με τά χρήματα που διαθέτεις είναι κανένα καλό καλώδιο ρεύματος ή ηχείων ή IC γιά να είσαι στην μεσαία κατηγορία του χώρου.

Γιά να καταλάβεις τι γίνεται απλά ψάξε και ενημερώσου ....
Ευτυχώς για εσένα υπάρχει και το internet και εκεί μπορείς να βρείς τις απαντήσεις που ζητάς.

Ολοι απο κάπου ξεκινήσαμε ή ξεκινάμε.
Εδώ συζητάμε με τον ενδιαφερόμενο φίλο για την βέλτιστη λύση με βάση τα χρήματα που διαθέτει και το τι θέλει.Ο καθένας κι ιδιαίτερα οι νεοσειρχόμενοι στον χώρο πρέπει να επωφελούνται απο τις εμπειρίες όσων έχουν μιά μακρά διαδρομή στο χόμπυ.Η σύσταση για έρευνα στο ιντερνέτ δεν είναι το ζητούμενο του φίλου.Ηξερε και μόνος του να το κάνει.

Οποιος θέλει και μπορεί συμμετέχει στο θέμα,όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί δεν συμμετέχει.

Δεν είναι η κατηγορία "δια τους ολίγους",είναι γι' όλους όσους αγαπούν το χόμπυ μας και την μουσική.

Last edited:
Δηλαδή θεωρούνται καλύτεροι και από τους παθητικούς?!

Οι παθητικοί προενισχυτές στην ουσία είναι μειωτές σήματος, ή αν θέλεις να το δούμε σαν ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα, είναι απλοί διαιρέτες τάσης.
Οταν συνδεθούν μετά την πηγή αυξάνεται σημαντικά η αντίσταση εξόδου που βλέπει στη συνέχεια ο τελικός ενισχυτής. Συνεπώς δημιουργείται ένα φίλτρο αποκοπής των υψηλών συχνοτήτων σε συνδιασμό με τα καλώδια διασύνδεσης και της σύνθετης αντίστασης του κυκλώματος εισόδου του τελικού.

Επίσης αναλόγως της θέσης ή διαδρομής του ποτενσιόμετρου (στάθμης ακρόασης) έχουμε και διαφορετική αντίσταση εξόδου στο κύκλωμα του ποτενσιόμετρου. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια σημείο της διαδρομής η αντίσταση εξόδου γίνεται η μέγιστη δυνατη. Η μέγιστη αυτή τιμή της αντίστασης εξόδου μπορεί να μετρηθεί εύκολα αν έχουμε τα καταλληλα όργανα μέτρησης.
Τα ανωτέρω διορθώνονται εν μέρει με τη χρήση παθητικών προενισχυτών που χρησιμοποιούν μετασχματιστές με πολλαπλές λήψεις στο δευτερεύον τους. Κι εδώ όμως υπάρχουν προβλήματα, άλλου είδους.

Last edited:
Είναι εκτός,αλλά άν θές άνοιξε ένα θέμα περί προενισχυτών και γράψε και για τις παρεμβάσεις που έχεις κάνει στον δικό σου λαμπάτο.Νομίζω,ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον...

Νομίζω απάντησα σαφώς ποιά είναι η φιλοσοφία της κατηγορίας,απο πλευράς φόρουμ.Ας το κλείσουμε εδώ παρακαλώ.

ο λογος που γραφω στο φιλο μας που θελει να αγορασει, μια απου δεν ξερει τι ακριβως θελει, ειναι να εχει ολες τις δυνατες επιλογες.
θεωρω την κατηγορια και ''υπαρξιακη'' αρα ειναι εντος κατηγορια, για μενα σε αυτο το κομματι

αυτό φιλε μου που πρεπει να δεις ειναι τι θελεις μουσική ή υβριδια.

μια που λετε για τιμες, δυο μοναδες μεγαφωνου Hemp εχουν το πολύ 220ευρω , πωλειται σε ''συσκευασια κουτιου'' από 2500-4000.
τα καλυτερα μεγαφωνα εχουν το πολύ πανω απο χιλιαρικο η μοναδα, σε συσκευασιά εχουν πάνω από 10.000.
αν πάρεις ενα phy 15'' και ακολουθησεις τις οδηγιες του κατασκευαστη γιατί να το πληρωσεις στη capitole 14.000.
από τα καλυτερα αντικραδασμικα που εχω δοκιμασει τα εχω βρει σε μαγαζια με υλικα οικοδομων...τα περνουν απο εκει καποιες εταιριες και τα πουλανε σε hiend τιμες....

αν θελετε να εχουν και αισθητική αποψη...θα δωσετε κατι παραπανω...

Γνωριζω οτι το θεμα μου δεν επρεπε να ειναι σε αυτην την κατηγορια αλλα προβληματιστικα αρκετα στο που να το βαλω εξαρχης.
Οι υποκατηγοριες ηταν συγκεκριμενες για διακαναλους , ηχεια κτλπ και δεν ηξερα αμα ηταν το σωστο.
Μαλλον τωρα που τις ξαναειδα, επρεπε να το ανοιξω στην κατηγορια "τεχνικα" αλλα ειμαι καινουργιος και συγχωρεστε με.
Προς θεου ξερω οτι δεν παω για μηχανηματα Hi-End αλλα και ουτε ειμαι ικανος να τα εκτιμησω.

Πραγματικα ομως εχω βοηθηθει παρα πολυ με αυτα που διαβαζω και απο το συγκεκριμενο θεμα και απο τις υπολοιπες κατηγοριες.

Αυτο που αναζητουσα απο την αρχη ειναι να καταλαβω καποια βασικα πραγματα , να δω στο που κοινουνται οι παλαιοτεροι και πιο εμπειροι ωστε να "κλεψω" γνωση και να παρω μασημενη τροφη.

Νιωθω σαν εκεινον που κατεβηκε απο το βουνο και ξερει μονο απο ποδηλατα και γαιδουρια και πρεπει να παει στην πολη να αγορασει αυτοκινητο.
Απο που να ξεκινησεις ? ποιες μαρκες παιζουν? τι μπορω να θελω ? ποιες ειναι οι διαφορες στις κατηγοριες προ/τελικοι/AV ? Ποιες τιμες σου δινουν ενα τιμιο αποτελεσμα? Εχει βγαλει κανενας τρελος best buy που με την μιση τιμη εχεις την διπλη αποδοση να παω να το παρω? και πολλα αλλα.....

Εχω αντιληφθει ηδη πολλα πραγματα και παρακαλω συνεχιστε!!!!!

Re: Απάντηση: Νεος στον χωρο ζητα βοηθεια.

Ολοι απο κάπου ξεκινήσαμε ή ξεκινάμε.
Εδώ συζητάμε με τον ενδιαφερόμενο φίλο για την βέλτιστη λύση με βάση τα χρήματα που διαθέτει και το τι θέλει.Ο καθένας κι ιδιαίτερα οι νεοσειρχόμενοι στον χώρο πρέπει να επωφελούνται απο τις εμπειρίες όσων έχουν μιά μακρά διαδρομή στο χόμπυ.Η σύσταση για έρευνα στο ιντερνέτ δεν είναι το ζητούμενο του φίλου.Ηξερε και μόνος του να το κάνει.

Οποιος θέλει και μπορεί συμμετέχει στο θέμα,όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί δεν συμμετέχει.

Δεν είναι η κατηγορία "δια τους ολίγους",είναι γι' όλους όσους αγαπούν το χόμπυ μας και την μουσική.

Φίλε..!!
επίτρεψε μου την προσφώνηση
λόγω της ίδιας λόξας που έχουμαι...
Δεν είναι θέμα θέλω-μπορώ δεν θέλω.....
απλά πρέπει να πούμαι μερικά πράγματα με το όνομα τους..
Η κατηγορία δεν είναι γιά όλους..... όσους αγαπούν την μουσική οπως λές
αλλά γιά όσους ψάχνουν το απόλυτο ........με την γνώση οτι αυτό μετράται πάντα σε χρήμα...
Η κατηγορία Hi-Fi γιά ποιούς είναι????γιά όσους ΔΕΝ αγαπούν την μουσική????
Ας μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας και ας μην παραμυθιάζουμαι και τους άλλους.....οτι με 2000 και 3000 ευρώ είσαι στο hi-end ....
ας το κάνουν τα περιοδικά του χώρου που το κάνουν μέχρι στιγμής
και το ξέρεις...
μεταξύ μας ας πούμαι και καμιά αλήθεια

Εγώ δεν έγραψα αναφορικά με την σχέση χρημάτων και hi end.
Εγραψα πως πρέπει να φερόμαστε-ιδιαίτερα σε νέα μέλη.
Ούτε ο φίλος άλλωστε,έθεσε ζήτημα να κατακτήσει κάποια...κορυφή.

Φυσικά φίλε μου και δεν τίθεται θέμα να σε συγχωρέσουμε για κάτι.
Μιά χαρά το πάς.
Συνέχισε και γράψε ελεύθερα,ότι σε απασχολεί.

Last edited:
WOW - τι εγινε βρε παιδια? Μια συμβουλη ζητησε ο φιλος και πεσαν κεφαλια! Ας μην κανουμε και ετσι! :twoguns:

Αντιλαμβανομαι την ιστορια περι "λαθος κατηγοριας" του post και ολα τα σχετικα, αλλα στην τελικη αναλυση, ολοι την ιδια τρελα εχουμε, οποτε και θεωρω οτι δεν βοηθουν τα σχολια του τυπου "στην κατηγορια αυτη ουτε καλωδια δεν παιρνεις". Στην τελικη αναλυση, αν μπορουν οι διαχειριστες να μεταφερουν τα post σε αλλη κατηγορια... 2000 Ευρω ειναι λεφτα, δεν ειναι δα και ρεστα. Μην τρομοκρατειτε τον κοσμο!!!

Φιλε 360 καλως ηρθες - σου εχω στειλει private message.

Σημασια εχει να μαθουμε ο ενας απο τον αλλο πως θα ευχαριστιόμαστε ακομη πιο πολυ τη μουσικη!!!

Στην κατηγορία υπάρχει μια γενικότερη προκατάληψη για τα μηχανήματα της χαμηλής κατηγορίας τιμής καθώς και για τα καλώδια.
Από την άλλη, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι φτηνό που πραγματικά παίζει σαν high-end. Ακόμα δεν έχει βρεθεί το μαγικό εκείνο κουτί που θα ανατρέψει την όλη κατάσταση, με εξαίρεση κάποιες κορυφαίες, μοναδικές και ανώνυμες ιδιοκατασκευές χαμηλού κόστους κατασκευής αλλά χωρίς κάποια εμπορική αξία.

Last edited:
Εχετε υποψιν σας καταστηματα που μπορω να ακουσω διαφορους τυπους ηχειων και ενισχυτων?

Φίλε μου χωρίς να θέλω να σου δώσω κατευθυνση (δεν θα το κάνω και τώρα) και επειδή έχω μάθει να λέω αυτά που πιστεύω με ανιδιοτέλεια, δες και άλλα ηχεία φίλε μου.
Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική τελείως.

Και επειδή δεν γνωριζόμαστε και μπορεί να είμαι θεόκουφος απλά στο γράφω έτσι για να έχω τη συνειδησή μου καθαρή.

Αναφερθηκε και απο καποιο αλλο φιλο προηγουμενως αλλα θα το επαναλαβω γιατι ειναι ειναι εξαιρετικο συστημα και κοντα στα λεφτα που συζηταμε:

Speakers: Totem Rainmaker (εναλλακτικα Hyperion 586)

Amplifier: Ολοκληρωμενος ενισχυτης της Holfi στον οποιο αργοτερα θα προσθεσεις ενα τρικαναλο ενισχυτη για να οδηγησεις ενα συστημα 5.1 (αφου ενσωματωνει πολυκαναλη προενισχυση) . Απλως η πολυκαναλη πηγη που θα χρησιμοποιησεις θα πρεπει να εχει πολυ καλα αναλογικα σταδια αφου η αποκωδικοποιηση των ταινιων θα πρεπει να γινεται εκει.

Παντως για μουσικη δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα....

Για να βρεις ολοκληρωμενο AV που να παιζει σε παρομοιο επιπεδο πρεπει να πας στον Primare Spa21 που στοιχιζει 3000 Ευρω

ο αντιπροσωπος της Holfi και της Totem ειναι ο ιδιος οποτε μπορεις να ακουσεις πολυ ευκολα το συγκεκριμενο set