Νεος στον χωρο ζητα βοηθεια.

Απάντηση: Re: Νεος στον χωρο ζητα βοηθεια.

Εχετε υποψιν σας καταστηματα που μπορω να ακουσω διαφορους τυπους ηχειων και ενισχυτων?

Δες ποιες εταιρείες αντιπροσωπεύουν τα συστήματα που ήδη προτάθηκαν και πήγαινε να τα ακούσεις. Λαϊκή αγορά με στερεοφωνικά δεν υπάρχει στην Αθήνα. Επίσης κάποιες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων διαθέτουν άρκετά καλά και προσιτά συστήματα στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις.

Αν σε ενδιαφέρει η ιδιοκατασκευή ηχείου μια πολυ καλή λύση είναι να προμηθευτείς ένα ηχείο σε μορφή kit. Η Ελληνική εταιρεία ΜΤΖ Audio γνωρίζω ότι διαθέτει εξαιρερικά ηχεία σε μορφή kit. Μια άλλη εταιρεία που διαθέτει kits είναι το Κέντρο Μεγαφώνου.
Δες το θέμα των ιδιοκατασκευών στην DIY κατηγορία, αν σε ενδιαφέρει φυσικά αυτή η λύση. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, θα γλιτώσεις πολλά χρήματα και θα πάρεις και καλύτερο ήχο. -bye-

Αναφερθηκε και απο καποιο αλλο φιλο προηγουμενως αλλα θα το επαναλαβω γιατι ειναι ειναι εξαιρετικο συστημα και κοντα στα λεφτα που συζηταμε:

Speakers: Totem Rainmaker (εναλλακτικα Hyperion 586)

Amplifier: Ολοκληρωμενος ενισχυτης της Holfi

αυτο ακριβως:Banane0:

πραγματικα και εγω δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα! (σαν συνολο)

αλλα και το μεριντιαν δεν πηγαινε πισω ε?:ears:

Re: Απάντηση: Νεος στον χωρο ζητα βοηθεια.

Άποψή σου.. -bye-

Χωρίς να θέλω να γίνω κακός......
αλλά για να δικαιολογήσω την άποψη μου όπως αναφέρεις...
το ηχείο πχ των 1000 ευρώ ???αναπαράγει τον ήχο το ίδιο με ένα ηχείο των 5000 ???για να μην πω παραπάνω...αν ναί γιατί το άλλο κοστίζει περισσότερα
τα 1000 ευρώ και τα 5000 είναι το ίδιο???υπάρχει διαφορά??? ή μήπως είναι άποψή μου...

Αν τα πάντα δε είναι θέμα χρημάτων όπως λές και είναι άποψη μου και μόνο
μήπως μπορείς να μου αναφέρεις έστω και ένα ΗΙ-ΕΝD ηχείο στον entry level με τιμή όχι λιγότερη απο 5000χίλιαρο?? και βάλε??

Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε τέτοια κουβέντα τη στιγμή που κατά ένα μεγάλο βαθμό είναι υποκειμενικό το ποιο ηχείο παίζει καλύτερα, ανεξαρτήτως τιμής.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τον ορισμό του Hi End. Κάποιος μπορεί να θεωρεί ultra hi end ένα πανάκριβο ηχείο ενός δρόμου, ενώ κάποιος άλλος να υποστηρίζει ότι ένα πολύδρομο με το μισό κόστος παίζει πιο σωστά, και άρα είναι super-duper hi end.

Δεν βγαίνει άκρη. Μόνο απόψεις μπορούμε να πούμε.

Πάντως με 2.000 εύρώ είναι λίγες έως ανύπαρκτες οι επιλογές που έχουμε για αγορά καινούργιου συστήματος με αξιοπρεπή ήχο.
Γιατί ακόμα το παιδεύουμε το θέμα στην high-end κατηγορία ?

Λυπάμαι που το λέω, αλλά όπως έχουν τα πράγματα ο καλος ήχος απαιτεί μια σοβαρή επένδυση χρημάτων και όχι μόνο.

Last edited:
Εντάξει,αλλά αναγκάζομαι να ξαναπώ,ότι ο φίλος δεν έχει τέτοιες αξιώσεις.
Προτάσεις ζήτησε ο έρμος πως να επενδύσει καλύτερα τα χρήματά του.

Γιατί να συζητάμε εκ του μή όντος;

Αφετε τα παιδία...

Last edited:
Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε τέτοια κουβέντα τη στιγμή που κατά ένα μεγάλο βαθμό είναι υποκειμενικό το ποιο ηχείο παίζει καλύτερα, ανεξαρτήτως τιμής.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τον ορισμό του Hi End. Κάποιος μπορεί να θεωρεί ultra hi end ένα πανάκριβο ηχείο ενός δρόμου, ενώ κάποιος άλλος να υποστηρίζει ότι ένα πολύδρομο με το μισό κόστος παίζει πιο σωστά, και άρα είναι super-duper hi end.

Δεν βγαίνει άκρη. Μόνο απόψεις μπορούμε να πούμε.

Εχω την εντύπωση οτι το θέμα δεν είναι καθόλου υποκειμενικό...
Τα πάντα είναι θέμα του πόσες ώρες έχεις γράψει στόν χώρο.!!και βέβαια το πόσα έχεις σκάσει!!!
ο κάθε άσχετος βέβαια μπορεί να έχει γνώμη
Το τι ψάχνει να βρεί όμως κατά γενική ομολογία είναι περίπου το ίδιο πάντα..και δεν είναι απλά θέμα απόψεων

Last edited:
Hi-end σύστημα που να παίζει ότι του ρήξεις (από rock, metal μέχρι σονάτες για βιολί) δύσκολα βρίσκει κάποιος... Γίνετε ποιο συγκεκριμένοι... Εχετε δεί κάποιον να αγοράζει πχ. 300B και Cain & Cain με μονόδρομο Fostex των 8.000 ευρώ για να ακούει σχεδόν πάντα rock ? Εχετε δεί λάτρεις του ήχου του βιολιού και της κλασσικής - προκλασσικής να μην γοητεύεται αμέσως από τον ήχο των SET πού μπορεί να είναι και 3.5 - 8 Watt σε συνδιασμό με κόρνες σε αντίθεση με λάτρεις του rock που θα προτιμούσαν έναν Bel Canto Class D ή έναν NuForce V9 σε συνδιασμό με πολύδρομα ηχεία ανάλογης τιμής των ακριβών μονόδρομων? Λίγα είναι τα ενισχυτικά και τα ηχεία που πραγματικά σοκάρουν από τις ικανότητές τους να παίζουν με μεγάλη αληθοφάνεια τα πάντα χωρίς φουσκώματα ή περιοριμένα άκρα... και πιστεύω οτι αυτό δεν είναι υποκειμενικό - είναι αποδεκτό από πολλούς ότι "Ναι, αυτό παίζει καλά ρόκ ας κοστίζει ένα κάρο χρήματα ή το Ναι, ο ήχος του βιολιού είναι ότι πιο κοντά στην πραγματικότητα.". Βασικά ποιό κοντά στο 'τα έχω όλα μια χαρά χωρίς να με τρώνε τα αυτία μου' έρχονται κατ'εμε τα ______ push-pull με 100 περίπου watt και άνω με 6550-ΚΤ88, πηγή άνω των 8.000 ευρώ και ηχεία τα οποία κάνουν το κάρο και τα λεφτά που έχει πάνω μαζί . Επαίζαν το βιολί σαν βιολί και όχι βιόλα ή κοντραμπάσσο από περιττά φουσκώματα , το πιάνο σαν αυτό που έχω σπίτι μου και τους Metallica σαν να παίζουν στο studio. Αντέ βρές το αυτό σε 2Α3,300Β,45 SET ή σε solid-state με κανα πεντοχίλιαρο. Μακάρι...! ´

Θέλω να δοκιμάσω έναν Lavardin IT παίδες τώρα που τα συζητάμε. Αν τον έχει ακούσει κάποιος θέλω την γνώμη του σαν τρελός. Παίζει όντως σαν αυτό που περιγράφεται από το sterophile & positive-feedback ? " Καλύτερα ίσως και από τον καλύτερο ενισχυτή λυχνίας ...!!!" ? Mεγάλα λόγια ?

Hi-end σύστημα που να παίζει ότι του ρήξεις (από rock, metal μέχρι σονάτες για βιολί) δύσκολα βρίσκει κάποιος... Γίνετε ποιο συγκεκριμένοι... Εχετε δεί κάποιον να αγοράζει πχ. 300B και Cain & Cain με μονόδρομο Fostex των 8.000 ευρώ για να ακούει σχεδόν πάντα rock ? Εχετε δεί λάτρεις του ήχου του βιολιού και της κλασσικής - προκλασσικής να μην γοητεύεται αμέσως από τον ήχο των SET πού μπορεί να είναι και 3.5 - 8 Watt σε συνδιασμό με κόρνες σε αντίθεση με λάτρεις του rock που θα προτιμούσαν έναν Bel Canto Class D ή έναν NuForce V9 σε συνδιασμό με πολύδρομα ηχεία ανάλογης τιμής των ακριβών μονόδρομων? Λίγα είναι τα ενισχυτικά και τα ηχεία που πραγματικά σοκάρουν από τις ικανότητές τους να παίζουν με μεγάλη αληθοφάνεια τα πάντα χωρίς φουσκώματα ή περιοριμένα άκρα... και πιστεύω οτι αυτό δεν είναι υποκειμενικό - είναι αποδεκτό από πολλούς ότι "Ναι, αυτό παίζει καλά ρόκ ας κοστίζει ένα κάρο χρήματα ή το Ναι, ο ήχος του βιολιού είναι ότι πιο κοντά στην πραγματικότητα.". Βασικά ποιό κοντά στο 'τα έχω όλα μια χαρά χωρίς να με τρώνε τα αυτία μου' έρχονται κατ'εμε τα ______ push-pull με 100 περίπου watt και άνω με 6550-ΚΤ88, πηγή άνω των 8.000 ευρώ και ηχεία τα οποία κάνουν το κάρο και τα λεφτά που έχει πάνω μαζί . Επαίζαν το βιολί σαν βιολί και όχι βιόλα ή κοντραμπάσσο από περιττά φουσκώματα , το πιάνο σαν αυτό που έχω σπίτι μου και τους Metallica σαν να παίζουν στο studio. Αντέ βρές το αυτό σε 2Α3,300Β,45 SET ή σε solid-state με κανα πεντοχίλιαρο. Μακάρι...! ´

Θέλω να δοκιμάσω έναν Lavardin IT παίδες τώρα που τα συζητάμε. Αν τον έχει ακούσει κάποιος θέλω την γνώμη του σαν τρελός. Παίζει όντως σαν αυτό που περιγράφεται από το sterophile & positive-feedback ? " Καλύτερα ίσως και από τον καλύτερο ενισχυτή λυχνίας ...!!!" ? Mεγάλα λόγια ?

Πολύ καλός(απ' όσο θυμάμαι).Αλλά όχι...

Μου θύμιζε πιό σοφτ ΥΒΑ integre.

!A! Τhanks. (Kάτσε μήπως πέσει και διαφήμιση στο site με τόσές φίρμες που αναφέρουμε ως καλές και κονομίσουν οι admins)! Χεχε, ΥΒΑ ιntegre... που τον θυμήθηκες ! Χεχε, έχει ενας φίλος YBA κάποτε που είχε όλη την σειρά 2 με Guarneri έπαιζε καλά...!

Last edited:

Αν μιλάμε για τον ίδιο. (Kάτσε μήπως πέσει και διαφήμιση στο site με τόσές φίρμες που αναφέρουμε ως καλές και κονομίσουν οι admins)! Χεχε, ΥΒΑ ιntegre... που τον θυμήθηκες ! Χεχε, έχει ενας φίλος YBA κάποτε που είχε όλη την σειρά 2 με Guarneri έπαιζε καλά...!

Είχα κι εγώ.Τον ΥBA INTEGRE DT D...
Τον θεωρώ τον καλύτερο τρανζιστοράτο μικρής ισχύος στα λεφτά του(έκανε τότε-γιατί δεν κυκλοφορεί πιά αυτό το μοντέλλο-2800 ευρά).

Τον είχα συγκρίνει με ενισχυτές μέχρι 6000...

Last edited:
κατ αρχας θα πρεπει να ξεκαθαρισει απολυτα στο κεφαλι του ο φιλος μας αν θελει να κινηθει σε πολυκαναλο η δικαναλο. αυτο εχει να κανει καθαρα με το ποσοστο μουσικη/ταινια.
αν κατευθυνθει σε πολυκαναλο για τον οποιο θα προτεινα yamaha, μπορει να κρατησει και πηγη το ps3.
οσο για δικαναλο, θα προτεινα να αλλαξει και πηγη. ευκολα και καλα ηχεια για την τιμη τους ειναι τα ελληνικα roister status 8.2 που υστερουν λιγο σε μπασο αλλα με σωστη επιλογη ενισχυτη και πηγης τα πραγματα μπαλωνονται. οικονομικο δικαναλο ενισχυτη θα συνιστουσα ανεπιφιλακτα nad. ο νεος 315ΒΕΕ ετυχε να ειναι στα χερια μου για μια εβδομαδα και εχω να πω οτι ειναι ικανος για ολα και οικονομικοτατος. για κατι πιο ιδιαιτερο αλλα οχι τοσο all rounder ο audiolab ειναι μια πολυ καλη επιλογη.
θα πρεπει να βγεις και να τρεξεις πολυ για να κανεις καλη επιλογη. εγω ετρεχα επι ενα μηνα καθημερινα.
τα chario που αναφερεις dipie, ειναι απο τα αγαπημενα μου ηχεια...πραγματικα συγκινητικα. τα silverette ειναι ζεστα αλλα και εντυπωσιακα και θα επαιζαν σχεδον τα παντα, ομως ανυσηχω οτι δεν θα συνεπαρουν καποιον που δεν εχει εμπειρια στο χωρο. υπαρχουν πολυ πιο εντυπωσιακα ηχεια που δυστυχως μςε το πρωτο ακουσμα θεωρεις καλυτερα ενω αν συμβιωσεις μαζι τους το μετανιωνεις.
οταν θα πας να ακουσεις ηχεια, θα πρεπει να παρεις μαζι σου μερικα cd, με κομματια που γνωριζεις καλα για να εχεις κριτηριο.
αυτα σαν πρωτη αποψη.

... μπορει να κρατησει και πηγη το ps3.
οσο για δικαναλο, θα προτεινα να αλλαξει και πηγη.

οικονομικο δικαναλο ενισχυτη θα συνιστουσα ανεπιφιλακτα nad. ο νεος 315ΒΕΕ ετυχε να ειναι στα χερια μου για μια εβδομαδα και εχω να πω οτι ειναι ικανος για ολα και οικονομικοτατος. για κατι πιο ιδιαιτερο αλλα οχι τοσο all rounder ο audiolab ειναι μια πολυ καλη επιλογη.
θα πρεπει να βγεις και να τρεξεις πολυ για να κανεις καλη επιλογη. εγω ετρεχα επι ενα μηνα καθημερινα.
τα chario που αναφερεις dipie, ειναι απο τα αγαπημενα μου ηχεια...πραγματικα συγκινητικα. τα silverette ειναι ζεστα αλλα και εντυπωσιακα και θα επαιζαν σχεδον τα παντα, ομως ανυσηχω οτι δεν θα συνεπαρουν καποιον που δεν εχει εμπειρια στο χωρο. υπαρχουν πολυ πιο εντυπωσιακα ηχεια που δυστυχως μςε το πρωτο ακουσμα θεωρεις καλυτερα ενω αν συμβιωσεις μαζι τους το μετανιωνεις.
.

** To PS3 γνωρίζεις ότι παίρνει εξωτερικό DAC. Αν δοκιμάσεις το Benchmark ίσως γλυτώσεις πολλά χρήματα ! Βρές ένα μεταχειρισμένο αν μπορείς από κάπου. Το Stereophile το έχει κατατάξει Class A product και το περίεργο είναι οτι η νέα version με USB είναι πιο γλυκόηχη από την προηγούμενη σε οποιαδήποτε συνδεσμολογία και λειτουργεία.

*** Τα πιο αισθησιακά και μουσικά ηχεία που άκουσα κάτω από 1500 ευρώ στην έκθεση φέτος ήταν τα Aurum Cantus. Εαν δεν τα έχετε ακούσει... περάστε μια βόλτα από τον αντιπρόσωπο www.audioevolution.gr. Eπαθα πλάκα από το πόσο μουσικά , σωστά και γλυκά ακούγονται. Δώρο: Το Φοβερό φινίρισμα, το καλύτερο της κατηγορίας! Εχει και για όλα τα βαλάντια αν και δεν τα έπαιζε στην αίθουσα. Σκοπεύω να αγοράσω ένα φέτος για κάποιο γραφείο που φτιάχνω. Είναι αλλού....

*** Αυτός είναι ό καλύτερος ενισχυτής γύρω στο χιλιάρικο http://www.ciaudio.com/D100.html - στα γούστα μου που όπως φαντάζεστε...ακούω παραταύτα με λάμπες. Τον Nad τον είχα. Καλός είναι αλλά πλέον τώρα γίνεται τρελό πανηγύρι....!

Last edited:

Deminio;492179 *** Τα πιο αισθησιακά και μουσικά ηχεία που άκουσα κάτω από 1500 ευρώ στην έκθεση φέτος ήταν τα Aurum Cantus. Εαν δεν τα έχετε ακούσει... περάστε μια βόλτα από τον αντιπρόσωπο [URL="http://www.audioevolution.gr" said:
www.audioevolution.gr[/URL].

Τα ακούσαμε, αλλά δεν ...

Last edited:
*** Τα πιο αισθησιακά και μουσικά ηχεία που άκουσα κάτω από 1500 ευρώ στην έκθεση φέτος ήταν τα Aurum Cantus. Εαν δεν τα έχετε ακούσει... περάστε μια βόλτα από τον αντιπρόσωπο

Τα ηχεία που φτιάχνει ο Παναγιώτης της Ηχοδιάστασης τα άκουσες; :BDGBGDB55:

Μιλάμε για μεγάλο ηχείο με μεγάλο ήχο. Αξίζει να το ακούσεις.

Οχι, και θα ήθελα να τα ακούσω. Σε τί κατηγορία τιμής και λοιπά περιληπτικά specs? Αντε να προτείνω κάτι καλό σε φίλους και γιατί οχι να πάρω και εγώ ενα για το 2nd system ! Πού μπορώ να περάσω να τα ακούσω ? (Διεύθυνση ή site)

Bασικά έχω βάλει σκοπό 2 projects. Το πρώτο είναι η κατακευή ενός ήχείου αλα Οcellia - PHY (κάτι που στα καλύτερά του πωλείται 30.000 ευρώ [Tonian labs] και τα cabs είναι λογικής-μέτριας δυσκολίας για κάποιον έμπειρο ξυλοτεχνήτη) ή ενα ενδιαφέρον ηχείο http://www.tonianlabs.com/aer md2b.htm με την βοήθεια φίλων με μηχανήματα επεξεργασίας/κοπής ξύλου και το δεύτερο είναι ενα 2δρομο ηχείο με SCAN SPEAK R 2904/7000 RINGRADIATOR tweeter & SCAN SPEAK 18 W 4531 G REVELATOR mid/woofer σε διάταξη αλα Sonus Faber Cremona , βάσης.

Last edited:

Οχι, και θα ήθελα να τα ακούσω. Σε τί κατηγορία τιμής και λοιπά περιληπτικά specs? Αντε να προτείνω κάτι καλό σε φίλους και γιατί οχι να πάρω και εγώ ενα για το 2nd system ! Πού μπορώ να περάσω να τα ακούσω ? (Διεύθυνση ή site)

Ηχοδιασταση-Παναγιωτης Παλλης
2108253054

τα aurum cantus, τα ακουσα και μαλιστα ειχε προσφορα ενα ντεμο σε πολυ καλη τιμη ο Αντωνης. δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα απο τον ηχο γιατι οσο για το φινιρισμα και γενικοτερα την σχεδιαση ειναι πολυ μακρια απο τα γουστα μου.