Δεν ήθελα να επεκταθώ, αλλά μετά απο την απαντηση αυτή που αφήνει ερωτηματικά για μένα, (χωρίς ιχνος διάθεσης αντιπαράθεσης με τον φίλο imcan) θα προσπαθήσω εν συντομία, για να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα, να πω κάποια πράγματα απαραίτητα:
Είπα ότι στο ξεκίνημα οι όροι ήταν πολύ χειρότεροι. Στην συνέχεια τα συμμάζεψαν κάπως. Μιλούσαν για 40 ευρώ την εγκατασταση και για πάνω απο 35 χιλιομ. + πληρωμή χιλιομετρική Δεν ξέρω εγω κανένα νομό να έχει αποστάσεις πόλεων πανω απο 35 χιλ. Άρα… 40 ευρώ...
Το ότι υπάρχουν τόσοι εγκαταστάτες, είναι κατι αντίθετο σε ότι έλεγαν στην αρχή, αφού έλεγαν ότι ανάλογα με τον πληθυσμο θα μοιραζόταν σε λίγους συνεργάτες, ώστε να συμφέρει και τον συνεργάτη λόγω τζίρου. Τώρα πλέον έχουν καλέσει τους 9 απο τους 10 τεχνικούς της περιοχής μου.
Και ένα πολύ σημαντικό, είναι ότι αν κάποιος ήταν συνεργάτης nova δεν μπορούσε να συνεργαστεί. Πίστεψε με, ξέρω ονόματα συνεργατών nova που το προηγούμενο διάστημα δεχόνται πιεστικές προτάσεις συνεργασίας.
Όσο για τον εξοπλισμό, δεν αφορά τον τεχνικό στον οποίο αναφέρθηκα, αφου απο αυτόν ο τεχνικός δεν πέρνει δεκάρα. Για κάποιες περιπτώσεις κρατάει stock κάποιες παλέτες, απο τις οποίες παίνει 2 ευρώ!!! Τις αποθηκέυει στον χώρο του, και μάλιστα ζητούσαν (στην αρχή) να καταβάλει εγγύηση κοντά στα 700 ευρώ!!! (για να πάρει 2 ευρώ Χ 4-5 παλέτες = 8-10ευρώ) Απο ότι ξέρω σ αυτό το θέμα τελικά άλλαξαν τώρα πλέον την εγγύηση σε μικρότερο ποσό...
Και για αυτό που αναφέρεις, αν εγώ ήμουν απαιτητικός, θα σε ρωτήσω το εξής: Αν εσένα στην πρώτη επίσημη επαφή σου μιλούσαν για αυτούς τους όρους, και σου λέγαν όμως δεν είναι οριστικές και ότι θα υπάρξουν και κάποιες αλλαγές, όταν τελικά σε παίρναν τηλέφωνο για να σου πουν ότι το project προχώρησε και θέλουν να κατέβεις 600 χιλιόμετρα για μια βδομάδα στην Αθήνα για σεμινάρια, και μόνο εκει να σου δείξουν το οριστικό συμβόλαιο, τι θα έκανες? Δεν θα ζητούσες πρώτα να σου στείλουν τους τελικούς όρους του συμβολαίου. Και το χειρότερο όλων, αν έκανες κάτι τέτοιο και έπαιρνες την απάντηση, "Δεν μπορείτε να δείτε τους όρους και να μας απορίψετε εσείς, εμείς σας επιλέγουμε...αν θέλετε..." τι θα έκανες?
Δεν θέλω να πιστέψω ότι το συμπέρασμα είναι αυτό που φωνάζανε τόσο καιρό οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Ότι ο Γερμανικός πλέον ΟΤΕ, είναι ένας στυγνός επαγγελματίας, που παίζει σύμφωνα με τις συνθήκες (ανεργίας και φτώχειας) που βρίσκει .
. Ειλικρινά στο προηγούμενο post μου δεν ήθελα να αναφερθώ σε όλα αυτά, γι αυτό και ανέφερα μόνο για αρχικούς απαράδεχτους όρους, και λυπάμαι που έφτασα στο σημείο να γράψω λεπτομέρειες μετα την αμφισβήτησή μου.
Λυπάμαι κυρίως γιατί πιστεύω ότι ο ΟΤΕ (που πουλήθηκε για ένα κομάτι ψωμί), είναι αναμφισβήτως η πιο αξιόπιστη απο άποψη υποδομής επιχείρηση στο θέμα τηλεπικοινωνιών,(έχω δουλέψει κατα καιρούς σε εγκαταστάσεις του και ξέρω). Και είναι κρίμα στο συγκεκριμένο θέμα που εμπιστεύτηκε το όλο project σε στελέχη που ήταν εκτος πραγματικότητας, τόσο απο τεχνικής πλευράς (ακόμη σήμερα, μετα απο 3 περίπου χρόνια, τεχνικά το project δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως) αλλά και σε θέματα οργάνωσης (ή μηπως σ αυτό το θέμα ήταν στην πραγματικότητα του ΔΝΤ και της υπεραυξημένης προσφορας εργασίας με μικρά ανταλλάγματα?).
Κλείνω και πάλι εκφράζοντας ειλικρινέστατα την επιθυμία να επιτυχει το πακέτο. Και γιατι όπως είπαμε, καιρός είναι να έχει λίγο ανταγωνισμό στο μονοπώλιο της η nova, αλλα και γιατι ο πάλε ποτέ μεγάλος ΟΤΕ δεν αξίζει να αποτυγχάνει απο …περίεργους χειρισμούς κάποιων στελεχών, που πρώτο στόχο έχουν το άμεσο κέρδος, χωρις να ελέγξουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.