Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Άλλο ένα κλαψομού...κο μήνυμα στο satleo, σαν αυτά που οδηγήσαν τη nova στη λάθος κίνηση να σπάσει πακέτα και τώρα να πηγαίνει για φούντο μαζί με τη κακιά μητριά forthnet...

Χμμμμ, ενδιαφέρουσα άποψη....
Όμως έχω τις εξής απορίες:
1) Πιστεύεις ότι οι διαμαρτυρίες που κατά καιρούς γράφουμε είναι κλαψομούνιασμα;
2) Το κλαψομούνιασμα αυτό γίνεται εκ του πονηρού;
3) Τα κακά οικονομικά αποτελέσματα (δεν το ξέρω, εσύ το γράφεις) οφείλονται στο ότι έκανε υποπακέτα και όχι σε λάθος τιμολογιακή πολιτική ή κάτι άλλο;
4) έχω κάτι μετοχές στην forthnet, να τις σκοτώσω απο τώρα;

Ευχαριστώ.

1. Αμα μου πεις για ποιο θέμα το συζητάμε.
2. Βλ.1
3. "Επιπλέον, οι ζημιές μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 86,8 εκατ. ευρώ από ζημιές της τάξης των 41,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος...Ο Όμιλος έχει κινήσει διαδικασίες για την αναχρηματοδότηση των τοκοχρεωλυσίων της ̟περιόδου 2011 και 2012..."
Πηγή:www.capital.gr
4. Ομοιοπαθής. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτη.

Εσυ πιστευεις οτι η nova θα ειχε τους ιδιους συνδρομητες αν ειχε μονο ενα πακετο ?
Για να καταλαβω δηλαδη.

Μηπως οι ζημιες τις αυξηθηκαν γιατι αυξηθηκαν και τα εξοδα τις ?
Η μηπως να πω για κακη διαχειρηση ? (βλ. πολλα λεφτα Superleague να μην πω υπερβολικα)

Από την έκθεση αποτελεσμάτων τελευταίου τριμήνου του 2010 της Forthnet δεν προκύπτει ότι το πρόβλημα είναι η Nova, αντιθέτως μάλιστα, και τα έσοδα από την Ελλάδα (χωρίς Κύπρο) είναι ελαφρά αυξημένα, αλλά και οι συνδρομητές φτάνουν έναν αριθμό που ποτέ ως τώρα δεν είχε η εταιρεία. Μάλλον στις υπηρεσίες broadband οφείλονται οι ζημιές (αν και η έκθεση είναι περιληπτική, οπότε δεν υπάρχουν λεπτομερή στοιχεία). Έτσι:

attachment.php

Attachments

• nova.jpg
    nova.jpg
    86.8 KB · Views: 152
το κοστος εκπομπης για την νοβα ειναι το ιδιο ειτε εχει 1 συνδρομητη ειτε εχει 1.000.000 αρα γιατι να μην επιδιωξη αυξηση των συνδρομητων της με μειωση της τιμης... (υποθετω οτι τα υπολοιπα λειτουργικα εξοδα ανα πελατη δεν ειναι τοσο μεγαλα...)

Απάντηση: Re: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Εσυ πιστευεις οτι η nova θα ειχε τους ιδιους συνδρομητες αν ειχε μονο ενα πακετο ?
Για να καταλαβω δηλαδη.

300.000 - 350.000 συνδρομητές είχε πάντα. Τώρα έχει 200.000 full και 160.000 στα μικρά πακέτα.

Πήρε 20.000 συνδρομητές πάνω, αλλά έχασε τζίρο από τα μικρά πακέτα και το -20% των συνδυαστικών. Πιο πολύ νομίζω ότι ανέβηκε λόγω του HD και την συμμάζεμα σε κάποιο μικρό βαθμό της πειρατείας.

Last edited:
176 εκατομμύρια δεν θέλανε να σκάσουν για την Σούπερ Λίγκα? Ας κάτσουν τώρα να την φάνε. Συγνώμη κιόλας, αλλά τα λάθη των διευθυντών που χρυσοπλήρωσαν ένα προϊόν που δεν δείχνει να έχει την αναμενόμενη επιτυχία θα την πληρώσουν οι συνδρομητές?

Τα οικονομικά της εταιρίας μία χαρά είναι, δείχνουν μία συγκρατημένη σταθερότητα. Παρά την αύξηση φόρων και παρά την δημιουργία υποπακέτων που δεν είναι ζημιογόνα, γιατί όποιος θέλει Σούπερ Λίγκα ή ταινίες θα τα βάλλει. Αντιθέτως αυτή που θέλουν απλά τα ιδιωτικά, παιδικά και ντοκιμαντέρ θα έχουν ένα λόγο παραπάνω να βάλουν Nova.

ΠΟΤΕ μη πιστευεται τα οικονομικα αποτελεσματα που ανακοινωνει δημοσια μια Α.Ε τετοιου επιπεδου. Μονο ο αρχιλογιστης και ο ιδιοκτητης ξερουν τη πραγματικότητα. Ακομα και τα παιδια ξερουν οτι οι ισολογισμοι τετοιου μεγεθους ερμηνευονται και μαγειρευονται με χιλιους τροπους, και υπαρχουν ακομα 500 παραγοντες που δινουν επι της ουσιας κερδη η ζημίες σε μια εταιρια. Ολοι οι συσχετισμοι επιπέδου "εβγαλε υποπακετα και ανακοινωσε μειωση κερδων" ειναι -να με συμπαθατε- κουβεντες καφενειου.

Φιλικα

Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Ως νοήμων άτομο γνωρίζεις ότι η επιτροπή ανταγωνισμού δεν έχει εγκρίνει τις μειώσεις τιμών του ΟΤΕ όπως και τα πακέτα προσφορών τύπου τηλεφωνία + internet + tv.Όσον για το πότε θα αρχίσει το πακέτο δεν είναι ούτε στο χέρι της ΕΕΤΤ το πότε θα αρχίσει.Δημόσια δεν μπορώ να αναφερθώ μιας και θα δημιουργηθούν πιθανότατα προστριβές...

Και καλά κάνει... Αντί ο ΟΤΕ να προσπαθεί να εξαφανίσει τον ανταγωνισμό μπας και ξαναγίνει μονοπώλιο, δεν κοιτά να αναβαθμίσει λιγάκι τις υπηρεσίες του;
Γιατί δεν βλέπω να νοιάζεται ιδιαίτερα για πελάτες σαν και μένα που πληρώνω 110 ευρώ το δίμηνο για να έχω απλά τηλέφωνο + απεριόριστα εντός Ελλάδος + 1 Mbps "fast" internet.

Από την στιγμή που το 50% της χώρας έχει μοναδική επιλογή τον ΟΤΕ, και τους έχει αφήσει στην τύχη τους, δεν δικαιούται μειώσεις τιμών μέχρι να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του και σε αυτούς που πληρώνουν πανάκριβα το 1 Mbps, και ουσιαστικά χρηματοδοτούν τον ΟΤΕ να το παίζει "καλός" και να θέλει "μειώσεις" στις μεγάλες πόλεις.

Να πεις δημόσια αν και μόνο αν αυτό που θα πεις μπορείς να το στηρίξεις και να το αποδείξεις. Διαφορετικά δεν έχει νόημα.

Φυσικά και δε πρόκειται να εγκριθούν μειώσεις στα πακέτα που λες όσο ο ΟΤΕ εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο/διαχείριση του δικτύου χαλκού. Όταν ο ΟΤΕ έπαιζε μόνος του, η 384kbit έκανε 55 ευρώ, μήπως τα ξεχνάμε αυτά; Δε με πείθει το καλό προφίλ του ΟΤΕ, γιατί θυμάμαι τον κακό ΟΤΕ του πρόσφατου παρελθόντος.

Δυστυχώς και εγώ... Μόνο που εγώ ζω ακόμα την αδιαφορία, και τις τιμές χωρίς αντίκρισμα στο προιόν...

Άρα μιλάμε για φήμες και θεωρίες συνωμοσίας, συνεπώς καλύτερα να μη λες τίποτα. Πάντα φταίει κάποιος άλλος και όχι ο κακός προγραμματισμός.

Πάμε τώρα στο θέμα OTE. Η επικοινωνία δεν είναι συνδρομητική τηλεόραση. DSL σήμερα έχουν 2,5 εκατομμύρια. Συνδρομητική τηλεόραση δε θα έχουν ποτέ 2,5 εκατομμύρια. Μη συγκρίνεις άσχετα πράγματα.

Ο ΟΤΕ είναι ένοχος για το παρελθόν του, γιατί προωθούσε το αρχαίο ISDN και κρατούσε τη DSL σε δοκιμές επί δύο χρόνια για να τα τσεπώνει από το ΕΠΑΚ. Ο ΟΤΕ είναι ένοχος γιατί λάνσαρε την υπηρεσία DSL στα 55 ευρώ και θυμάμαι μετά από κυβερνητική παρέμβαση υποχρεώθηκε σε μεγάλες εκπτώσεις. Ο ΟΤΕ είναι ένοχος γιατί όταν ξεκίνησε η DSL σε υποχρέωνε να πάρεις με το ζόρι (πληρώνοντάς το - όχι τσάμπα) το άχρηστο DSL modem της Intracom του θείου Κόκκαλη. Ο ΟΤΕ είναι ένοχος γιατί όταν ξεκίνησε η DSL έκανε τεράστιο overbooking με αποτέλεσμα τα περίφημα τότε packet rate limits όπου δε δούλευε ούτε gaming ούτε voip ούτε τίποτα. Επειδή είσαι μικρός και αυτά μάλλον δε τα έχεις ζήσει, ψάξε καλύτερα παλιά μηνύματα στο adslgr.com να δεις τι συνέβαινε, να πληροφορηθείς από πρώτο χέρι.

Δεν εμπιστεύομαι τον ΟΤΕ και σίγουρα δε θα τον ήθελα στη θέση της Nova, γιατί έχει αποδείξει ιστορικά πως διαχειρίστηκε την ηγεμονική θέση που είχε.
Έχω δύο γραμμές τηλεφωνίας / internet, μία HOL και μία Forthnet και σε καμία περίπτωση δε θα επέστρεφα στον ΟΤΕ. Δέχομαι ότι αυτή τη στιγμή έχει καλύτερες υπηρεσίες από τους εναλλακτικούς αλλά δε θα στηρίξω αυτόν που μου ήπιε το αίμα, πρώτα με το ΕΠΑΚ και μετά με το DSL.

Επίσης ο ΟΤΕ είναι ένοχος γιατι ακόμα και τώρα, κρατά όμηρο την μισή χώρα σε συνδέσεις < 2Mbps. Η διαχείριση του χαλκού πρέπει να φύγει από τον ΟΤΕ...

Επίσης ο ΟΤΕ είναι ένοχος γιατι ακόμα και τώρα, κρατά όμηρο την μισή χώρα σε συνδέσεις < 2Mbps. Η διαχείριση του χαλκού πρέπει να φύγει από τον ΟΤΕ...

Δηλαδή πιστεύεις ότι αν η διαχείρηση πάει στην 4net (παράδειγμα) ή σε έναν "ανεξάρτητο" πάροχο θα δούμε FTTH σε μηδενικό χρόνο;

Εδώ οι εναλλακτικοί δε δημιουργούν ένα τμήμα εξυπηρέτησης πελατών που να κάνει τη δουλειά του, θα ασχοληθούν με υποδομές;

Όλοι βολεμένοι είναι με αυτή την κατάσταση. Στους εναλλακτικούς για όλα φταίει ο ΟΤΕ και ο ΟΤΕ δεν προχωράει γιατί "δεν τον αφήνουν" τον καημένο.

Όσα χρήματα μας απέμειναν έχουν στο μάτι. Αν μπορούσαν, ακόμη σε εποχές slirp θα είμασταν...

Δηλαδή πιστεύεις ότι αν η διαχείρηση πάει στην 4net (παράδειγμα) ή σε έναν "ανεξάρτητο" πάροχο θα δούμε FTTH σε μηδενικό χρόνο;

Εδώ οι εναλλακτικοί δε δημιουργούν ένα τμήμα εξυπηρέτησης πελατών που να κάνει τη δουλειά του, θα ασχοληθούν με υποδομές;

Όλοι βολεμένοι είναι με αυτή την κατάσταση. Στους εναλλακτικούς για όλα φταίει ο ΟΤΕ και ο ΟΤΕ δεν προχωράει γιατί "δεν τον αφήνουν" τον καημένο.

Όσα χρήματα μας απέμειναν έχουν στο μάτι. Αν μπορούσαν, ακόμη σε εποχές slirp θα είμασταν...

Όχι. Περιμένω ότι τα έσοδα της εταιρίας που θα διαχειρίζεται τον χαλκό θα πάνε στην βελτίωση της υποδομής του χαλκού, και σε 24άρα DSLAM για όλη την χώρα. Ώστε όλη η χώρα να αποκτήσει υποδομή ADSL 2 και ταχύτητες έως 24 Mbps. Τώρα όλα αυτά τα έσοδα πάνε μόνο στις επιδιορθώσεις των βλαβών, και τα υπόλοιπα στην τσέπη του ΟΤΕ, που με αυτά τα χρήματα κάνει επενδύσεις για πάρτι του, και προσπαθεί να κλείσει τον ανταγωνισμό.

Οι οπτικές ίνες είναι άλλο κεφάλαιο, το οποίο νομίζω από την αρχή τέθηκε σε σωστή βάση. Μια εταιρεία θα έχει το δίκτυο των οπτικών ινών, και όλοι οι πάροδοι (και ο ΟΤΕ) δα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Γιατί νομίζετε ότι αντιδρά ο ΟΤΕ, και έχει αρχίσει το αμφιβόλου νομιμότητας VDSL;

Όχι. Περιμένω ότι τα έσοδα της εταιρίας που θα διαχειρίζεται τον χαλκό θα πάνε στην βελτίωση της υποδομής του χαλκού, και σε 24άρα DSLAM για όλη την χώρα. Ώστε όλη η χώρα να αποκτήσει υποδομή ADSL 2 και ταχύτητες έως 24 Mbps. Τώρα όλα αυτά τα έσοδα πάνε μόνο στις επιδιορθώσεις των βλαβών, και τα υπόλοιπα στην τσέπη του ΟΤΕ, που με αυτά τα χρήματα κάνει επενδύσεις για πάρτι του, και προσπαθεί να κλείσει τον ανταγωνισμό.

Οι οπτικές ίνες είναι άλλο κεφάλαιο, το οποίο νομίζω από την αρχή τέθηκε σε σωστή βάση. Μια εταιρεία θα έχει το δίκτυο των οπτικών ινών, και όλοι οι πάροδοι (και ο ΟΤΕ) δα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Γιατί νομίζετε ότι αντιδρά ο ΟΤΕ, και έχει αρχίσει το αμφιβόλου νομιμότητας VDSL;

Τα έσοδα των εταιριών πηγαίνουν στις τσέπες των μετόχων τους. Καμία υποδομή τους δεν έχουν βελτιώσει και ούτε θα το κάνουν όσο λειτουργεί το "σύστημα". Θα σου αναφέρω πάλι σαν παράδειγμα την εξυπηρέτηση πελατών τους.

Όλα αυτά που αναφέρεις θα μπορούσαν να συμβούν σε κράτος που υπολογίζει και φροντίζει τους πολίτες του, και οι εταιρίες νοιάζονται για τους πελάτες τους.

Τέτοιο σενάριο εδώ ΔΕΝ παίζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Και καλά κάνει... Αντί ο ΟΤΕ να προσπαθεί να εξαφανίσει τον ανταγωνισμό μπας και ξαναγίνει μονοπώλιο, δεν κοιτά να αναβαθμίσει λιγάκι τις υπηρεσίες του;
Γιατί δεν βλέπω να νοιάζεται ιδιαίτερα για πελάτες σαν και μένα που πληρώνω 110 ευρώ το δίμηνο για να έχω απλά τηλέφωνο + απεριόριστα εντός Ελλάδος + 1 Mbps "fast" internet.

Από την στιγμή που το 50% της χώρας έχει μοναδική επιλογή τον ΟΤΕ, και τους έχει αφήσει στην τύχη τους, δεν δικαιούται μειώσεις τιμών μέχρι να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του και σε αυτούς που πληρώνουν πανάκριβα το 1 Mbps, και ουσιαστικά χρηματοδοτούν τον ΟΤΕ να το παίζει "καλός" και να θέλει "μειώσεις" στις μεγάλες πόλεις.

Όταν λες ''και καλά κάνει'',να γιατί δεν θα πάμε μπροστά!Δεν θα σου γίνει μείωση εάν δεν αφήσει η ΕΕΤΤ να γίνει μείωση.

Ασχετο, αλλά το topic άλλα λέει (στους χαλκούς αναφέρομαι κτλ στην κατηγορία δορυφορικών).

Προσωπικά ενδιαφέρομαι για το πακέτο του ΟΤΕ στο δορυφορικό, απλά γιατί αξίζει στο επίγειο και προτιμώ τη σιγουριά του δορυφόρου μια και έχω την υποδομή. Αλλιώς όποιος το θέλει (και μπορεί στην περιοχή του) με 15ευρόπουλα το έχει σε IPTV.

Να αναφέρω ότι γνώστός που δουλεύει στον ΟΤΕ σε άσχετο πόστο στη Ρόδο το έχει πιλοτικά και βλέπει μια χαρά από ότι λέει. Θα προσπαθήσω να μάθω για διάμετρο πιάτου (λόγω περιοχής), δέκτη κτλ κανένα νέο και αν μάθω θα επανέλθω.

Καλή χώνεψη από το μεσημεριανό σε όλους ,... :award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Όταν λες ''και καλά κάνει'',να γιατί δεν θα πάμε μπροστά!Δεν θα σου γίνει μείωση εάν δεν αφήσει η ΕΕΤΤ να γίνει μείωση.

Δεν θέλω μείωση, θέλω πραγματική υπηρεσία. Όχι ελεημοσύνη.
Αν θες να μιλήσουμε για μειώσεις, να κάνουμε το προφανές. Αφού η 24άρα έχει 24 ευρώ, η 2άρα να έχει 2 ευρώ. Να σταματήσει το άρμεγμα της "επαρχίας" από τον ΟΤΕ, και μετά να δούμε αν ο ΟΤΕ βγαίνει να κάνει μειώσεις στα αστικά κέντρα για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό. Τώρα κάνει τον "καμπόσο" με τα δικά μου λεφτά, και τα λεφτά του 50% του Ελληνικού λαού που πληρώνουν το 1 Mbps 17 ευρώ...

Όσο για το δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ, όσο δεν του βγαίνουν τα κουκιά, δεν νομίζω να το δούμε. Και το θέμα είναι ότι η νόβα με μικρά βήματα συνεχώς βελτιώνεται. Βλέπω τα HD κανάλια να αυξάνουν, και δεν μπορώ να πω ότι δεν χαίρομαι...
Τώρα αν τους βγουν τα κουκιά, ίσως να είναι και καλό. Θα δούμε...

Αν θες να μιλήσουμε για μειώσεις, να κάνουμε το προφανές. Αφού η 24άρα έχει 24 ευρώ, η 2άρα να έχει 2 ευρώ.

Σ' αυτό μάλλον πρέπει να επανατοποθετηθείς. Δεν ισχύει πουθενά στη παροχή υπηρεσιών, η "μέθοδος των τριών".

Σ' αυτό μάλλον πρέπει να επανατοποθετηθείς. Δεν ισχύει πουθενά στη παροχή υπηρεσιών, η "μέθοδος των τριών".

Έχω τοποθετηθεί. -bye-
Είμαι κατά των μειώσεων στον ΟΤΕ. Αν έχει περισσεύματα και ζητά μειώσεις, να τις κάνει επενδύσεις για να καλυφθεί η επαρχεία. Είμαι υπέρ μόνο μιας *δραστικής* μείωσης, αν σώνει και καλά ζητάει μειώσεις ο ΟΤΕ, αυτής ακριβώς που είπα: να σταματήσει το άρμεγμα του 50% του Ελληνικού λαού που δεν έχει επιλογή εναλλακτικού, και πληρώνει το φύκι μεταξωτή κορδέλα...