Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Συγγνώμη αλλά δε νομίζω ότι μας λέει και κάτι καιρούριο το συγκεκριμένο άρθρο. Το μόνο που βγάζω εγώ έιναι ότι ουσιαστικά αν γίνει ποτέ το ΟΤΕSat θα έχει το πρόγραμμα του connx-tv μαζί με τα επίγεια κανάλια? Εγκαταλέιπεται δηλαδή το πλαίσιο, των HD καναλιών, των νέων αθλητικών καναλιών, κτλ κτλ???

Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Το satleo γράφει σήμερα πως ο ΟΤΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τους transponders του από τον hellas sat 2 στον hotbird!

Έντονος προβληματισμός στον ΟΤΕ για το σχέδιο συνδρομητικής τηλεόρασης. Μεταξύ των αλλαγών που προτείνονται είναι να αλλάξει δορυφόρο και από τον Hellas Sat να μετακινηθεί στον Hotbird που χρησιμοποιεί η Nova.

πηγή: ΠΑΡΟΝ

Μπα, περιμένει να εκτοξευτεί HellaSat 6 για να τους μεταφερει εκει κατευθείαν
Τίποτα μην αποκλείεις φίλε! Εκεί που το έφτασαν μόνο δυσκολίες και εμπόδια έχουν βρει μπροστά τους! Εκτός των άλλων όπως και τα μαγαζιά που γι'αυτά είναι θεμιτό να χουν και τις 2 πλατφόρμες(προς το παρόν SAT & IP tv) έτσι και όσοι έχουν nova ίσως να θελήσουν και ΟΤΕSAT(=connx). Υπάρχει που υπάρχει το θέμα του παντρέματος κάρτας(βλ. dolce 39*E) και απτους 2 παρόχους(ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ) υπάρχει και το θέμα diseqc(στους δέκτες nova). Αλλά όπως διαφαίνεται και ίσως αργά το κατάλαβαν υπάρχει και το θέμα ότι στις 39*Ε παράλληλα με τις 13*Ε δεν γίνεται επιτυχώς ούτε με 80άρι πιάτο(πόσο μάλλον με 60άρι της nova), ούτε με monoblock αφού 39 δεν είναι 16 πχ είναι στην άλλη άκρη...άρα βλέπε και δεύτερο πιάτο τι θα πούνε στον κόσμο τον πολύ που δεν γνωρίζει? Μάλλον ξύπνησαν απτό "όνειρο" και κατάλαβαν πως δύσκολα θα το προωθήσουν το "παραμύθι"...
Εξάλλου αν θυμάσαι και έχεις υπόψη σου υπήρχαν από παλιά κανάλια με όνομα ΟΤΕ & ΟPAP στις 39 για διάφορες υπηρεσίες αλλά και η ΟPAP TV στις 13 έπαιξε και αυτή......οπότε???

Τελικά τα κανάλια της ΕΡΤ θα είναι συνδρομητικά μέσω της πλατφόρμας του ΟΤΕ

Αποφάσεις ΔΣ της ΕΡΤ

ΘΕΜΑ : Α.Δ.Σ. 1000/28.4.11, Θ.7ο : Κανάλια της ΕΡΤ Α.Ε. στη συνδρομητική
πλατφόρμα του ΟΤΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει, καταρχάς, την παροχή άδειας μετάδοσης των καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε., από τη συνδρομητική πλατφόρμα υπηρεσιών IP του ΟΤΕ καθώς και τη δορυφορική του πλατφόρμα, με αντίστοιχους όρους, με αυτούς που υπάρχουν στη σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και NOVA και εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Χαράλαμπο Ταγματάρχη για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η γραμματέας του Δ.Σ.
Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη

Πηγή: ΕΡΤ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Έντονος προβληματισμός στον ΟΤΕ για το σχέδιο συνδρομητικής τηλεόρασης. Μεταξύ των αλλαγών που προτείνονται είναι να αλλάξει δορυφόρο και από τον Hellas Sat να μετακινηθεί στον Hotbird που χρησιμοποιεί η Nova.

πηγή: ΠΑΡΟΝ

Το προβληματάκι με αυτή την υπόθεση είναι ότι οι Hotbird δεν έχουν διαθέσιμη χωρητικότητα (υπάρχει μόνο ένας κενός tranponder, ίσως και άλλος ένας που έχει μία δοκιμαστική εκπομπή HD). Επίσης σε μία τέτοια περίπτωση προκύπτει και το αυξημένο κόστος στη συνδρομή (άλλο ο ιδιόκτητος Hellas Sat, και άλλο να νοικιάζεις transponder στην premium θέση των 13Ε).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Τελικά τα κανάλια της ΕΡΤ θα είναι συνδρομητικά μέσω της πλατφόρμας του ΟΤΕ

Αποφάσεις ΔΣ της ΕΡΤ

ΘΕΜΑ : Α.Δ.Σ. 1000/28.4.11, Θ.7ο : Κανάλια της ΕΡΤ Α.Ε. στη συνδρομητική
πλατφόρμα του ΟΤΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει, καταρχάς, την παροχή άδειας μετάδοσης των καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε., από τη συνδρομητική πλατφόρμα υπηρεσιών IP του ΟΤΕ καθώς και τη δορυφορική του πλατφόρμα, με αντίστοιχους όρους, με αυτούς που υπάρχουν στη σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και NOVA και εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Χαράλαμπο Ταγματάρχη για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η γραμματέας του Δ.Σ.
Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη

Πηγή: ΕΡΤ

για ποια δορυφορική μιλάνε??? :chinscratch:
μήπως αυτήν που έχουν ανεβάσει στο δορυφόρο για να βλέπουν μόνο τα μεγαλοστελέχη τους με test cards? λέω μήπως... :laugh:

Το προβληματάκι με αυτή την υπόθεση είναι ότι οι Hotbird δεν έχουν διαθέσιμη χωρητικότητα (υπάρχει μόνο ένας κενός tranponder, ίσως και άλλος ένας που έχει μία δοκιμαστική εκπομπή HD). Επίσης σε μία τέτοια περίπτωση προκύπτει και το αυξημένο κόστος στη συνδρομή (άλλο ο ιδιόκτητος Hellas Sat, και άλλο να νοικιάζεις transponder στην premium θέση των 13Ε).

λες να μην το ξέρω φίλε? αλλά για πέσμου εσύ πως και με τι προοπτική θα πλασάρουν το προϊόν τους? και τσάμπα να δίνουν και αυτοί τα κάτοπτρά τους δεν θα πρέπει ο κόσμος να ξαναπληρώνει τεχνικούς για εγκατάσταση? άσε εμάς που έχουμε ήδη σε διάφορες μοίρες πιατάκια. άσε που και από μας που ασχολούμαστε ελάχιστοι έχουν 39*Ε!! και ποιος σου πε ότι τελικά θα τους νοιάξει το κόστος αν πρόκειται να το βγάλουν όταν υποχωρήσει η κρίση?! γιατί για τότε τους βλέπω...:SFGSFGSF:
καλημέρα!

Η ΕΡΤ έκανε το αυτονόητο, έδωσε την ίδια δυνατότητα στο Conn-X με τη Nova. Τώρα το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τα κανάλια της Digea. Ένα πακέτο αντίστοιχο του start pack της Nova, με όλα τα επίγεια αλλά και με περισσότερα επιπλέον κανάλια για ντοκυμαντέρ, παιδικά, μουσικά κτλ έχει σίγουρα δυνατότητα να πάει καλά. Το θέμα είναι πόσο χαμηλά μπορεί να κατέβει σε τιμή και κατά πόσο θα ακολουθήσει και η Nova. Αν δηλαδή κατέβει στα 15 ευρώ, νομίζω το ίδιο θα κάνει και η Nova (από τα 20 που είναι τώρα - 25 με 4 HD κανάλια). Σίγουρα θα υπάρξει ανταγωνισμός σε αυτό το κομμάτι της αγοράς (του start pack). Δε βλέπω όμως πως θα μπορούσε να κοντράρει τις ακριβές συνδρομές χωρίς το ανάλογο περιεχόμενο.

Μα δεν θα κοντράρει τις ακριβές συνδρομές...άμα βγει με 50 ευρώ δεν θα το πάρει κανένας.όταν με τα 15 ευρώ βλέπεις όλα τα κανάλια + film club νομίζω είναι πολύ καλή τιμή.Και στο δορυφορικό,δεν έχουν να προσφέρουν κάτι επιπλέον εκτός από HD (έστω +5 ευρώ).Για να μην ανέβει η τιμή του,δεν υπάρχουν κινηματογραφικά κανάλια αλλά αντιθέτως ppv,που πάλι πρέπει να είναι καλύτερο μιας και βλέπεις ότι θες όποτε θες.(Παρότι SD Πολλές ταινίες έχουν πλέον DD ήχο).

Στα …ψηφιακά αλώνια!

Χαμός γίνεται το τελευταίο διάστημα στο πεδίο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων… Λέγεται -ολοένα και πιο έντoνα- ότι ο ΟΤΕ θα συνεργαστεί με την ΕΡΤ για την εκπομπή όλου του πακέτου (αναλογικά και ψηφιακά κανάλια), τόσο με τη δορυφορική πλατφόρμα όσο και μέσα από το Conn-x TV.

Και οι δύο προαναφερθέντες ενδιαφέρονται για τον Ολυμπιακό, όπου βέβαια κοντράρουν στα ίσια με την Nova, η οποία είναι the «old fox» όσον αφορά το παιχνίδι που γίνεται για τα δικαιώματα. Το ερώτημα είναι αν θα δώσει τόσα χρήματα ο Πάνος, ο οποίος σε αυτή τη φάση θέλει να κλείσει περιεχόμενο αλλά και την πόρτα στους ανταγωνιστές (π.χ. τριετής συμφωνία 2011 – 13 με την Paramount).

Αναφορικά με την ψηφιακή πλατφόρμα οι πληροφορίες θέλουν να αναβάλλεται ο στόχος του Ιουλίου, οπότε μάλλον πάμε για λανσάρισμα τον Σεπτέμβριο.

Είδατε που σας λέγαμε για το φρένο που βάζουν σε κάποιες δραστηριότητες οι Γερμανοί. Εκτός από την ΟΤΕGlobe, που συχνά στρίβει με... χειρόφρενο, φαίνεται ότι έχουν φρενάρει και την Hellas Sat, αναφορικά τουλάχιστον με το θέμα του δεύτερου δορυφόρου. Αυτά βέβαια ίσχυαν επί Guido και δεν αποκλείεται να αλλάξουν αλλά για την ώρα αυτή είναι η κατάσταση. Και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν …εκπέμψουν «μαγειρεύουν», λέγεται ότι ο Οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες του θα αγοράσει capacity σε άλλο δορυφορικό οργανισμό. Μάλιστα μελετάται η λύση να χρησιμοποιηθεί κάποιος δορυφόρος ο οποίος θα βρίσκεται κοντά στις 13 μοίρες, ώστε να μην χρειαστεί πρόσθετος εξοπλισμός για τους χρήστες της Nova παρά μόνο ένα δεύτερο LNB στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση και με το ίδιο πιάτο.

Η ζήτηση δορυφορικών υπηρεσιών είναι τόσο μεγάλη που ένας transponder της Hellas Sat-ο οποίος έχει footprint στην Μ. Ανατολή- και αποδεσμεύτηκε πρόσφατα, εκχωρήθηκε στους Τούρκους, μετά βέβαια από τις άδειες που έδωσαν τα σχετικά υπουργεία. Τόσο το συγκεκριμένο γεγονός όσο και ότι ο Hellas Sat εκπέμπει με κάλυψη μεγαλύτερη από 95% θεωρούνται σημαντικές εμπορικές επιτυχίες.

Πηγή: http://www.weeklytelecom.gr/

Η ΕΡΤ έκανε το αυτονόητο, έδωσε την ίδια δυνατότητα στο Conn-X με τη Nova. Τώρα το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τα κανάλια της Digea.
Σωστός. Για να δούμε και τις κινήσεις της digea σε σχέση με τον οτε...

Μα δεν θα κοντράρει τις ακριβές συνδρομές...άμα βγει με 50 ευρώ δεν θα το πάρει κανένας.όταν με τα 15 ευρώ βλέπεις όλα τα κανάλια + film club νομίζω είναι πολύ καλή τιμή.Και στο δορυφορικό,δεν έχουν να προσφέρουν κάτι επιπλέον εκτός από HD (έστω +5 ευρώ).
Μήπως παραμερίζουμε/ξεχνάμε το γεγονός ότι τα δορυφορικά είναι "sport" αντρικό?? Και αν δεν έχει περιεχόμενο αθλητικό ο οτε ποιος θα το βάλει. Τα μαγαζιά οκ το έβαλαν για το κύπελλο. Που του χρόνου μετά το φιάσκο ποιος θα θέλει να το βλέπει και αυτό. Αν χάσουν και τον ολυμπιακό τότε τέλος.
Αλλά ακόμα και αντρικό θέμα να μην είναι θυμάστε ότι ενώ στην iptv το ερωτικο hustler και το παιδικό baby tv παίζει κανονικά νομίζω στην δορυφορική πλατφόρμα τους το έκοψαν (δεν έχει πάρει έγκριση) ή κάνω λάθος? Εχει υπάρξει εξέλιξη? Αφετέρου η nova έχει ήδη 4 παιδικά κανάλια για τα μικρά και όλα τα ελληνικά που βλέπει η κάθε νοικοκυρά! Νομίζω μόνο για τα HD ντοκυμαντέρ θα το βαζε κάποιος και αυτά αν δεν κάνω λάθος (ας με διορθώσει κάποιος που χει iptv conn-x) δεν είναι όλα υποτιτλισμένα. Η nova (που κι εγώ την βρίζω) έχει παραπάνω τα MADs & VH1 συν τα ραδιοφωνικά. Και τέλος τα ειδησεογραφικά λίγοι τα καταλαβαίνουν και ακόμη λιγότεροι τα βλέπουν. Κι όσοι τα καταλαβαίνουν μπορούν να τα δουν και από αλλού και ελεύθερα, πχ 28*Ε. Και μην μου πείτε για filmbox και universal από την στιγμή που οι ανταγωνιστές τους είναι πλέον έτοιμοι να βγάλουν και novacinema 4...
Σκεφτείτε τα και πείτε μου...είναι κάποιος συλλογισμός μου λάθος??
Η' το θέμα μας είναι μόνο τα HD?

Μήπως παραμερίζουμε/ξεχνάμε το γεγονός ότι τα δορυφορικά είναι "sport" αντρικό??
..Αφετέρου η nova έχει ήδη 4 παιδικά κανάλια για τα μικρά και όλα τα ελληνικά που βλέπει η κάθε νοικοκυρά!

Τελικά ποιοι βλέπουν δρυφορική ? :confused::confused::confused:

Καταρχάς όλα τα κανάλια εκτός από travel and living έχουν υπότιτλους.Εάν το παμε έτσι...ούτε το nova έχει τα espn όπως και τα λοιπά discovery...που έχουν άκρως ενδιαφέροντα προγράμματα.Στην F1 πάλι τα ελεύθερα δοκιμαστικά είναι ότι καλύτερο από πλευράς θεάματος...Εγώ εάν το έβαζα πάντως σίγουρα δεν θα ήταν για το ποδόσφαιρο...
Posted via Mobile Device

Τελικά ποιοι βλέπουν δρυφορική ? :confused::confused::confused:
κυρίως εμείς οι άντρες...που μπαίνουμε και στα φόρουμ! αλλά αν διαβάσεις ξανά καλύτερα το ποστ μου θα καταλάβεις τι θέλω να πω...
πως και έτσι να μην είναι ακόμα και για τα παιδιά ή τις νοικοκυρές πιο πολύ "πράμα" έχει η nova αυτή τη στιγμή από τον ote

Καταρχάς όλα τα κανάλια εκτός από travel and living έχουν υπότιτλους.Εάν το παμε έτσι...ούτε το nova έχει τα espn όπως και τα λοιπά discovery...που έχουν άκρως ενδιαφέροντα προγράμματα.Στην F1 πάλι τα ελεύθερα δοκιμαστικά είναι ότι καλύτερο από πλευράς θεάματος...Εγώ εάν το έβαζα πάντως σίγουρα δεν θα ήταν για το ποδόσφαιρο...
Posted via Mobile Device

ευχαριστώ για την ενημέρωση. πραγματικά δεν ήξερα ποια είναι υποτιτλισμένα πλέον!

δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με το άκρως ενδιαφέροντα προγράμματα γιατί τα έχω δει και ξέρω από την κοιτίδα τους που περιλαμβάνει πολλά περισσότερα (όπως και γνωρίζεις φυσικά) για κάθε γούστο!!
όμως θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου με τα espn & τα δοκιμαστικά της F1.
το ένα espn (classic sport)έχει κάποια αξιόλογα (κατ'εμέ) ντοκυμαντερ & ιστορικά αθλητικά γεγονότα που δυστυχώς με τον οπαδισμό-χουλυγκανισμό στην Ελλάδα ελάχιστοι βλέπουν θεωρώ. παρά μόνο αγώνες θέλουν να δουν και κυρίως της ομάδας τους(ελληνικής ή ξένης) ή λόγω στοιχήματος.
το άλλο espn αν έχεις υπόψη σου είναι το america το οποίο όπως λέει και τ' όνομα του δείχνει όλη την "αμερικανιά" να το πω έτσι! εγώ κι εσύ, άντε και κάποιοι λίγοι ακόμα μπορεί να βλέπουμε κολλεγιακό μπάσκετ ή ice hockey και να μας αρέσει!!! η μεγάλη πλειοψηφία όμως???
τέλος σχετικά με τα δοκιμαστικά της F1 προσωπικά δεν βλέπω πλέον γιατί το θεωρώ βαρετό...παρά μόνο moto gp! αλλά και άλλοι που θα δουν τον αγώνα της F1 πιο πολύ θα τον δουν για να ακούσουν τα ενδιαφέροντα πραγματα που μπορείς να μάθεις απ'τον speaker παρά για το θέαμα που προσφέρεται. προσπεράσεις στη χάση και στη φέξη και αυτές όταν ο μπροστά είναι μέσα στα pit stop!!! ΕΛΕΟΣ. πόσο μάλλον να κάτσει να δει κάποιος και τα δοκιμαστικά, των δοκιμαστικών, ω δοκιμαστικα...πολύ σπανιοι!!! χωρίς να κοροϊδευω φίλε το γεγονός ότι σου αρέσει σε καμία περίπτωση, γούστα είναι αυτά.
Αυτά νομίζω λέει η πλειοψηφία εκεί έξω...

To θέμα είναι ότι το πακέτο δεν διαθέτει τα ίδια κανάλια με το nova (υπάρχουν και άλλα...που βέβαια δεν τα παρακολουθώ προσωπικά αλλά...το zone reality,style network (χάλι...),extreme sports και το universal channel.Άλλο θετικό κατ εμέ είναι το film club (το ανάλογο on demant του nova,βέβαια πιο εμπλουτισμένο το film club.)Σε κάθε περίπτωση,εάν κάποιος είναι προδοσφαιρόφιλος πηγαίνει προς το nova,εάν όχι μπορεί να πάει στο conn-x tv που έχει περισσότερα κανάλια ντοκυμαντέρ.

Last edited:
Ρε παιδιά εμένα με προβληματίζει το θέμα με τις συχνότητες. Και άντε εμείς πες ότι κουβαλάμε και μια τρέλα και το ψάχνουμε και παραπάνω και δεν υπολογίζουμε κόστος και κόπο μερικές φορές.
ΠΩΣ όμως εν μέσω κρίσης θα πείσεις τον μέσο νοικοκυραίο να βάλει ΔΕΥΤΕΡΟ πιάτο στο μπαλκόνι του για να πιάσει κιάλλο δορυφόρο για τον ΟΤΕ;;;;:twoguns:

Βάζοντας για αρχή τον εξοπλισμό δωρεάν(και την εγκατάσταση) και έχοντας μια πολύ καλή τιμή...

... κιάλλο δορυφόρο για τον ΟΤΕ;;;;:twoguns:

Γιατί "και" άλλο και όχι απλά να στρίψει το πιάτο του σε άλλο δορυφόρο? Για τον μέσο τηλεθεατή μιλάμε παντα, δε νομίζω να του λείψουν τα FTA των Hotbirds.

Μή σου πω ότι έτσι θα τους διευκολύνει κιόλας καθώς οι δυσαρεστημένοι θα έχουν ήδη τον εξοπλισμό της nova και απλά θα στρίψουν το πιάτο στις 39 μοίρες. Δλδ θα έχει "προσφέρει" το πιάτο και την εγκατάσταση η nova στον ΟΤΕ...!!!

To θέμα είναι ότι το πακέτο δεν διαθέτει τα ίδια κανάλια με το nova (υπάρχουν και άλλα...που βέβαια δεν τα παρακολουθώ προσωπικά αλλά...το zone reality,style network (χάλι...),extreme sports και το universal channel.Άλλο θετικό κατ εμέ είναι το film club (το ανάλογο on demant του nova,βέβαια πιο εμπλουτισμένο το film club.)Σε κάθε περίπτωση,εάν κάποιος είναι προδοσφαιρόφιλος πηγαίνει προς το nova,εάν όχι μπορεί να πάει στο conn-x tv που έχει περισσότερα κανάλια ντοκυμαντέρ.

Βάζοντας για αρχή τον εξοπλισμό δωρεάν(και την εγκατάσταση) και έχοντας μια πολύ καλή τιμή...
έτσι ακριβώς! άρα είναι τι θέλει ο καθένας...τώρα συμφωνούμε.
εάν γίνεται και η εγκατάσταση(εργασία) δωρεάν ή σχεδόν τσάμπα τότε θα το βαζαν πάρα πολλοί!
αλλά δεν το νομίζω....γιατί οι τεχνικοί που συνεργάστηκαν είναι παλιοί....δηλαδή του 60-70ευρου για κάθε εγκατάσταση!!! και μετά λέμε πως προέκυψε η κρίση...ε μα όταν οποιαδήποτε εγκατάσταση ή διόρθωση-επισκευή για το να έρθουν ζητάνε από 50 και πάνω (σαν τις π..ταν..) τι να πει κανείς?? δηλαδή δεν παίζει ρόλο καθόλου γιαυτούς η δυσκολία ή η ώρα που θα δαπανήσουν τα παίρνουν σαν τους γιατρούς! Οπότε το καλή τιμή σε εξοπλισμό-εργασία νομίζω ξεχάστε το...

Ρε παιδιά εμένα με προβληματίζει το θέμα με τις συχνότητες. Και άντε εμείς πες ότι κουβαλάμε και μια τρέλα και το ψάχνουμε και παραπάνω και δεν υπολογίζουμε κόστος και κόπο μερικές φορές.
ΠΩΣ όμως εν μέσω κρίσης θα πείσεις τον μέσο νοικοκυραίο να βάλει ΔΕΥΤΕΡΟ πιάτο στο μπαλκόνι του για να πιάσει κιάλλο δορυφόρο για τον ΟΤΕ;;;;:twoguns:
ΑΠΛΟ δεν θα τον πείσει.......
γιαυτό και τώρα που άρχισαν να σκέφτονται τρέχουν και δεν φτάνουν μήπως πάρουν και transponder στον hotbird......ενημερώθηκαν για την ελληνική πραγματικότητα και οι ALLIENs!!!
Γιατί "και" άλλο και όχι απλά να στρίψει το πιάτο του σε άλλο δορυφόρο? Για τον μέσο τηλεθεατή μιλάμε παντα, δε νομίζω να του λείψουν τα FTA των Hotbirds.

Μή σου πω ότι έτσι θα τους διευκολύνει κιόλας καθώς οι δυσαρεστημένοι θα έχουν ήδη τον εξοπλισμό της nova και απλά θα στρίψουν το πιάτο στις 39 μοίρες. Δλδ θα έχει "προσφέρει" το πιάτο και την εγκατάσταση η nova στον ΟΤΕ...!!!
γιατί δυστυχώς σε αρκετές περιοχές ή γενικότερα δύσκολα σημεία το πιάτο της nova, 60cm με το ζόρι δεν αρκεί για τον hellas sat.
μακάρι να γινόταν αυτό που λες......θα χε την πλάκα του!!
αν και αρκετοί με βροχες και συννεφιές έχουν αλλάξει το κάτοπτρό τους σε 80αρι και 1μετρο από τον αρχικό εξοπλισμό. θα "δείξει"...

Αυτό δεν το γνώριζα!
Δηλαδή υπάρχουν σημεία στην Ελλάδα που με 60άρι πιάτο δυσκολέυονται να πιάσουν HellasSat;;;;;:blink: