Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Και ομως αν δεν κανω λάθος γιατί ειναι στο auto η plasma το Alter ηταν σε 16:9....ενω στα αλλα οταν αλλαζα γινοταν κανονικα 4:3 οπως και στο MTV

όλα έχουν καλύτερη εικόνα από αυτά της νόβα,που να μπουν και σε διαφορετικές συχνότητες...

Και σε μένα στον VU+ το βγάζει σαν 16:9, ενώ φυσικά το κανάλι είναι 4:3. Λάθος flag εκπομπής.

@dermitzakis: Θα αστειεύεσαι φυσικά ...

Η εικόνα σε ίδια κανάλια που μεταδίδει και η Nova (δηλαδή Alter, FX, Foxlife που δοκίμασα) είναι σαφώς χειρότερη. Και είναι λογικό αφού το διαθέσιμο bitrate ακόμα και για mpeg4 είναι πολύ χαμηλό. Αυτό που βλέπει κανείς με ευκολία είναι πως τα κανάλια όπως εκπέμπονται στο δοκιμαστικό του ΟΤΕ δεν έχουν ευκρίνεια. Είναι μία θολούρα, που εκτιμώ πως προέρχεται από πολύ heavy denoise και soften filters ώστε να κάνουν το σήμα πιο "συμπιέσιμο".

2Mbit είναι πολύ λίγο. Φανταστείτε την digea να εξέπεμπε 10 κανάλια ανά συχνότητα αντί για 4. Αυτή είναι η διαφορά. Για καλό realtime SD Mpeg4 encoding απαιτούνται τουλάχιστο 3Mbit. Μιλάμε πάντα για realtime, σε post processing encoding με πολλαπλά περάσματα μπορείς να πετύχεις κορυφαία ποιότητα και με 2Mbit. Αλλά σε realtime όχι.

καλημερα!εγω παιδια εχω τον technomate6900hdcombo super+,ενω μου κατεβασε τα 32 καναλια,με καλο σημα,βλεπω εικονα για λιγα δευτερολεπτα κ μετα κλειδωνει!!!γνωριζει κανεις γιατι γινεται αυτο κ αν συμβαινει κ σε αλλους??

Γιατί κανονικά είναι κλειδωμένα τα κανάλια και απλά ανοίγουν για κάποια ώρα....

Σε μένα πάντως παραμένουν ανοιχτά από χτες. Ίσως ο δέκτης του φίλου μπερδεύεται από την ύπαρξη flag κωδικοποίησης NDS στο κανάλι (και ας είναι FTA)

Για να συμπληρώσω αυτό που έγραψα παραπάνω, στο FX και στο Foxlife είναι εμφανέστατη η μειωμένη ευκρίνεια, αν δει κανείς το περίγραμμα γύρω από το logo του καναλιού. Στη Nova είναι καθαρό, στον ΟΤΕ είναι "σκοροφαγωμένο".

Πάνο, εχθές το βράδυ που κατάφερα να το δοκιμάσω μου τα έβγαζε κλειδωμένα... δεν ασχολήθηκα και πολύ όμως....

Και σε μένα ήταν ανοιχτά τα κανάλια χτες βραδυ (ντρημποξ 8000)

malakudi πλάκα κάνεις τώρα.....ακόμα αρχή είναι για τον οτε, κάτσε να ξεκινήσει κανονικά και τότε θα δούμε ποιος θα έχει καλύτερη εικόνα. Μην ξεχνάς οτι ο οτε είναι σε ελληνικό δορυφόρο και δικός του. Το αλλο τωρα με τον τοτο να δεις noba vs ote vs digea vs Digital Union, εκεί που είχαμε ενα πακέτο........τώρα δεν ξέρουμε ποιο θα πάρουμε.

malakudi πλάκα κάνεις τώρα.....ακόμα αρχή είναι για τον οτε, κάτσε να ξεκινήσει κανονικά και τότε θα δούμε ποιος θα έχει καλύτερη εικόνα. Μην ξεχνάς οτι ο οτε είναι σε ελληνικό δορυφόρο και δικός του. Το αλλο τωρα με τον τοτο να δεις noba vs ote vs digea vs Digital Union, εκεί που είχαμε ενα πακέτο........τώρα δεν ξέρουμε ποιο θα πάρουμε.

Δε κάνω καμία πλάκα, σχολιάζω με επιχειρήματα τη δήλωση του dermitzakis πως ακόμα και έτσι τα κανάλια έχουν καλύτερη εικόνα. Ε λοιπόν, δεν έχουν, μη γράφουμε ότι θέλουμε!

Πάνο,βάλε το discovery channel της νόβα και σύγκρινε τα,είναι καλύτερα του ΟΤΕ,το τελικό συμπέρασμα θα το βγάλουμε όταν μοιραστούν στους transporters τα κανάλια.

Αν και δεν τα έχω δεί τα κανάλια πιστεύω ότι θα έχουν περίπου την ίδια εικόνα στον μέσο όρο και ίσως η nova λίγο καλύτερη εικόνα σε μερικούς tp που δεν είναι full . mpeg4 2mbps vs mpeg2 4mpbs στο περίπου την ίδια εικόνα θα έχουν. Ο άλτερ ίσως έχει καλύτερη εικόνα στον οτε λόγω link απευθείας από το studio. Κάπου άκουσα ότι η nova τα ελληνικά κανάλια τα παίρνει αναλογικά και τα ανεβάζει στον hotbird.Ισχύει αυτό;

Απάντηση: Re: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Αν και δεν τα έχω δεί τα κανάλια πιστεύω ότι θα έχουν περίπου την ίδια εικόνα στον μέσο όρο και ίσως η nova λίγο καλύτερη εικόνα σε μερικούς tp που δεν είναι full . mpeg4 2mbps vs mpeg2 4mpbs στο περίπου την ίδια εικόνα θα έχουν. Ο άλτερ ίσως έχει καλύτερη εικόνα στον οτε λόγω link απευθείας από το studio. Κάπου άκουσα ότι η nova τα ελληνικά κανάλια τα παίρνει αναλογικά και τα ανεβάζει στον hotbird.Ισχύει αυτό;

Ναι,η νόβα τα παίρνει από τους αναλογικούς πομπούς της Αττικής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Δε κάνω καμία πλάκα, σχολιάζω με επιχειρήματα τη δήλωση του dermitzakis πως ακόμα και έτσι τα κανάλια έχουν καλύτερη εικόνα. Ε λοιπόν, δεν έχουν, μη γράφουμε ότι θέλουμε!
Ε λοιπόν, θα έχουν όταν μοιραστούν στους transporters τα κανάλια.:ADFAD2:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

transponders είναι. Αλλά και εγώ στην αρχή έτσι τους έλεγα:P

Πάλι μπέρδεψες τον αναμεταδότη με τα Φολκσβάγκεν βρε ??????:D

Πάνο,βάλε το discovery channel της νόβα και σύγκρινε τα,είναι καλύτερα του ΟΤΕ,το τελικό συμπέρασμα θα το βγάλουμε όταν μοιραστούν στους transporters τα κανάλια.

Το discovery δεν είναι συγκρίσιμο γιατί δεν έχει το ίδιο πρόγραμμα. Τα κανάλια που ανέφερα τα είδες; Είδες πως φαίνεται το logo σε Foxlife και FX; Επίσης δες πως φαίνεται το περίγραμμα των υπότιτλων, είναι γεμάτο mpeg macroblocks.

Όταν και αν μοιραστούν τα κανάλια, τότε το ξανασυζητάμε. Αλλά εγώ όφειλα να σχολιάσω τη δήλωση του dermitzakis πως ακόμα και τώρα έχουν καλύτερη εικόνα. Δεν έχουν, είναι ηλίου φαεινότερο πως έχουν χειρότερη εικόνα. Φυσικά και κάνουν δοκιμές και αν μειώσουν τα κανάλια ανά TP μπορεί να έχει στο μέλλον την ίδια ή και καλύτερη εικόνα από Nova. Τώρα όμως είναι χειρότερη.

Eλα ενταξη βρε μια πλακα εκανα με τον φιλο Πανο, σορι ετσι. Μουρατος διεγραφη σε παρακαλω. Ενοχλουμε βλεπεις. Και επι της ουσιας psybill εχεις να πεις κατι? μια γνωμη ακομα θα ηταν καλο για ολους να ακουσουμε.

Eλα ενταξη βρε μια πλακα εκανα με τον φιλο Πανο, σορι ετσι. Μουρατος διεγραφη σε παρακαλω. Ενοχλουμε βλεπεις. Και επι της ουσιας psybill εχεις να πεις κατι? μια γνωμη ακομα θα ηταν καλο για ολους να ακουσουμε.

ναι έχω. συμφωνώ με τον Πάνο ότι η ποιότητα της εικόνας (όπως την είδα χτες ακι όχι όπως τελικά βγει που δεν ξέρουμε τι θα είναι) ήταν άθλια και χειρότερη της νόβα!!

Ασφαλώς και διεγράφη... Απο τη στιγμή που ενόχλησε κάποιον, τελείωσε !
Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στο μέλλον ;)