Neotion CI Modules: Λίστα συμβατότητας

Re: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Λοιπόν παιδιά σήμερα έβαλα μοντούλα neotion pocket FTA στην tv μου PHILIPS 42PFL9732 και δουλεύει κανονικά.Τα κανάλια τα είχα βρει παλιότερα μόνο με ήχο και τώρα που έβαλα την μοντούλα έχω κανονικά εικόνα EPG και teletext στα ελληνικά.Τα στοιχεία της μοντούλας όπως φαίνονται στην tv είναι τα εξής:Bootram ID:1, Target ID:0x000002, Hardware ID: PocketSD V6.2, System: L1.3 S8, CA Version: 0.0.Το Firmware που έχω στην tv είναι το 0.64.14.21

Από εικόνα η μοντούλα είναι ένα κλικ παρακάτω από 2 δέκτες εξωτερικούς που δοκίμασα και ο χρόνος αλλάγής καναλιών είναι 3 sec ενώ οι δέκτες έκαναν γύρω στα 2 sec,διαφορά ασήμαντη κατά την γνώμη μου.

Εγώ πάντως έβγαλα την Neotion FTA από τη Philips 37PFL7603D/10 και ξαναγύρισα στα αναλογικά. Τα frames που χάνει σε άσχετες στιγμές είναι μη αποδεκτά.
Κρίμα γιατί ο χρόνος αλλαγής καναλιού ήταν αρκετά καλός.

Η ίδια κάρτα σε LG monitor-tv παίζει άριστα.

Αν κάποιος άλλος έχει παρόμοια προβλήματα με Philips παρακαλώ ας γράψει λεπτομέρειες για να δούμε αν πρόκειται για γενικότερο πρόβλημα.

Last edited:

Τελικα παιδια εγω εβαλα εναν δεκτη EDISION ARGUS HD 2IN1 και σωθηκα. Καρφωσα και την καρτα της NOVA και τα εχω ολα τα καναλια στη σειρα....
Δεν πανε να γαμ..... και η NEOTION και η PHILIPS ......... Μας δουλεβουν ολοι , απλα θελουν να κανουν τη δουλεια τους δηλαδη να πουλησουν.......

Εγώ πάντως έβγαλα την Neotion FTA από τη Philips 37PFL7603D/10 και ξαναγύρισα στα αναλογικά. Τα frames που χάνει σε άσχετες στιγμές είναι μη αποδεκτά.

Αν κάποιος άλλος έχει παρόμοια προβλήματα με Philips παρακαλώ ας γράψει λεπτομέρειες για να δούμε αν πρόκειται για γενικότερο πρόβλημα.

Όντως η μοντούλα χάνει frames και αρκετά συχνα.

off topic:
το θέμα είναι οικονομικό : το mpeg4 υποστηρίζει περισσότερα κανάλια ανά συχνότητα σε σχέση με το mpeg2 άρα μεγαλύτερη δυνατότητα για τους καναλάρχες για συνδρομητικά κανάλια!
το θέμα είναι ηθικό: Πως είναι δυνατόν ενώ η ΕΡΤ επέλεξε mpeg2 τα ιδιωτικά να επιλέγουν mpeg4 και να αναγκάζουν τον κόσμο σε ταλαιπωρία και έξοδα για την παρακολουθηση των ελεύθερων καναλιών?
το θέμα είναι κοινωνικό: Πως αναγκάζεις τους μέσους-φτωχους σε τόσα έξοδα? Πως εξηγείς στην μάνα-πατέρα σου τι πρέπει να κάνει? Και με ποια αιτιολογία?
το θέμα είναι πολιτικό: Τι κάνει η πολιτεία για αυτό? Αν θέλουν να βλέπουμε με καλύτερη ποιότητα ας μοιράσουν τουλάχιστον κουπόνια για αποκωδικοποιητές (οπως εγινε στην Αμερική). Αλλα για ολα η δικαιολογία είναι η κρίση! Αφού υπάρχει κρίση ας καθυστερήσει η αλλαγή σε ψηφιακό σήμα.
Και ολα αυτά γιατί? Για καλύτερη ποιότητα? Αφού από οτι φαίνεται τα κανάλια ουτε την ποιότητα του mpeg2 δεν πρόκειται να "ποιάσουν"!!!

Μπορώ κι εγώ να πώ πως σε Philips 42PFL5603D/12 , η Neotion NP4 FTA Pocket ΔΕΝ δουλεύει [δεν υπάρχει σε λίστα συμβατότητας , η Philips όμως ΙΣΩΣ δεν έχει ενεργοποιήσει το CI Module της].

Αγαπητοί Φίλοι,

αφού διάβασα όλα τα post κάτω από αυτό το θέμα αποφάσισα να αγοράσω μία Neotion FTA κάρτα την οποία και εγκαυέστησα σε μία 37LG6000 scarlet τηλεόραση στην περιοχή της Αθήνας, προέκυψe τo εξής ερώτημα:

Μετά από την εγκατάσταση της κάρτας ενεργοποιείται κάποιο υπομενού μέσω του βασικού μενού της τηλεόρασης (π.χ. Ρυθμίσεις>CI slot> Neotion...) ώστε να αποδεικνύεται ότι η τηλεόραση έχει 'διαβάσει' την νέα κάρτα?

Στο μενού της LG δεν εμφανίζει τίποτα κάτω από το υπομενού για το CI slot και με δεδομένο ότι στην αθήνα δεν εκπέμπουν ακόμη τα ψηφιακά δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος για τη λειτουργία της κάρτας.

Ευχαριστώ

Βιάστηκες... Δεν περίμενες δυο μήνες να αρχίσουν κανονικά οι εκπομπές;

Είδα σε πολυκατάστημα την FTA μοντουλα σε άλλη χάρτινη συσκευασία.Μήπως είναι πιό βελτιωμενη ;

το θέμα είναι ηθικό: Πως είναι δυνατόν ενώ η ΕΡΤ επέλεξε mpeg2 τα ιδιωτικά να επιλέγουν mpeg4 και να αναγκάζουν τον κόσμο σε ταλαιπωρία και έξοδα για την παρακολουθηση των ελεύθερων καναλιών?

Και η EΡΤ απο την αρχη mpeg4 επρεπε να εχει επιλεξει , το συστημα mpeg2 θεωρειται ξεπερασμενο...

Τωρα λεγεται οτι μελλοντικα θα πανε σε mpeg4 και αυτοι...

Απάντηση: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Καλησπέρα και απο εμένα. Έχει κανείς υπ όψιν του αν αυτό το cam της neotion κανει στην LG M2794D tv monitor? Και ποιό απο ολα τα cam της neotion (τύπος) κάνει. Σε ένα άλλο post διάβασα ότι κάνει σε όλες τις LG (απο μια σελίδα του multirama που το πουλάει)!! Ξερεί κανείς τίποτα?

Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Φιλε μου μια διευκρινηση, οταν αναφερεσε για το μονιτορ της LG μπορεις να αναφερεις και το μοντελο? Μηπως ειναι το LG M2794D γιατι το εχω εγω και με ενδιαφερει.!!

Απάντηση: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Αντώνη, η μία TV είναι η Sharp LC-46X20E και η άλλη Samsung LE32R8

Re: Απάντηση: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Αντώνη, η μία TV είναι η Sharp LC-46X20E και η άλλη Samsung LE32R8

H Samsung ναι, για την Sharp δεν είμαι σίγουρος... όλο και κάποια από τα παιδιά εδώ μέσα θα μας πουν...

Εχει δοκιμασει καποιος την νεα Neotion Pocket FTA NP4+
αν εκτος της μεγαλυτερης συμβατοτητας λυνει και τα διαφορα στραβα (καθυστερηση αλλαγης καναλιων κλπ) ?
Πηγη
http://www.fullhd.gr/digital-tuners/3714-neotion-pocket-fta-np4.html

Φαίνεται δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα,η αντιπροσωπεία πάντως λέει αντικαθιστά την προηγούμενη.(αλλά μάλλον έχουν στοκ για σπρώξιμο)

Επικοινωνησα με τον εδω αντιπροσωπο (MAJAR) οσον αφορα την νεα Neotion NP4+ , και με ενημερωσαν οτι οι βελτιωσεις αφορουν το compatibility με τις PHILIPS & SONY LCD που η NP4 ειχε πολλα θεματα. Για να δουμε......