Neotion CI Modules: Λίστα συμβατότητας

Re: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω την NEOTION NP4+ για την PHILIPS 42PFL7603D/10 που έχω και επειδή οι εξωτερικοί δέκτες είναι δύο ειδών SD και HD η συγκεκριμένη module υποστηρίζει HD;

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω την NEOTION NP4+ για την PHILIPS 42PFL7603D/10 που έχω και επειδή οι εξωτερικοί δέκτες είναι δύο ειδών SD και HD η συγκεκριμένη module υποστηρίζει HD;

Αν δεν απατωμαι ολες οι μοντουλες της Neotion κανουν μετατροπη του σηματος mpeg4 σε mpeg2 ωστε να μπορει να τα δει μια τηλεοραση η οποια εχει μεν ενσωματωμενο ψηφιακο tuner mpeg2 οχι ομως mpeg4.
Στηριζομενοι στην παραδοχη αυτη οπως ακριβως δεν βλεπουμε εκπομπη mpeg4 αλλα την μετατροπη της σε πραγματικο χρονο σε mpeg2 ακριβως γι αυτον τον λογο δεν θα μπορουμε να δουμε HD mpeg4.
Με απλα λογια θα μπορει η τηλεοραση να ' πιανει το mpeg4 HD ' αλλα στην πραγματικοτητα θα βλεπουμε mpeg2.
Προτεινω να στραφεις σε εξωτερικο tuner HD το οποιο θα μπορει κατα πασα δυνατοτητα να σου δινει και λειτουργιες time shift & PVR με τα ιδια αν οχι με λιγοτερα χρηματα.
Να μην αναφερουμε εδω τα προβληματα συμβατοτητας και παραξενιες της μοντουλας οι οποιες μπορει να ειναι διαφορετικες αναμεσα και σε τηλεορασεις πανομοιτυπες κατα τα αλλα.
Νικος

Φίλε μου με αυτήν την module δεν θα δεις HD γιατί είναι για main profile Format L3.0 Full D1 δηλαδή : Format profile : [email protected]

To HD παίζει σε High profile Format L4.1 : Format profile : [email protected]

Περισσότερα εδώ : http://www.neotion.com/media/images/neotion_converter_module.pdf

παιδια γεια σας και απο μενα! ξερει κανεις αν η NEOTION NP4+ POCKET CAM FTA
ειναι συμβατη με philips 42PFL9900D/10 (aurea) ? την εχει δοκιμασει κανεις? ή εστω να μου προτεινεται μια?
σας ευχαριστω!

Σύμφωνα με το:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807404
είναι συμβατή.
Αλλά νομίζω δεν μπορεί να παίξει HD.

ναι το ειδα αυτο στο eshop απλα λεω αν εχει καποιος την ιδια. για τον χρονο αλλαγης καναλιων κτλ. συμφωνα με αυτα που διαβαζω εδω μηπως υπαρχουν προβληματακια οπως αναφερουν οι περισοτεροι φιλοι εδω.
το HD ουτως η αλλος δεν παιζει ακομη στη digea.

ναι το ειδα αυτο στο eshop απλα λεω αν εχει καποιος την ιδια. για τον χρονο αλλαγης καναλιων κτλ. συμφωνα με αυτα που διαβαζω εδω μηπως υπαρχουν προβληματακια οπως αναφερουν οι περισοτεροι φιλοι εδω.
το HD ουτως η αλλος δεν παιζει ακομη στη digea.

Μην παρεις module. Προτιμησε εξωτερικο δεκτη HD με τα ιδια λεφτα.
Νικος

Μην παρεις module. Προτιμησε εξωτερικο δεκτη HD με τα ιδια λεφτα.
Νικος

γνωριζω οτι ο δεκτης ειναι καλυρερη λυση ειδη εχω δυο στις αλλες τν, απλα δεν θελω περισοτερα καλωδια και τηλεκοντρολ!

γνωριζω οτι ο δεκτης ειναι καλυρερη λυση ειδη εχω δυο στις αλλες τν, απλα δεν θελω περισοτερα καλωδια και τηλεκοντρολ!

Προσπαθησε να δοκιμασεις τοτε αυτο που θα αγορασεις απο καποιο γνωστο η φιλο γιατι υπαρχουν αρκετες ασυμβατιοτητες και παραξενιες σε τετοιο βαθμο που αλλοωνουν τα οποια θετικα των module.
Nikos

λοιπον παιδια καλησπερα. την δοκιμασα απο εναν φιλο μου που την κατεχει σε philips 42PFL9900D/10 (aurea) και σε sony KDL-20S2000 και δουλευει αψογα χωρις το παραμικρο προβλημα. στην philips ο χρονος αλλαγης καναλιων ειναι απο 2-3 δευτερολεπτα, στην sony μπορω να πω οτι ειναι ενα δευτερολεπτο λιγοτερο. τελεια εικονα το digea και τα κρατικα επισης. θελω να επισημανω οτι εχω και μια samsung UE37C6500 LED TV 37'' με ενσωματομενο δεκτη mpg4 και η εναλλαγη των καναλιων ειναι απο 2-3 δευτερολεπτα. πρωι πρωι παω για αγορα! αυτα.

Θα ήθελα να αναφέρει κάποιος αύριο που θα εκπέμπει η ΕΡΤ σε HD αν οι Modules NEOITION πιάνουν το HD κανάλι.
Ξέρουμε ότι η modula κανει μετατροπή από mpeg-4 σε mpeg-2.
αυτό πολλοί το ερμηνεύουν σαν υποβάθμιση του σήματος. Θα πω εδώ ότι παίζει ρόλο πόσο ποιοτική είναι η μετατροπή. Υπάρχει περίπτωση ανάλογα τον μετατροπέα η αλλαγή να είναι ισάξια ή και καλύτερη. Ας με διορθώση κάποιος ειδικός αν κάνω λάθος.

Θα ήθελα να αναφέρει κάποιος αύριο που θα εκπέμπει η ΕΡΤ σε HD αν οι Modules NEOITION πιάνουν το HD κανάλι.
αυτό πολλοί το ερμηνεύουν σαν υποβάθμιση του σήματος. Θα πω εδώ ότι παίζει ρόλο πόσο ποιοτική είναι η μετατροπή. Υπάρχει περίπτωση ανάλογα τον μετατροπέα η αλλαγή να είναι ισάξια ή και καλύτερη. Ας με διορθώση κάποιος ειδικός αν κάνω λάθος.

Δεν ειμαι ειδικος αλλα βαζω το μυαλο μου να δουλεψει με βαση αυτα που ξερουμε. Ξερουμε λοιπον πολυ σωστα οτι η μοντουλα μετατρεπει το mpeg4 σε mpeg2 ετσι ωστε το αρχικο σημα που δεν αποκωδικοποιει η τηλεοραση τωρα να το βλεπει απο τον ενσωματωμενο mpeg2 δεκτη της.
Η ποιοτητα του σηματος δεν εξαρταται απο το αν ειναι mpeg2 η mpeg4 αλλα απο το τη συμπιεση που του επιβαλεται και απο αλλους βεβαια παραγοντες ησσονος ομως σημασιας.
Ετσι εξ ορισμου ενα σημα υψηλης ευκρινειας που μετατρεπεται σε mpeg2 θα χανει την υψηλη του αναλυση και απλα θα γινεται ορατο οταν πρακτικα αυτο δεν ηταν εφικτο πριν την μετατροπη.
Το θεμα τωρα ειναι αλλου και το εντοπιζω στο αν οι μοντουλες μπορουν κατα αρχην να αποκωδικοποιησουν το σημα υψηλης ευκρινειας πριν το μεταρεψουν. Αυτο θα το δουμε αυριο.
Νικος

Νομίζω ότι δεν μπορείς να δεις HD κανάλια με την NEOTION NP4+ .

Επιβεβαιωνω ότι δεν μπορείς να δεις HD κανάλια με την NEOTION NP4+ ,
το ΤΕΙ βγαζει "HD not supported" :ADFADF1:

Απάντηση: NEOTION CI Modules. λίστα συμβατότητας

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Σε επικοινωνία με τον εισαγωγέα της παραπάνω κάρτας, μου αναφέρε ότι η συγκεκριμένη κάρτα δεν υποστηρίζει HD και ότι κατά τον Σεπτέμβρη θα υπάρχουν κάρτες που θα υποστηρίζουν HD.

Δεν ειμαι ειδικος αλλα βαζω το μυαλο μου να δουλεψει με βαση αυτα που ξερουμε. Ξερουμε λοιπον πολυ σωστα οτι η μοντουλα μετατρεπει το mpeg4 σε mpeg2 ετσι ωστε το αρχικο σημα που δεν αποκωδικοποιει η τηλεοραση τωρα να το βλεπει απο τον ενσωματωμενο mpeg2 δεκτη της.
Η ποιοτητα του σηματος δεν εξαρταται απο το αν ειναι mpeg2 η mpeg4 αλλα απο το τη συμπιεση που του επιβαλεται και απο αλλους βεβαια παραγοντες ησσονος ομως σημασιας.
Ετσι εξ ορισμου ενα σημα υψηλης ευκρινειας που μετατρεπεται σε mpeg2 θα χανει την υψηλη του αναλυση και απλα θα γινεται ορατο οταν πρακτικα αυτο δεν ηταν εφικτο πριν την μετατροπη.
Το θεμα τωρα ειναι αλλου και το εντοπιζω στο αν οι μοντουλες μπορουν κατα αρχην να αποκωδικοποιησουν το σημα υψηλης ευκρινειας πριν το μεταρεψουν. Αυτο θα το δουμε αυριο.
Νικος
για να μη μπλέξουμε με τεχνικούς όρους θέλω να πω ότι στη πράξη μια τηλεόραση μέχρι 42 ίντσες δε μπορεί να απεικονίσει καμιά διαφορά διότι το σήμα πάλι συμπιέζεται επειδή τα εικονοστοιχεία στην οθόνη είναι λιγότερα από μια οθόνη π.χ. 52 ιντσών κ.λ.π.
το ζητούμενο απλά είναι αν η κάρτα μπορεί να αποκωδικοποιήσει το HD σήμα, αλλά αφού αυτό δε γίνεται δεν το καταλαβαίνει ο επεξεργαστής της modulas οπότε δε το συζητάμε.
γι αυτό άλλωστε όπως έχει αναφερθεί περιμένουμε αναβάθμιση της modulas.

NEOTION NP4+ σε toshiba τηλεωραση εξαφανισε δια παντως τα καναλια (23 θεσσαλονικη) ερτ1,νετ,ερτ3 ενω κατεβαζει κανονικα το ερτ hd χωρις βεβαια εικονα.
δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται

Η αγορα καρτας neotion αυτη τη στιγμη ειναι πεταμενα λεφτα εφοσον δεν θα μπορει καποιος να δει ERT HD.

Βεβαια οσοι αγορασαν παλιοτερα λογικο ειναι να μην το ηξεραν.
Posted via Mobile Device