Neotion CI Modules: Λίστα συμβατότητας

Re: Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Σε κάποιες σειρές στο Μega ξαφνικά θα σου σβήνει η τηλεόραση!
Οκ θα το κοιταξω προς το παρον ειδα οτι παιζει αψογα και εναλλαγες και εικονα.
Το μονο που δεν δουλευει και πριν και μετα ειναι το EPG ξερεις γιατι;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Οκ θα το κοιταξω προς το παρον ειδα οτι παιζει αψογα και εναλλαγες και εικονα.
Το μονο που δεν δουλευει και πριν και μετα ειναι το EPG ξερεις γιατι;;;;

Να ελέγξεις από τις ρυθμίσεις αν είναι τσεκαρισμένες οι επιλογές,χώρα Ελλάδα και γλώσσα ελληνικά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Να ελέγξεις από τις ρυθμίσεις αν είναι τσεκαρισμένες οι επιλογές,χώρα Ελλάδα και γλώσσα ελληνικά.

Ναι το μονο που βρηκα εινα γλωσσα ελληνικα την χωρα δεν ξερω που να την δηλώσω.Να αλλαξω να βαλω αγγλικα;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Ναι το μονο που βρηκα εινα γλωσσα ελληνικα την χωρα δεν ξερω που να την δηλώσω.Να αλλαξω να βαλω αγγλικα;;;;

Λογικά η χώρα πρέπει να είναι στις ρυθμίσεις,αυτόματη έναρξη.Αν το βρεις βάλε σαν χώρα Γερμανία ή Ιταλία.

Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Η καρτούλα πάντως σε 2-3 περιπτώσεις που ξέρω εδώ και σχεδόν 2 χρόνια παιζει άψογα αν είναι συμβατή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Λογικά η χώρα πρέπει να είναι στις ρυθμίσεις,αυτόματη έναρξη.Αν το βρεις βάλε σαν χώρα Γερμανία ή Ιταλία.
Ναι οκ εβαλα γλώσσα Ελληνικα και χωρα Γερμανια(μπρρρρρ) και διαπιστωσα πως οι ανθρωποι ειναι APISTEYTOI!!!!
Δλδ κλειδωσαν το feature αυτο για Ελλαδα Τουρκια και το εχουν μονο για προηγμενα κρατη!!!!!!!
Και καλα εαν αργοτερα εβαζε και η ελλαδα ψηφιακα το σκεφτηκαν;;;;
Ελληνικα παντως δεν μου βγαζει μονο Αγγλικα και αλλαμπουρνεζικα απο κατω!!!!!Η ωρα ομως ειναι μια ωρα πισω στα κρατη αυτα διορθωνεται αυτο;;;
Ναι η καρτουλα ειναι καλη αν οντως ειναι συμβατη.Τωρα αν η εικονα χαλαει με την διπλη μετατροπη Mpeg4->Mpeg2 δεν το βλεπω τουλαχιστον με γυμνο ματι!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστα συ

Ναι οκ εβαλα γλώσσα Ελληνικα και χωρα Γερμανια(μπρρρρρ) και διαπιστωσα πως οι ανθρωποι ειναι APISTEYTOI!!!!
Δλδ κλειδωσαν το feature αυτο για Ελλαδα Τουρκια και το εχουν μονο για προηγμενα κρατη!!!!!!!
Και καλα εαν αργοτερα εβαζε και η ελλαδα ψηφιακα το σκεφτηκαν;;;;
Ελληνικα παντως δεν μου βγαζει μονο Αγγλικα και αλλαμπουρνεζικα απο κατω!!!!!Η ωρα ομως ειναι μια ωρα πισω στα κρατη αυτα διορθωνεται αυτο;;;
Ναι η καρτουλα ειναι καλη αν οντως ειναι συμβατη.Τωρα αν η εικονα χαλαει με την διπλη μετατροπη Mpeg4->Mpeg2 δεν το βλεπω τουλαχιστον με γυμνο ματι!!!!

Για την ώρα μπες στις τεχνικές ρυθμίσεις και απο εκεί στην χρονική ζώνη βάλε gmt + 2 με τα βελάκια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NEOTION CI Modules - Λίστ

Για την ώρα μπες στις τεχνικές ρυθμίσεις και απο εκεί στην χρονική ζώνη βάλε gmt + 2 με τα βελάκια.
Nai σε ευχαριστώ πολυ το κανα κ μπηκε η σωστη ώρα!!
ΑΛΛΑ υπάρχει προβλημα με τα καναλια της ERT οπως το ΝΕΤ ΕΤ1 κλπ :
εκει βγαινουν κανονικα τα γραμματα με ελληνικους χαρακτηρες αλλα δυστυχως εχω σπασιματα εικονας και ηχου καμια φορα βγαινουν οι πληροφοριες και 2-3 φορες χωρις να εχω πατησει το info!!
Sta καναλια Digea ολα καλα κανενα προβλημα μονο που δεν βγαινουν ελληνικοι χαρακτηρες.
και αναγκαστηκα κ το γυρισα ελλαδα

Οταν επιχειρω zapping apo καναλια Mpeg2 σε Mpeg4 δεν μου τα ανοιγει και πρεπει να κλεισω τελειως την TV και να την ξανανοιξω για να συντονισει.Ξερεις κανεις γιατι;;;;

Re: Απάντηση: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Δυστυχώς αυτά τα κάνουν οι modules...

Nai κ το κανει μονο στα καναλια της ERT κι οχι της DIGEA δλδ αλλιως μεταδιδει το EPG ο ένας και αλλιως ο αλλος;;;
Πως γινεται αυτο;;;
Εχουν αλλους πομπους;;;
Αφου Mpeg4 μεταδιδουν ολοι.Λες να κανει το ενα καναλι HD της ΕΡΤ την διαφορα;;;

Απάντηση: NEOTION CI Modules - Λίστα συμβατότητας

Ναι αλλιώς μεταδίδει το EPG η ΕΡΤ κι αλλιώς η Digea. Βεβαίως και έχουν άλλους πομπούς! Η Digea εκπέμπει σε MPEG-4, η ΕΡΤ στο πρώτο μπουκέτο (ΒΟΥΛΗ, σινεσπόρ+, πρίσμα+, ρικSat) εκπέμπει σε MPEG-2 και στο δεύτερο μπουκέτο (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD) εκπέμπει σε MPEG-4 και τα περιφερειακά ανάλογα την περιοχή και τον πάροχο εκπέμπουν άλλα σε MPEG-2 και άλλα σε MPEG-4.

Ναι αλλιώς μεταδίδει το EPG η ΕΡΤ κι αλλιώς η Digea. Βεβαίως και έχουν άλλους πομπούς! Η Digea εκπέμπει σε MPEG-4, η ΕΡΤ στο πρώτο μπουκέτο (ΒΟΥΛΗ, σινεσπόρ+, πρίσμα+, ρικSat) εκπέμπει σε MPEG-2 και στο δεύτερο μπουκέτο (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD) εκπέμπει σε MPEG-4 και τα περιφερειακά ανάλογα την περιοχή και τον πάροχο εκπέμπουν άλλα σε MPEG-2 και άλλα σε MPEG-4.

Καλησπέρα σας

Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν έχει αναφερθεί προηγουμένως (αν και διάβασα τα πιο πολλά ποστς) αλλά να μοιραστώ και έγω την εμπειρία μου με την NEOTION Pocket NP4+ FTA με την Samsung LE40A558P3F

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=19040Παίζει μια χαρά χωρίς καθυστερήσεις στις αλλαγές (το πολύ 1-2'') και χωρίς σπασίματα χωρίς πιξελαρίσματα τίποτα. ΤΟ ΜΟΝΟ bug είναι με ΕΡΤ και ΝΕΤ που κάνει σπασίματα ο ήχος εκνευριστηκά. Περίεργο όμως γιατί δεν είναι MPEG2 αυτά σωστά? Με update στο firmware λετε να φύγουν?

Επίσης δεν παίζουν τα ΜΤV και ΕΡΤ HD μου λεέι format not supported.

To οτι χρησιμοποιώ όμως το ίδιο τηλεκοντρόλ και τα μενού της ίδιας μου της τηλεόρασης (guide info ktlp) δεν το αλλάζω. Το smartone τηλεκοντρόλ (που κοστίζει λίγο λιγότερο από την καρτούλα που πήρα, και που πρέπει να κάτσεις να το προγραματίσεις δεν με συγκινεί)

Last edited:

Προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ υπάρχουν από 10 ευρώ. Σαφώς η καρτούλα είναι πολύ ακριβότερη. Και είναι λίγο κουραστικό να προγραμματίζεις όλα τα πλήκτρα (αν και έχουν αρχίσει να βγαίνουν και τηλεκοντρόλ με έτοιμους κωδικούς για πολλούς δέκτες), αλλά γίνεται μόνο μία φορά. Όμως τα σπασίματα του ήχου και τα μηνύματα format not surrorted στην κάρτα είναι μόνιμα. Άσε την δυνατότητα εγγραφής που έχουν οι εξωτερικοί δέκτες, και την δυνατότητα να προβάλουν και άλλα εξωτερικά αρχεία.

Δεκτή η γνώμη σου και δυνατά τα επιχειρήματα σου.

Να κάνω ένα τελευταίο update με την κάρτα. Έκανα software update στην τηλεόραση (παρότι βέβαια δεν έκανε restart από μόνη της και τις 2 φορές που το έκανα για να βεβαιωθώ) και το πρόβλημα με τον ήχο δεν έφυγε απλά έγινε λιγότερο συχνό. Η κάρτα που έχω ειναι με το "τελευταίο" τσιπάκι της ΝΕΟΤΙΟΝ το NP4+.

Πριν να πω οτι είχα ένα εξωτερικό δέκτη (φτηνιάρικο) ο οποίος υποστήριζε και εγγραφή προγραμματος και κάτι άλλα και έπαιζε όλα τα κανάλια κανονικά αλλα με είχε εκνευρίσει το γεγονός οτι:
1)Ειχε απαράδεκτο guide. To μόνο που εμφάνιζε ήταν τους τίτλους απο το υπάρχον και του επόμενου προγράμματος...
2) Είχε πολύ αργή απόκρυση στην αλλαγή καναλιών
3) Το τηλεκοντρολ του έπιανε σε σχετικά κοντινή απόσταση μόνο και μόνο στην ευθεία. Αν ησουν υπο γωνία κτλπ τίποτα.

Συμφωνώ με όλα αυτά. Αλλά είναι θέμα ποιού δέκτη θα πάρεις. Πρέπει να ξέρεις τα χαρακτηριστικά του δέκτη, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο να ξέρεις πως δουλεύει ο καθένας, αλλά με μία ερώτηση στην κατηγορία Δέκτες DVB-T υπάρχουν φίλοι που μπορούν να καθοδηγήσουν. Για παράδειγμα, το αργό zapping γίνεται γιατί ο δέκτης σου είχε μάλλον επεξεργαστή M-STAR. Το αργό zapping είναι χαρακτηριστικό τους. Αλλά με επεξεργαστή NEC ή ALI το zapping είναι το ίδιο ή και πιο γρήγορο και από της τηλεόρασης. Το κακό τηλεκοντρόλ είναι χαρακτηριστικό αρκετών δεκτών, αλλά υπάρχουν μερικοί που έχουν πολύ καλό τηλεκοντρόλ και με καλή γωνία λήψης. Και μερικοί συνδυάζουν και τα δύο αυτά θετικά. Αυτά όλα δεν φαίνονται στα χαρακτηριστικά τους αλλά οι φίλοι στην κατηγορία των δεκτών τα ξέρουν. Και βέβαια τα προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ εκτός από όλα τα θετικά που γράφω παραπάνω έχουν και πολύ καλή λήψη και γωνία, και λύνουν και αυτό το πρόβλημα. Έχεις δίκιο και στο φτωχό guide, αλλά όλες οι λεπτομέρειες των προγραμμάτων φαίνονται στην λειτουργία EPG, όπου εκτός από τον προγραμματισμό εγγραφής μπορείς να μπεις μόνο για να δεις τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων χωρίς να προγραμματίσεις τελικά εγγραφή αν δεν θες. Το guide όντως συνήθως γράφει ελάχιστα. Υπάρχουν λύσεις δηλαδή, αλλά δεν είναι εύκολο να τις ξέρεις αν δεν το έχεις ψάξει λίγο. Θα μου πεις, φροντιστήριο θα κάνω απλά για να δω τηλεόραση; Αλλά με καναδυό ερωτήσεις τα βρίσκεις.

Καλησπέρα παιδιά και από εμένα....

Έχει ένας φίλος μια sony kdl-32s30 και σκέφτεται να αγοράσει μια τέτοιου είδους κάρτα για να βλέπει ολα τα ψηφιακά κανάλια.

Μπορείτε να μου πείτε ποια να προτιμήσει και γιατί όπως επίσης αν την έχει δοκιμάσει κάνεις σε αυτή τη τηλεόραση γιατί εγώ παλιότερα που είχα δοκιμάσει μια τέτοιου είδους κάρτα μετά από 2-3 ώρες ζεσταινόταν η κάρτα και είχα μόνο ήχο σε όλα τα mpeg4 κανάλια και έπρεπε είτε να βγάλω/βάλω την κάρτα για να δω για λίγο εικόνα μέχρι να ξανά κολλήσει ή να κλείσω/ανοίξω την tv ή απλά να αφήσω να κρυώσει η κάρτα για να επανέλθει κανονικά.

Τέλος αυτές οι κάρτες δέχονται firmware update και αν ναι πως....

Γιατί ρε φίλε?

Αν δεν έχει πρόβλημα με υπερθερμάνσεις κ.τ.λ. γιατί όχι?
Και ποια από τις κάρτες είναι συμβατή με την τηλεόραση του?

Οκ οκ ξέρω θα μου πεις ότι κάνει downgrade mpeg4 -> mpeg2 κ.τ.λ. αλλά λάβε υπόψιν σου ότι δεν έχει χώρο για αλλά remote controls(Αν αγοράσει ξεχωριστώ αποκωδικοποιητή) και καλώδια....
Δεν τον απασχολεί τόσο το downgrade όπως ήδη θα κατάλαβες...

Εν ολιγης για να μην ζαλίζω το τοπικ η συγκεκριμένη κάρτα στη συγκεκριμένη τηλεόραση θα έχει κανένα πρόβλημα ή όχι?

Εν ολιγης για να μην ζαλίζω το τοπικ η συγκεκριμένη κάρτα στη συγκεκριμένη τηλεόραση θα έχει κανένα πρόβλημα ή όχι?

Για να μην ζαλιζόμαστε γενικώς, η απάντηση είναι ΝΑΙ, θα έχει πρόβλημα......