ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Status
Not open for further replies.
Τα αθλητικά ανεβάζουν την ΔΤ

Οι αθλητικές διοργανώσεις ανεβάζουν την τηλεθέαση στην ΔΤ. Ξεπέρασε το 25% το Τσέλσι-Μπάγερν, ενώ το Σάλκε-ΠΑΟΚ είχε ξεπεράσει το 30%. Τα εκτός του Ολυμπιακού σε Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο μπάσκετ φέρνουν χαμόγελα στην Δημόσια Τηλεόραση

Η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουν καν ότι η Δημόσια Τηλεόραση εκπέμπει. Και όμως η πιο γνωστή ως ΔΤ, όχι απλά είναι στον... αέρα, αλλά και λόγω αθλητικών έχει αρχίσει να πηγαίνει μια χαρά, με τηλεθεάσεις που ούτε πριν το κλείσιμο δεν είχε.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του αγώνα Τσέλσι-Μπάγερν για το Σούπερ Καπ, με την τηλεθέαση να ξεπερνά το 25%. Ενώ την στιγμή των πέναλτι, ξεπέρασε κατά πολύ αυτό το ποσοστό. Πριν από τον τελικό, που έκανε την Μπάγερν κάτοχο του πρώτου Ευρωπαϊκού τροπαίου της χρονιάς, υπήρξε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Σάλκε στην Γερμανία, με την τηλεθέαση να ξεπερνά το 30%!

Βλέποντας πως τα αθλητικά... πουλάνε, η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί στη ΔΤ. Ήδη περιμένουν ακόμα καλύτερους αριθμούς από τα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ βάρος θα πέσει και στο μπάσκετ. Ήδη έχει πάρει τα δικαιώματα του Κυπέλλου ανδρών, όπου από 14 Σεπτεμβρίου και κάθε Σαββάτο θα μεταδίδει ένα παιχνίδι, ενώ είναι και μια ανάσα από το να πάρει τα δικαιώματα των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι πως στην Δημόσια Τηλεόραση βλέπουν ξεκάθαρα πως οι αθλητικές μεταδόσεις φέρνουν τηλεθεάσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουν έτσι.

www.gazzetta.gr/stili/media-cafe/article/538017/ta-athlitika-anevazoyn-tin-dt

Τα αυτονόητα είναι αυτά, και στο Tsantir Channel να έπαιζαν τέτοια αθλητικά, θα έπιανε ποσοστά! Το ζητούμενο είναι το δικό τους πρόγραμμα...

ΥΓ. Αυτός ο Κεδίκογλου μήπως θυμάται τις φασαρίες που είχε ανοίξει επειδή η ΕΡΤ είχε πάρει "ακριβά" το Champions League, ή μήπως τώρα που η ΔΤ είναι στα νερά του, δεν τρέχει τίποτα ούτε με το CL, ούτε με άλλα αθλητικά; Υποκριτές...

ΥΓ2. Τι π@π@ριές λέει το δημοσίευμα, ότι πριν κλείσει (η ΕΡΤ) δεν έπιανε ποσοστά; Μα πάντα χτύπαγε ψηλά νούμερα όταν είχε αθλητικά αυτού του επιπέδου (κι όχι μόνο, ακόμα και Eurovision). Ό,τι θυμούνται χαίρονται μου φαίνεται...

Last edited:
Δεν θα συμφωνήσω με το ρεπορτάζ του gazzetta. Σε αυτό το κομμάτι.
"Η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουν καν ότι η Δημόσια Τηλεόραση εκπέμπει. Και όμως η πιο γνωστή ως ΔΤ, όχι απλά είναι στον... αέρα, αλλά και λόγω αθλητικών έχει αρχίσει να πηγαίνει μια χαρά, με τηλεθεάσεις που ούτε πριν το κλείσιμο δεν είχε."
Όχι εγώ δηλαδή, αλλά ο πίνακας τηλεθέασης για τις δύο τελευταίες Παρασκευές. Καλή τηλεθέαση για τον αγώνα, αλλά πάτος στα υπόλοιπα.
http://www.enikos.gr/media/170382,H_thle8eash_ths_Paraskeyhs.html
Ο αγώνας του Σούπερ Καπ δίνει και μία απάντηση στην κουβέντα που κάναμε τον χειμώνα για το αν ήταν σωστή η αγορά των δικαιωμάτων του Champions League και της Formula 1 από την ΕΡΤ. Μέχρι και ερώτηση στην Βουλή έγινε για αυτά. Τα αθλητικά πάντα ανεβάζουν την τηλεθέαση και φέρνουν έσοδα. Μόνο που αυτό στην ΕΡΤ θα γινόταν με τις διαφημίσεις. Στην ΔΤ υπάρχουν διαφημίσεις; Πως πληρώνονται όλα αυτά; Το κλείσιμο της "σπάταλης" ΕΡΤ θα μας στοιχίσει ένα κάρο λεφτά.

Μπέρδεμα με την λίστα προσλήψεων. 70 ακυρώσεις και 80 ενστάσεις για τους 577 που μέχρι στιγμής επιλέχθηκαν.
http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/341394/hamos-me-ti-lista-proslipseon-gia-ti-dt-70-akyroseis-kai-80-enstaseis

Ενόψει ΔΕΘ γράφεται ότι γίνεται προσπάθεια για να ανοίξει και δεύτερο κανάλι στην ΔΤ, στην Θεσσαλονίκη αυτή την φορά. Το site είναι της Θεσσαλονίκης και έχει καλά τοπικά ρεπορτάζ, αλλά μου φαίνεται περίεργο. Μένουν πολύ λίγες μέρες.
http://www.thestival.gr/media-news/item/120768-trexei-gia-kanali-sti-thessaloniki-enopsei-deth-i-dt

Το είπε και ο Καψής. Αν συνεχιστεί έτσι θα μπει εισαγγελέας στην ΕΡΤ. Πλάκα έχει και το μέρος αυτό:
"Πλέον δεν έχει την παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή η οποία έχει σταματήσει να εκπέμπει πρόγραμμα και γίνεται μόνο μέσω διαδικτύου. Νομίζω ότι το να κατακρατούν εξοπλισμό 100άδων εκατομμυρίων ή δεκάδων εκατομμυρίων μόνο και μόνο για μία web-tv η οποία μπορεί να βγει από ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας αγγίζει τα όρια της πρόκλησης πλέον."
Να θυμίσω ότι η ΕΡΤ δεν εκπέμπει γιατί η αστυνομία έκλεισε όλους τους πομπούς. Και στα ψηφιακά εκπέμπει ακόμα, αλλά με παράσιτα που ρίχνουν την έχουν αχρηστεύσει. Δεν σταμάτησε να εκπέμπει από μόνη της. Πολύ κόσμος προσπαθεί να την δει όπως μπορεί. Και η ΔΤ με εκπομπή σήματος από στούντιο του MEGA που φύλαγε η αστυνομία, είδαμε πόση απήχηση έχει.
Είναι σαν να πλακώνεις κάποιον στο ξύλο και να τον στέλνεις στο νοσοκομείο ανάπηρο. Και μετά να πηγαίνεις και να του λες, τώρα που έμεινες ανάπηρος είσαι άχρηστος. Ας σου κάνουμε ευθανασία.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=257780&catID=7

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ σήμερα στις 6 το απόγευμα. Είχε ειπωθεί ότι είχαν πλευρίσει την Έλλη Στάη για το δελτίο, αλλά μάλλον τελικά θα το παρουσιάσει ο Προκόπης Δούκας.
Δεν ήταν στους 577 που είχαν επιλεγεί για την ΔΤ. Άρα 577+1.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=258150&catID=7

Γράψε εσύ από τώρα δυό-τρία θετικά να τα ισοφαρίσεις. Δε χρειάζεται να περιμένεις να δεις το δελτίο, έτσι κι αλλιώς είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει-ή τουλάχιστον έτσι θα πεις.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ σήμερα στις 6 το απόγευμα. Είχε ειπωθεί ότι είχαν πλευρίσει την Έλλη Στάη για το δελτίο, αλλά μάλλον τελικά θα το παρουσιάσει ο Προκόπης Δούκας.
Δεν ήταν στους 577 που είχαν επιλεγεί για την ΔΤ. Άρα 577+1.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=258150&catID=7

Oντως δεν ηταν αναμεσα τους.

Την Πηνελοπη Γαβρα περιμενα.....

Ο Προκοπης νομιζω οτι λεγεται Προκοπης Κολοκυθοσπορης στην πραγματικοτητα.

Γράψε εσύ από τώρα δυό-τρία θετικά να τα ισοφαρίσεις. Δε χρειάζεται να περιμένεις να δεις το δελτίο, έτσι κι αλλιώς είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει-ή τουλάχιστον έτσι θα πεις.

Περίμενα ειρωνικό σχόλιο, αλλά όχι βασισμένο σε ... τόση σιγουριά ...

Φαντάζομαι, από τώρα, τα (αρνητικά) σχόλια που θα γραφτούν εδώ και αλλού για το δελτίο αυτό.
Εγώ πάντως αν δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα δεν πρόκειται να πω κάτι άσχημο. Γιατί από θέμα περιεχομένου αποκλείεται να το βρω χειρότερο από τα δελτία ειδήσεων των υπόλοιπων καναλιών.
Τα περισσότερα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης έχουν σταματήσει να είναι εργαλεία ενημέρωσης. Εδώ και καιρό έχουν γίνει εργαλεία προπαγάνδισης μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Έχουν γίνει εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Δημιουργίας κοινωνικών αυτοματισμών που στρέφουν τον έναν κλάδο εργαζομένων (άρα της κοινωνίας) εναντίον του άλλου, με αποτέλεσμα στο τέλος όλοι να είναι μόνοι τους και να μην μπορούν να αντισταθούν σε τίποτα από αυτά που γίνονται. Και έχουν γίνει εργαλεία προάσπισης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Έχω σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να βλέπω δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση. Ραδιόφωνο με επιλεγμένα δελτία ειδήσεων, και internet μπορούν να καλύψουν τα πάντα. Όταν πότε πότε πέφτω πάνω σε κάποιο δελτίο ειδήσεων τηλεόρασης μένω έκπληκτος από το επίπεδο της προπαγάνδας που αντιλαμβάνομαι. Όταν αυτό το δέχεται κάποιος καθημερινά είναι λογικό να επηρεάζεται, Όλα τα βρίσκει λογικά και ως μόνη λύση που υπάρχει. Το "κάτσε στα αυγά σου" που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα. Και τελικά κάθεται στα αυγά του, και περνάνε τα πάντα. Εις βάρος του βέβαια.
Κάνε ένα πείραμα. Κόψε τα δελτία ειδήσεων τηλεόρασης για 2 μήνες. Ενημερώσου από αλλού. Και μετά από αυτό δες ένα δελτίο ειδήσεων. Και πες μου αν θα βρίσκεις πια λογικά αυτά που λένε.
Άρα αν το δελτίο ειδήσεων της ΔΤ είναι στο ίδιο επίπεδο δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση, και δεν θα γράψω τίποτα.

Πολύ λογικό το σχόλιό σου, σε σχέση, βέβαια, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, κάτω από την επίπλαστη ταμπέλα της ελευθερίας του λόγου και διακίνησης των ιδεών ... στην Ελλάδα.

Προσωπικά, ακολουθώ διαφορετικό τρόπο ενημέρωσης, προσαρμοσμένο, βέβαια, στον ελεύθερο χρόνο και τη συγκεκριμένη ώρα που διαθέτω για το σκοπό αυτό.
Προτιμώ να διαβάζω τους τίτλους ή τις επικεφαλίδες αρκετών ενημερωτικών blogs στη διάρκεια της ημέρας και τα αναλυτικά άρθρα όσων θεωρώ χρήσιμα για την ενημέρωσή μου και την περίοδο 20.00-21.00, που έχω διαθέσιμο χρόνο, να κάνω συνεχές ζάπιγκ σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν δελτίο ειδήσεων, επιλέγοντας να ακούσω τις ειδήσεις εκείνες και τα σχόλια που θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.

Δεν γνωρίζω το πρόγραμμα της ΔΤ και τις αντίστοιχες ώρες του δελτίου ειδήσεων αλλά θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω το πρώτο δελτίο των 18.00 για να σχηματίσω μια πρώτη άποψη.

Τα αυτονόητα είναι αυτά, και στο Tsantir Channel να έπαιζαν τέτοια αθλητικά, θα έπιανε ποσοστά! .

Αληθεια ειναι αυτο.....Αλλωστε και η ΕΡΤ κατα καιρους στα παγκοσμια αθλητικα γεγονοτα που καλυπτε βασιζοταν για να ανεβασει τους μεσους ορους τηλεθεασης.

Φιλος που δουλευε καποτε στην ΕΡΤ (δεν ζει πλεον) και σε καιριο ποστο προγραματισμου προγραμματος μου ελεγε :

" Θαρθει το καλοκαιρακι και θα παιζουμε μουντιαλ ή ολυμπιακους και παλι πρωτο καναλι θαμαστε....."

Οποιος και να αναμεταδιδει τα μεγαλα αθλητικα γεγονοτα εχει πιασει πορτα.......αυτο δεν αμφισβητειται. Τα υπολοιπα εχουν σημασια....

Τί Δημόσια Τηλεόραση συζητάμε?
Εδώ στο χωριό (Βάρη Αττικής), δε πιάνουμε τίποτα από ΔΤ.
Ποιά η διαφορά στην εκπομπή της ΕΤ1/ΝΕΤ/ΕΤ3/ΕΡΤ HD, με την "νέα" ΔΤ?

Έχει άλλο σήμα, α ναι, δεν έχει και πρόγραμμα (τουρλού τουρλού, κι ό,τι πετύχεις να παίζει εκείνη τη στιγμή)! :Banane0:

Για την ώρα το "πρώτο δελτίο ειδήσεων" της ΔΤ το έφαγε η μαρμάγκα (ή η απουσία προγραμματισμού, θα φανεί όταν τελειώσει η ελληνική ταινία που παίζει τώρα...)

Ναι?
Γιατί πιάνουμε καμπάνα τα 46/47 (Alpha κλπ/Mega κλπ), αλλά όχι ξε-ΝΕΡΙΤ?

Δεν ξέρω σε ποια συχνότητα παίζει στην Αθήνα/Αττική. Το Nova Επίγεια το πιάνετε στη περιοχή; Η ΔΤ υπάρχει στο πακέτο, με ελεύθερη λήψη...

Όχι, η λήψη είναι τόσο ασθενής, που δε μπορείς να δεις. Βγαίνει μόνο το όνομα του καναλιού αλλά όχι εικόνα/ήχος.
Αναρωτιέμαι γιατί πιάναμε καμπάνα την ΕΡΤ στη 48 και 52 (δηλ ΕΡΤ+ραδιόφωνα και DW,RIK,Βουλή κλπ), όπως τα άλλα κανάλια που προανέφερα, αλλά τώρα όχι τη ΝΕΡΙΤ.

Τελικά, το ρεπορτάζ της real.gr για το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ αποδεικνύεται εσφαλμένο, τουλάχιστον, ως προς την ώρα μετάδοσης.

Διάβασα σήμερα μια ενδιαφέρουσα συνέντεξη του Προκόπη Δούκα σχετικά με το όλο θέμα της ΔΤ.

Νομίζω ότι αξίζει να τη διαβάσετε.

Αναβολή πήρε το πρώτο δελτίο ειδήσεων στη "Δημόσια Τηλεόραση"
Πηγή : http://left.gr
Επίσης έχει ένα πολυ καλο άρθρο που αξίζει να το διαβάσετε.
" Γιατι δεν θα δω απόψε το δελτίο ειδήσεων στην ΔΤ"

Τα δύο άρθρα που ήθελα να ανεβάσω και εγώ. Με προλάβατε.
Για το άρθρο του Προκόπη Δούκα, το βρήκα ενδιαφέρον, και με μία διάθεση απολογισμού. Και δεν χρειάζεται, αφού δεν του ζητήθηκε καμία απολογία. Αλλά βλέπω και μία τάση που υπάρχει από πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ που πήγαν στην ΔΤ να διαβεβαιώσουν ότι είναι απλοί εργαζόμενοι της διοίκησης της ΔΤ, και όχι συνένοχοι των κυβερνώντων που έκλεισαν την ΕΡΤ. Είναι και μία προσπάθεια εξαγνισμού τους, αλλά η συνεχής προσπάθεια δικαιολόγησης δείχνει και μία αμηχανία. Σαφώς πρέπει να είναι μπερδεμένα τα αισθήματα, και υπάρχουν και ανάγκες.
Αλλά ο Προκόπης Δούκας το πήγε και λίγο παραπέρα. Τα χώνει και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που μπλοκάρουν την ευτυχή κατάληξη που θέλουν οι κυβερνώντες για την ΔΤ. Δηλαδή είναι και με τους δύο, και εναντίον και των δύο. Πατάει σε δύο βάρκες, και αυτό δεν είναι και το πιο σταθερό πράγμα. Και αυτό του απαντάνε στο άρθρο του left.gr.

Σε κάτι συμφωνώ με τον Προκόπη Δούκα. Σε αυτό που λέει ότι η ΔΤ δεν θα είναι απλά δίμηνη, παρά τις δίμηνες συμβάσεις. Θα πάει πολύ παραπάνω. Θυμάμαι και κάτι που είπε ο Καψής σε ένα άρθρο που είχα ανεβάσει πριν μερικές μέρες. Αυτό με τον Γιακουμάτο. Εκεί έλεγε:
"Κάνουν κακό και στη ΔΤ, αλλά και στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Στο κάτω κάτω, η Αντιπολίτευση θέλει καλή ΔΤ. Όλοι μαζί πρέπει να ξαναχτίσουμε τη ΔΤ, βλέπουμε ένα μποϋκοτάζ. Τι θέλουν να πάμε χωρίς ΔΤ στις Ευρωεκλογές";
Οι Ευρωεκλογές είναι τον Μάιο του 2014...

Επίσης γίνεται προσπάθεια το δελτίο ειδήσεων να βγει τελικά αύριο, την Παρασκευή ή την Τρίτη.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/218843

Και κάτι άσχημο:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27359&subid=2&pubid=113104972

Status
Not open for further replies.