ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Status
Not open for further replies.
Τα τεχνικά προβλήματα να τα δεχθώ, όπως και τα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το "φάουλ" του προγράμματος της ΔΡ δεν μπορώ να το καταπιώ: είναι δυνατόν στις 10 το πρωί, όταν ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί, να βάζεις τον Καλαθοσπόρη να κάνει δίωρη μουσική εκπομπή με twitter και άσχετα ειδησάρια; Ήμαρτον δηλαδή...

καλημερα
Παρατηρησε χθες βραδυ καποιος προβληματα στην εικονα της ΔΤ στην Αττικη .
Στον Πειραια με κεραια στραμενη στην Αιγινα ειχα σπασιματα στην εικονα στις 22:00 περιπου αλλα μονο στην ΔΤ

Απάντηση: Re: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Έχει εκτροχιασθεί η κουβέντα. Θα καλέσω συνεργείο καθαρισμού.
Δεν θα συνεχιστεί, άλλο η κουβέντα, μην μας βάλεις μπουγάδα. Ούτε μέχρι εκεί θα πήγαινε, αλλά μας πήρε η μπάλα.:smile:

Την προηγούμενη Κυριακή ξεχάστηκα και έχασα τα πρώτα 40 λεπτά της Αθλητικής Κυριακής. Το μεγαλύτερο μέρος της Super League. Προσπάθησα να βρω την εκπομπή στο intenet, αλλά δεν την βρήκα. Δεν υπάρχει πουθενά, και το site της ΔΤ δεν έχει on demand εκπομπές. Ψάχνοντας όμως βρήκα αυτό.
http://www.youtube.com/watch?v=1IZusqLj9Mk&feature=youtube_gdata
Είναι η Αθλητική Κυριακή των εργαζομένων της ΕΡΤ, από την ΕΤ3 που έχουν καταφύγει. Της προηγούμενης Κυριακής. Δεν θα σχολιάσω την ποιότητα της, και την νομιμότητα των πλάνων από την NOVA που πήραν (εξάλλου δεν νομίζω ότι θα τους χαλάσει το μητρώο τους περισσότερο από ότι είναι), αλλά αυτοί παρά την κατάσταση τους κάνουν κάτι τόσο απλό που δεν κάνει η ΔΤ παρά την μεγάλη υποστήριξη που έχουν. Τις on demand εκπομπές. Νομίζω ότι θα πρέπει στην ΔΤ να το ξεκινήσουν και αυτό σιγά σιγά.
Έτσι την Κυριακή την έβγαλα με την εκπομπή του Σκαι. Άσχετο, αλλά εκτός από τα πολύ περιληπτικά πλάνα, υπάρχει κάτι που μου την σπάει εδώ και χρόνια στην εκπομπή του Σκαι. Στα πλάνα της Super League δεν έχουν τον κανονικό ήχο του γηπέδου. Φαίνεται σαν να παίρνουν τα πλάνα χωρίς ήχο, και από επάνω βάζουν μόνοι τους ήχο γηπέδου, που προσπαθούν να ταιριάζει λίγο. Τον τελευταίο καιρό κάνουν σχετικά καλή δουλειά, γιατί μέχρι πέρυσι γινόντουσαν εγκλήματα. Σε παιχνίδι στην Τούμπα μετά από γκολ άκουσα την αρχή του ύμνου του Παναθηναικού. Είχαν βάλει ήχο από παιχνίδι του Παναθηναικού. Έτσι πολλές φορές πιάνομαι να προσέχω τι άσχετο θα ακούσω και να χάνω τα πλάνα. Ας πούμε τρελοί πανηγυρισμοί σε γήπεδο που είναι εμφανώς άδειο. Ευτυχώς που την γράφω και ξαναγυρνάω να ξαναδώ τα πλάνα που δεν πρόσεξα. Αλλά είναι ενοχλητικό. Μήπως ξέρετε τι περιορισμό έχουν και δεν έχουν τον ήχο; Γίνεται μόνο στην ελληνική Super League, δεν γίνεται στην δεύτερη εθνική (όταν δείχνουν) ούτε στα διεθνή. Δεν έχει σχέση με την ΔΤ, αλλά πάντα είχα αυτή την απορία, και τώρα κόλλησε να το ρωτήσω.

καλημερα
Παρατηρησε χθες βραδυ καποιος προβληματα στην εικονα της ΔΤ στην Αττικη .
Στον Πειραια με κεραια στραμενη στην Αιγινα ειχα σπασιματα στην εικονα στις 22:00 περιπου αλλα μονο στην ΔΤ

Τώρα στη μετάδοση της ΔΤ υπάρχουν στιγμιαίες διακοπές στο σήμα. Από 99% ισχύ σήματος ξαφνικά μηδενίζει και επανέρχεται. Κανάλι 48 από Υμηττό.

Στην Αττική τουλάχιστον που βλέπω, γύρισαν οι παλαιές πολυπλεξίες της πρώην ΕΡΤ.

1ο Μπουκέτο:(ch48)
Vouli,
BBC,
DW,
RIK

2o Μπουκέτο:(ch52)
DT1,
DT2,
DT HD(!)
Ραδιόφωνα:
Dr1,
Dr2,
Dr3

Έχουμε ίσως μια εικόνα από την επόμενη μέρα και την ψηφιακή παρουσία της ΝΕΡΙΤ. Το HD που λέει ενδέχεται να είναι και τυπικό προς το παρόν λόγω της μεταβατικότητας. Μπράβο Johnny που το κατέβασες.

Last edited:
Λεπτομέρειες.
Εδώ στη Βάρη, μιά έχει σήμα 95% και μιά 35% (σπασίματα, τετραγωνάκια και σμπουρλουπ ο ήχος).
Δε καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό.
Τουλάχιστον όποτε μεταδίδει κάποιο μπάσκετ, να ξέρουμε ότι θα το δούμε..............

Επιβεβαιώνω. Απλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω. Είναι τόσο εκνευριστικό! Κάθε τρεις και λίγο. Από λίγα πίξελ μέχρι πλήρη διακοπή (ασθενές σήμα).

Απάντηση: Re: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Στην Αττική τουλάχιστον που βλέπω, γύρισαν οι παλαιές πολυπλεξίες της πρώην ΕΡΤ.

1ο Μπουκέτο:(ch48)
Vouli,
BBC,
DW,
RIK

2o Μπουκέτο:(ch52)
DT1,
DT2,
DT HD(!)
Ραδιόφωνα:
Dr1,
Dr2,
Dr3

Ευχαριστώ και εγώ για την ενημέρωση

Επιβεβαιώνω. Απλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω. Είναι τόσο εκνευριστικό! Κάθε τρεις και λίγο. Από λίγα πίξελ μέχρι πλήρη διακοπή (ασθενές σήμα).
Εδώ στη Θράκη δεν έχουμε απώλεια εικόνας, έχουμε απώλεια καναλιών! Με τις αλλαγές εξαφανίστηκε η συχνότητα με τα Βουλή, ΡΙΚ, BBC, DW.
Πάνω που επανήλθε το EPG στο κανάλι της Βουλής, το χάσαμε.

Για να βγήκαν τα παλαιά multiplex στον αέρα, λογικά βγαίνουν πλέον από Αγ. Παρασκευή.

Θεωρώ πως οι υπόλοιπες διασυνδέσεις και το EPG θα επανέλθουν σύντομα

Last edited by a moderator:
Μέρες τώρα βγαίνει πρόγραμμα απο την Αγ.Παρασκευή. Είναι διαφορετικά τα στούντιο.

Πριν λίγο είδα τρέιλερ για το Borgen. Θα παίξει άραγε και σε HD, όπως γινόταν επί ΕΡΤ;

Εδω πάντως (Βάρη, λήψη από Αίγινα), όλα στη 52 ακόμα και χωρίς HD και ραδιόφωνα.

Last edited:
Προσέξατε προβλήματα στην εικόνα και ειδικά στην κίνηση μετα τις σημερινές αλλαγές;
Το πρωί ένα κυλιόμενο μήνυμα ήταν τόσο θολό που δεν διαβάζονταν ενω στο απογευματινό δελτίο, ένα βίντεο έμοιαζε να χάνει καρέ.

Βρε Κώστα, εκεί "North by Northeast" που τα βλέπεις όλα αυτά?
Εδώ μετά βίας πιάνω ΕΔΤ. Έχω ποιότητα 35-40% και ένταση 90% (λόγω ενισχυτή).
Είδα απόψε το μπάσκετ ΟΣΦΠ-Άρης. Το "Είδα" είναι σχετικό!
Επί ΕΡΤ, είχα πάνω-κάτω 100% και στα δύο.

Και στη βάση μου στην Αλεξανδρούπολη αλλα και στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκομαι τώρα έχω σήμα καμπάνα. Τόσο καλό που μπουκώνει και δέκτες ;)

Το πρόβλημα κίνησης που ανέφερα το είδα και στις δύο πόλεις, με δύο διαφορετικούς δέκτες.

Last edited by a moderator:
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Ξεκίνησε από σήμερα ξανά η μετάδοση της Δημόσια Τηλεόρασης από τα δικιά της τεχνικά "κυκλώματα-πομπούς" ενώ η Digea αποτελεί πια παρελθόν στην μετάδοση της ΔΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ξεκινά και το κανάλι HD με αθλητικό πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας ενώ τα υπόλοιπα κανάλια θα μεταδίδουν το πρόγραμμα της "ΔΤ".

Μάθαμε ότι την επόμενη εβδομάδα ανεβαίνουν ομάδα τεχνικών στην Αγία Παρασκευή για να "προετοιμάσουν τεχνικά" την μετάδοση της "ΔΤ" στα παλιά κυκλώματα-πομπούς μετάδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα απασχοληθούν στην ΝΕΡΙΤ 280 τεχνικοί από περίπου 600 που εργαζόντουσαν κατά το παρελθόν.

Πάντως η διοίκηση της "ΔΤ" εργάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι όλα έτοιμα για την προεδρία της Ελλάδος στην ΕΕ.

Σε αυτό το κλίμα κινείται η διοίκηση με τον Γκίκα Μάναλη να επανδρώνει σιγά σιγά και το ραδιομέγαρο πάρα την καθυστέρηση που παρουσιάζουν οι νέες προσλήψεις.

http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/digea.html

Επιτέλους. Καλή εξέλιξη. Και πολύ καλό που επανέφεραν το HD που είχαμε ξεγράψει.
Χρειάστηκε να διαγράψω τα παλιά κανάλια, γιατί γινόταν ένα μπάχαλο. Υπήρχαν τα παλιά DT αλλά είχαν ήχο από τα ξένα κανάλια χωρίς εικόνα. Με μία διαγραφή και σάρωση στην συχνότητα κατέβηκαν μία χαρά.
Η συχνότητα 22 (Αθήνα) παρέμεινε προς το παρόν όπως ήταν με ΔΤ, TV5 και τα δύο της NOVA. Η 48 παρέμεινε όπως ήταν με ΒΟΥΛΗ, ΡΙΚ και τα δύο ξένα, αλλά κάτι άλλαξε σε αυτά γιατί ενώ δεν άλλαξαν όνομα και συχνότητα, ο δέκτης μου δεν έδινε εικόνα ή ήχο. Χρειάστηκε σάρωση για να ξανακατέβουν σωστά με εικόνα και ήχο. Η αλλαγή έγινε στην συχνότητα 52 με DT1, DT2, DTHD και τα ραδιόφωνα. Εμένα αργά το βράδυ που τα έψαξα μου κατέβασε όμως δύο ραδιόφωνα.
Η ύπαρξη δύο καναλιών ΔΤ και η κατάργηση του τρίτου ΔΤ μάλλον δείχνει ότι προσεχώς θα ενεργοποιηθεί και η δεύτερη ΔΤ, η ΔΤ Θεσσαλονίκης που έχει συζητηθεί και παλιότερα.

Εδω πάντως (Βάρη, λήψη από Αίγινα), όλα στη 52 ακόμα και χωρίς HD και ραδιόφωνα.

UPDATE:
Στη 52 DT1, DT2, DT HD (χάθηκαν τα ξένα), με ποιότητα 40% και ένταση 90% (λόγω ενισχυτή). Λήψη με σπασίματα.
Στη 48 τίποτα.

Από όσα έμαθα, η 48(Vouli, BBC, DW, RIK) δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη στην Αίγινα, καθώς και σε μερικές πόλεις της Ελλάδας.
Αναμένεται ενεργοποίηση μέσα στην εβδομάδα.
Για Δορυφορικά στις 3, αναμονή.....

Status
Not open for further replies.