arvageo
AVClub Enthusiast
Υπήρχε πρόβλεψη απ' ότι θυμάμαι για τη ΝΕΡΙΤ, για 2 κανάλια εθνικής εμβέλειας συν 1 δορυφορικό το οποίο θα εκπεμπόταν και επίγεια. Μάλλον προστέθηκε και το HD. Με σιγουριά όμως θα ξέρουμε όταν ιδρυθεί η ΝΕΡΙΤ.
Πάντως στην Αθήνα (Υμηττό) έκαναν αλλαγή στις συχνότητες στα κανάλια ΔΤ2 και Βουλή. Δηλαδή υπήρχε μία συχνότητα με ΔΤ1, ΔΤ2, ΔΤ HD, και άλλη μία συχνότητα με Βουλή και ξένα κανάλια. Τώρα πήγαν την Βουλή στην πρώτη συχνότητα και την ΔΤ2 στην δεύτερη. Λογικά το ίδιο θα γίνεται και στην περιοχή σου. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει άλλη μία συχνότητα με τα υπόλοιπα κανάλια.
Δεν ξέρω γιατί πάνε από το ένα άκρο στο άλλο στην ΔΤ. Τόσο καιρό όταν έγραφα κάτι από την ΔΤ, μου χώραγε γύρω στις 7 ώρες εγγραφής σε ένα οχτάρι στικ που έχω. Τώρα πήγαν στο άλλο άκρο. Χθες χώρεσε 2 ώρες και 40 λεπτά το ίδιο στικ! Έγραφα την Αθλητική Κυριακή από την ΔΤ2, και δεν χώρεσε καν να γραφτεί ολόκληρη. Δεν ξέρω αν υπάρχει αλλαγή στην ΔΤ1. Η μέση λύση πάντως είναι αυτή που χρησιμοποιούν στην Digea, που στα μεγαλύτερα κανάλια της που γράφω συνήθως, το οχτάρι στικ χωράει ανάμεσα σε 4 ώρες και 4 ώρες 15 λεπτά.
Και τα στοιχεία της εγγραφής.
Ο συγκεκριμένος δέκτης κόβει τις εγγραφές στο 1 GB, και όπως φαίνεται, αυτό είναι 22 λεπτά! Στην Digea αυτό βγαίνει περίπου μισή ώρα. Τόσο πήγαινε και με την ΕΡΤ. Αν πάει έτσι την Τετάρτη δεν θα χωρέσει όλος ο αγώνας και η εκπομπή του CL στο 16άρι στικ που συνήθως χρησιμοποιώ. Θα με κάνει η ΔΤ να πάρω 32άρι;Γενικά
ID : 1 (0x1)
Πλήρες όνομα : E:\ALIDVRS2\[TS]2013-12-08.22.00.00-DT2-17\000.ts
Μορφοποίηση : MPEG-TS
Μέγεθος αρχείου : 1,00 GiB
Duration/String : 22mn 49s
Duration_Start : UTC 2013-12-08 20:00:14
Duration_End : UTC 2013-12-08 20:22:34
Συνολικό BitRate : 6 273 Kbps
NetworkName : DT
Χώρα : GRC
TimeZone : +02:00:00
Video
ID : 128 (0x80)
MenuID/String : 1 (0x1)
Μορφοποίηση : MPEG Video
Format_Version : Version 2
Format_Profile : Main@Main
Format_Settings_BVOP/String : Ναι
Format_Settings_GOP : M=3, N=12
CodecID : 2
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 5 850 Kbps
BitRate_Maximum/String : 10 000 Kbps
Πλάτος : 720 εικονοστοιχεία
Ύψος : 576 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 16:9
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 25,000 fps
Στάνταρ : PAL
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Διαπλεκόμενη σάρωση
ScanOrder/String : Top Field First
Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.564
TimeCode_FirstFrame : 06:58:08:04
TimeCode_Source : Group of pictures header
StreamSize/String : 955 MiB (93%)
Ήχος
ID : 650 (0x28A)
Μορφοποίηση : MPEG Audio
Format_Version : Version 1
Format_Profile : Layer 2
CodecID : 4
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 112 Kbps
Κανάλι(α) : 2 κανάλια
Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz
Καθηστέριση video : -487ms
StreamSize/String : 18,3 MiB (2%)
Γλώσσα : Greek
Κείμενο
ID : 576 (0x240)-100
Μορφοποίηση : Teletext
Γλώσσα : Greek
Μενού
ID : 256 (0x100)
List/String : 128 (0x80) (MPEG Video) / 650 (0x28A) (MPEG Audio, Greek) / 576 (0x240) ()
Γλώσσα : / Greek
ServiceName : DT2
ServiceProvider : DT
ServiceType : digital television
BitRate_Maximum : 7495200
UTC 2013-12-08 22:00:00 : el:ΔΤ2 / el: / / / 24:00:00 /
UTC 2013-12-11 22:00:00 : el:ΔΤ2 / el: / / / 24:00:00 /
UTC 2013-12-13 22:00:00 : el:ΔΤ2 / el: / / / 24:00:00 /
Μου κάνει πάντως εντύπωση που θέλεις να το γράψεις από τη ΔΤ και όχι από τη ΔΤ HD, αφού ο αγώνας θα μεταδοθεί σε HD (που σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο το μέγεθος).Αν πάει έτσι την Τετάρτη δεν θα χωρέσει όλος ο αγώνας και η εκπομπή του CL στο 16άρι στικ που συνήθως χρησιμοποιώ. Θα με κάνει η ΔΤ να πάρω 32άρι;
Τώρα που ήρθε και σε εσάς η δεύτερη συχνότητα της ΔΤ με ξένα και ΔΤ2, μπορείτε να δείτε αν και εκεί είναι MPEG 2 όπως είδαμε ότι γίνεται στην Αθήνα;Και στη Θράκη επέστρεψαν τα διεθνή.
Για να έχουν 3 ραδιόφωνα, νομίζω ότι στο τέλος θα υπάρχουν 3 διαφορετικά ραδιόφωνα. Όπως η ΔΤ2 νομίζω ότι θα γίνει η ΔΤ θεσσαλονίκης που συζητιέται εδώ και καιρό. Μέχρι και προσλήψεις είχαν ανακοινωθεί για αυτήν. Να δούμε αν στα ραδιόφωνα ενεργοποιηθεί πάλι κάτι σαν την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, που είχε φανατικούς ακροατές.Κινητικοτητα στο ραδιομεγαρο.
Συντομα μετακομιζει η ΔΤ. Πλεον η μεταδοση γινεται απο την Αγια Παρασκευη και οχι απο το υπουργειο τυπου.
ΔΤ αποκλειστικά Θεσσαλονίκης δε νομίζω να γίνει φίλε tolias, αλλά σίγουρα θα βγαίνει μεγάλη ποσότητα προγράμματος από Θεσσαλονίκη γι αυτό και οι προσλήψεις. Επειδή το 2ο κανάλι επικεντρώνει σε καλλιτεχνικό πολιτιστικό πρόγραμμα, υπάρχει ανάγκη χρήσης και του Ραδιομεγάρου για εκδηλωσεις, συναυλίες, χορωδιακό & ορχήστρα και κλήσης των εν Αθήναις καλλιτεχνών- συγγραφέων κλπ για συμμετοχή σε εκπομπές. Αν αποφάσιζαν να αφήσουν μόνο στη Θεσσαλονίκη την παραγωγή του προγράμματος του 2ου καναλιού θα αχρήστευαν το Ραδιομέγαρο και αυτό δεν συμφέρει κανένα. Παρ' όλα αυτά αν βγαίνει δελτίο ειδήσεων από Θεσσαλονίκη, θα πάρει σίγουρα το κανάλι χρώμα Θερμαϊκού.Όπως η ΔΤ2 νομίζω ότι θα γίνει η ΔΤ θεσσαλονίκης που συζητιέται εδώ και καιρό. Μέχρι και προσλήψεις είχαν ανακοινωθεί για αυτήν.
http://www.karfitsa.gr/2013/12/16/p-savvidis-kanenas-armodios-den-thelei/Στο διαδίκτυο διακινείται ένα απολύτως ψευδές κείμενο που με αφορά. Δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Κανένας αρμόδιος δεν συζητά κανάλι στη Θεσσαλονίκη και κανείς, σχεδόν, δεν το θέλει. Όσοι επιθυμούν να μην υπάρξει μπορεί να είναι ήσυχοι. Το μόνο που συζητούν, προς το παρόν, είναι ένα ολιγόωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα. ΔΤ στη Θεσσαλονίκη δεν θα υπάρξει. Σε ό,τι αφορά τη ΝΕΡΙΤ, κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη απορρίπτεται κατηγορηματικά.
Η δική μου θέση: τίποτε λιγότερο από ένα αυτόνομο κανάλι και ένα αυτόνομο ραδιόφωνο με ροή και εκπομπή σήματος από τη Θεσσαλονίκη. Οτιδήποτε άλλο δεν με αφορά και αν γίνει δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το υλοποιήσει. Η στάχτη μιας Γενικής Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη που θα διοικεί ένα παράρτημα ενός από τα δύο κανάλια με έδρα την Αθήνα, είναι για όσους αναζητούν ψευδαισθήσεις ως προσχήματα.
Μετά τις διευκρινήσεις αυτές είναι εμφανής στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ, η σκοπιμότητα της αναφοράς συγκεκριμένων ονομάτων στο επικριτικό δημοσίευμα. Θα αναλάβουν ρόλους σε κάτι που δεν υπάρχει και δεν φαίνεται να δημιουργείται.
Θα κρατήσω την εχεμύθεια των λεπτομερειών των συνομιλιών μου και τα πρόσωπα με τα οποία τις πραγματοποίησα. Αλλά, επειδή το αν η Θεσσαλονίκη θα έχει ή όχι ραδιοτηλεόραση ξεπερνά τον καθένα μας ως φυσικού προσώπου και έχει να κάνει με το μέλλον της πόλης, της ελληνικής περιφέρειας και, κατά μίαν έννοια, με την προοπτική της ανάπτυξης και του πολιτισμού στη χώρα, νομίζω πως η δημοσιοποίηση της ουσίας των συνομιλιών είναι αναγκαία.
Γνωρίζω ότι με το κείμενο αυτό διέβην τον Ρουβίκωνα και οι δυνατότητες που είχα να επηρεάσω τις εξελίξεις, μάλλον, εξεμέτρησαν το ζην. Ωστόσο με κατηγορηματικό τρόπο επισημαίνω τις ιστορικές ευθύνες όσων υπονόμευσαν και υπονομεύουν την προσπάθεια ενός αυτόνομου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Θεσσαλονίκη. Και αυτοί βρίσκονται σε όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και σε πληθώρα Μέσων Ενημέρωσης.
Ο λόγος τώρα στους φορείς, τα πολιτικά πρόσωπα και εν τέλει στην κοινωνία της ελληνικής περιφέρειας αν επιθυμούν έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα εκτός κέντρου με ευαισθησία στην ανάδειξη των δυνάμεων της περιφέρειας, τον πολιτισμό, την καλλιέργεια καλών γειτονικών σχέσεων με τους λαούς της περιοχής. Μια κατά το δυνατόν αντικειμενική ενημέρωση με κύρος και σοβαρότητα.
Η ταύτιση του εαυτού μας με το μέλλον μιας τόσο σημαντικής διακύβευσης, είναι ακραίος εγωκεντρισμός. Αυτός που οδήγησε και στα πριν την 11η Ιουνίου αδιέξοδα στην κρατική ραδιοτηλεόραση.
Παντελής Σαββίδης
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.