ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Status
Not open for further replies.
Πάντως από Υμηττό το 21 που είναι αναλογικά το CNN έχει πολλά ψηφιακά χιόνια που σημαίνει ότι λειτουργεί ψηφιακοί πομπός στο 21

Η Εθνικη στη ΝΕΡΙΤ!!!

Αυτο που η ραδιοφωνικη Σταση Media ανέφερε την περασμένη Κυριακή, για τα ελευθερα δικαιώματα της Εθνικης στα προκριματικα του Εuro 2016 επιβεβαιώθηκε. Τα δικαιώματα πήγαν στη ΝΕΡΙΤ.

Η δημόσια τηλεόραση κάνει, ετσι ένα θεματικό come back στα δικαιώματα των προκριματικών αγώνων της Εθνικης στις μεγάλες διοργανώσεις (τελευταία φορά που τα είχε, η ΕΡΤ, ηταν στα προκριματικα του Euro 2004 και σε ότι αφορούσε τα εντός εδρας παιχνίδια).

Τα συνδρομητικό δικαιώματα των αγώνων της Εθνικης στα προκριματικα του Euro 2016 έχει αποκτήσει ήδη ο ΟΤΕ, όπως και όλων των προκριματικών, κατι που επίσης αποκάλυψε η ραδιοφωνικη Σταση Μedia στα τέλη Μαΐου.

Η στήλη επιβεβαιώθηκε και στην εκτίμηση της, αρκετό καιρο πριν, ότι μεχρι τελος Ιουλίου τα δικαιώματα θα κλείσουν.

Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για μια εντυπωσιακή κίνηση της ΝΕΡΙΤ που παράλληλα με τον ΟΤΕ θα δειξει, στις 7 Σεπτεμβρίου, το Ελλάδα-Ρουμανία.

http://www.sport-fm.gr/article/bomba-i-ethniki-sti-nerit/778692

Τώρα που θα αυξηθούν οι αναμεταδότες της νεριτ ξέρουμε εαν το HD κανάλι θα είναι μόνο του;

Όχι μόνο του, δεν υπάρχει λόγος και δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των Κ.Ε. και των αναμεταδοτών Κάθε mux της Νέριτ χοντρικά θα έχει κάπου 20Μbps Bit rate και το HD καταναλώνει και όχι όλη μέρα το πολύ 10-12 Mbps. Oπότε μπορεί να έχει άνετα άλλα δύο sd προγράμματα (από 3-3,5 Mbps το καθένα) και τα τρία ραδιόφωνα που είναι πολύ οικονομικά σε Mbps (0,5Mbps και τα τρία)

Δικο μου λάθος συνηθισμένος απο τα δορυφορικά...περισσότερες συχνότητες ήθελα να πω. Να έχει μεγαλυτερο bitrate.

Ενημερωτικά φυλλάδια της ΝΕΡΙΤ για το αναλογικό switch off της Αττικής. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

http://www.nerit.gr/wp-content/uploads/2014/07/sintomi-enimerosi-Switch-off-attikis1.pdf

http://www.nerit.gr/wp-content/uplo...nasintonismou-epanaforas-ergost-rithmisis.pdf

http://www.nerit.gr/wp-content/uploads/2014/07/Video-diagrafi-kanalion.pdf

Βρείτε τις διαφορές:

Χρήσιμος Οδηγός ΝΕΡΙΤ

03-v2.jpg

Χρήσιμος Οδηγός Digea

10511436_315041958655974_9034581876954557889_o.jpg

Χάσαμε τα κρατικά απο τα ξημερώματα εδώ στη Θράκη. Πως θα δω τώρα για χιλιοστή φορά τα Diamond League; :p

Εγώ τα έχασα μια βδομάδα πριν το switch-off της 1ης Αυγούστου.
Μήπως παίζει κάτι παρόμοιο? Νομίζω στη περιοχή σου είναι το επόμενο "σβήσιμο".

Ναι έτσι έκαναν κι εδώ. Μια τα πιάναμε, μια όχι (εγώ τουλάχιστον, που δεν είμαι κέντρο Αθήνας και σε προβληματική περιοχή).
Αλλά εξαφανίστηκαν μια βδομάδα πριν τη 1η Αυγούστου, πάντα για τη περιοχή μου μιλάω.
Θα δείξει...

Δημοσιεύτηκε από τη ΝΕΡΙΤ η "Διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για μίσθωση δορυφορικής συχνότητας με μεταφορά και ζεύξη", ο οποίος θα γίνει στις 22/9/2014:

http://company.nerit.gr/diagonismoi/διενέργεια-ανοιχτού-διαγωνισμού-για/

Κατά τη γνώμη μου, ως ιδιαίτερα αρνητική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναφορά των τεχνικών προδιαγραφών σε ενδεχόμενη μελλοντική χρήση multistream:

"Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εντός 2 μηνών μετά από έγγραφη ειδοποίηση, δύναται στο μέλλον να ζητήσει από τον πάροχο να χρησιμοποιήσει το πρότυπο Multistream (ETSI EN302307 Annex H.2) χωρίς επιπλέον κόστος, ούτως ώστε να απαιτείται μία φέρουσα και για τα 2 ρεύματα μεταφοράς".

Εύχομαι, το θέμα multistream να μείνει για πάντα μια "μελλοντική δυνατότητα" που δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. Το επιβάλλουν οι ανάγκες λήψης της ελληνικής πραγματικότητας...

Έχουν ξεκινήσει την εγκατάσταση των πομπών από εκεί πάνω και σιγά σιγά θα κατέβουν και στα νησιά.. Ίσως να έπεσες πάνω σε εργασίες, ίσως πάλι να ήταν και μια απλή προσωρινή άσχετη διακοπή. Μιλάμε για πολλά κέντρα εκπομπής και κάποια από αυτά έχουν γύρω γύρω θάλασσα. Οπότε στις 29 μέρες που απομένουν για το switch off, οι τεχνικοί είναι..τρεχάτε ποδαράκια μου :)

Σήμερα η Νέριτ είχε μία παλιά ελληνική ταινία, που εγώ δεν είχα ξαναδεί. Ήταν του 1953, με τίτλο "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται", και τελικά ήταν η πρώτη έκδοση της ταινίας που αργότερα έκανε ριμέικ ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος με τίτλο "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται", και ο Ανδρέας Φιλιππίδης με τίτλο πάλι "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" σε κάποιο Θέατρο της Δευτέρας αν θυμάμαι καλά.
Επειδή μου αρέσουν οι ελληνικές ταινίες, και πια είναι λίγες οι σπάνιες σαν αυτή, έκατσα και την είδα. Η ταινία άρχισε στις 4μιση, και στις 6 έβαλε διάλειμμα. Μετά το διάλειμμα άρχισε να παίζει ένα ντοκιμαντέρ για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων!!!!!!!!!!!!!!!!
Έκοψαν την ταινία και άρχισαν το ντοκιμαντέρ!!!
Δεν είδα ακριβώς την διακοπή, μήπως πετάχτηκε κανένα άσχετο "Τέλος". Αλλά δεν μπορεί, γιατί μόλις είχε αρχίσει η εκπαίδευση του μπαμπά της ταινίας. Ούτε μουσική αποχώρησης, ούτε τίποτα. Πρέπει να είχε αρκετό ακόμα.
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι υπήρχε προγραμματισμένη εκπομπή στις 7μιση. Και είχαν προγραμματίσει και το ντοκιμαντέρ ενδιάμεσα. Μάλλον πίστευαν ότι θα είχε τελειώσει η ταινία μέχρι τις 6. Και αφού δεν τελείωσε αποφάσισαν να την τελειώσουν μόνοι τους.
Απίστευτα πράγματα. Προγραμματισμός επιπέδου πειρατικού καναλιού. Και εγώ τώρα πρέπει να βρω στο ίντερνετ την ταινία (αν υπάρχει) για να δω το τέλος.

Τουλάχιστον έβαλαν καλό ντοκιμαντέρ, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ο πρώτος "υπολογιστής"...
Χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ.
Μέχρι πρότινος το είχα avatar.. -bye-

Τουλάχιστον έβαλαν καλό ντοκιμαντέρ, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ο πρώτος "υπολογιστής"...
Χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ.
Μέχρι πρότινος το είχα avatar.. -bye-
Και... χθες το απόγευμα είχε ένα ντοκιμαντέρ το ΣΚΑΪ για το μηχανισμό των Αντικυθήρων. Εξαιρετικό και αυτό. Να ήταν το ίδιο; Ζήλεψαν; Τι να πω;
Και οι ειδήσεις, με τη μουσικούλα τους πια, όπως είχαν τόσα χρόνια τα άλλα τα κανάλια και με διάφορα θεματάκια τύπου magazino έτσι για να μη διαφέρει σε τίποτα από το συρφετό. Κρίμα

Δημοσιεύτηκε από τη ΝΕΡΙΤ η "Διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για μίσθωση δορυφορικής συχνότητας με μεταφορά και ζεύξη", ο οποίος θα γίνει στις 22/9/2014:

http://company.nerit.gr/diagonismoi/διενέργεια-ανοιχτού-διαγωνισμού-για/

Κατά τη γνώμη μου, ως ιδιαίτερα αρνητική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναφορά των τεχνικών προδιαγραφών σε ενδεχόμενη μελλοντική χρήση multistream:

"Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εντός 2 μηνών μετά από έγγραφη ειδοποίηση, δύναται στο μέλλον να ζητήσει από τον πάροχο να χρησιμοποιήσει το πρότυπο Multistream (ETSI EN302307 Annex H.2) χωρίς επιπλέον κόστος, ούτως ώστε να απαιτείται μία φέρουσα και για τα 2 ρεύματα μεταφοράς".

Εύχομαι, το θέμα multistream να μείνει για πάντα μια "μελλοντική δυνατότητα" που δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. Το επιβάλλουν οι ανάγκες λήψης της ελληνικής πραγματικότητας...

Από τη δική τους πλευρά πολύ καλά κάνουν, αφού αυτή είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για τέτοιου τύπου feed.
Οπότε το γράφουν στις προδιαγραφές, για να έχουν τον "ποπό" τους καλυμμένο για το μέλλον.
Θεωρώ πως θα ξανασκεφτούν τη στρατηγική τους αφού καλυφθεί πλήρως η χώρα από επίγειο ψηφιακό σήμα, μαζί με τα gap filler.
Ισως μέχρι τότε να υπάρχουν και σπιτικά κουτιά που να παίζουν multistream.

Re: Απάντηση: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Έκοψαν την ταινία και άρχισαν το ντοκιμαντέρ!!!
Δεν είδα τη συγκεκριμένη μετάδοση, αλλά άλλες φορές, που είχα δει την ταινία, τελείωνε κάπως απότομα, οπότε είναι πολύ πιθανόν να την παίξαν όλη.

Και... χθες το απόγευμα είχε ένα ντοκιμαντέρ το ΣΚΑΪ για το μηχανισμό των Αντικυθήρων. Εξαιρετικό και αυτό. Να ήταν το ίδιο; Ζήλεψαν; Τι να πω;

Ειναι της μοδας το συγκεκριμενο ναυαγιο και τα ευρηματα του (αρα και οι περι αυτων εκπομπες) γιατι ετοιμαζουν καινουργια αποστολη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Δεν είδα τη συγκεκριμένη μετάδοση, αλλά άλλες φορές, που είχα δει την ταινία, τελείωνε κάπως απότομα, οπότε είναι πολύ πιθανόν να την παίξαν όλη.
Έχεις δίκιο. Έψαξα την ταινία (Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται του 1953) στο ίντερνετ. Την βρήκα σε δύο site και διάβασα και άλλα site που έχουν πληροφορίες για την ταινία. Και όντως η ταινία κόβεται μαχαίρι. Ίσως να έχει χαθεί ένα κομμάτι στο τέλος, αλλά φαίνεται ότι στις υπάρχουσες κόπιες κόβεται μαχαίρι, και αν δεν δεις την καρτέλα Τέλος νομίζεις ότι δεν τελείωσε. Η ταινία αυτή είναι αρκετά διαφορετική από τις επόμενες εκδόσεις της, και έχει το πιο άσχημο και μελό τέλος. Πλήρη ήττα του πρωταγωνιστή που ήθελε να εκπαιδεύσει τον μπαμπά του. Μάλλον είχα υπόψη μου την έκδοση για το Θέατρο της Δευτέρας με τον Ανδρέα Φιλιππήδη που κρατάει διπλάσιο χρόνο από αυτή την ταινία, έχει πολλά άλλα πράγματα μέσα, και έχει διαφορετικό τέλος. Πάλι ήττα, αλλά και με μία αντεπίθεση και εκδίκηση. Για να μην πω για την ταινία με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο που έχει τελείως διαφορετικό τέλος και happy end.
Με την ευκαιρία βρήκα στο ίντερνετ και είδα και την έκδοση του Θεάτρου της Δευτέρας που είχα χρόνια να δω.
Αλλά το θέμα είναι ότι άδικα κατηγόρησα την Νέριτ, και της τα έψαλα. Η ταινία είχε τελειώσει κανονικά. Να είμαστε και δίκαιοι.
Για το ντοκιμαντέρ για τον μηχανισμό των Αντικυθύρων, είχα δει πρόσφατα ένα άλλα ντοκιμαντέρ για το θέμα, νομίζω πάλι στην Νέριτ. Όχι μόνο είχε ιστορικά στοιχεία για το θέμα, όχι μόνο έψαχναν επιστημονικά στοιχεία για το πως δουλεύει και τι κάνει, αλλά έφτιαχναν και ένα αντίγραφο του μηχανισμού. Κατά την προσπάθεια κατασκευής του έψαχναν στοιχεία για το πως είναι κατασκευασμένος (πόσα δόντια έχει πχ κάθε δίσκος, γιατί πρέπει να γυρνάει με αυτόν τον ρυθμό ο κάθε δίσκος, τι αναπαραστεί κτλ) και τελικά κατάφεραν να φτιάξουν ένα λειτουργικό αντίγραφο. Με την κατασκευή του ανακάλυπταν και εξηγούσαν και αυτοί τι δείχνει το κάθε στοιχείο. Και τελικά έφτιαξαν κάτι που δείχνει πόσο εκπληκτική επινόηση ήταν ο μηχανισμός. Εκπληκτικό ντοκιμαντέρ, και με αυτό έχω κλείσει για το θέμα του μηχανισμού.

Status
Not open for further replies.