Net και νova. διαμαρτυρία.

Αν και δεν έχω Nova θα περιμένω να δω με αγωνία την αντιμετώπιση. Που ξέρεις; ανάλογα με την απάντηση ίσως με κάνουν να δω με θετικό μάτι την Nova.

Έχω την ιδέα πάντως ότι το σήμα είναι καλύτερο σήμερα... Μπορεί να είναι η ιδέα μου βέβαια, αλλά αυτό νομίζω. Λέτε ??????????

Re: Απάντηση: Net και νova. διαμαρτυρία.

Μπάμπης Κολέζας said:
To e-mail προς τη Nova μόλις έφυγε. Περιμένουμε αντιδράσεις (άν υπάρξουν).
Μπορούμε να έχουμε το τελικό κείμενο?

Άλεξ, είναι αυτό που έβαλα και πιο πάνω, απλά πρόσθεσα τα ονόματα και τους κωδικούς.

o.k.
Συνολικά πόσοι συνδρομητές διαμαρτύρονται?

Ήλπιζα ότι θα διαμαρτυρηθείτε συνολικά για την άθλια ποιότητα της εικόνας.

Έγραψα πριν από μερικές ημέρες:
ΑΛΕΞ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ said:
Παίδες, δεν θέλετε να περιλάβετε στην επιστολή διαμαρτυρίας και αναφορά για το κατακρεούργημα των ταινιών απο τα τρία filmnet, τα οποία πετσοκόβουν το κάδρο με μεθόδους pan & scan, zoom, crop ή δεν ξέρω ποια άλλη εφεύρεση, ώστε να έχουν πάντα κάδρο 4:3 και full screen??
Είστε σίγουροι?
Στις παραπάνω αναφορές σας δε φάνηκε να σας πειράζει αυτό. Μήπως το συνηθίσατε και στρώσατε?
Θα νομίζουν ότι προσφέρουν ποιότητα οι άνθρωποι..
Δηλαδή δεν δυσφορείτε με τα παραπάνω?
Είστε ικανοποιημένοι με την εικόνα που τροφοδοτείτε τις ακριβές σας lcd/plasma και τους προβολείς σας?
Με ανάλυση της τάξης του 544X576, bitrate 3 mbit/s περίπου και εικόνα 4:3 full screen με μέθοδο πετσοκόμματος pan&scan?
Απολαύστε το MGM με την τεράστια ροή δεδομένων στο 1 Mbit/s.
Δεν αναφέρομαι σε εξωγήινες μεταδόσεις 16/9 με ήχο dolby digital 5.1 ούτε σε τεχνολογίες που δεν έχουν ανακαλυφτεί ακόμα στην Ελλάδα ( π.χ high definition)

Δείτε μια ταινία dvd στο προβόλι σας και μετά γυρίστε στο filmnet. Θα είναι σα να βλέπατε high definition και ξαφνικά βάλατε μια κασετούλα βίντεο VHS.

Τελικά μόνο η μετάδοση του μουντιάλ σας ενόχλησε? Όλα τ’ άλλα είναι εντάξει?
Περίμενα περισσότερα. Το μουντιάλ σε 10 μέρες τελειώνει. Η συνδρομή όμως μένει με όλα τα προβλήματα..

Η γκρίνια μου είναι καλοπροαίρετη. Ήταν όμως μια καλή ευκαιρία για ομαδική διαμαρτυρία.

Οσο για την απάντηση της Νόβα θα προσπαθήσω να μαντέψω:
"Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας τις οποίες λαμβάνουμε σοβαρά υπ όψη, μπλα μπλα..
Σεβόμενοι τις επιθυμίες σας έχουμε αυξήσει την ανάλυση της εικόνας σε 704Χ576 και το bitrate στα 4,5 έως 6 Mbit/s.
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας και περιμένουμε πάντα τις προτάσεις μπλα,μπλα,μπλα!"

Εδώ και κάτι μέρες η ανάλυση είναι στα 704Χ576 απο 504Χ576 και το bitrate κατά τη διάρκεια των αγώνων στα 4,5 - 6 Μbit/s από 2,8 - 3,5 Mbit/s που ήταν πριν.

συμφωνω αλλα μαλλον ο Μπαμπης δεν θα διαβασε της παρατηρησεις σου οποτε μπορει να γινει και νεα παρατηρηση

Απάντηση: Re: Net και νova. διαμαρτυρία.

Larry said:
συμφωνω αλλα μαλλον ο Μπαμπης δεν θα διαβασε της παρατηρησεις σου οποτε μπορει να γινει και νεα παρατηρηση

Larry τις διάβασα τις παρατηρήσεις του Άλεξ αλλά είπα να κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία για κάτι που είναι σχετικά εύκολο έως πολύ ευκολο να διορθωθεί απλά δίνοντας λίγο καλύτερο σήμα στη ΝΕΤ απο το ήδη υπάρχον.
Αν δούμε οτι έχουμε κάποια ανταπόκριση σ´αυτό τότε προχωράμε παρακάτω. Αν δεν κάνουν όμως ούτε αυτό φαντάσου τι θα γινόταν αν συμπεριλαμβάναμε όλα τα παραπάνω στη διαμαρτυρία. Κατ' ευθείαν στο καλάθι των αχρήστων.
Ίσως είναι λάθος μου αλλά έτσι σκέφτηκα.
Πάντως κι εγώ περίμενα πολύ περισσότερους απο 15 συνολικά που συμμετείχαμε στη διαμαρτυρία.

Μπάμπη αυτό που ζητήσατε ήδη είχε γίνει πριν την αποστολή της διαμαρτυρίας.
Η ανάλυση έχει αυξηθεί σε 704Χ576 και το bitrate επίσης (4,5 - 6 Mbit/s)

Το παράδοξο είναι πως η εικόνα σε βιντεοπροβολέα, απλά δε βλέπεται.
Με αυτή την ανάλυση και τον ρυθμό δεδομένων θα έπρεπε να είναι καλή.
Σε τι οφείλεται τεχνικά αυτή η θολούρα??

Ποιος ξέρει τι κάνουν οι κρετίνοι της ΝΕΤ!...

ΑΛΕΞ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ said:
Μπάμπη αυτό που ζητήσατε ήδη είχε γίνει πριν την αποστολή της διαμαρτυρίας.
Η ανάλυση έχει αυξηθεί σε 704Χ576 και το bitrate επίσης (4,5 - 6 Mbit/s)

Το παράδοξο είναι πως η εικόνα σε βιντεοπροβολέα, απλά δε βλέπεται.
Με αυτή την ανάλυση και τον ρυθμό δεδομένων θα έπρεπε να είναι καλή.
Σε τι οφείλεται τεχνικά αυτή η θολούρα??

Στο ότι παίρνουν το 16:9 κάδρο των γερμανών και το κάνουν pan & scan σε 4:3, αποχαιρετώντας περίπου το 30% της πληροφορίας του σήματος. Αυτό έχει φυσικά τραγικές συνέπειες σε όλους τους τομείς τη εικόνας, ευκρίνεια, περιγράμματα, βάθος χρώματος, προβλήματα κίνησης και δεν συμμαζεύεται. :mad:

Αλλά ούτως ή άλλως Αλέξανδρε, η εικόνα από το Nova δεν θα μπορούσε να βλέπεται σε βιντεοπροβολέα, γιατί με την εικόνα από τη ΝΕΤ σε βιντεοπροβολέα κάνεις απλά εμετό, και το Nova παίρνει την εικόνα από τη ΝΕΤ. :D

Πάντως κι εγώ έχω την αίσθηση ότι στη ΝΕΤ πρέπει να κάνουν κι άλλες τεχνικές πα...αριές, δεν δικαιολογείται πιστεύω τέτοια τραγική εικόνα μόνο από το pan & scan. Πάντως ούτε και στο εξωτερικό είναι ίδιες όλες οι πορτοκαλιές, η εικόνα σήμερα από το RTL television δεν έφτανε σε καμία περίπτωση την εικόνα του ZDF και του Das Erste.

Re: Ποιος ξέρει τι κάνουν οι κρετίνοι της ΝΕΤ!...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:
Στο ότι παίρνουν το 16:9 κάδρο των γερμανών και το κάνουν pan & scan σε 4:3, αποχαιρετώντας περίπου το 30% της πληροφορίας του σήματος. Αυτό έχει φυσικά τραγικές συνέπειες σε όλους τους τομείς τη εικόνας, ευκρίνεια, περιγράμματα, βάθος χρώματος, προβλήματα κίνησης και δεν συμμαζεύεται. :mad:
Για αυτό γκρινιάζω Παναγιώτη. Αυτό κάνουν συστηματικά στα filmnet.

Αλλά ούτως ή άλλως Αλέξανδρε, η εικόνα από το Nova δεν θα μπορούσε να βλέπεται σε βιντεοπροβολέα, γιατί με την εικόνα από τη ΝΕΤ σε βιντεοπροβολέα κάνεις απλά εμετό, και το Nova παίρνει την εικόνα από τη ΝΕΤ. :D
Πόσο δικιο έχεις! Η "κακομοίρα" η Νοβα ανέβασε την ανάλυση στο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ 720Χ576 και το bitrate κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 5 Mbit/s αλλά η εικόνα ΔΕΝ βλέπεται. Οταν το αρχικό σήμα είναι άθλιο το τελικό αποτέλεσμα δεν βελτιώνεται με τίποτα.

Πάντως κι εγώ έχω την αίσθηση ότι στη ΝΕΤ πρέπει να κάνουν κι άλλες τεχνικές πα...αριές, δεν δικαιολογείται πιστεύω τέτοια τραγική εικόνα μόνο από το pan & scan. Πάντως ούτε και στο εξωτερικό είναι ίδιες όλες οι πορτοκαλιές, η εικόνα σήμερα από το RTL television δεν έφτανε σε καμία περίπτωση την εικόνα του ZDF και του Das Erste.
Ναι, συμπεριφέρνονται σα να μη γνωρίζουν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας..

Και ενα μειλ διαμαρτυριας πάντως στο site της ΝΕΤ δεν βλάπτει...

Εγω μόλις το εκανα!

Απάντηση: Ποιος ξέρει τι κάνουν οι κρετίνοι της ΝΕΤ!...

.

Oi Γερμανοι φταινε που στελνουνε την πληροφορια 16:9 αντι 4:3. :D :D :D

Eχουμε καμια απαντηση απο την Νοβα ?

Λοιπόν, ενημέρωση.
Χθές το απόγευμα με πήρε στο τηλέφωνο κάποιος κύριος απο τη NOVA κι αφού με ευχαρίστησε?? για τη "διαμαρτυρία" μας, επειδή λέει τους βοηθάμε πολύ, μου ζητούσε διευκρινήσεις σχετικά με το πρόβλημα.
Τι ακριβώς παρατηρούμε, σε τι μέσον παρακολουθούμε κι όλα τα σχετικά ώστε να "κατανοήσουν ακριβώς το πρόβλημα και να δώσουν λύση".
Μάλιστα μου είπε οτι θα ξαναεπικοινωνήσουν μαζί μου για να μου πούν τις ενέργειες που έχουν κάνει.
Για να δούμε...

Επειδη ειμαι σιγουρος οτι εσυ του τα ειπες ΟΛΑ τα προβληματα, ελπιζω να τα .............καταλαβε........ :(

Browser said:
Επειδη ειμαι σιγουρος οτι εσυ του τα ειπες ΟΛΑ τα προβληματα, ελπιζω να τα .............καταλαβε........ :(

Ούουου.... Να είσαι σίγουρος...
Αφού με ρώτησε που βλέπω αυτή τη στιγμή κι όταν του είπα σε μια Philips 29άρα 4:3 με ρώτησε τι είναι η τηλεόραση 3/4 !!!!
3/4 του λέω είναι σωλήνα... Η τηλεόραση είναι 4:3....:p

Φαντάζομαι κράτησες τα στοιχεία του ανθρώπου που μίλησες ε;
Οχι τίποτα άλλο, να υπάρχει κάποιος που γνωρίζει από την αρχή τι έχει ειπωθεί και όχι να ξαναεξηγείτε πάλι από την αρχή την κατάσταση...

ααα δεν βλεπεις απο τηλεοραση? απο μουφα βλεπεις?
δηλαδη αν του λεγες Sony Rubi 1080ρ τι θα σου λεγε? οτι μα καλα ο Ρουμπινιο δεν ειναι τραυματιας?

δεν παμε καλα....τρομαρα τους 57 ευρω το μηνα

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Φαντάζομαι κράτησες τα στοιχεία του ανθρώπου που μίλησες ε;
Οχι τίποτα άλλο, να υπάρχει κάποιος που γνωρίζει από την αρχή τι έχει ειπωθεί και όχι να ξαναεξηγείτε πάλι από την αρχή την κατάσταση...
Ποιανού στοιχεία? Του αστοιχείωτου με τον σωλήνα??
Πάλι στο 4:3 θα σκαλώσουν..

Last edited: