Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

(Αστειευομαι για τις τσοντες ;-) )

Δεν εχω χρονο ουτε να δω τηλεοραση, πολυ περισσοτερο να καθησω να την ανοιξω - κρεμασω... Φαντασου.. :-) Νομιζω πως θα ασχοληθω μαζι της την Κυριακη :-)

Εχθες ειδαμε 3 επεισοδια του Godless Dolby Vision, DD 5.1 (αληθεια...μονο 5.1?) μεσα απο την εφαρμογη της LG UH8500 (UH850V νομιζω στην Ευρωπη). Η εικονα ηταν τοσο καλη που το προσεξε ακομα και το εταιρο ημισυ και για πρωτη φορα (απο οσο θυμαμαι χωρις χρηση προβολεα) εκλεισε ολα τα φωτα στο σαλονι. Βεβαια δεν τιθεται θεμα bitrate με μετρημενο και σταθερο 180 mbps...

4Κ που αξιζει τα λεφτα του, αλλα και πολλες ευχαριστιες σε εσας παιδια με τη φοβερη δουλεια στο αναλογο νημα (TV στην κατηγορια Κινηματογραφος) που μας εκανε να την ξεκινησουμε τη σειρα.:SFGSFGSF:

To κατέβασα και εγώ χτες να δω περί τίνος πρόκειται, "πήρα" το ακριβό πακέτο

Το ότι η ποιότητα της εικόνας (σε οθονη υπολογιστη) δεν με έπεισε είναι επειδή είμαι σε trial όποτε και δεν παρέχεται η top ποιότητα ?

Βρε Ντινο, βαλε την εφαρμογη των Windows μπας και παρεις καλυτερη εικονα. Βεβαια δεν ξερω αν βγαζει 4Κ απο εκει, αλλα σε ενα παλιο ΖΒΟΧ καταφερνα αν δω σωστα Netflix μονο μεσω της εφαρμογης. Μεσα απο browsers (Firefox κι εγω) στην καλυτερη εκανε διακοπες στη ροη

Μολις την εβαλα, και οντως η εικονα δειχνει καλυτερη. Νομιζω και ο ηχος. Ευχαριστω πολυ

Να ρωτησω κατι ακομα... Παρακαλω οχι γέλια :p

Πως μπορουμε να παρακολουθησουμε netflix σε τηλεοραση μη smart ? Χρειαζομαι καποιου ειδους συσκευη ?

Αν η τηλεόραση δεν είναι smart θα χρειασθείς έναν certified player ο οποίος είναι ακριβός στη τιμή.
Με τον certified player μπορείς να δεις στο φουλ των δυνατοτήτων της τηλεόρασης.
Υπάρχουν και οι λύσεις στο να συνδέσεις έναν υπολογιστή στην HDMI της τηλεόρασης.
Επίσης η φθηνή λύση των android boxes.
Εδώ έχουμε όμως ένα θέμα. Ότι μόνο κάποιες συσκευές adroid είναι πιστοποιημένες και αναπαράγουν 1080p.
Πάντως σε μια 32 Full HD που έχω συνδέσει ένα τέtοιο κουτί βλέπω μια χαρά έστω και σε 720p.
Για παλαιότερες τηλεοράσεις χωρίς HDMI καλύτερα να το ξεχάσεις γιατί μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.

Προτεινω ανεπιφυλακτα το amazon fire tv stick (απο Αγγλια, Γερμανια κλπ). Παιρνει και Kodi. Το φθηνο (εδω εχει $35) βγαζει μεχρι 1080, το καινουργιο παιζει και 4Κ (αλλα δεν ξερω αν υπαρχει στην ΕΕ).
Εναλλακτικα δεν ξερω τι γινεται με το google Chromecast, αλλα νομιζω βγαζει 1080 στην απλη εκδοση

Ευχαριστω, θα τα δω.

Υπολογιστη δεν θελω, θα κοιταξω καποιες απο τις αλλες λυσεις, τα με 1080 ειναι επαρκεστατα
Η τηλεοραση δεν ειναι αρχαια, μια pioneer 5090H (kuro) ειναι

Πριν απο λιγο δοκιμασα stream αρισμα netflix σε 1080p απο κινητο android με το chromecast την απλη δευτερη εκδοση του 2015 και παιζει απροβληματιστα κανενα κολλημα.
Στην Ελλαδα ξεκιναει απο 39 ευρω αυτη την στιγμη.

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άψογο δεν το λες... Δεν κάνει "match" το refresh rate του περιεχομένου που παίζει με την εικόνα που βγάζει, με αποτέλεσμα (για όποιον το προσέχει) η κίνηση να μην είναι ομαλή. Ιδιαίτερα σε σκηνές με συνεχόμενη κίνηση όπως πχ σε travelling κάμερας, γίνεται αντιληπτό.

Έτσι ακριβώς. Με ποιο τρόπο βελτιώνεται αυτό ; Αν γίνεται να εξαφανιστεί κιόλας. Είναι πολύ κουραστικό.
Αλλά μάλλον δεν γίνεται.

Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Η χτεσινή μέτρηση δείχνει 11,5 και κλειδώνει στα 2160 ...πάει στα 15,4 αλλά δεν ανεβαίνει 4Κ .Μπας και δεν έχω κάνει ρύθμιση στην τηλεόραση ?

Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Καλά το λες αλλά το πάνελ γράφει 4096 μόλις μπαίνει στην εφαρμογή και αλλάζει και λέει Would you like to change to 2160....
Το ίδιο είναι, 4κ=4096*2160

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Το ίδιο είναι, 4κ=4096*2160

Καλέ συμφωνώ αλλά γιατί το πάνελ αλλάζει μόλις μπει στο Netflix λέω .Μήπως είναι μούφα και ξεγελάει το σήμα ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Καλέ συμφωνώ αλλά γιατί το πάνελ αλλάζει μόλις μπει στο Netflix λέω .Μήπως είναι μούφα και ξεγελάει το σήμα ?
Το netflix streamαρει σε 3840*2160. Αν το πάνελ σου είναι 4096*2160 τότε "πέφτει" σε ανάλυση για να δείξει σωστά την εικόνα, γιαυτό και σου βγάζει το 2160. Το maximum bitrate του netflix είναι 15 και κάτι σε 4κ οπότε εσύ με 14 είσαι στο άνω όριο όσον αφορά ποιότητα εικόνας. Στο 8 είσαι στο κάτω όριο, σαν να βλέπεις upscaled full HD χοντρικά.

Γρήγορη ερώτηση: έχουμε κανα Smart DNS που αυτή τη στιγμή παίζει με Netflix; Δοκίμασα το free trial του smartdnsproxy.com από laptop και smart TV, δεν δούλεψε κανένα από τα δύο. Η TV δεν συνδέεται καν, πετάει λάθος στο Netflix app ενώ το laptop μπαίνει μεν αλλά δεν δείχνει περιεχόμενο για US.

Άκυρη η ερώτηση, τελικά ήταν λάθος testing. Μια χαρά παίζουν οι αμερικάνικες ΙΡ. Απλώς για κάποιο λόγο η TV δεν γουστάρει να ξεκινήσει το app όταν χρησιμοποιώ οποιαδήποτε τέτοια smart DNS IP (είτε US, είτε Μεξικό κλπ) ενώ η ταινία με την οποία έκανα τις δοκιμές στο laptop για κάποιο αποτρόπαιο λόγο είναι διαθέσιμη μόνο από το... αγγλικό Netflix αλλά όχι από το US. Οπότε μπερδεύτηκα και όταν δεν την έβρισκα, νόμιζα ότι είναι θέμα των DNS. Τα υπόλοιπα όμως που ψάχνω τα βλέπω όλα κανονικά.