Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Re: Απάντηση: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Τελευταία το ιντερνετ μου εχει τα χαλια του.
Πλεον με το ζορι βλέπω 720p οταν πριν λιγες μερες εβλεπα ανετα 1080 με σύνδεση 11-12mbps.
Στα τεστ του Netflix βλεπω πως στις 5 προσπάθειες μολις και μετα βιας μου εδωσε αποτελεσμα σε 720 ενω με διάφορα speed test βλεπω πως πλεον κλειδώνω στα 8 mbps.
Ολα αυτα σε android tv και για αυτο ειπα να δοκιμάσω στο pc να δω αν εκει παιζει καλυτερα.
Δοκιμασα και με την εφαρμογή των win10 αλλα και με τον edge αλλα εκει τα πράγματα ειναι ακομα χειρότερα αφου συνέχεια μου βγαζει το παρακατω error.
Δεν πιστεύω πως οφείλεται στην χαμηλη συνδεση μου αφου ακομα και ετσι θα επρεπε να ανοιγουν τα βιντεο.
Τι μπορει να παιζει;
Τα speed test σου δίνουν ίδια αποτελέσματα με πριν; Η γραμμή κλειδώνει στα ίδια; Μήπως επανεκκίνηση modem/router για να συνερθει;

Τα τεστ όπως γραφω παλιότερα μου εδειναν 11-12 και ευκολα 1080.
Τωρα μου δειχνουν 8mbps και με δυσκολία κλειδωνει στα 720
Αυτό βεβαια είναι θεμα της wind που θελει ξήλωμα αλλα δυστυχώς ακομα δεν εχει ερθει στην περιοχη μου vdsl και ετσι κανω υπομονη.

Αυτό όμως που μου εκανε ετνυπωση ειναι η αδυναμία αναπαραγωγής από win 10 ( με την εφαρμογη από το store) με Edge, ακομα και με mozila.
Μονο στον chrome δεν εβγαλε το error που δειχνω παραπανω.

Γιατι θελεις 11mbps για hd1080; Το κολπο με το f4 μου δειχνει οτι με 4.6mbps εχω 1080 στο netflix

Γιατι θελεις 11mbps για hd1080; Το κολπο με το f4 μου δειχνει οτι με 4.6mbps εχω 1080 στο netflix

Παραπανω αναφέρομαι σε χρηση με android tv δηλαδή χρήση με τηλεκοντρολ ( άρα δεν υπαρχει πληκτρολόγιο)
Στο pc που δοκίμασα με ολους τους τροπους δεν παιζει τίποτα αφου βγαζει error

attachment.php

Μονο στον chrome ανοίγει αλλα για να δω 720 πρέπει από το πληκτρολόγιο με alt+crtl+alt+S να του δώσω το max bitrate ( αυτό με το f4 δεν το ξερω )

Με το test πατερν του Netflix στον Chrome με alt+crtl+alt+S και 8mbit ταχύτητα δικτύου μου δινει 720p

Attachments

• fgreg.jpg
    fgreg.jpg
    40.6 KB · Views: 176
Συνήθως σε παλαιότερα μηχανάκια εμφανίζονται τέτοια σφάλματα. Μηχανήματα με μνήμη λιγότερο από τα 4G ram. Τι κωδικό σφάλματος σου βγάζει, αν σου βγάζει; Από το tablet που γράφω δεν φαίνεται.

Παραπανω αναφέρομαι σε χρηση με android tv δηλαδή χρήση με τηλεκοντρολ ( άρα δεν υπαρχει πληκτρολόγιο)
Στο pc που δοκίμασα με ολους τους τροπους δεν παιζει τίποτα αφου βγαζει error

attachment.php

Μονο στον chrome ανοίγει αλλα για να δω 720 πρέπει από το πληκτρολόγιο με alt+crtl+alt+S να του δώσω το max bitrate ( αυτό με το f4 δεν το ξερω )

Με το test πατερν του Netflix στον Chrome με alt+crtl+alt+S και 8mbit ταχύτητα δικτύου μου δινει 720p

Πάντως και σε μένα με vdsl με τα τεστ pattern φτάνει μέχρι 720, παραπάνω δεν έχω δει ποτε ούτε με Android tv ούτε με pc.
To Speedtest μου κλειδώνει στα 35 ενώ το fast.com φτάνει και μέχρι 25.
Λογικά δεν θα έπρεπε να βλέπω σε παραπάνω ανάλυση;

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Εννοειται εγω με vdsl 30 εχω 4κ. Το τεστ του νετφλιξ παντα δειχνει λιγοτερα. Σε PC μην ξεχνατε για να δεις παραπανω θελει edge IE ή Windows 10 app

Last edited:
Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Με τετοια συνδεση θα επρεπε να πετας.

.νδρεα οχι με pcαλλά μέ πληκτρολογιο πανω στο shield
Θα κουμπώσω ενα πηκτρολογια απλως για δοκιμη αλλα δεν υπαρχει περίπτωση να παιξω ετσι με το shield.
Θα εχανε καθε αξια ευχρηστίας μια τετοια επιλογη σε μόνιμη βαση
Βρηκα αυτο https://help.netflix.com/en/node/67855 δεν ξερω αν βοηθαει. Στειλε και το error που βγαζει στο pc. Τελευταια ολο πειραματα κανουν εκει στην microsoft και στο netflix
Μάλλον αυτο ειναι συμφωνα με το κωδικο βλαβης που βγαζει.
Η αληθεια ειναι οτι τελευταία τα δεκαρια εχουν κανει αρκετα Updates και με το Windows Media Feature Pack ειχα και στο παρελθον προβλημα

Εννοειται εγω με vdsl 30 εχω 4κ. Το τεστ του νετφλιξ παντα δειχνει λιγοτερα. Σε PC μην ξεχνατε για δεις παραπανω θελει edge IE ή Windows 10 app

Δεν το έχω δοκιμάσει με edge, θα κάνω μια δοκιμή και θα επανέλθω.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Tο ξερω γιατι ειχα θεμα κι εγω με τα windows 10. Στην δικη μου περιπτωση με αλλο κωδικο λαθους διορθωθηκε οτι εβγαλα τον HEVC codec και εβαλα την προηγουμενη version δεν ξερω αν ειναι κατι παρομοιο δοκιμασε αν θες.

To fix go to your applications. Click start, settings, apps and features, type HEVC in the search box and uninstall the HEVC Video Extension app.

Go to this link: https://www.microsoft.com/en-us/sto...4wgh0z6vhq?SilentAuth=1&wa=wsignin1.0&lc=1033 and install the old version back.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Βρηκα αυτο https://help.netflix.com/en/node/67855 δεν ξερω αν βοηθαει. Στειλε και το error που βγαζει στο pc. Τελευταια ολο πειραματα κανουν εκει στην microsoft και στο netflix
Τελικα αυτο ηταν.
Τωρα μου ανοιγουν κανονικα και απο την εφαρμογη των windows και απο τον edge και μαλιστα κλειδωνει σε 1080 συμδωνα με το τεστ του Netflix
Σήμερα κλειδώνει και σε Android 1080 χωρίς να βλέπω αλλαγή στην ταχύτητα του δικτύου μου ( πάλι στα 9 mbit τερματίζει)
Εννοειται εγω με vdsl 30 εχω 4κ. Το τεστ του νετφλιξ παντα δειχνει λιγοτερα. Σε PC μην ξεχνατε για να δεις παραπανω θελει edge IE ή Windows 10 app
Εαν δεν ανταποκρινεται το αποτελεσμα του test σε αυτο που εχεις στην πραγματικοτητα πως γνωρίζεις οτι εχεις 4K και οχι ενα πολυ καλο 1080?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Μα το νετφλιξ ενα μετριο 4κ στριμ σου δινει. Υπαρχουν info shortcuts που βλεπεις τι πιανεις. Αλλωστε το bitrate δεν παει πανω απο 16 mbps οποτε με 30αρα vdsl πιανεις ταβανι.

Για αυτό ρωτώ πως γνωρίζεις αν η ανάλυση σου ειναι1080 η 4Κ.

Αναλογα απο που βλεπεις υπαρχει info. Σε tv app με κουμπι, σε pc πατας shift+ctrl+alt+d και περιμενεις να δεις ποσο πιανεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Αναλογα απο που βλεπεις υπαρχει info. Σε tv app με κουμπι, σε pc πατας shift+ctrl+alt+d και περιμενεις να δεις ποσο πιανεις
Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί από tv app αλλά σε pc όπως και σε εξωτερικό media player πάντα το info της οθόνης δείχνει 1080 αφού η κάρτα γραφικών στην πρώτη περίπτωση είναι ρυθμιζόμενη σε 1080 όπως αντιστοίχως και στο media player.
Ακόμα και 360p να παίζει το info της tv δείχνει 1080 πράγμα απόλυτα λογικό, πράγμα όμως που δεν βοηθάει στην ανίχνευση της ανάλυσης του υλικού.

Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί από tv app αλλά σε pc όπως και σε εξωτερικό media player πάντα το info της οθόνης δείχνει 1080 αφού η κάρτα γραφικών στην πρώτη περίπτωση είναι ρυθμιζόμενη σε 1080 όπως αντιστοίχως και στο media player.
Ακόμα και 360p να παίζει το info της tv δείχνει 1080 πράγμα απόλυτα λογικό, πράγμα όμως που δεν βοηθάει στην ανίχνευση της ανάλυσης του υλικού.
Αντρέα έχεις shield αν θυμάμαι καλά; Στο νήμα του έχει αναφερθεί ότι βάζεις πληκτρολόγιο πάνω και πατάς f4 ή Ctrl f4 λήγει βγάζει πληροφορίες

Προσεξε δεν σου λεω για το ινφο της οθονης, σου λεω για το ινφο του στριμ. Ανοιξε τον edge βαλε κατι να παιζει full screen και πατα τον συνδιασμο των πληκτρων που σου εγραψα, δες εδω 3η και 4η εικονα https://www.anandtech.com/show/12171/a-budget-home-theater-pc-setup-4k-hdr-uhd-bluray-and-more/7