Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληρ
Είμαστε τόσο σίγουροι πως το περιεχόμενο τους θα αποσυρθεί από το Netflix;
Δεν νομίζω πως μια τετοια κίνηση θα τους αποφέρει κέρδος;
Αντιθέτως η Netflix πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει για να έχει τα προϊόντα τους στις λίστες της.
Δεν νομίζω πως ένα κανάλι μόνο με Netflix μόνο με Disney η μόνο με Warner θα έχει καλύτερη τύχη από ένα κανάλι με μεγαλυτερη ποικιλία από διάφορα κανάλια όπως κάνει ήδη το Netflix.
Πιστεύω πως αν μεγαλώσει ο ανταγωνισμός το πολύ να δουμε υλικό του Netflix και σε άλλα κανάλια ώστε να υπάρχει μια ισορροπία.
Βραχυπρόθεσμα θα τους σύμφερε οικονομικά να αφήσουν το περιεχόμενο και στο Netflix. Μακροπρόθεσμα δεν νομίζω.
Όταν θέλεις να μπεις σε μια αγορά και κάποιος έχει κοντά στο 80% με 90% της αγοράς, δεν σε συμφέρει μακροπρόθεσμα ο "leader" της αγοράς αυτής να προσφέρει και τις δικές σου υπηρεσίες.
Γιατί δεν "ταράζεις" έτσι την αγορά και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φτάσεις σε κανένα 1%.
Και δεν νομίζω μεγαθήρια σαν την AT&T και τη Disney να μείνουν ικανοποιημένες με τέτοια ποσοστά.
Η Amazon το έχει πιάσει το νόημα και έχει αρχίσει να κινείται και σε άλλο περιεχόμενο πέρα από ταινίες και σειρές.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο μπήκε και στα αθλητικά, πήρε πακετάκι της Premier League και το ίδιο θέλει να κάνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες με προσθήκες αθλητικών.
Ο λόγος είναι απλός, έρχονται πολλές υπηρεσίες και ο κόσμος θα αρχίσει να κάνει αυτό που κάνει και με το HBO.
Να κάνει συνδρομή όταν αρχίζει το Game of Τhrones και να τη κόβει όταν τελειώνει η σεζόν.
Θα βάζει δηλαδή 2-3 μήνες Disney, θα βλέπει ότι θέλει να δει, μετά θα βάζει Warner, θα βλέπει κι εκεί, μετά Αpple για 2-3 μήνες και μετά από την αρχή.
Με τη προσθήκη αθλητικών η Amazon στις μεγάλες αγορές θα "κρατάει" συνέχεια συνδρομητές και τους 12 μήνες.