avlovers
Established Member
- 26 June 2013
- 222
Συγνωμη για το offtopic....
Ειχα πολυ καιρο να δω τον avlovers στους επισκεπτες καποιου νηματος ... την καλημερα μου![]()
Τα σέβη μου !!!
Συγνωμη για το offtopic....
Ειχα πολυ καιρο να δω τον avlovers στους επισκεπτες καποιου νηματος ... την καλημερα μου![]()
Όταν λες θα τους ρωτήσεις τι ακριβώς θα ρωτήσεις;
Αν είναι νόμιμο να παραποιώ τα στοιχεία τοποθεσίας μου κα ενώ βρίσκομαι Ελλάδα να εμφανίζομαι με εικονική IP Αμερικής και να φαίνομαι Αμερικάνος υπήκοος. Μα τι λεμέ τώρα?? Αμφιβάλουμε για τα αυτονόητα!!
Αν είναι νόμιμο να παραποιώ τα στοιχεία τοποθεσίας μου κα ενώ βρίσκομαι Ελλάδα να εμφανίζομαι με εικονική IP Αμερικής και να φαίνομαι Αμερικάνος υπήκοος. Μα τι λεμέ τώρα?? Αμφιβάλουμε για τα αυτονόητα!!
Απλά παραβαίνει τους όρους χρήσης της Netflix.
Ακριβώς.Δεν χρειάζεται να τους ρωτήσεις. Απλά διαβάζει κανείς την παρ. 4.3 των όρων χρήσης: https://help.netflix.com/legal/termsofuse
Αν και για να είμαστε τυπικοί αν κάποιος χρησιμοποιεί VPN για να βλέπει Netflix δεν είναι παράνομος.
Όχι, ούτε αυτό δεν είναι παράνομο. Για να είναι κάτι παράνομο πρέπει να παραβιάζονται Νόμοι του Κράτους μας.
Οι Όροι Χρήσης του Netflix (και του κάθε Netflix) δεν είναι νόμοι του κράτους μας. Είναι απλοί όροι χρήσης μιας υπηρεσίας.
Είναι σαν να λες ότι κάποιος είναι παράνομος επειδή πηγαίνει στη δουλειά του στις 9:15 ενώ η σύμβασή του λέει ώρα προσέλευσης 9:00. Ή ότι είναι παράνομος αυτός που τρέχει με 80 σε δρόμο που έχει όριο 50. Δεν είναι παράνομος. Παραβάτης του Κ.Ο.Κ. είναι, παρότι υπάρχουν σαφώς ορισμένες νομικές κυρώσεις.
Αν το Netflix κρίνει ότι η παραβίαση των TnC επιφέρει σε αυτό σημαντική ζημία μπορεί αν θέλει να κινηθεί και νομικά κατά του πελάτη της, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Γενικά θεωρείται bad for business να κυνηγάς νομικά τους πελάτες σου. Το είχαν κάνει οι δισκογραφικές πριν ~15 χρόνια και είδαμε πόσο καλά πήγε για αυτές.
Αλλά τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν έχουμε το δικαίωμα σαν φόρουμ να θέτουμε όρια στο τι θεωρούμε πρέπον να συζητιέται και τι όχι. Η λογική είναι ίδια με αυτή της απαγόρευσης συζητήσεων για παράνομα torrents, cracks, card sharing, κτλ.
Συγκεκριμένα ρώτησα Χρήστο.Εδω έρχομαι να σου απαντήσω με αυτό που έγραψα λίγο ποιο πίσω για τις υπηρεσίες Nova και CosmoteTV.
Συγκεκριμένα ρώτησα Χρήστο.
Υπάρχει απάντηση;
Η "αναστατωση" ξεκινησε από μια ίδια ερώτηση σαν και αυτή που κάνω
Μια επισήμανση μόνο.
Όταν το Netflix δεν έχει διαθέσιμη μια σειρά στη χώρα μας δεν την έχει γιατί δεν έχει τα δικαιώματα μετάδοσης στην Ελλάδα.
Πχ το Charmed το έχω πετύχει στη Cosmote. Αν γίνεται συζήτηση για το πως μπορούμε να δούμε Charmed μέσω vpn στο Netflix αυτό δεν αφορά μόνο το Netflix και τον πελάτη του Netflix αλλά και αυτούς που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης στην Ελλάδα, δηλαδή τη Cosmote.
Αν γράψω πως μέσω VPN μπορούμε να δούμε με ΝΟΜΙΜΗ συνδρομή HBOGO Βουλγαρίας το Game of Thrones αυτό αφορά και τη Nova που έχει τα δικαιώματα για την Ελλάδα.
Tο ίδιο ισχύει και για ταινίες που μπορούμε να δούμε αλλάζοντας IP ενώ δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.
Αυτό δεν αφορά μόνο το Netflix αλλά αφορά και τη Nova και τη Cosmote γιατί αυτοί έχουν τα συμβόλαια με τα κινηματογραφικά στούντιο για την Ελλάδα.
Ok πάμε συγκεκριμένα ναι ειναι παράτυπο γιατί πας να δεις με πλάγιους τρόπους κάτι που δεν προσφέρεται στην συνδρομής σου. Δεν κανεις σύμβαση με την Netflix όταν αποδέχεσαι τους όρους χρήσης για να βλέπεις περιεχόμενο Γερμανίας αλλά για να βλέπεις μόνο το περιεχόμενο της Ελλάδας.
Συγνώμη αν στεναχωρώ κάποιους αλλά αυτή ειναι η γνώμη μου!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.