Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Μεσες ακρες ειναι οπως και σε αλλες χωρες. Καιι η καθε χωρα δεν γνωριζουμε ποσο bandwith εχει γενικα στο ιντερνετ της, ωστε να ξερουμε αναλογα και τους συνδρομητες ποσο επι τοις % θα καταλαβει το netflix.

Δεν γινεται βρε παιδια να περιμενεις με streaming 20Mbps. Tουλαχιστον οχι με το σημερινο Traffic του ιντερνετ.
Σαφως και μια ταινια στα σκοτεινα με Bitrate 3Μbps θα δειξει θορυβο, η εικονα γενικα λογω συμπιεσης θα εχει και υφη λιγο λασπη.
Μην ξεχναμε πως και στα ψηφιακα μας καναλια περιπου ιδιο Bitrate βλεπουμε στα HD. Οταν καποιος βλεπει απο kodi, popcorn κλπ πειρατικα, εκει βλεπει ακομα χαμηλοτερο Bitrate. Ειναι ενα αποδεκτο Bitrate ποιοτητας "τηλεορασης".
Και αυτος ειναι ο ρολος του. Για να δεις με πολυ μεγαλο Bitrate για να τροφοδοτησεις ενα προβολεα ή μια hi end tv θα παιξεις ενα μεγαλο αρχειο με τεραστιο Bitrate.

To streaming εχει τη λογικη "ας ανοιξω την Tv να δω κατι on demand να περασει η ωρα".
Για καταστασεις απαιτησεων, θα πας σε Bluray.

Καλο θα ηταν να εδινε 10-12Μbps...η εικονα καθαριζει αρκετα σε υφη. (αν το συγκρινουμε με ενα αντιστοιχο τετοιο αρχειο)

Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Ακριβώς αυτό. Και στο δικό μου account πάντως, όπως και στου Σάκη, ακόμα δεν έχει περαστεί η νέα τιμή ούτε μου έχει πετάξει το κλασσικό μήνυμα ότι θα χρεώνομαι με τη νέα τιμή. Η επόμενη χρέωση μου είναι τέλος του μήνα και μου βγάζει ακόμα ότι θα τραβήξουν 11.99. Οπότε λογικά για τους υφιστάμενους πελάτες πάει από Ιούλιο. Τουλάχιστον γλίτωσα 2 μήνες μιας και το μετέτρεψα απ το αμερικάνικο account μου και θα έπαιρνα την αύξηση απο τέλη Μαίου σε USD...

Σάκη έχεις κάνει κανα τεστ μεταξύ Netflix Dolby Vision και HD μπας και πλέον αξίζει καλύτερα να το ρίξουμε στο Sandard πακέτο ? (για όσους βέβαια από εμάς δεν χρειάζονται τις 4 και το έχουμε μόνο για το Ultra HD).

Προσωπικά ο μονος λογος που κραταω το 4Κ ειναι επειδή το μοιράζομαι με την οικογένεια μου, διαφορετικά θα ειχα παει στο 1080p.

Σαν ποιοτητα το 4Κ δεν ειναι κατι που θα πληρωνα. Dolby vision τι εννοεις? Και στο 1080 σου δινει HDR.

Το Amazon δείχνει να έχει υψηλά bitrate. Πολλές φορές και άνω των 10.0 Mb/s.

Και μια ερώτηση γιατί είναι πολλές οι σελίδες για διάβασμα.
Στις ρυθμίσεις αναπαραγωγής υπάρχει επιλογή αυτόματη και υψηλή, δεν διακρίνω διαφορά όπου και να το έβαλα σε γραμμή vdsl 50. Κερδίζουμε κάτι και με πια επιλογή ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Προσωπικά ο μονος λογος που κραταω το 4Κ ειναι επειδή το μοιράζομαι με την οικογένεια μου, διαφορετικά θα ειχα παει στο 1080p.

Σαν ποιοτητα το 4Κ δεν ειναι κατι που θα πληρωνα. Dolby vision τι εννοεις? Και στο 1080 σου δινει HDR.

Ακριβώς και γω ιδια λογική περί της UHD σύνδεσης, όσο για HDR σε 1080 είσαι σίγουρος ?????? βγάζει κάποια ένδειξη ????

Όχι δεν στο δίνει, θέλει το Premium πακέτο για να στο δώσει το HDR (Dolby Vision και HDR10).

Όχι δεν στο δίνει, θέλει το Premium πακέτο για να στο δώσει το HDR (Dolby Vision και HDR10).

αυτό σου λέει ότι έχει ...............

Ακριβώς και γω ιδια λογική περί της UHD σύνδεσης, όσο για HDR σε 1080 είσαι σίγουρος ?????? βγάζει κάποια ένδειξη ????

Εχετε δίκιο. Το λέει στα ψιλα γραμματα οτι χρειάζεται το "4 Screen Netflix plan".

Μπερδευτηκα γιατι εχω δει καποιες σειρές 1080 που εχουν HDR.

Εχετε δίκιο. Το λέει στα ψιλα γραμματα οτι χρειάζεται το "4 Screen Netflix plan".

Μπερδευτηκα γιατι εχω δει καποιες σειρές 1080 που εχουν HDR.

Δηλαδή σε 1080 σου βγάζει ένδειξη HDR στην περιγραφή ??
Οσο για το παρακάτω έχει κανείς άποψη ????
Στις ρυθμίσεις αναπαραγωγής υπάρχει επιλογή αυτόματη και υψηλή, δεν διακρίνω διαφορά όπου και να το έβαλα σε γραμμή vdsl 50. Κερδίζουμε κάτι και με πια επιλογή ???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

αυτό σου λέει ότι έχει ...............

Μάλλον δεν παρακολούθησες το διάλογο. Ρώτησα αν έχει κάνει σύγκριση μεταξύ HDR content και HD (πάντα στα πρότυπα του Netflix) έτσι ώστε να κάνουμε μεταπήδηση στο Regular πακέτο (το οποίο δίνει μόνο HD) μετά την αύξηση. Ο Σάκης απάντησε ότι και στο regular δίνουν HDR, και απάντησα οτι δεν ισχύει...

Επίσης, στο ερώτημα σου, η θεωρία λέει, ότι ακόμα και αν streamαρεις HDR 4k content αλλά η ταχύτητά σου δεν έχει τη δυνατότητα για 4k, τότε θα το streamαρεις σε 1080 (ή οτιδήποτε) αλλά το HDR θα παραμείνει. Με λίγα λόγια το HDR είναι ανεξάρτητο του resolution.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Μάλλον δεν παρακολούθησες το διάλογο. Ρώτησα αν έχει κάνει σύγκριση μεταξύ HDR content και HD (πάντα στα πρότυπα του Netflix) έτσι ώστε να κάνουμε μεταπήδηση στο Regular πακέτο (το οποίο δίνει μόνο HD) μετά την αύξηση. Ο Σάκης απάντησε ότι και στο regular δίνουν HDR, και απάντησα οτι δεν ισχύει...

Επίσης, στο ερώτημα σου, η θεωρία λέει, ότι ακόμα και αν streamαρεις HDR 4k content αλλά η ταχύτητά σου δεν έχει τη δυνατότητα για 4k, τότε θα το streamαρεις σε 1080 (ή οτιδήποτε) αλλά το HDR θα παραμείνει. Με λίγα λόγια το HDR είναι ανεξάρτητο του resolution.

Με λίγα λόγια το HDR είναι ανεξάρτητο του resolution, ΔΕΝ είναι resolution. Εξ ου και η ερώτηση η δική μου: αξίζει πραγματικά το HDR content του Netflix σε σχέση με την αύξηση στη τιμή, εν σύγκρισή με το SDR HD content του ? Είναι κανείς που το έχει ψάξει τόσο ?

Στο επόμενο ερώτημα σου, καλύτερα πάντα να το έχεις στο High (άλλωστε σύμφωνα με το Netflix, για HDR content, για κάποιο λόγο, απαιτεί να το έχεις στο High). Γενικά πάντως καλό είναι να ΜΗΝ το έχεις στο Auto. Πριν αρκετά χρόνια που το τέσταρα, ήταν φορές που όταν ήταν στο Auto, lockαρε σε χαμηλότερη ανάλυση. Το έλυσα κατευθείαν με την αλλαγή σε High. Επίσης, παρότι μπακαλίστικα, είχα παρατηρήσει τότε, να μεταπηδά πιο γρήγορα σε φουλ ανάλυση όποτε έκανε buffering - όποτε/αν χρειαζόταν (με τον τρόπο που κάνει το Netflix buffering, δλδ ρίχοντας πολύ την ποιότητα/ανάλυση).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληρ

Με λίγα λόγια το HDR είναι ανεξάρτητο του resolution, ΔΕΝ είναι resolution. Εξ ου και η ερώτηση η δική μου: αξίζει πραγματικά το HDR content του Netflix σε σχέση με την αύξηση στη τιμή, εν σύγκρισή με το SDR HD content του ? Είναι κανείς που το έχει ψάξει τόσο ?

Στο επόμενο ερώτημα σου, καλύτερα πάντα να το έχεις στο High (άλλωστε σύμφωνα με το Netflix, για HDR content, για κάποιο λόγο, απαιτεί να το έχεις στο High). Γενικά πάντως καλό είναι να ΜΗΝ το έχεις στο Auto. Πριν αρκετά χρόνια που το τέσταρα, ήταν φορές που όταν ήταν στο Auto, lockαρε σε χαμηλότερη ανάλυση. Το έλυσα κατευθείαν με την αλλαγή σε High. Επίσης, παρότι μπακαλίστικα, είχα παρατηρήσει τότε, να μεταπηδά πιο γρήγορα σε φουλ ανάλυση όποτε έκανε buffering - όποτε/αν χρειαζόταν (με τον τρόπο που κάνει το Netflix buffering, δλδ ρίχοντας πολύ την ποιότητα/ανάλυση).

οκ σαφέστατος, ευχαριστώ :a0210:

Χωρίς να έχω παρακολουθήσει όλο το νήμα ...Μόνο μερικές φορές .
Υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από ποιο player βάλουμε Netflix.
Εδώ μάλλον υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αλλά και η υλοποίηση του Hardware που συναντάμε στα player.

Επι τις ουσίας ...Την καλύτερη εικόνα και ήχο την έχω δει στο Xbox X.
Για τον απλούστατο λόγο έχουμε το Dolby Atmos Dolby vision σε όλες τις παραγωγές ακόμη και σε ταινίες -παραγωγές όχι μόνο του Netflix.
Την δυνατότητα αυτήν την δίνει ακόμη και αν είσαι συνδρομητής 1080 HD.
Αν πάλι δεν έχεις τηλεόραση με συμβατότητα του Dolby vision (μοντέλα του 2017και μετά υπάρχει σχετικός κατάλογος )σου δίνει το HDR σε όλες τις παραγωγές ακόμη και αν είσαι με συνδρομή 1080.

Αν πάλι είσαι συνδρομητής 4K έχεις όλες τις ευκολίες που έχω αναφέρει πιο πάνω αλλά είναι λογικό να αλλάζει το bitrade.
Ξεκινάει να κλειδώνει το 4K από τα 7mbs μέχρι τα 13mbs δεν μπορώ να δω παραπάνω γιατί αυτή είναι η πραγματική μου ταχύτητα στο σπίτι .
Όλα αυτά τα βλεπεις μέσα από το control (ταχύτητα)του Xbox .

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουμε το Dolby Atmos ακόμη με ακουστικά ασύρματα ...
Η εφαρμογή αυτή όμως κοστίζει 14 ευρώ την αγοράζεις μια φορά δίνεται και σε δοκιμαστική περίοδο είναι πολύ χρήσιμη στις βραδινές ώρες που δεν θελουμε να ενοχλούμε ...και όχι μόνο .

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουμε το Dolby Atmos ακόμη με ακουστικά ασύρματα ...
Η εφαρμογή αυτή όμως κοστίζει 14 ευρώ την αγοράζεις μια φορά δίνεται και σε δοκιμαστική περίοδο είναι πολύ χρήσιμη στις βραδινές ώρες που δεν θελουμε να ενοχλούμε ...και όχι μόνο .

ασχετο Μακη..πως και ποια ακουστικα μπορεις να συνδεσεις ασυρματα στο xbox αφου το bt ειναι κλειδωμενο?

Αυτή τη στιγμή τρέχω netflix με το amazon fire tv stick 4k σε πακέτο UHD αλλά σε τηλεόραση full hd και ένδειξη hdr δεν έχω δει κάπου, ακόμα και στο ps4 pro μέχρι πρότινος που διέθετα στο σπίτι την ένδειξη hdr δεν την συνάντησα κάπου παρά μόνο τις ενδείξεις hd 5.1. Και όλα αυτά με σύνδεση vdsl 50 και να επισημάνω ότι το amazon stick 4k δίνει dolby vision, hdr, hdr 10 kai dolby atmos.

ασχετο Μακη..πως και ποια ακουστικα μπορεις να συνδεσεις ασυρματα στο xbox αφου το bt ειναι κλειδωμενο?

Κανονικά φίλε Δημήτρη .
Συνδέεις τα ακουστικά στο control μας με αυτό που παίζεις παιχνίδια .
Εννοείται ότι έχεις αγοράσει την εφαρμογή ,πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του Atmos εφαρμογή και επιλέγεις τα ακουστικά αν δεν το έχει κάνει αυτόματα μόνο του .

Κανονικά φίλε Δημήτρη .
Συνδέεις τα ακουστικά στο control μας με αυτό που παίζεις παιχνίδια .
Εννοείται ότι έχεις αγοράσει την εφαρμογή ,πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του Atmos εφαρμογή και επιλέγεις τα ακουστικά αν δεν το έχει κάνει αυτόματα μόνο του .

αααα..ετσι εννοεις τα ασυρματα...
γιατι ετσι οπως το ειπες,νομιζα οτι ειναι συνδεση bt.
οκ..

ΥΣ ....Συνδέουμε οποιοδήποτε ακουστικό υπάρχουν βέβαια και τα πιο ακριβά με προδιαγραφές Dolby Atmos και καλά ...

αααα..ετσι εννοεις τα ασυρματα...
γιατι ετσι οπως το ειπες,νομιζα οτι ειναι συνδεση bt.
οκ..
Το control μας έτσι και αλλιώς είναι και ασύρματο .
Υπάρχουν Βέβαια στην αγορά εταιρίες που χρησιμοποιούν σύνδεση bt με το Xbox δεν τα έχω ακούσει και δεν έχω άποψη .

Re: Απάντηση: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Αυτή τη στιγμή τρέχω netflix με το amazon fire tv stick 4k σε πακέτο UHD αλλά σε τηλεόραση full hd και ένδειξη hdr δεν έχω δει κάπου, ακόμα και στο ps4 pro μέχρι πρότινος που διέθετα στο σπίτι την ένδειξη hdr δεν την συνάντησα κάπου παρά μόνο τις ενδείξεις hd 5.1. Και όλα αυτά με σύνδεση vdsl 50 και να επισημάνω ότι το amazon stick 4k δίνει dolby vision, hdr, hdr 10 kai dolby atmos.

Είναι λογικό να μην το βλεπεις για τον απλούστατο λόγο δεν έχεις συμβατή τηλεόραση αλλά HD .

Το θέμα δεν είναι αν υποστηρίζει τα πιο πάνω που αναφέρεις και η εφαρμογή της τηλεόρασης μου τα υποστηρίζει .
Η διαφοροποίηση είναι σε τι ταχύτητα κλειδώνει το 4Κ αλλά στο ότι έχουμε το Dolby vision -Dolby Atmos HDR σε όλες τις παραγωγές -ταινίες στο Xbox ανεξάρτητα αν είσαι συνδρομιτης 1080 -4K και όχι σε αυτές που μας υποδεικνύει το Netflix.