Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

γενικότερα οι καρφωτές IP είναι καλύτερα.

Είδαμε φως με τις καρφωτές IP τελικά. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Μου χάλασε και το δεύτερο Netgear NTV550 πριν από λίγο καιρό και ήμουν σε δίλημμα αν θα έπαιρνα πάλι Netgear NTV550 ή θα πήγαινα σε κάτι άλλο .

Τα πολλά παράπονα και τα πολλά προβλήματα που διάβαζα από νεόυς κατόχους το τελευταίο καιρό, "έλεγαν" για προβληματικές τις τελευταίες παρτίδες που βγήκαν στην αγορά . Μην χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα το δίκτυο και "δουλεύοντας" με σκληρούς δίσκους έψαξα ένα media player που να μου έδινε αυτά που είχα με το NTV550 ,να έχει τουλάχιστον δηλαδή 2 usb και esata . Δεν βρήκα κάτι κάτω από 160 ευρώ , έτσι αποφάσισα να πάω στο PoPBox v8 (που δεν έχει esata ) για να γνωρίσω και την Popcorn.Από το οποίο και είμαι ευχαριστημένος .

Τελικά είπα να ξαναδοκιμάσω πάλι με το Netgear NTV550 και το πήρα πριν δυο ,τρεις μέρες . Πέρασα την 3.2.16 που την θεωρώ την καλύτερη από άποψη εικόνας και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα ή κόλλημα ή οτιδήποτε .

Μερικές διαπιστώσεις που έχω κάνει από τα τέσσερα Netgear NTV550 που έχουν περάσει από τα χέρια μου : Στα δυο τελευταία που μου χάλασαν (στο ένα πήρα τα χρήματα για την αγορά του πίσω,στο άλλο έγινε αντικατάσταση ), μου χάλασαν σε διάστημα μιας εβδομάδας ,είχα κάνει όμως κάποιες δοκιμές στα firm δοκιμάζοντας μετά την 3.2.16 τις 3.2.21 και 3.2.22 για να γυρίσω και πάλι στην 3.2.16.Πιθανολογώ ότι οι αλλαγές αυτές έπαιξαν το ρόλο τους με firm τα οποία δεν είναι και "σταθερα".Δεν είναι το NTV550 για πολλές αλλαγές .

Δεύτερη εκτίμηση ότι το Netgear NTV550 (με την 3.2.16) νομίζω ότι έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας από όλα τα media player.Καλύτερη πάντως από το PoPBox v8 ,με μικρή βέβαια διαφορά .

Κάτι που διάβασα από κάποιον κάτοχο του NTV550, ότι και με την πιο μεγάλη ρύθμιση στους υπότιτλους ,οι υπότιτλοι είναι μικροί.Μου φάνηκε περίεργο όταν το διάβασα ,διαπίστωσα ότι πράγματι σε κάποιες ταινίες οι υπότιτλοι είναι μικροί ,ενώ σε άλλες ταινίες είναι κανονικοί.

Μήπως δεν τα φρόντιζες τα Netgear, και σου χάλασαν;

Τί εννοώ:

α. Τους έδινες σωστό ρεύμα; -> Αποκλειστικά από καλό UPS (όχι μέσω της μπαταρίας) ή καλό voltage regulator, π.χ. και για τα 2 APC;
β. Το είχες όρθιο-κατακόρυφο (με το πλαστικό στήριγμα) για να μην ζεσταίνεται; Με το ελληνικό σαχαροκλίμα του καύσωνα των 8 μηνών, δεν παίζουμε.

Κάτι που διάβασα από κάποιον κάτοχο του NTV550, ότι και με την πιο μεγάλη ρύθμιση στους υπότιτλους ,οι υπότιτλοι είναι μικροί.Μου φάνηκε περίεργο όταν το διάβασα ,διαπίστωσα ότι πράγματι σε κάποιες ταινίες οι υπότιτλοι είναι μικροί ,ενώ σε άλλες ταινίες είναι κανονικοί.

Αυτό συμβαίνει, γιατί φαίνεται να ορίζει εσωτερικά ως μέγεθος του υπότιτλου όχι ένα σχετικό ποσοστό της εικόνας, αλλά ως κάποια fixed pixels σε κατακόρυφη ανάλυση, και αυτά πριν το player κάνει resampling το αρχικό βίντεο στην ανάλυση εξόδου που έχεις ορίσει.

Έτσι π.χ. αν ας πούμε το μέγεθος είναι 50 pixels, με έξοδο 1080p, σε βίντεο 1080p θα σου βγουν 50 pixels. Αν όμως π.χ. το βίντεο είναι 720p, τότε θα σου βγουν μετά το τελικό resampling -> (1080/720)*50=75 pixels οπότε θα σου βγουν μεγαλύτεροι.

Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από common-sense και educated guess δικό μου, βλέποντας το αποτέλεσμα, και προσπαθώντας να φτάσω στις αιτίες.

Ποιο καλο παιδι θα το δοκιμασει,για να μας πει αν ειναι Ο.Κ και κυριως μηπως κανανε καμμια μ@λ@κ$% και εβαλαν cinavia..

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Χμ..
Ενάμισι χρόνο περιμένουμε νέο firm και ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά κάποιος "πίου" συγγνώμη, "qiu" ήθελα να πω, με 28 μηνύματα να μας φέρει αναβάθμιση..

3.2.25 Release Notes
Fixed YouTube not playing
Fixed problems with ZLIB subtitles in PGS
Fixed PCM passthru problems
Added 8859-9 (Turkish) character set
Fixed Greek 'A' char in subtitles
Fixed DLNA dropping off network

Κατεβαίνει σα χελώνα σε κατοστάρι!
Δε προλαβαίνω να το δοκιμάσω σήμερα. Γράψτε εντυπώσεις. Αν βρείτε κάτι δηλαδή..

πλακα πλακα, δεν εχω ακουσει ακομα για media player με cinavia.
Το τονισμενο Α δεν το προσεξα γμτ :p

Έχω την εντύπωση οτι σε επιλογή κωδικοποιηση, ελληνικά cp1253, το τονισμένο Α το δείχνει σωστά.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Έχω την εντύπωση οτι σε επιλογή κωδικοποιηση, ελληνικά cp1253, το τονισμένο Α το δείχνει σωστά.
Σωστά. Μόνο που δε κρατάει την επιλογή και πρέπει να το διαλέγεις σε κάθε ταινία..

Σε μένα για να πάρει το update έπρεπε πρώτα να κάνω downgrade στην 16 απο την 22 και μετά το δέχθηκε!