Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

καλημέρα παιδια! γνωρίζουμε αν παιζει σωστά τα 24FPS και 23,976FPS;
Εχει επιλογή για να επιλεξεις τα παραπάνω framerates;

Tα αναπαραγει σωστα και με αυτοματη εναλλαγη!

Ξέρει κανείς αν έχει θέμα χωρητικότητας στις sd κάρτες. Μια sdhc 16gb την βλέπει ας πούμε;

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Παιδιά είχανε πει πως αρχές Φλεβάρη θα είχαμε καινούρια αναβάθμιση, έχουμε κάποιο νέο σχετικά;

Γιατί;

Έχει κάποιο πρόβλημα το μηχανάκι και καιγόμαστε για νέο firmware;

Γιατί δεν μπαίνετε στο φόρουμ της netgear να κάνετε παράπονα;
Είδα το νήμα που άνοιξες. Στο διάστημα από την τελευταία αναβάθμιση μέχρι σήμερα, έχουν ανοίξει τουλάχιστον 10 τέτοια. Δεν ιδρώνει το αυτί τους για το ένα και μοναδικό (συμπεριλαμβάνω και το 350) media player τους.
Αυτό καταδεικνύει και το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την τελευταία αναβάθμιση. Η έκδοση του Αυγούστου ήταν μικρή διόρθωση ενός σημαντικού bug που δημιουργήθηκε από αυτό.

Γιατί;

Έχει κάποιο πρόβλημα το μηχανάκι και καιγόμαστε για νέο firmware;
Ε, δεν έχει? (αν το δει ο fits τη βάψαμε! lol)

Πάμε:
1. Δεν εμφανίζεται η δεύτερη σειρά (εξωτερικών) υποτίλων σε γρήγορους διαλόγους.
2. Αποσυγχρονίζεται ο πολυκάναλος ήχος (χωρίς να συμβαίνει πάντα) αν κατά την αναπαραγωγή ταινίας πατήσετε πλήκτρα όπως επιλογή δεύτερου- τρίτου stream audio ή το πλήκτρο menu. Το αποτέλεσμα είναι δυνατός (πολύ εκνευριστικός καθώς και επικίνδυνος) θόρυβος στα ηχεία ειδικά αν ακούτε σε υψηλή ένταση.
3. Κατά την αναπαραγωγή αρχείου m2ts έτσι και διακόψει κανείς την αναπαραγωγή και συνεχίσει, αντίο συγχρονισμός υποτίτλων. (δεν επανέρχεται ποτέ)
4. Προβληματική αναπαραγωγή αρχείων .ts
5. Πολλές φορές μετά το τέλος αναπαραγωγής αρχείου βίντεο χάνεται το σήμα όταν το NTV550 είναι συνδεδεμένο πάνω σε Av ενισχυτή και θέλει επανεκκίνηση ή αλλαγή εισόδου στον AV και επιστροφή.
6. Προβληματικό "τρέξιμο" υλικού mkv πατώντας το πλήκτρο rewind.
6. Το γνωστό θέμα με το τονισμένο κεφαλαίο Α, το οποίο είναι ήσσονος σημασίας.
7. Δε βλέπει cue sheets (σημαντικό πρόβλημα στο κεφάλαιο του ήχου)
8. Δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους σε αναπαραγωγή bluray .iso
9. Σε περίπτωση κακού χρονισμού υποτίτλων, ο χρόνος διόρθωσης των 3sec που διατίθεται ως επιλογή πολλές φορές δεν επαρκεί.

Αρκετά δεν είναι? Ισως μου διαφεύγουν και κάποια. Ολα τα παραπάνω τα έχω αντιμετωπίσει. Υπάρχουν κι άλλα όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο forum της Netgear.
Μεταξύ μας υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο απαιτητικοί χρήστες και κάποιος μπορεί να πει ότι δεν τον ενοχλούν/αφορούν τα παραπάνω προβλήματα. Υπάρχουν όμως.

Πάμε:
1. Δεν εμφανίζεται η δεύτερη σειρά (εξωτερικών) υποτίλων σε γρήγορους διαλόγους.
2. Αποσυγχρονίζεται ο πολυκάναλος ήχος (χωρίς να συμβαίνει πάντα) αν κατά την αναπαραγωγή ταινίας πατήσετε πλήκτρα όπως επιλογή δεύτερου- τρίτου stream audio ή το πλήκτρο menu. Το αποτέλεσμα είναι δυνατός (πολύ εκνευριστικός καθώς και επικίνδυνος) θόρυβος στα ηχεία ειδικά αν ακούτε σε υψηλή ένταση.
3. Κατά την αναπαραγωγή αρχείου m2ts έτσι και διακόψει κανείς την αναπαραγωγή και συνεχίσει, αντίο συγχρονισμός υποτίτλων. (δεν επανέρχεται ποτέ)
5. Πολλές φορές μετά το τέλος αναπαραγωγής αρχείου βίντεο χάνεται το σήμα όταν το NTV550 είναι συνδεδεμένο πάνω σε Av ενισχυτή και θέλει επανεκκίνηση ή αλλαγή εισόδου στον AV και επιστροφή.
9. Σε περίπτωση κακού χρονισμού υποτίτλων, ο χρόνος διόρθωσης των 3sec που διατίθεται ως επιλογή πολλές φορές δεν επαρκεί.

Αρκετά δεν είναι? Ισως μου διαφεύγουν και κάποια. Ολα τα παραπάνω τα έχω αντιμετωπίσει. Υπάρχουν κι άλλα όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο forum της Netgear.
Μεταξύ μας υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο απαιτητικοί χρήστες και κάποιος μπορεί να πει ότι δεν τον ενοχλούν/αφορούν τα παραπάνω προβλήματα. Υπάρχουν όμως.

Θες τώρα να απαντήσω πραγματικά; Πάμε:

1) Να πλέξεις τους υπότιτλους προβλεπέ στο matroska container

3+8) Να τα πλέξεις όλα προβλεπέ σε matroska container

2+5) Δεν γνωρίζω καθώς δεν έχω τέτοιο ενισχυτή.

6) Αυτό δε λέει τίποτα. Ξέρεις πόσα AVC/VC1 video streams υπάρχουν εκεί έξω, κωδικοποιημένα από επικίνδυνα άσχετους, που έχουνε βάλει 1 keyframe ανά 10 λεπτά; Ε τότε τί να κάνει το player (και το οποιοδήποτε player)

6) (2ο) Δεν υπάρχει ούτε υπήρχε κανένα θέμα ποτέ με τονισμένο κεφαλαίο Α. Υπάρχει μόνο άγνοια των χρηστών που δεν γνωρίζουν τις διαφορές utf8, ISO-8859-7 και CP-1253, όπως και τεμπελιά/τσαπατσουλιά των ίδιων χρηστών που δεν μετατρέπουν όλους τους υπότιτλούς τους σε utf8 (και φυσικά μετά προβλεπέ πλέξιμο στο container), που είναι και το σωστό.

9) Πάλι τεμπέληδες/τσαπατσούληδες χρήστες. Να ανοίξουν τους υπότιτλους με έναν subtitle editor και να τους διορθώσουν σωστά.

Άρα όπως βλέπουμε, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι bugs, αλλά είναι μή γνωρίζοντες ή τεμπέληδες ή τσαπατσούληδες χρήστες.

Θες τώρα να απαντήσω πραγματικά; Πάμε:

1) Να πλέξεις τους υπότιτλους προβλεπέ στο matroska container

3+8) Να τα πλέξεις όλα προβλεπέ σε matroska container

2+5) Δεν γνωρίζω καθώς δεν έχω τέτοιο ενισχυτή.

6) Αυτό δε λέει τίποτα. Ξέρεις πόσα AVC/VC1 video streams υπάρχουν εκεί έξω, κωδικοποιημένα από επικίνδυνα άσχετους, που έχουνε βάλει 1 keyframe ανά 10 λεπτά; Ε τότε τί να κάνει το player (και το οποιοδήποτε player)

6) (2ο) Δεν υπάρχει ούτε υπήρχε κανένα θέμα ποτέ με τονισμένο κεφαλαίο Α. Υπάρχει μόνο άγνοια των χρηστών που δεν γνωρίζουν τις διαφορές utf8, ISO-8859-7 και CP-1253, όπως και τεμπελιά/τσαπατσουλιά των ίδιων χρηστών που δεν μετατρέπουν όλους τους υπότιτλούς τους σε utf8 (και φυσικά μετά προβλεπέ πλέξιμο στο container), που είναι και το σωστό.

9) Πάλι τεμπέληδες/τσαπατσούληδες χρήστες. Να ανοίξουν τους υπότιτλους με έναν subtitle editor και να τους διορθώσουν σωστά.

Άρα όπως βλέπουμε, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι bugs, αλλά είναι μή γνωρίζοντες ή τεμπέληδες ή τσαπατσούληδες χρήστες.

Είναι τουλάχιστον προσβλητικά όσα γράφεις παραπάνω για ''μή γνωρίζοντες ή τεμπέληδες ή τσαπατσούληδες χρήστες'' και δεν θα σου απαντήσω κατάλληλα.

Αν θεωρείς ότι ανοιγοκλείνοντας editors σαν τα συρτάρια και πλέκοντας ματρόσκες για κάθε μια ταινία από την ενδεχομένως τεράστια συλλογή που έχει ο καθένας από εμάς περιγράφεις ένα player χωρίς προβλήματα, δικαίωμα σου, αλλά επίτρεψε σε εμάς τους άσχετους να τα θεωρούμε προβλήματα και να απαιτούμε λύσεις.

Ειδικά όταν άλλα μηχανήματα με το ίδιο chip (8642) ΔΕΝ τα έχουν. Ακόμα και μηχανάκια των 100 δεν αντιμετωπίζουν τα περισσότερα από τα παραπάνω.

ψάχνοντας λίγο στο forum της Netgear βρήκα κάποιες απαντήσεις. Οπότε ας απαντήσω στον ευατο μου.

Με τα stick φαίνεται ότι έχει μια αντιπάθεια για τα Sandisk καθώς 4 στα 5 που δοκίμασα είναι αυτής της μάρκας και δεν τα βλέπει με τίποτα.
Όταν κάνω scan βγάζει μήνυμα no usb device. Αν βάλω άλλη μάρκα(kingston, adata, no name) τα βλέπει κανονικά.
Είδα ότι και άλλοι έχουν πρόβλημα με stick
http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=65251
http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=61490

Ξέρει κανείς αν έχει θέμα χωρητικότητας στις sd κάρτες. Μια sdhc 16gb την βλέπει ας πούμε;
Επίσης και με κάποια sd έχει πρόβλημα. Οπότε αγοραζω ένα και βλέπω. Χαμένο δεν νομίζω να πάει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Πάμε:

Για τα 4 πρώτα προβλήματα που έθεσες εγώ από τότε που τα m2ts αρχεία τα περνάω απ το tsmuxer τα χω λύσει, ενσωματώνω τον υπότιτλο και σβήνω τους άλλους, αλλάζω τη σειρά στον ήχο ώστε η αγγλική να είναι η default κι όλα καλά. Με τα mkv δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Επίσης για το πρόβλημα 9 με την ίδια εφαρμογή διορθώνεις εσύ όπως θες τον ήχο.

@KROMPOTIS
Οπως ανέφερα παραπάνω υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο απαιτητικοί χρήστες και κάποιοι εξ αυτών μπορεί να αγνοούν τα θέματα που ανέφερα. Αυτά όμως υπάρχουν.

Αν είναι να τρέχεις στο PC για να μετατρέπεις, πλέκεις, συγχρονίζεις ματρόσκες, υπότιτλους και m2ts για κάθε μια ταινία που έχεις, τότε έχεις βρει το μπελά σου.
Τα media players πρέπει να είναι plug and play. Κάθε τι άλλο είναι πρόβλημα.

ψάχνοντας λίγο στο forum της Netgear βρήκα κάποιες απαντήσεις. Οπότε ας απαντήσω στον ευατο μου.

Είδα ότι και άλλοι έχουν πρόβλημα με stick
http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=65251
http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=61490

Επίσης και με κάποια sd έχει πρόβλημα. Οπότε αγοραζω ένα και βλέπω. Χαμένο δεν νομίζω να πάει.

Είμαι μάλλον τυχερός γιατί με διάφορα στικ που δοκίμασα δεν είχα πρόβλημα.
SD card χρησιμοποιώ μια Kingston 4GB class 4 χωρίς πρόβλημα

Επίσης δεν μου έπαιξε Wmv και δεν μου εμφανίζει καν κάτι αρχεία flv και asf που έχω.

Flv δεν υποστηρίζει

Wmv γράφει ότι υποστηρίζει αλλά δεν υποστηρίζει ή υποστηρίζει μόνο wmv9
http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=62232

edit: για το ποιο πάνω μήνυμα. Αυτό με τα stick κάποιοι λένε ότι έλυσαν με format από ειδικό software, κάποια αφαιρώντας το u3 από τα sandisk. Προσωπικά εφόσον τα stick παίζουν παντού μια χαρά εκτός από το netgear θεωρώ ότι είναι πρόβλημα της συσκευής.

Offtopic: Αυτός ο κανόνας για τα 10λεπτα edit μήπως να γινότανε 30λεπτα. Δεν είναι ανόητο να κάνεις διπλά post για να σχολιάσεις το ίδιο θέμα.

Last edited:

@KROMPOTIS
Αν είναι να τρέχεις στο PC για να μετατρέπεις, πλέκεις, συγχρονίζεις ματρόσκες, υπότιτλους και m2ts για κάθε μια ταινία που έχεις, τότε έχεις βρει το μπελά σου.
Τα media players πρέπει να είναι plug and play. Κάθε τι άλλο είναι πρόβλημα.

+1
Υποτίθεται αγοράζουμε ένα media player για να παίζει τα πάντα και γρήγορα στην τηλεόραση.
Αν είναι να μετατρέπουμε, να πλέκουμε κλπ τα βλέπουμε και στο PC.

+1
Υποτίθεται αγοράζουμε ένα media player για να παίζει τα πάντα και γρήγορα στην τηλεόραση.
Αν είναι να μετατρέπουμε, να πλέκουμε κλπ τα βλέπουμε και στο PC.

Ναι αλλά με τη μετατροπή γλιτώνω χώρο, μέχρι και 12gb έχω κερδίσει, σε 20 ταινίες για φαντάσου!!!!

Όσοι είστε τσαπατσούληδες λοιπόν (δεν μετατρέπετε τα ansi σε utf) και ενδιαφέρεστε για player, μη πάρετε το netgear. Πάρτε ένα wd tv live.... Το netgear να το πάρετε για να δείτε τι δεν μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό μηχάνημα σε harware αν δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη.
Συγνώμη για το ειρωνικό ύφος αλλά θεωρώ προσβλητικό το να θεωρείς κάποιον τσαπατσούλη επειδή στο προηγούμενο media player δεν είχε μάθει να μετατρέπει ansi σε utf γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε λόγος να το κάνει...