Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μόλις ήρθε το δικό μου, έκδοση firmware 3.0.234, ξεκινάμε update. Στο επίσημο site είναι μέχρι .275 αλλά στο φόρουμ της netgear υπάρχει το beta282.

H official beta .282 είναι απαραίτητη για εμάς στην Ελλαδα. Δεν θα δεις υπότιτλους αλλιώς. Την βάζεις άφοβα!!

Υπάρχουν πολλοί νέοι κάτοχοι οι οποίοι παραπονιούνται ότι στην αρχή , η πλοήγηση είναι αργή, κολλάει λίγο και τα αρχεία από το δίκτυο πάιζουν με σπασίματα. Αυτό συμβαίνει γιατί το πρώτο πράγμα που κάνει το Netgear (θα έπρεπε να το επισημαίνουν αυτό στις οδηγίες που δίνουν) είναι το thoroughly scanning όλων των media locations που βλέπει στο δίκτυο σαν shared ,καταχωρώντας σε λανθάνουσα μνήμη πόσα βίντεο , φωτογραφίες , μουσικά αρχεία βρίσκει. Αυτό κρατάει ανάλογα με τα αρχεία που έχει ο καθένας και το ποσοστό των διαμοιρασθέντων φακκέλων. Αντε 5-10 λεπτά την πρώτη φορά. Την στιγμή που συμβαίνει αυτό ....όλα "κολλάνε" λιγάκι. Μετά όλα τρέχουν νερό....

Γνωρίζουμε συγκεκριμένα ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα δικτύου για την ομαλή-χωρίς σπασίματα λειτουργία των mts (AVCHD) αρχείων?

Πρώτες εντυπώσεις. Από τις φώτο το θεωρούσα όμορφο, ανοίγοντας το μου δημιουργήθηκε κακή εντύπωση, πολύ πλαστικούρα, τουλάχιστον ας το είχαν γυαλιστερό! Είχα συνηθίσει από το wd και από το e great. Το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους λύθηκε με την .282. Όσες ταινίες είχαν ενσωματωμένους είναι οκ, ενώ με τους ξεχωριστούς υπάρχει ένα θέμα, μιας και είχα καλομάθει με τα προηγούμενα player μου. (Τις ταινίες με εξωτερικούς που στο wd και το egreat τις βλέπω κανονικά, εδώ τις βλέπω με κινέζικα). Προφανώς save as και utf8. Άψογη εικόνα, εύκολο μενού, αλλά απαραίτητο για τη σύνδεση με το internet το netgear WNCE2001 αν δεν υπάρχει router κοντά. (Ακόμη προσπαθώ να βρω video menu όπως στο e great. Να δώσεις έξοδο δηλαδή 1080p 60hz (ακόμη και 23,97 έχει το άτιμο πέρα από τα 24) και να δώσεις 24p μέσω επιλογής frameresunc. (Εξαφανίζει τελείως το flickering στην s20 μου)

Γνωρίζουμε συγκεκριμένα ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα δικτύου για την ομαλή-χωρίς σπασίματα λειτουργία των mts (AVCHD) αρχείων?

Πήγαινε Settings > Network > Network Test και κοίτα την ταχύτητα που σου δίνει ανα media shared location. > 35Mpbs είσαι σούπερ!

Εγώ πάλι από την εμφάνισή του έχω πολύ καλή εντύπωση και δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση πλαστικούρα τοσο την συσκευή όσο και το τηλεχειριστήριό της! Υπάρχουν πλαστικά και πλαστικά και ευτυχώς που δεν είναι γυαλιστερό αλλά διακριτικό ματ... :a0210:

Προσπαθώ να τσεκάρω δύο USB wireless dongles. Το Netgear WN121T και το TP-Link TL-WN821N. Εαν αναγνωρίζονται θα πρέπει να εμφαντιστεί η επιλογή wireless στην θέση Settings-Network ?

Πήγαινε Settings > Network > Network Test και κοίτα την ταχύτητα που σου δίνει ανα media shared location. > 35Mpbs είσαι σούπερ!

Αυτή είναι η ελάχιστη ταχύτητα? Τότε θα πρέπει να το συνδέσω με άλλο τρόπο για να έχω αξιόπιστα δεδομένα (το έχω με ταχύτητα στην πηγή στα 10Mbps)...

Last edited:
Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Εγώ πάλι από την εμφάνισή του έχω πολύ καλή εντύπωση και δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση πλαστικούρα τοσο την συσκευή όσο και το τηλεχειριστήριό της! Υπάρχουν πλαστικά και πλαστικά και ευτυχώς που δεν είναι γυαλιστερό αλλά διακριτικό ματ... :a0210:..
Για το τηλεχειριστήριο συμφωνώ απόλυτα..αλλά το piano black το θεωρώ κορυφαίο. Νομίζω δεν λειτουργεί με το wifi stick

Εγώ πάλι από την εμφάνισή του έχω πολύ καλή εντύπωση και δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση πλαστικούρα τοσο την συσκευή όσο και το τηλεχειριστήριό της! Υπάρχουν πλαστικά και πλαστικά και ευτυχώς που δεν είναι γυαλιστερό αλλά διακριτικό ματ... :a0210:

Προσπαθώ να τσεκάρω δύο USB wireless dongles. Το Netgear WN121T και το TP-Link TL-WN821N. Εαν αναγνωρίζονται θα πρέπει να εμφαντιστεί η επιλογή wireless στην θέση Settings-Network ?

Αυτή είναι η ελάχιστη ταχύτητα? Τότε θα πρέπει να το συνδέσω με άλλο τρόπο για να έχω αξιόπιστα δεδομένα (το έχω με ταχύτητα στην πηγή στα 10Mbps)...

Αφού...να πω δεν τάχουμε πει ? :D ....Δεν γίνεται wireless streaming HD 1080p videos χωρίς σπασίματα . To BR rip θέλει μια "άνεση" της τάξεως των ~ 50mbps για να έχει απόδοση μέσω δικτύου. .....

Αφού...να πω δεν τάχουμε πει ? :D ....Δεν γίνεται wireless streaming HD 1080p videos χωρίς σπασίματα . To BR rip θέλει μια "άνεση" της τάξεως των ~ 50mbps για να έχει απόδοση μέσω δικτύου. .....
Ενσύρματα το έχω αλλά πάει στην πηγή μέσω Λαμίας...

Κάνοντας "Network test" στην ενσύρματη σύνδεση....τι μέσο όρο σου βγάζει σε mbps δηλαδή?
Δεν αξίζει να προβληματίζεσαι περεταίρω αφού είναι χαμηλότερα (11Mbps) από την ελάχιστη που είπες (35Mbps). Είναι προσωρινή σύνδεση για τις πρώτες δοκιμές. Πάντως με αυτή τη ταχύτητα παίζει κανονικά 1080p. Τα μεγάλα .mts αργούν.

Για το wireless stick θα πρέπει να το δείχνει εκεί που προανέφερα? Δεν έχω βρει κάτι στο forum τους.

Δεν αξίζει να προβληματίζεσαι περεταίρω αφού είναι χαμηλότερα (11Mbps) από την ελάχιστη που είπες (35Mbps). Είναι προσωρινή σύνδεση για τις πρώτες δοκιμές. Πάντως με αυτή τη ταχύτητα παίζει κανονικά 1080p. Τα μεγάλα .mts αργούν.

Για το wireless stick θα πρέπει να το δείχνει εκεί που προανέφερα? Δεν έχω βρει κάτι στο forum τους.

Στα products νομίζω ότι έχει....

Τελικά το μετέφερα σε καλύτερη σύνδεση και όλα κυλούν σωστά. Πλέον έχει ταχύτητα 68Mbps με ένα ReadyNas Duo και η επικοινωνία με τα shares του είναι ιδανική.

Όταν επιλέγεις από το χειριστήριο μία επιλογή που δεν επιτρέπεται και εμφανίζεται το αντίστοιχο εικονίδιο πάνω-δεξιά στην οθόνη, αφήνει στίγματα του εικονιδίου στην συγκεκριμένη θέση (την κάτω γραμμή του εικονιδίου) τα οποία φεύγουν όταν σταματήσει το video! Συμβαίνει και σε άλλους?

Πάντως, η γενική αίσθηση που σου αφήνει η συσκευή είναι ότι θα πρέπει να γίνει ακόμα αρκετή δουλειά στο λογισμικό της και στη συνοχή των επιλογών. Για παράδειγμα, όταν κολλάει μετά από κάποιες επιλογές, η συσκευή δεν κλείνει παρά μόνο με βγάλσιμο καλωδίου και όχι από το κουμπί στη συσκευή όση ώρα και να το έχεις πατημένο (>5sec). Πιστεύω ότι όλα αυτά θα λυθούν σύντομα και μετά από 3-4 αναβαθμίσεις το μηχάνημα (και λόγω ποιότητας της netgear) θα είναι άψογο. Από την αγορά του για αρχή είμαι ευχαριστημένος...

Last edited:
εχει ερθει και το δικο μου..χωρις ιδιαιτερη χαρα θα παω να το παραλαβω αυριο..δεν ξερω μου εχει κολλησει οτι παω για καλυτερο και ειναι χειροτερο..τεσπα θα τα βαλω διπλα διπλα με το hub και θα δωσουν μαχη ποιο θα κατσει σαλονι..ο ηττημενος και ντροπιασμενος θα παει κρεβατοκαμμαρα :P

Καμια φορα... γινεται:
http://95.211.87.133/forum/showpost.php?p=1149713&postcount=1304

Αν χρησιμοποιησεις βεβαια dual band -n router, και dual band -n στικακι (τα δικα μου ηταν single band), θα εχεις ακομα καλυτερα αποτελεσματα. Εννοειται οτι παντα πρεπει να υπαρχει οπτικη επαφη και κοντινη αποσταση για να πιασεις αυτες της ταχυτητες...

Καμια φορα... γινεται:
http://95.211.87.133/forum/showpost.php?p=1149713&postcount=1304

Αν χρησιμοποιησεις βεβαια dual band -n router, και dual band -n στικακι (τα δικα μου ηταν single band), θα εχεις ακομα καλυτερα αποτελεσματα. Εννοειται οτι παντα πρεπει να υπαρχει οπτικη επαφη και κοντινη αποσταση για να πιασεις αυτες της ταχυτητες...

Ti να πω...Το connectivity μεταξύ διάφορων εξαρτημάτων μπορεί να σου αλλάξει πραγματικα τα δεδομένα από την μια στιγμή στην άλλη....
π.χ. Αυτή την στιγμή - απ'όσο έχει διαπιστωθεί βέβαια μέσω του forum της Netgear - πρέπει νάμαι ο μοναδικός (χε χε ) στον κόσμο που μπορώ να συνδέσω σε ένα φτηνιάρικο εξωτερικό 4πορτο hub αγορασμένο από το Carrefoure 3 εξωτερικούς self-powered σκληρούς δίσκους. Ανοίγουν threads ....σκοτώνονται ...τα βάζουν με την Netgear , με την Sigma...κανείς δεν έχει καταφέρει τίποτα . Κι εγώ κάνω navigation κανονικά και στους 3 από 1 hub που δεν είναι καν branded......

Παρέλαβα και εγώ σήμερα από το open247 με αντικαταβολή. Διάρκεια αποστολής 48 ώρες.

Τό έστησα πρόχειρα στο δίκτυο και άρχισα τις δοκιμές.
Πρώτες εντυπώσεις... με firmware 282

1. Πάρα πολύ καλή εικόνα, ισάξια του C200 και αρκετά "κλικ" πάνω από τα xtreamer & Novatron (Realtek CPU)
2. Ήχος high definition από τα BD Rips που δοκίμασα με pass through στον ενισχυτή
3. Όλες οι ταινίες με αναπαραγωγή απο το δίκτυο παίζουν νεράκι με NFS και σχεδόν όλες και με Samba. Η συμπεριφορά και εδώ είναι το ίδιο καλή με του C200. Το streaming το δοκίμασα και απο NAS και από PC. To μηχάνημα έχει Network Auto Discovery και Scan Devices και όπως λέει και το όνομα τους βρίσκει μόνο του ΟΛΑ τα shares... με τα περιεχόμενα τους. Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο ... αλλιώς θα κάνετε βουτιές να βρείτε τον διακόπτη ON/OFF στην 50αρα σας τηλεόραση.
4. Υπότιτλοι όπως έχει αναφερθεί αν είναι σε UTF8 κανένα πρόβλημα.
Δεν κατάφερα σε BD ISO και σε BD Folder να δω εξωτερικό υπότιτλο και θέλω την βοήθεια σας, που πρέπει να είναι το srt και με τι όνομα;
Οι δοκιμές συνεχίζονται.

Μα να μη παίζει ένα απλό avi με βρυκόκακες...μόνο ήχο.... και να το βλέπω από το δορυφορικό δέκτη μου....

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μα να μη παίζει ένα απλό avi με βρυκόκακες...μόνο ήχο.... και να το βλέπω από το δορυφορικό δέκτη μου....

? Είσαι σίγουρος ? Γιατί ...μόλις τώρα AVI έβλεπα.....

Μπορείς να δώσεις το media info του?