Επιτέλους ..έχω ιντερνετ και τηλέφωνο . Γιατί το πρώτο τόχα με διακοπές ...και το δεύτερο καθόλου μετά τον κατακλυσμό της Αθήνας.......
To Netgear 550 είναι μια συσκευή κατά την άποψή μου, που δεν διαφέρει από τις άλλες συσκευές κατά τον τρόπο που σε οδηγεί να βρείς αυτό που θέλεις να αναπαράγεις . Απλά δεν το έχει σε icons όπως το WDTV Live ή δεν ξεκινάει με fancy εικονίδια -ακόμα- όπως το Xtreamer Pro στην αρχή. (Γιατί μετά έχει την ίδια φιλοσοφία). Πρέπει να πεις στον player - εάν έχει τις δυνατότητες - από που θέλεις να δεις το αρχείο σου . Από το δίκτυο ? Κι αν ναι από που ? (Εξαρτάται πόσα media locations έχεις στο δίκτυό σου.) Από εξωτερικό δίσκο ? Από media server? Οσο πιο εξελιγμένος είναι ένας player τόσο πολύπλοκες είναι οι επιλογές που θα σου δινει .
Εκτός κι αν ....στο Netgear επιλέξεις αντί Wired ----> Standalone .
Τότε μειώνονται αυτόματα οι πολλές επιλογές. Οτι βλέπει η θύρα USB.
To NTV550 στην start up εικόνα του έχει αυτό που έχουν όλα + Recently added και recently watched σε μορφή explorer.
Κι εδώ έρχονται σε αντιπαράθεση οι προτιμήσεις μας. Εμένα μου αρέσει αυτό , ενώ σε άλλους όχι . Δίκαιο !
Βέβαια, εμένα μου αρέσει να μην ξαναψάχνω στα folders για κάτι που άφησα χτες στην μέση αλλά ούτε -εάν βαριέμαι και το πρόσθεσα σήμερα - να το ψάχνω σε ένα wall των 250 τίλων .Πάω κατευθείαν στο recently added και ξεμπερδεύω. Εάν πάλι θέλω να απολαύσω το video wall το θεωρώ τίμιο που το εμφανίζει ανα πηγή κι όχι όλα μαζί . Για σκεφτείτε να είναι κλειστό το PC μου ....ή το τάδε άλλο player που βλέπει μέσω δικτύου και να πατάω την ταινία και να μην παίζει .....
Ξαναλέω ότι αυτά όλα είναι θέμα γούστου και αισθητικού προσανατολισμού του καθένα μας .
Π.χ. εμένα θα μου έλειπε απίστευτα η δυνατοτητα του Netgear στο Music να μου δίνει αυτόματα την δυνατότητα επιλογής ....ανα τραγουδιστή , ανά είδος (pop , rock..) ανά δεκαετία ,ανά τύπο μουσικού file (flac , wav, mp3) κτλπ. Εχω 6.500 μουσικά files. Αντε βρες την Rihanna που ήθελε να ακούσει η κόρη μου σήμερα.....ΔΕΝ την βρήκα ψάχνοντας ανά folder. Λαβύρινθος. Την βρήκα όμως αμέσως ψάχνοντας ανά artist.
Πολλά από τα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ, κάνουν διπλές δουλειές ...1 στο πρώτο πάτημα κι άλλη μία στο δεύτερο. Γι αυτό ο φίλος μου ο zilmer δυσκολεύτηκε λίγο .....Θέλει εξάσκηση .....χε χε .
Πηγαίνοντας στις δυνατότητες του player , η εικόνα του είναι ανώτερη σε σχέση με το WDTV Live , Xtreamer , egreatM34 (σε αυτά έχω προσωπική άποψη)
Επίσης θα ξ α ν α π ω το εξής: Ενα σωστά δομημένο δίκτυο εξυπηρετεί και αναδυκνείει τις δυνατότητες όλων των players.
Π.χ. Εγώ μέσω του Netgear ως βασικό media player αυτήν την στιγμή, βλέπω και αναπαράγω files από τα : Xtreamer Pro (3 δίσκους) , WDTV Live (2 δίσκους) , eTRAYz ( 2 δίσκους) και PC . Σύνολο ? Περίπου 10 Τ. Εχω απενεργοποιήσει το DLNA (τι να το κάνω? ) στο Netgear για να μην μου τρώνε πόρους στο δίκτυο οι Media serves του τύπου (miniDLNA , και TwonkyMedia που έχω αλλά δεν θέλω να τους βγάλω γιατί μπορεί να θελήσω να τους χρησιμοποιήσω αλλού..) και αναπαράγω από όπου θελήσω χωρίς κάθόλου σπασίματα ό,τι θέλω!!!!!!
Σήμερα το μεσημέρι το μέλος SWISSTEC ήρθε από το σπίτι μου , φέρνοντας τα δικά του αρχεία για να διαπιστώσει από κοντά λεπτομέρειες που ήθελε .Εντυπωσιάστηκε από τις δυνατότητες και την απόδοση του player. Του έβαλα να παίξει BD-ISO από το δίκτυο. Το οποίο φυσικά έπαιζε flawless σαν να το αναπαρήγαγες από εσωτερικό δίσκο.
Ολα είναι θέμα σωστού set up !!! Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό , ιδιαίτερα σε ISO files με υψηλό μέσο όρο bitrate εάν δεν έχεις gigabit καλώδια , gigabit router και gigabit switches. Ας τοποθετούνται οι προδιαγραφές στο ότι το 100Mbps είναι αρκετό. Δεν μπορείς να προβλέπεις την αυξομοίωση του bandwidth σ'ενα δίκτυο ,όταν μπορεί ξαφνικά το PC σου να κάνει αναβάθμιση, εσύ να κάνεις streaming HD movie, το PSP να κατεβάζει κάποιο demo παιχνίδι και η γυναίκα σου να βλέπει videos στο Youtube. Και αρπάζοντας την ευκαιρία , θέλω να πω ότι το Youtube στο Netgear δουλεύει άψογα. Εγώ βλέπω όποτε θέλω σε HD.!!
To local radio - τόχω ξαναγράψει - εμένα δεν μου πιάνει !! Δεν ξέρω τι φταίει και είναι πραγματικά σπαστικό να σου έχει βρει όλους τους σταθμούς του ραδιοφώνου και να μην μπορείς να τους παίξεις .....και από την άλλη ...να πηγαίνεις στους ξένους ......να έχεις την δυνατότητα επιλογής ποιότητας δηλαδή ακόμα και > 128κ ...και να τους παίζει άψογα με ποιότητα ακουστική απαράμιλλη.
Βέβαια...το θέμα με τους υπότιτλους που μόνο σε φορματ UTF-8 τους βλέπεις ....το θέμα της μη δυνατότητας πρόσβασης από το PC σου στους δίσκους του NTV550 παρά μόνο από την επιλογή "manage files" του ίδιου....είναι σπαστικά πράγματα. Αμερικανιές που πιστεύω ότι θα λυθούν πιο γρήγορα από ότι περιμένουμε. Εκείνο που ίσως να μην λυθεί αμέσως είναι οι περιορισμοί στην αναπαραγωγή Blu ray disk . εκτός κι αν αφαιρέσουν την δυνατότητα να παίζεις bluray δισκάκια με ένα εξωτερικό blu ray drive ( πράγμα που θα με στενοχωρήσει πολύ γιατί πρώτη φορά συνέδεσα το εξωτερικό μου blu ray drive χτες και έπαιξα μια ταινία από την αρχή ώς το τέλος χωρίς κανένα πρόβλημα.)
E μεταξύ μας το βλέπω λογικό. Δεν γίνεται να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι το region code. Εμείς εδώ στην ελλάδα έχουμε code B. Οσο αναπαράγεις έτσι δεν έχεις πρόβλημα.
Τέλος πιστεύω ότι το επόμενο firmware θα είναι τόσο ικανοποιητικό όσο χρειάζεται για να αφήσει περιθώρια για νέες εφαρμογές και βελτιώσεις όσον αφορά το μηχάνημά τους .
Το θεωρώ τίμιο μηχάνημα , και ίσως οι απαιτήσεις στον χειρισμό του, να απαιτούν χρήστες οι οποίοι δεν είναι entry level .....αλλά... έτσι είναι τα πράγματα.....

εξελίσσονται γρήγορα !