Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Mάλιστα...έτσι εξηγείται ο τρόπος που λειτουργεί στο c-200. To Netgear όταν ξεκινά βίντεο full blu ray structure απενεργοποιεί το κουμπί των υποτίτλων (έχοντας σαν δεδομένο ότι τους υπότιτλους τους ενεργοποιείς μέσω της ΒR δομής προφανώς.....)

Στο δικό μου πάντως με 282 firmware το κουμπί subtitles & Audio παραμένουν ενεργά καθόλη τη διάρκεια της ταινίας αλλά έχεις μόνο να επιλέξεις ότι έχει η ταινία και τίποτα παραπάνω.

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις SD Card για το caching ? κάπου διάβασα πως δουλεύει. Το σκεπτικό είναι να μην δεσμευσω 1 USB αυτη την δουλειά και έχω βρεί μια SD Card 16GB class 6 με 15 ευρώ (νομίζω καλή τιμή).

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

.
Τρομερη ευκολια που εχεις contrast κτλ κτλ απο το μηχανημα , χωρις να παρεμβαινεις στην τηλεοραση.
Εγώ είχα συνηθίσει την εικόνα της τηλεόρασης και τώρα μου φαίνεται παράξενο..πέρα ότι μου φαίνεται διαφορετική η εικόνα.

θα αντιπαραθεσω μια διαφορετικη αποψη
ειχα το wd hub (σκασιλα μας :BDGBGDB55:) και ειπα να παρω κατι πιο καινουργιο για καλυτερο , αλλα...
1)υπερφλυαρο
2)κολληματα (4 ως τωρα και μονο αν το βγαλεις απο μπριζα συνερχεται)
3)παιδαριωδη προβλημα με τους υποτιτλους , οταν ειναι λυμενο σχεδον σε ολα τα αλλα
4)ενα skin , και απλα καποια στιγμη θα ερθουν αλλα (εχει ενα μονοτονο background)
5)καμμια υποστηριξη σε οτι φακελο εχει ελληνικα (δεν το διαβαζει που να χτυπιεσαι)
6)youtube 2 φορες προσπαθησα και κολλησε
7)δεν με πειθει
8) το πουλαω για οποιον ενδιαφερεται εφοσον εχω την συνειδηση μου καθαρη οτι ειπα οτι ειδα !
Στα υπερ
πολυ καλη κινηση και οτι αλλο εχει ειπωθει.
Οποιος ενδιαφερεται π.μ το μηχανημα ειναι ωρων.Μπορει να μην εχω την υπομονη ή ισως και να μην ξερω , αλλα θελω την ησυχια μου και την ηρεμια μου.
unpluged

θα αντιπαραθεσω μια διαφορετικη αποψη
ειχα το wd hub (σκασιλα μας :BDGBGDB55:) και ειπα να παρω κατι πιο καινουργιο για καλυτερο , αλλα...

1)υπερφλυαρο
2)κολληματα (4 ως τωρα και μονο αν το βγαλεις απο μπριζα συνερχεται)

6)youtube 2 φορες προσπαθησα και κολλησε

Sorry για το πετσοκομμα του ποστ αλλα κρατησα αυτα που με ενδιαφερουν :)
Tι εννοεις υπερφλυαρο ? Και κυριως..

..σε τι αρχεια σου εκανε κολληματα ? Απο σκληρο δισκο η απο δικτυο ?

Στο youtube εφαγε κολληματα στα hd η στα απλα ?
:operator:

ισως εχω εκνευριστει δεν ξερω , και ειμαι υπερβολικος..προσπαθω να ηρεμησω (ξερετε πως ειναι αυτα)
λοιπον
υπερφλυαρο= εχω μαθει για να δω μια ταινια ,videos-enter. Εδω ειμαι-videos μετα απο που να διαβασει μετα browse by...μετα στο folder της ταινιας.Μετα subtitle μετατροπη ΚΑΙ στο netgerar απο ansi σε utf-8.
youtube σε κανενα βιντεο δεν μου εκανε κολλημα.Στο search εμεινα 2 φορες και βιντεο δεν ειδα ποτε , μεχρι που το παρατησα.
Σε αρχεια ΔΕΝ μου εκανε κολληματα-πηρα αλλο ενα κολλημα στο radio χωρις να κανω κατι το ιδιαιτερο , και αλλα 2 στην πλοηγηση στα μενου.
Δεν ξερω ή καντεμης ειμαι ή ειμαι μεσα στα νευρα και δεν μου καθεται τιποτα.
Για να προλαβω υποθεσεις εβαλα το τελευταιο firmware

τσου-συνεχιζω και το πουλαω στην τιμη που το εβαλα αγγελια.
Αθηνα ειμαι.
Το ξερω ...

- Υπάρχει τρόπος να διαγράψουμε αρχεία που περιέχονται στους δίσκους usb & e-sata, μέσω του μενου του player?
- Πρόσβαση μεσω FTP? Αν ναι, user & pass?
- Πρόσβαση από το PC (\\192.168.1.ΧΧ) για εύκολες μεταφορές, μετατροπές υποτίτλων?
- Σε κάποια BR-Rips εμφανίζει κλείδωμα περιοχής και δυνατότητα 5 αλλαγών. Τι θα συμβεί μετά τις 5 αλλαγές?

+ κινέζικα στις ονομασίες φακέλων και αρχείων με ελληνική ονομασία.
+ εκνευριστική μετατροπή υποτίτλων στο .srt και μετά στο μενου του player.
+ no external subs σε BR-ISO

Αρκετά από τα παραπάνω θα λυθούν στα επόμενα updates.

Συνοψίζοντας, θα πω το εξής. Εχω 3 media player αυτή τη στιγμή. Το καθένα έχει τα δικά του προσόντα και ελλείψεις. Βασικό player αυτή τη στιγμή είναι το NTV550.
Αναζητώντας την ολοκληρωμένη λύση η επόμενη επιλογή μου θα είναι ένα από τα μικρά Dune.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

- Υπάρχει τρόπος να διαγράψουμε αρχεία που περιέχονται στους δίσκους usb & e-sata, μέσω του μενου του player? Ναι . Από τα settings > Advance > Media
- Πρόσβαση μεσω FTP? Αν ναι, user & pass? Οχι ακόμα. Ολες οι μεταφορές αρχείων γίνονται από το ίδιο το Netgear.
- Πρόσβαση από το PC (\\192.168.1.ΧΧ) για εύκολες μεταφορές, μετατροπές υποτίτλων? Οι μεταφορές γίνονται μέσω του interface του Netgear προς το παρόν.
- Σε κάποια BR-Rips εμφανίζει κλείδωμα περιοχής και δυνατότητα 5 αλλαγών. Τι θα συμβεί μετά τις 5 αλλαγές? Εξετάζεται

+ κινέζικα στις ονομασίες φακέλων και αρχείων με ελληνική ονομασία. Θα λυθεί σε επόμενο firmware
+ εκνευριστική μετατροπή υποτίτλων στο .srt και μετά στο μενου του player. Θα λυθεί σε επόμενο firmware
+ no external subs σε BR-ISO

Αρκετά από τα παραπάνω θα λυθούν στα επόμενα updates.

Συνοψίζοντας, θα πω το εξής. Εχω 3 media player αυτή τη στιγμή. Το καθένα έχει τα δικά του προσόντα και ελλείψεις. Βασικό player αυτή τη στιγμή είναι το NTV550.
Αναζητώντας την ολοκληρωμένη λύση η επόμενη επιλογή μου θα είναι ένα από τα μικρά Dune.

To Netgear είναι 1 μηνός υλοποίηση Media player. Είναι ενθαρυντικό το γεγονός ότι όλα εξετάζονται για να λυθούν .

αν ειναι 1 μηνα και εχουν βγει τοσες αναβαθμισεις ( 3 αν δεν κανω λαθος) , τοτε να κανω και εγω υπομονη.
Συνοπτικα και εγω και χωρις καμμια εμπαθεια να πω οτι :
1) η κινηση του πολυ καλη.Απενεργοποιησα σε μια 55αρα samsung το motionplus και συγκριναι το wd/netgear και εκανε σπασιματα στα 24p. Το 550 σχεδον κανενα.Με το motion plus ενεργο δεν εκανε τιποτα,κανενα, αλλα παλι το 550 εχει μια υπεροχή
2) Το μενου ειναι παααααρα πολυ γρηγορο και ειναι μια ευχαριστη εκπληξη
Στον αντιποδα θα πω οτι :
Youtube δεν ειδα ποτε και οτιδηποτε.Φτανει μεχρι να μου δειχνει τα βιντεακια και οταν παει να τα φορτωσει κολλαει.
Για υποτιτλους δεν θα αναφερθω γιατι θα νευριασω.Απλα το size στην γραμματοσειρα εχει 3 προριθισμενες θεσεις.Περα αυτων οι υποτιτλοι ΔΕΝ ερχονται στο επιθυμητο μεγεθος ,αν δεν μας κανουν αυτες οι 3 ρυθμισεις.Επισης παντα κατα την αποψη μου , η γραμματοσειρα του δεν με ενθουσιαζει.
Αυτο που με στεναχωρησε (παντα κατα την γνωμη μου) , σε ιδια φυσικα ταινια με ιδιο καλωδιο Hdmi , η εικονα του ειναι αισθητα πιο κατω απο ενα wd που εχω.Χρωματα αλλα και ευκρινεια , παντα κατα την γνωμη μου .... τα πειραματα κρατησαν μεχρι της 5 το πρωι.
Λοιπες ιντερνετικες ευκολιες στην ουσια δεν υπαρχουν.Ο καιρος εξαφανισμενος , το ραδιο ναι μεν , αλλα μερικες φορες κολλαει και θελει να το βγαλεις απο ρευμα, ενα αλλο δεν ειναι για ευρωπη και κατι αλλο δουλευει αλλα δεν θυμαμαι τι ειναι.
Τελος ρε παιδια , μα το Θεο , ειναι τοσο δυσκολο σε ενα player να του πατας video και να σε βγαζει κατευθειαν στο video wall???ελεος δλδ!! να πατησω πρωτα αν θελω να φορτωσω τον δισκο , μετα να κανω επιλογη by folder ή οτι αλλο και μετα να πω στο video wall.Παρενθεση εδω το video wall εχει 2 views.Η μια απο αυτες ειναι ειναι cover single η οποια και μου αρεσε πιο πολυ αλλα κανοντας back στο κεντρικο μενου και επιστρεφοντας παλι σε ξαναγυρνα με το ζορι στην αλλη !! χααχαχαχα μιλαμε οτι με εχει νερουλιασει!!
Στις φωτογραφιες που εβλεπα πατωντας play το συγκρινα με το wd και λεω εδω τωρα θα δω την δυναμη στον επεξεργαστη στο netgear. Τριχες κατσαρες! Εκτος οτι αργει να τις διαβασει (αντε αυτο το παραβλεπουμε), στο slide show κανει frame , σπασιματα γενικα αγκομαχα στις αλλαγες , ενω το αλλο μου το παιζει αερα!
Σε ολα τα παραπανω να πω οτι εγω ισως ειμαι μιζερος και ψαχνω το σουπερ ουαου και δεν ειμαι τοσο αντικεμενεικος αν και προσπαθω να ειμαι , αφου με βλεπω να το τρωω με ολα αυτα που λεω χαχαχα
Φιλε Νικο , επειδη δεν τα πολυκαταφερνω στα αγγλικα , αν μπορεις να τους πεις οτι θες απο αυτα (κρινε εσυ), μπας και γινει κατι και το σωσουν το μηχανημα ,θα σου ειμαι υποχρεως.
Γενικως αν το τσιπακι του ειναι τοσο καλο οσο λενε τοτε το μηχανημα εκμεταλευεται ουτε στο 20%.Αν φτασουμε στο 60% τοτε ισως να μην εχει αντιπαλο...αλλα αντεεεεεεεεε

Δεν ξέρω, φίλε μου... Απ' τη μια, ένιωσα κι εγώ σε κάποια φάση τα συναισθήματα που περιγράφεις... Απ' την άλλη δεν είναι και τόσο δραματικά τα πράγματα, όταν κανείς δεχτεί την λογική της συσκευής.
  1. Και 'μένα μ' εκνευρίζει το Recently added, το recently watched και σίγουρα θα ήθελα μια συντόμευση για το φάκελο με τα παιδικά τουλάχιστον. Αν ζορίζεται ένας ενήλικος, σκέψου πόσο ζόρι έχει ένα τετράχρονο.
  2. Στην Philips 32pfl7404 όλα καλά, στην παλαιολιθική (2006) Hitachi 42PD3300 (ή κάτι τέτοιο, HD ready), ένα θέμα με την κίνηση, το έχουμε.
  3. Κουσούρια, όσα θες. Ειδικά με τους υπότιτλους, είναι φορτώμένο. Μιά έχουν περίγραμμα, μια δεν έχουν και άλλα πολλά.
Και η λίστα μπορεί να μακρύνει αρκετά. Βλέπω όμως οτι είναι ένα μηχάνημα, που είναι το πρώτο στο είδος του και στην κατηγορία κόστους του. Βλέπω την νετγκιαρ να προσπαθεί πάρα πολύ να καλύψει όλα τα γούστα και τις απιτήσεις. Έχει επισημο φόρουμ, όπου ακούει και αφουγκράζεται τα γούστα και τις απόψεις των αγοραστών της, πράμα που το εκτιμώ, καθώς δεν το κάνει ο κάθε κατασκευαστής. Το hardware, είναι ικανό να δώσει όσα θα ήθελα και είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσει σύντομα, με το κατάλληλο firmware.
Δαπάνησα (και όχι σπατάλησα) την προηγούμενη και την σημερινή Κυριακή μου (από 4 ώρες τουλάχιστον), για να οργανώσω το movie wall. Έφαγα και μισή ώρα να βρώ μια παλιά SD κάρτα, για να τη χρησιμοποιήσω για cache. Ε, μπορώ να σου πω οτι τώρα πια,δεν αισθάνομαι το ίδιο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου δούλεψε το Youtube, σ' εμένα δουλεύει. Αυτό και όλες οι online υπηρεσίες του μοστράρει. Έχουμε δει ένα κάρο ντοκυμαντέρ με τα παιδιά (όλα κι όλα, δυο reset). Όσον αφορά στα ραδιόφωνα, μην παίρνεις όρκο ότι φταίει το neo, διότι νομίζω πως μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι σταθμοί. Όσον αφορά στο δίκτιο, δεν νομίζω πως μπορείς να του καταλογίσεις κάτι. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν να κάνει ένας streamer. Τις επόμενες μέρες μάλιστα, σκέφτομαι να δοκιμάσω να streamάρω από την ταινιοθήκη ενός φίλου, δλδ από τον σέρβερ του, που τρέχει γεωγραφικά σε άλλη τοποθεσία, κάτω από vpn.

Δεν σου αντιπαρατίθεμαι, αλλά πραγματικά πολύ λυπήθηκα που δεν πρόλαβα την προσφορά σου. Πιστεύω πως το neo έχει μέλλον. Άμεσα και όχι μακροπρόθεσμα.

Εγώ πάντος που το είδα στον φίλο onlineN και τον ευχαριστώ δημόσια για τον χρόνο του που μου διέθεσε για να το δω από κοντά είδα ότι είναι καταπληκτικό τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο αλλά και σε strean από nas server με αρχείο bd iso. Επίσης έπαιξε dts-hd-master από bd iso και m2ts. Πριν είχα αμφιβολίες τώρα όμως και λίαν συντόμως θα πάω και εγώ να γίνω κάτοχος αυτού παρόλο που έχω το NTR-82+.

Εχει βέβαια κάποιες παιδικές ασθένειες που όμως θεωρώ θα λυθούν σύντομα και είναι αμελητέες σχετικά με αυτό που το παίρνεις να κάνει δηλαδή να βλέπεις ταινίες και να ακούς μουσική.

Επιτέλους ..έχω ιντερνετ και τηλέφωνο . Γιατί το πρώτο τόχα με διακοπές ...και το δεύτερο καθόλου μετά τον κατακλυσμό της Αθήνας.......

To Netgear 550 είναι μια συσκευή κατά την άποψή μου, που δεν διαφέρει από τις άλλες συσκευές κατά τον τρόπο που σε οδηγεί να βρείς αυτό που θέλεις να αναπαράγεις . Απλά δεν το έχει σε icons όπως το WDTV Live ή δεν ξεκινάει με fancy εικονίδια -ακόμα- όπως το Xtreamer Pro στην αρχή. (Γιατί μετά έχει την ίδια φιλοσοφία). Πρέπει να πεις στον player - εάν έχει τις δυνατότητες - από που θέλεις να δεις το αρχείο σου . Από το δίκτυο ? Κι αν ναι από που ? (Εξαρτάται πόσα media locations έχεις στο δίκτυό σου.) Από εξωτερικό δίσκο ? Από media server? Οσο πιο εξελιγμένος είναι ένας player τόσο πολύπλοκες είναι οι επιλογές που θα σου δινει .
Εκτός κι αν ....στο Netgear επιλέξεις αντί Wired ----> Standalone .
Τότε μειώνονται αυτόματα οι πολλές επιλογές. Οτι βλέπει η θύρα USB.
To NTV550 στην start up εικόνα του έχει αυτό που έχουν όλα + Recently added και recently watched σε μορφή explorer.
Κι εδώ έρχονται σε αντιπαράθεση οι προτιμήσεις μας. Εμένα μου αρέσει αυτό , ενώ σε άλλους όχι . Δίκαιο !
Βέβαια, εμένα μου αρέσει να μην ξαναψάχνω στα folders για κάτι που άφησα χτες στην μέση αλλά ούτε -εάν βαριέμαι και το πρόσθεσα σήμερα - να το ψάχνω σε ένα wall των 250 τίλων .Πάω κατευθείαν στο recently added και ξεμπερδεύω. Εάν πάλι θέλω να απολαύσω το video wall το θεωρώ τίμιο που το εμφανίζει ανα πηγή κι όχι όλα μαζί . Για σκεφτείτε να είναι κλειστό το PC μου ....ή το τάδε άλλο player που βλέπει μέσω δικτύου και να πατάω την ταινία και να μην παίζει .....:D
Ξαναλέω ότι αυτά όλα είναι θέμα γούστου και αισθητικού προσανατολισμού του καθένα μας .
Π.χ. εμένα θα μου έλειπε απίστευτα η δυνατοτητα του Netgear στο Music να μου δίνει αυτόματα την δυνατότητα επιλογής ....ανα τραγουδιστή , ανά είδος (pop , rock..) ανά δεκαετία ,ανά τύπο μουσικού file (flac , wav, mp3) κτλπ. Εχω 6.500 μουσικά files. Αντε βρες την Rihanna που ήθελε να ακούσει η κόρη μου σήμερα.....ΔΕΝ την βρήκα ψάχνοντας ανά folder. Λαβύρινθος. Την βρήκα όμως αμέσως ψάχνοντας ανά artist.
Πολλά από τα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ, κάνουν διπλές δουλειές ...1 στο πρώτο πάτημα κι άλλη μία στο δεύτερο. Γι αυτό ο φίλος μου ο zilmer δυσκολεύτηκε λίγο .....Θέλει εξάσκηση .....χε χε .

Πηγαίνοντας στις δυνατότητες του player , η εικόνα του είναι ανώτερη σε σχέση με το WDTV Live , Xtreamer , egreatM34 (σε αυτά έχω προσωπική άποψη)
Επίσης θα ξ α ν α π ω το εξής: Ενα σωστά δομημένο δίκτυο εξυπηρετεί και αναδυκνείει τις δυνατότητες όλων των players.
Π.χ. Εγώ μέσω του Netgear ως βασικό media player αυτήν την στιγμή, βλέπω και αναπαράγω files από τα : Xtreamer Pro (3 δίσκους) , WDTV Live (2 δίσκους) , eTRAYz ( 2 δίσκους) και PC . Σύνολο ? Περίπου 10 Τ. Εχω απενεργοποιήσει το DLNA (τι να το κάνω? ) στο Netgear για να μην μου τρώνε πόρους στο δίκτυο οι Media serves του τύπου (miniDLNA , και TwonkyMedia που έχω αλλά δεν θέλω να τους βγάλω γιατί μπορεί να θελήσω να τους χρησιμοποιήσω αλλού..) και αναπαράγω από όπου θελήσω χωρίς κάθόλου σπασίματα ό,τι θέλω!!!!!!
Σήμερα το μεσημέρι το μέλος SWISSTEC ήρθε από το σπίτι μου , φέρνοντας τα δικά του αρχεία για να διαπιστώσει από κοντά λεπτομέρειες που ήθελε .Εντυπωσιάστηκε από τις δυνατότητες και την απόδοση του player. Του έβαλα να παίξει BD-ISO από το δίκτυο. Το οποίο φυσικά έπαιζε flawless σαν να το αναπαρήγαγες από εσωτερικό δίσκο.
Ολα είναι θέμα σωστού set up !!! Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό , ιδιαίτερα σε ISO files με υψηλό μέσο όρο bitrate εάν δεν έχεις gigabit καλώδια , gigabit router και gigabit switches. Ας τοποθετούνται οι προδιαγραφές στο ότι το 100Mbps είναι αρκετό. Δεν μπορείς να προβλέπεις την αυξομοίωση του bandwidth σ'ενα δίκτυο ,όταν μπορεί ξαφνικά το PC σου να κάνει αναβάθμιση, εσύ να κάνεις streaming HD movie, το PSP να κατεβάζει κάποιο demo παιχνίδι και η γυναίκα σου να βλέπει videos στο Youtube. Και αρπάζοντας την ευκαιρία , θέλω να πω ότι το Youtube στο Netgear δουλεύει άψογα. Εγώ βλέπω όποτε θέλω σε HD.!!
To local radio - τόχω ξαναγράψει - εμένα δεν μου πιάνει !! Δεν ξέρω τι φταίει και είναι πραγματικά σπαστικό να σου έχει βρει όλους τους σταθμούς του ραδιοφώνου και να μην μπορείς να τους παίξεις .....και από την άλλη ...να πηγαίνεις στους ξένους ......να έχεις την δυνατότητα επιλογής ποιότητας δηλαδή ακόμα και > 128κ ...και να τους παίζει άψογα με ποιότητα ακουστική απαράμιλλη.
Βέβαια...το θέμα με τους υπότιτλους που μόνο σε φορματ UTF-8 τους βλέπεις ....το θέμα της μη δυνατότητας πρόσβασης από το PC σου στους δίσκους του NTV550 παρά μόνο από την επιλογή "manage files" του ίδιου....είναι σπαστικά πράγματα. Αμερικανιές που πιστεύω ότι θα λυθούν πιο γρήγορα από ότι περιμένουμε. Εκείνο που ίσως να μην λυθεί αμέσως είναι οι περιορισμοί στην αναπαραγωγή Blu ray disk . εκτός κι αν αφαιρέσουν την δυνατότητα να παίζεις bluray δισκάκια με ένα εξωτερικό blu ray drive ( πράγμα που θα με στενοχωρήσει πολύ γιατί πρώτη φορά συνέδεσα το εξωτερικό μου blu ray drive χτες και έπαιξα μια ταινία από την αρχή ώς το τέλος χωρίς κανένα πρόβλημα.)
E μεταξύ μας το βλέπω λογικό. Δεν γίνεται να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι το region code. Εμείς εδώ στην ελλάδα έχουμε code B. Οσο αναπαράγεις έτσι δεν έχεις πρόβλημα.

Τέλος πιστεύω ότι το επόμενο firmware θα είναι τόσο ικανοποιητικό όσο χρειάζεται για να αφήσει περιθώρια για νέες εφαρμογές και βελτιώσεις όσον αφορά το μηχάνημά τους .
Το θεωρώ τίμιο μηχάνημα , και ίσως οι απαιτήσεις στον χειρισμό του, να απαιτούν χρήστες οι οποίοι δεν είναι entry level .....αλλά... έτσι είναι τα πράγματα.....:D εξελίσσονται γρήγορα !