Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Θα ενεργοποιηθεί με επόμενο update ή πρέπει να κάνουμε κάτι;

Προς το παρόν τίποτα δεν μπορείς να κάνεις . Στο επόμενο firmware θα βάλουνε επιλογή 8 και 12 bit.

Χμμμ. Και γιατί κάποιος να επιλέξει τα 8 μπιτ; Ο καθείς δεν θα ήθελε βαθύτερα χρώματα;

Λεγεται οτι το ΣΚ αναμενεται νεο firmware.
Kατα σειρα αναγκαιοτητας θα πρεπει να εχουν γινει τα εξης:

- Σωστη αναπαραγωγη 23,976.
- ΑNSI υποτιτλοι.
- Αutoframerate.
- True HD passthrough.

Kαι λεω πρεπει γιατι ειναι αδιανοητο να τα εχω απο player διετιας, με Sigma chipset 5 γενιες πισω (8630) και εργοστασιο/υποστηριξη out of business πανω απο χρονο και να μην υπαρχουν out of the box στο Netgear του 2011!

To 12 bit processing το περιμενω σαν κερασακι που θα δωσει το κατι παραπανω στην εικονα αλλα και αυτο πρεπει να ενεργοποιηθει αμεσα.

Μαλλον θα χρειαστει υπομονη για το πρωτο rock solid firmware που θα προσδωσει σταθεροτητα στο μηχανημα στις βασικες λειτουργιες αναπαραγωγης ωστε τουλαχιστον να μην χρειαζεται να βγει απο το ρευμα σε καποια κρασαρισματα ή να μη συμβαινουν μικροενοχλητικα bugs οπως πχ να χανονται οι υποτιτλοι οταν αλλαζεις το Tv mode κατα την αναπαραγωγη της ταινιας.

Δεν ανησυχω γιατι ολα τα παραπανω θα λυθουν απλα τα ηθελα απο..χθες. :coool:

Last edited:
To πρωτογενές υλικό μας (ματρόσκες, BluRay, κτλ.) είναι σε 8bit πάντως.

H λειτουργία 12bit, έχει νόημα κυρίως για κατόχους βιντεοκαμερών ή φωτογραφικών μηχανών που υποστηρίζουν deep color, αν και έχει αναφερθεί πως σε κάποια μοντέλα τηλεοράσεων έχει παρατηρηθεί καλύτερη ποιότητα με αναπαραγωγή υλικού 8bit στα 12bit (ίσως το upsampling του media player να είναι καλύτερης ποιότητας από του επεξεργαστή εικόνας της τηλεόρασης, σε αυτές τις περιπτώσεις).

Νεο Beta firmware 3.0.293

http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=59613

Release Notes:
  • AutoFPS improvements
    • Fixed AutoFPS intermittently not working for 50Hz/60Hz
    • Fixed AutoFPS intermittently not working for DVD
  • Media playback and compatibility
    • Fixed audio dropouts playing TrueHD in m2ts
    • Fixed intermittent stutter playing from SMB (please report your results)
    • Added support for FLAC audio in MKV
    • Fixed AAC 5.1 audio being decoded to 2.0 not 5.1
    • Fixed audio dropouts playing FLAC
    • Added VOB files to live folder browsing
    • Fixed DVB subtitles in MPG not enabling/disabling
    • Report Dolby TrueHD and Dolby Digital Plus streams correctly in audio popup
  • DVD bug fixes
    • Fixed SkipFwd/SkipBk not working for main movie only rips
    • Fixed TimeSeek, Skip chapter not working after resume movie
    • Fixed audio/video not set properly after resume movie
  • USB support
    • Added support for multiple partitions on attached USB or eSATA devices
    • Improved HUB support
  • Bug fixes
    • Fixed DLNA servers disappearing from browse folders
    • Fixed TVMode popup not showing correctly display resolution during video playback
    • Fixed support for playlists containing IP address references to media
    • Fixed crash if try to update from USB and no update images found
    • Fixed freeze that can occur if no DHCP server on network
    • Fixed intermittent freeze after stopping YouTube playing
    • Other stability related bug fixes

Στην ώρα τους τα παιδιά της netgear!
Βλέπω ένα σωρό αλλαγές, μα πουθενά υποστήριξη για Ελληνικά filenames. Δοκιμάστε το, κάποιος και αναφέρατε, παρακαλώ, γιατί δεν ξέρω τι ώρα θα τελειώσουν τα μικρά πόνυ. Ή ριξ'τε καμιά ιδέα, πως να δίωξω τα παιδιά από την τιβί.

Προτείνω το άνοιγμα ενός ξεχωριστού θέματος διαμαρτυρίας στο site της Netgear, κατά προτίμηση με πρωτοβουλία κάποιου εκ των διαχειριστών. Να το προσυπογράψουμε όλοι οι Eλληνες κάτοχοι του player. Να γίνει παράθεση του λινκ του avclub που αφορά το 550 για να φανεί το ενδιαφέρον μας στο εδώ πολυσέλιδο νήμα.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Προτείνω το άνοιγμα ενός ξεχωριστού θέματος διαμαρτυρίας στο site της Netgear, κατά προτίμηση με πρωτοβουλία κάποιου εκ των διαχειριστών. Να το προσυπογράψουμε όλοι οι Eλληνες κάτοχοι του player. Να γίνει παράθεση του λινκ του avclub που αφορά το 550 για να φανεί το ενδιαφέρον μας στο εδώ πολυσέλιδο νήμα.

Δεν είναι κακή ιδέα. Εγώ μόνος μου έχω γίνει γραφικός. Το παραπάνω firmware το δουλεύουν εδώ και μια εβδομάδα. Το δοκίμασε κανείς ? (Γιατί έχω ένα θέμα κι εγώ με τα πόνυ......) Μέχρι χτες το βράδυ ΔΕΝ δούλευε σωστά το TrueHD στα tests και την επικοινωνία που είχα μαζί τους .

Νίκο, ξεκίνα το θέμα ως moderator του μεγαλύτερου ελληνικού audio - video forum και θα σε στηρίξουμε. Δεν θα είχα αντίρρηση να το ξεκινήσω εγώ, αλλά τα αγγλικά μου είναι "read only"

Οτι αφορά τις δοκιμές, αυτές συνεχίζονται.
Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα auto fps στα 50Hz σε αναπαραγωγή DVD. (αν έχεις παιδιά παίζεις και τέτοια!)
Βελτιώθηκε πολύ η συμπεριφορά σε αναπαραγωγή flac, αν και "έφαγα" δύο παγώματα χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω την αιτία.
Θα δοκιμάσω την αναπαραγωγή dolby TrueHD σε BR & mkv όπως και την αναγνώριση υποτίτλων σε BR .ISO

Νίκο, ξεκίνα το θέμα ως moderator του μεγαλύτερου ελληνικού audio - video forum και θα σε στηρίξουμε. Δεν θα είχα αντίρρηση να το ξεκινήσω εγώ, αλλά τα αγγλικά μου είναι "read only"

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα auto fps στα 50Hz σε αναπαραγωγή DVD. (αν έχεις παιδιά παίζεις και τέτοια!)
Βελτιώθηκε πολύ η συμπεριφορά σε αναπαραγωγή flac, αν και "έφαγα" δύο παγώματα χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω την αιτία.
Θα δοκιμάσω την αναπαραγωγή dolby TrueHD σε BR & mkv όπως και την αναγνώριση υποτίτλων σε BR .ISO

Σ'ευχαριστώ ...To θέμα το έχω ξεκινήσει ήδη! Επίσης είμαι ....ας το πούμε κατά περίσταση beta tester στο NTV550. Γι αυτό είπα ότι μεχρι χτες το βράδυ ΔΕΝ δούλευε το trueHD.:violent-smiley-030: Και συνεχίζει βέβαια να μην δουλεύει . (Επρεπε να πάω και για ύπνο . Γι αυτούς τα μεσάνυχτα τα δικά μας είναι πρωί...) Flac σε mkv αποκαταστάθηκε. τα υπολοιπα που ανέφερες αποκαταστάθηκαν και γενικά έχει ιακνοποιητική βελτίωση σε σημείο που δεν παρατηρείται πλέον καμμία αστάθεια στο Auto fps. Οπως καταλαβαίνεις μπροστά στις γενικές απαιτήσεις οι ειδικές ( ANSI support ελληνικών υποτίτλων κ.α. ) τους φαίνονται δευτερεύοντα.....Θέλει πίεση !!!

Επίσης ξεχώρισε τα παγώματα που ίσως συμβαίνουν από την εγκατάσταση νέου firmware από τα πραγματικά. Εάν κάνεις ιδιαίτερα restore system defaults τα πρώτα 10 λεπτά μέχρι να ξανακάνει scanning όλα σου τα αρχεία .....ΔΕΝ πάιζει τίποτα χωρίς κόλλημα. Εκτός κι αν κάνεις cancel το scanning.

Υπάρχει καποιος που μπορεί να δοκιμάσει εάν το trueHD λειτουργεί στο set up του ? Γιατί εμένα δεν λειτουργεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Επίσης ξεχώρισε τα παγώματα που ίσως συμβαίνουν από την εγκατάσταση νέου firmware από τα πραγματικά. Εάν κάνεις ιδιαίτερα restore system defaults τα πρώτα 10 λεπτά μέχρι να ξανακάνει scanning όλα σου τα αρχεία .....ΔΕΝ πάιζει τίποτα χωρίς κόλλημα. Εκτός κι αν κάνεις cancel το scanning.
Οχι δεν αναφέρομαι σε τέτοια συμπτώματα. Μιλάω για πάγωμα οθόνης και επαναφορά με τράβηγμα του φις από την πρίζα.
Μάλιστα μετά το boot, μου έβγαλε μήνυμα για αναφορά του προβλήματος στην Netgear.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Υπάρχει καποιος που μπορεί να δοκιμάσει εάν το trueHD λειτουργεί στο set up του ? Γιατί εμένα δεν λειτουργεί.
Σε δύο .mkv που δοκίμασα λειτουργεί άριστα.

Παρατήρησα όμως κάποιο άλλο πρόβλημα. Κατά την αναπαραγωγή ταινίας "τρέχοντας" την από τα αριθμητικά πλήκτρα, κρασάρει ο ήχος.