Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δεν έχω προλάβει να ποστάρω τις τελευταίες μέρες λόγω απουσίας εκτός Αθηνών. Θέλω όμως να ενημερώσω - έστω κι αργά τώρα που γύρισα- ότι είμαι όπως έχουμε συννενοηθεί όλοι (τόχω πάρει και προσωπικά το θέμα.....:D) ότι είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τους Devs της Netgear προωθώντας τις δικές μας απαιτήσεις. Πολύ σύντομα θα δωθεί νέο firmware. Το TrueHD λύθηκε , αφού ήρθαμε σε αντίθεση πολλοί ..με διαφορετικές απόψεις ο καθένας. Επιμένοντας στην άποψή μου δικαιώθηκα . Το issue εντοπίστηκε και στο pre-beta firmware 298 που δοκίμασα έχει λυθεί.

Για τους υπότιτλους και τους Ελληνικούς χαρακτήρες έχω να απαντήσω στις εξής ερωτήσεις του developer τις επόμενες 2 ώρες :

For Greek, I think there are 2 issues:

1) Our main GUI does not show Greek letters. (This is a font issue.)

2) For subtitles, we show Greek text if the subtitles are UTF8 encoded. If they are ANSI and use a non-Latin code page, then they are not displayed correctly.

Is this accurate?

Στην δεύτερη ερώτηση έχει κανείς καμμία πρόταση στο τι coding να πω?

ΟΚ ... Εντελώς τεχνοκρατικά, το UTF8 είναι όντως (σχεδόν*) universal.
Σε non-unicode code pages, τα Ελληνικά θα εμφανιστούν σίγουρα σωστά στα παρακάτω :

Code Page 737
ISO 8859-7
Windows-1253

* λέω σχεδόν, γιατί υπάρχουν και τα UTF16 και UTF32 ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Θα το ήθελα εάν σου είναι εύκολο!
msyh.ttf
arial.ttf
tahoma.ttf

αποδίδουν απροβλημάτιστα όλους τους ελληνικούς χαρακτήρες με code-page "windows-1253".

Το παλιό μου Egreat-R1 είχε και μια τέταρτη (η καλύτερη απ' όλες) αλλά δεν τη θυμάμαι.

1)Θα μπορούσε να υπάρχει ελληνικό πληκτρολόγιο (για τις αναζητήσεις σε youtube)?
2)Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιείται το αρχικό scan κατόπιν επιλογής με αποτέλεσμα να σέρνεται το σύστημα (μενού,κλπ) ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Σε non-unicode code pages, τα Ελληνικά θα εμφανιστούν σίγουρα σωστά στα παρακάτω :

Code Page 737
ISO 8859-7
Windows-1253

Συνηθέστερη εφαρμογή σε media players έχει η Windows-1253, η οποία αποδίδει σωστά όλους τους Ελληνικούς χαρακτήρες.

Για να είμαι ειλικρινής τις άλλες δύο δεν τις γνωρίζω..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Συνηθέστερη εφαρμογή σε media players έχει η Windows-1253, η οποία αποδίδει σωστά όλους τους Ελληνικούς χαρακτήρες.

Για να είμαι ειλικρινής τις άλλες δύο δεν τις γνωρίζω..

Απο τις άλλες δύο, η πρώτη πάει πίσω σε εποχές DOS και η δεύτερη είναι η τυποποιημένη κατα ISO ...

Παράδειγμα, τα Αγγλικά είναι τυποποιημένα ως ISO 8859-1 ...

1)Θα μπορούσε να υπάρχει ελληνικό πληκτρολόγιο (για τις αναζητήσεις σε youtube)? Αυτό λογικά μπορεί να αποτελέσει request , όμως ο βαθμός προτεραιότητάς του απ'ότι πιστεύω είναι μεταγενέστερος αρκετά.
2)Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιείται το αρχικό scan κατόπιν επιλογής με αποτέλεσμα να σέρνεται το σύστημα (μενού,κλπ) ?Το αρχικό scanning ξεκινάει μόνο του. Κρατάει ανάλογα με τα αρχεία που έχεις. π.χ. Εγώ που έχω 500 ταινίες , 4500 φωτογραφίες και 6500 μουσικά αρχεία ...χρειάζομαι περίπου 20-25 λεπτά για να τελειώσει. Αυτό φυσικά γίνεται ΜΙΑ φορά. Εάν θέλει κάποιος στο 1ο set up του μηχανήματος να μην γίνει αμέσως αυτή η διαδικασία τότε - από κάτω το λεει - πατάει το stop και σταματάει η διαδικασία..η οποία μπορεί να προγραμματιστεί όποτε θέλεις

Υπομονή λιγο ...και όλα θα τα φέρουμε προς το μέρος μας...:D

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Code Page 737
ISO 8859-7
Windows-1253

Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση !!!

εμενα παντως το μηχανημα απο τις 3 μερες που το κρατησα ηταν το μονο που με επεισε σε ποιοτητα κατασκευης κτλ κτλ. Ειλικρινα θα το ξανα -αγοραζα παλι αν ελυνε τα βασικα προβληματα που τα θεωρω δεδομενα.Και ξανατονιζω οτι στην εικονα δεν δινει ουτε το 50% των δυνατοτητων του(προσωπικα αυτο που ειδα ΔΕΝ μου αρεσε καθολου).
Αλλα τοσο φτυσμενους μας εχουν ως χωρα??????????

Υπομονή λιγο ...και όλα θα τα φέρουμε προς το μέρος μας...:D

Thank you!

Δεν ξέρω εαν είναι φυσιολογικό για αυτό και το αναφέρω... Όταν παίζει ένα μεγάλο αρχείο video το οποίο έχει κεφάλαια, όταν επιλέγεις από το timeseek το κεφάλαιο που θες, είναι φυσιολογικό να κάνει αρκετή ώρα για να πάει στο επιλεγμένο σημείο ?

Επίσης, αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν επιλέγεις το FF ή το ανάποδο και πατήσεις Play, μετά αντί να ξεκινήσει από το x2 ξεκινά με τον πολλαπλασιαστή που είχε. Μπορείτε να το διασταυρώσετε? (δεν το έχω τσεκάρει με το νέο firmware...)

Αλλο ενα θεμα με external srt υποτιτλους οταν κανω stream απο το pc ενα mkv ενω η εικονα ειναι αψογη σε καποια σημεια χανει γραμμες υποτιτλων και δεν τις εμφανιζει.

Αλλο ενα θεμα με external srt υποτιτλους οταν κανω stream απο το pc ενα mkv ενω η εικονα ειναι αψογη σε καποια σημεια χανει γραμμες υποτιτλων και δεν τις εμφανιζει.

Μάλλον οι υπότιτλοί σου θέλουν ανέβασμα λίγο . Πάτα 2 φορές το κουμπί και επέλεξε στην ανάλογη θέση να ανεβοκατεβαίνουν οι υπότιτλοι με το up + down. Μην κλείσεις το παράθυρο και πίεσε το page up μέχρι να τους δεις να κινούνται . Εάν είναι χαμηλά θα εμφανιστεί η δεύτερη σειρά από κάτω.......

Μάλλον οι υπότιτλοί σου θέλουν ανέβασμα λίγο . Πάτα 2 φορές το κουμπί και επέλεξε στην ανάλογη θέση να ανεβοκατεβαίνουν οι υπότιτλοι με το up + down. Μην κλείσεις το παράθυρο και πίεσε το page up μέχρι να τους δεις να κινούνται . Εάν είναι χαμηλά θα εμφανιστεί η δεύτερη σειρά από κάτω.......

Δεν ενννοω αυτο αλλα οτι ενω δειχνει μια γραμη υποτιτλου την κραταει περισσοτερο απο οσο πρεπει μετα πηδαει μια η δυο γραμμες και δειχνει την επομενη.

Δεν ενννοω αυτο αλλα οτι ενω δειχνει μια γραμη υποτιτλου την κραταει περισσοτερο απο οσο πρεπει μετα πηδαει μια η δυο γραμμες και δειχνει την επομενη.

Αυτό το ακούω πρώτη φορά....

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δεν νομίζω ότι φταίει το μηχανάκι γι' αυτό αλλά ο συγχρονισμός του ίδιου του υποτίτλου. Αν δεν σου κάνει κόπο, τσέκαρε το χρονικό σημείο που το κάνει, άνοιξε τον υπότιτλο και δες τους χρόνους παραμονής.

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δεν νομίζω ότι φταίει το μηχανάκι γι' αυτό αλλά ο συγχρονισμός του ίδιου του υποτίτλου. Αν δεν σου κάνει κόπο, τσέκαρε το χρονικό σημείο που το κάνει, άνοιξε τον υπότιτλο και δες τους χρόνους παραμονής.

Επειδη το ιδιο αρχειο το εχω δει και στο pc με τον ιδιο υποτιτλο πιστευω οτι φταιει το ntv.Πιστευω οτι το srt δεν το κανει buffering ολο στην αρχη της ταινιας αλλα παιρνει γραμμη γραμμη.

Μόνο καλά συγχρονισμένους υπότιτλους έχεις σε όλα τα έργα??:D

Είσαι τυχερός..

τι μου θύμισες τώρα.....Βέβεια δεν πάει και πολύς καιρός..αλλά κανα δυό χρόνια πριν να θέλω να δω την ταινία και ο υπότιτλος να είναι όλος ασυγχρόνιστος . Είχε πάρει φωτιά το Subtitle Workshop..A ρε εποχές!! Χειροποίητα πράγματα! :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

τι μου θύμισες τώρα.....Βέβεια δεν πάει και πολύς καιρός..αλλά κανα δυό χρόνια πριν να θέλω να δω την ταινία και ο υπότιτλος να είναι όλος ασυγχρόνιστος . Είχε πάρει φωτιά το Subtitle Workshop..A ρε εποχές!! Χειροποίητα πράγματα! :D

Να ναι καλά τα παλικαράκια απ' τα site των υποτίτλων που μας προσέχουν!

Επειδη το ιδιο αρχειο το εχω δει και στο pc με τον ιδιο υποτιτλο πιστευω οτι φταιει το ntv.Πιστευω οτι το srt δεν το κανει buffering ολο στην αρχη της ταινιας αλλα παιρνει γραμμη γραμμη.

To μόνο θέμα που συνεχίζει και παρουσιάζει αλλά δεν εννούν να το φτιάξουν είναι το πρώτα 10" που δεν τους φορτώνει αμέσως με αποτέλεσμα τον πρώτο υπότιτλο να τον χάνει κανεις σχεδόν πάντα. Αυτό που λες έχει να κάνει με insufficient buffer ...αλλά δεν ξέρω γιατί σου συμβαίνει εσένα. Από όλες τις περιπτώσεις στο κάνει αυτό ? Δηλαδή και από δίσκο ? Στην προκειμένη περίπτωση είναι σίγουρα steaming από to PC σου σωστά ? Εάν ναι ...μήπως κατεβάζεις παράλληλα και "φορώνεται" το δίκτυό σου ?